reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek rodzinny na dziecko
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 24, 25, 26  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tomek M

PostWysłany: 1 Sie 2009, 16:25    Temat postu: płacili Odpowiedz z cytatem

Płacili - u mnie był przelew na konto i czek dla żony.
Hanka79

PostWysłany: 1 Sie 2009, 16:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, zasiłek wypłacali wczoraj, jeśli ktoś nie dostał to tylko dlatego że miał niedopłatę podatku i zabrali mu różnicę z zasiłku. Czasem tak bywa...
DOROTAKOC

PostWysłany: 1 Sie 2009, 23:51    Temat postu: zasilek Odpowiedz z cytatem

czesc mysle ze dostaniesz po niedzieli ja tez nie dostalam a maz muj dostal a wiem ze tez mam przyznany
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dariuszr

PostWysłany: 1 Sie 2009, 23:57    Temat postu: Re: zasilek Odpowiedz z cytatem

DOROTAKOC napisał:
czesc mysle ze dostaniesz po niedzieli ja tez nie dostalam a maz muj dostal a wiem ze tez mam przyznany

u mnie jest teĹź identycznie jak u Ciebie Rolling Eyes
agatka

PostWysłany: 1 Sie 2009, 23:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

magda87 napisał:
witajcie! Mam takie pytanie : czy wczoraj wszyscy dostali zasilki na dzieci? A moze po niedzieli beda jeszcze wyplacane? Bo ja nic nie dostalam Sad

A sprawdzalas swoje rozliczenie podatkowe??? Tam masz info ile powinnas dostac oraz czy wyplaca na konto czy tez dostaniesz czekiem lub ewentualnie ile masz dla nich do zaplacenia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
domenaa

PostWysłany: 2 Sie 2009, 18:28    Temat postu: czek Odpowiedz z cytatem

czy te czeki (bądz te koperty z czekami ) mają jakies godło i napis RíkissjÖdur islands. Bo coś podobno dostałam ale nie wiem co
Powrót do góry
Motylek

PostWysłany: 2 Sie 2009, 21:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

agatka napisał:
magda87 napisał:
witajcie! Mam takie pytanie : czy wczoraj wszyscy dostali zasilki na dzieci? A moze po niedzieli beda jeszcze wyplacane? Bo ja nic nie dostalam Sad

A sprawdzalas swoje rozliczenie podatkowe??? Tam masz info ile powinnas dostac oraz czy wyplaca na konto czy tez dostaniesz czekiem lub ewentualnie ile masz dla nich do zaplacenia.

Jak sprawdzic w rozliczeniu ile powinno sie dostac zasilku?
DOROTAKOC

PostWysłany: 2 Sie 2009, 22:12    Temat postu: ro Odpowiedz z cytatem

tak sprawdzalam mja mi zaplacic czekiem a u meza pisalo ze na konto mysle ze we wtorek bedzie i wszyscy co nie dostali dostana
Powrót do góry
edzia
Gość
PostWysłany: 2 Sie 2009, 23:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WITAM ... CO DO WYPLACENIA RODZINNEGO JA TEZ NIE DOSTALAM NIC A ZAWSZE DOSTAWALAM ,, GDZIE TEGO INFO SZUKAC NA ROZLICZENIU KTORE MI PRZYSLALI DO ZAPLATY JAK TO SPRAWDZIC KTO WIE
Powrót do góry
edyta2717
Gość
PostWysłany: 3 Sie 2009, 11:12    Temat postu: dodatek na dzieci Odpowiedz z cytatem

słuchajcie a co z tym dodatkiem na dzieci ponizej 6 roku zycia które miało być wypłacane w sierpniu
Powrót do góry
zuzula666

PostWysłany: 4 Sie 2009, 11:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej! Mam pytanie czy wyrównanie rodzinnego za 2008 rok także powinno przyjść czekiem czy na konto to wypłacaja??
Powrót do góry
magda87

PostWysłany: 4 Sie 2009, 11:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie! Rozliczenia byly rozsylane w czwartek i w piatek a ja i kilka osob z mojej miejscowosci jeszcze tego rozliczenia nie dostalismy. Moze ktos ma numer telefonu do biura w Rejkiawiku albo numer do zwiazkow zawodowych? Pozdrawiam
Powrót do góry
zuzula666

PostWysłany: 4 Sie 2009, 14:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byłam dzis w urzedzie podatkowym zapytac sie o zasiłek rodzinny. Moja córka urodziła się w lipcu 2008. Kase za 2009 dostajemy co kwartał i to by się zgadzało ale dlaczego nie dostaliśmy żadnego wyrównania za np sierpien i listopad 2008?? Czy ktoś się spotkał z taka sytuacją??
Powrót do góry
Iwonaa

PostWysłany: 4 Sie 2009, 18:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nam nie zapłacili... i powiedzieli że nie zapłacą... powód - niunia urodziła się w pażdzierniku na początku. - w urzędzie powiedzieli mi, że nie dostaniemy już w tym roku żadnych pieniędzy, bo już to co mieliśmy dostać to dostaliśmy... rzekome wyrównanie...

ktos mi powie czy to jest w ogĂłle moĹźliwe?
Powrót do góry
svavec
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 4 Sie 2009, 18:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zuzula666 napisał:
Byłam dzis w urzedzie podatkowym zapytac sie o zasiłek rodzinny. Moja córka urodziła się w lipcu 2008. Kase za 2009 dostajemy co kwartał i to by się zgadzało ale dlaczego nie dostaliśmy żadnego wyrównania za np sierpien i listopad 2008?? Czy ktoś się spotkał z taka sytuacją??

teoretycznie ,zasilek na dziecko jest obliczany i wyplacany po roku od urodzenia dziecka ,wiec jak dostaliscie jakies pieniazki wczesniej to byla to przedplata ,wogole sie dziwie ,ze takowa moze zaistniec ???
Powrót do góry
svavec
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 4 Sie 2009, 18:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Iwonaa napisał:
Nam nie zapłacili... i powiedzieli że nie zapłacą... powód - niunia urodziła się w pażdzierniku na początku. - w urzędzie powiedzieli mi, że nie dostaniemy już w tym roku żadnych pieniędzy, bo już to co mieliśmy dostać to dostaliśmy... rzekome wyrównanie...

ktos mi powie czy to jest w ogĂłle moĹźliwe?

tak jak napisalem wczesniej ,barnabaetur jest naliczane dopiero po roku czasu od narodzin dziecka ,potem dostaje sie je co kwartal wiec rok i kwartal nie bedzie w tym roku ,nie wiem na jakiej zasadzie przedmowczyni dostawala barnabaetur przed uplywem roku,nie watpie ,ze cos moglo sie zmienic kiedy to moje dzieci dostawaly barnabaetur
Powrót do góry
zuzula666

PostWysłany: 4 Sie 2009, 18:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak moja córka urodziła się w lipcu 2008 i normalnie w 2009 roku od lutego bralismy co kwartał pieniążki ale powinni jeszcze wyrównać za rok 2008. Czytałam na rsk.is o zasiłku rodzinnym i jest jasno napisane ze biorą także pod uwagę rok w którym dziecko się urodziło. Nie rozumiem dlaczego w urzędzie nic o tym nie wiedzą. Pewnie sami nie wiedzą po co tam siedzą Evil or Very Mad
Powrót do góry
@ni@

PostWysłany: 4 Sie 2009, 22:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zuzula666 napisał:
tak moja córka urodziła się w lipcu 2008 i normalnie w 2009 roku od lutego bralismy co kwartał pieniążki ale powinni jeszcze wyrównać za rok 2008. Czytałam na rsk.is o zasiłku rodzinnym i jest jasno napisane ze biorą także pod uwagę rok w którym dziecko się urodziło. Nie rozumiem dlaczego w urzędzie nic o tym nie wiedzą. Pewnie sami nie wiedzą po co tam siedzą Evil or Very Mad

A czy zasiłku rodzinnego nie pobiera się za rok poprzedni,czyli w roku 2009 za rok 2008 ???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
betty1974

PostWysłany: 4 Sie 2009, 23:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisał:
zuzula666 napisał:

A czy zasiłku rodzinnego nie pobiera się za rok poprzedni,czyli w roku 2009 za rok 2008 ???
To co jest na rozliczeniu a barnabaetur to dwie rĂłzne sprawy.
Powrót do góry
Trialerror

PostWysłany: 5 Sie 2009, 11:17    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Nie chce mi sie grzebać wstecz tego forum i dlatego pytam od razu,czy w momencie narodzin dziecka urzad pracy daje jakis dodatek w formie pieniedzy dla bezrobotnego ojca ( ale nie męża ) ?? pamietam ze jest cos tam ,jakies 200 koron do godziny czy cos ale jak to sie ma do pary a jak do małżeństwa?.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 24, 25, 26  Następny
Strona 9 z 26

Skocz do: