Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Tomek M
| Dołączył: 10 Kwi 2009 | Posty: 48 | Skąd: LUBLIN - HAFNARFJORDUR |
|
Wysłany: 1 Sie 2009, 16:25 Temat postu: pĹacili |
|
|
PĹacili - u mnie byĹ przelew na konto i czek dla Ĺźony. _________________ Guilty for being the best |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hanka79
| Dołączył: 14 Lip 2008 | Posty: 106 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 1 Sie 2009, 16:40 Temat postu: |
|
|
Witam, zasiĹek wypĹacali wczoraj, jeĹli ktoĹ nie dostaĹ to tylko dlatego Ĺźe miaĹ niedopĹatÄ podatku i zabrali mu róşnicÄ z zasiĹku. Czasem tak bywa... _________________ BudzÄ
c siÄ rano, pomyĹl jaki to wspaniaĹy skarb ĹźyÄ, oddychaÄ i mĂłc siÄ radowaÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DOROTAKOC
| Dołączył: 30 Kwi 2008 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 1 Sie 2009, 23:51 Temat postu: zasilek |
|
|
czesc mysle ze dostaniesz po niedzieli ja tez nie dostalam a maz muj dostal a wiem ze tez mam przyznany |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dariuszr
| Dołączył: 22 Sty 2008 | Posty: 343 | |
|
Wysłany: 1 Sie 2009, 23:57 Temat postu: Re: zasilek |
|
|
DOROTAKOC napisał: | czesc mysle ze dostaniesz po niedzieli ja tez nie dostalam a maz muj dostal a wiem ze tez mam przyznany |
u mnie jest teĹź identycznie jak u Ciebie  _________________ Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
| Dołączył: 18 Gru 2006 | Posty: 328 | |
|
Wysłany: 1 Sie 2009, 23:57 Temat postu: |
|
|
magda87 napisał: | witajcie! Mam takie pytanie : czy wczoraj wszyscy dostali zasilki na dzieci? A moze po niedzieli beda jeszcze wyplacane? Bo ja nic nie dostalam  |
A sprawdzalas swoje rozliczenie podatkowe??? Tam masz info ile powinnas dostac oraz czy wyplaca na konto czy tez dostaniesz czekiem lub ewentualnie ile masz dla nich do zaplacenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| domenaa
| Dołączył: 01 Cze 2008 | Posty: 18 | Skąd: Reykjavik 103 |
|
Wysłany: 2 Sie 2009, 18:28 Temat postu: czek |
|
|
czy te czeki (bÄ
dz te koperty z czekami ) majÄ
jakies godĹo i napis RĂkissjĂdur islands. Bo coĹ podobno dostaĹam ale nie wiem co |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Motylek
 | Dołączył: 04 Lip 2009 | Posty: 49 | Skąd: Tu i tam :) |
|
Wysłany: 2 Sie 2009, 21:25 Temat postu: |
|
|
agatka napisał: | magda87 napisał: | witajcie! Mam takie pytanie : czy wczoraj wszyscy dostali zasilki na dzieci? A moze po niedzieli beda jeszcze wyplacane? Bo ja nic nie dostalam  |
A sprawdzalas swoje rozliczenie podatkowe??? Tam masz info ile powinnas dostac oraz czy wyplaca na konto czy tez dostaniesz czekiem lub ewentualnie ile masz dla nich do zaplacenia. |
Jak sprawdzic w rozliczeniu ile powinno sie dostac zasilku? _________________ Somewhere, over the rainbow... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DOROTAKOC
| Dołączył: 30 Kwi 2008 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 2 Sie 2009, 22:12 Temat postu: ro |
|
|
tak sprawdzalam mja mi zaplacic czekiem a u meza pisalo ze na konto mysle ze we wtorek bedzie i wszyscy co nie dostali dostana |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Sie 2009, 23:31 Temat postu: |
|
|
WITAM ... CO DO WYPLACENIA RODZINNEGO JA TEZ NIE DOSTALAM NIC A ZAWSZE DOSTAWALAM ,, GDZIE TEGO INFO SZUKAC NA ROZLICZENIU KTORE MI PRZYSLALI DO ZAPLATY JAK TO SPRAWDZIC KTO WIE |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Sie 2009, 11:12 Temat postu: dodatek na dzieci |
|
|
sĹuchajcie a co z tym dodatkiem na dzieci ponizej 6 roku zycia ktĂłre miaĹo byÄ wypĹacane w sierpniu |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
| Dołączył: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Skąd: Reykjawik |
|
Wysłany: 4 Sie 2009, 11:06 Temat postu: |
|
|
hej! Mam pytanie czy wyrĂłwnanie rodzinnego za 2008 rok takĹźe powinno przyjĹÄ czekiem czy na konto to wypĹacaja?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| magda87
| Dołączył: 12 Cze 2009 | Posty: 33 | |
|
Wysłany: 4 Sie 2009, 11:44 Temat postu: |
|
|
Witajcie! Rozliczenia byly rozsylane w czwartek i w piatek a ja i kilka osob z mojej miejscowosci jeszcze tego rozliczenia nie dostalismy. Moze ktos ma numer telefonu do biura w Rejkiawiku albo numer do zwiazkow zawodowych? Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
|
Wysłany: 4 Sie 2009, 14:20 Temat postu: |
|
|
ByĹam dzis w urzedzie podatkowym zapytac sie o zasiĹek rodzinny. Moja cĂłrka urodziĹa siÄ w lipcu 2008. Kase za 2009 dostajemy co kwartaĹ i to by siÄ zgadzaĹo ale dlaczego nie dostaliĹmy Ĺźadnego wyrĂłwnania za np sierpien i listopad 2008?? Czy ktoĹ siÄ spotkaĹ z taka sytuacjÄ
?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Iwonaa
| Dołączył: 20 Lis 2008 | Posty: 44 | |
|
Wysłany: 4 Sie 2009, 18:27 Temat postu: |
|
|
Nam nie zapĹacili... i powiedzieli Ĺźe nie zapĹacÄ
... powĂłd - niunia urodziĹa siÄ w paĹździerniku na poczÄ
tku. - w urzÄdzie powiedzieli mi, Ĺźe nie dostaniemy juĹź w tym roku Ĺźadnych pieniÄdzy, bo juĹź to co mieliĹmy dostaÄ to dostaliĹmy... rzekome wyrĂłwnanie...
ktos mi powie czy to jest w ogĂłle moĹźliwe? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| svavec OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 02 Lis 2008 | Posty: 532 | Skąd: Gdynia |
|
Wysłany: 4 Sie 2009, 18:37 Temat postu: |
|
|
zuzula666 napisał: | ByĹam dzis w urzedzie podatkowym zapytac sie o zasiĹek rodzinny. Moja cĂłrka urodziĹa siÄ w lipcu 2008. Kase za 2009 dostajemy co kwartaĹ i to by siÄ zgadzaĹo ale dlaczego nie dostaliĹmy Ĺźadnego wyrĂłwnania za np sierpien i listopad 2008?? Czy ktoĹ siÄ spotkaĹ z taka sytuacjÄ
?? |
teoretycznie ,zasilek na dziecko jest obliczany i wyplacany po roku od urodzenia dziecka ,wiec jak dostaliscie jakies pieniazki wczesniej to byla to przedplata ,wogole sie dziwie ,ze takowa moze zaistniec ??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| svavec OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 02 Lis 2008 | Posty: 532 | Skąd: Gdynia |
|
Wysłany: 4 Sie 2009, 18:40 Temat postu: |
|
|
Iwonaa napisał: | Nam nie zapĹacili... i powiedzieli Ĺźe nie zapĹacÄ
... powĂłd - niunia urodziĹa siÄ w paĹździerniku na poczÄ
tku. - w urzÄdzie powiedzieli mi, Ĺźe nie dostaniemy juĹź w tym roku Ĺźadnych pieniÄdzy, bo juĹź to co mieliĹmy dostaÄ to dostaliĹmy... rzekome wyrĂłwnanie...
ktos mi powie czy to jest w ogĂłle moĹźliwe? |
tak jak napisalem wczesniej ,barnabaetur jest naliczane dopiero po roku czasu od narodzin dziecka ,potem dostaje sie je co kwartal wiec rok i kwartal nie bedzie w tym roku ,nie wiem na jakiej zasadzie przedmowczyni dostawala barnabaetur przed uplywem roku,nie watpie ,ze cos moglo sie zmienic kiedy to moje dzieci dostawaly barnabaetur |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
|
Wysłany: 4 Sie 2009, 18:49 Temat postu: |
|
|
tak moja cĂłrka urodziĹa siÄ w lipcu 2008 i normalnie w 2009 roku od lutego bralismy co kwartaĹ pieniÄ
Ĺźki ale powinni jeszcze wyrĂłwnaÄ za rok 2008. CzytaĹam na rsk.is o zasiĹku rodzinnym i jest jasno napisane ze biorÄ
takĹźe pod uwagÄ rok w ktĂłrym dziecko siÄ urodziĹo. Nie rozumiem dlaczego w urzÄdzie nic o tym nie wiedzÄ
. Pewnie sami nie wiedzÄ
po co tam siedzÄ
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 4 Sie 2009, 22:55 Temat postu: |
|
|
zuzula666 napisał: | tak moja cĂłrka urodziĹa siÄ w lipcu 2008 i normalnie w 2009 roku od lutego bralismy co kwartaĹ pieniÄ
Ĺźki ale powinni jeszcze wyrĂłwnaÄ za rok 2008. CzytaĹam na rsk.is o zasiĹku rodzinnym i jest jasno napisane ze biorÄ
takĹźe pod uwagÄ rok w ktĂłrym dziecko siÄ urodziĹo. Nie rozumiem dlaczego w urzÄdzie nic o tym nie wiedzÄ
. Pewnie sami nie wiedzÄ
po co tam siedzÄ
 |
A czy zasiĹku rodzinnego nie pobiera siÄ za rok poprzedni,czyli w roku 2009 za rok 2008 ??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| betty1974
| Dołączył: 29 Wrz 2008 | Posty: 63 | |
|
Wysłany: 4 Sie 2009, 23:48 Temat postu: |
|
|
@ni@ napisał: | zuzula666 napisał: | tak moja cĂłrka urodziĹa siÄ w lipcu 2008 i normalnie w 2009 roku od lutego bralismy co kwartaĹ pieniÄ
. Pewnie sami nie wiedzÄ
po co tam siedzÄ
 |
A czy zasiĹku rodzinnego nie pobiera siÄ za rok poprzedni,czyli w roku 2009 za rok 2008 ??? | To co jest na rozliczeniu a barnabaetur to dwie rĂłzne sprawy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Trialerror
 | Dołączył: 04 Sty 2009 | Posty: 169 | Skąd: Reykjavik 111 |
|
Wysłany: 5 Sie 2009, 11:17 Temat postu: :) |
|
|
Nie chce mi sie grzebaÄ wstecz tego forum i dlatego pytam od razu,czy w momencie narodzin dziecka urzad pracy daje jakis dodatek w formie pieniedzy dla bezrobotnego ojca ( ale nie mÄĹźa ) ?? pamietam ze jest cos tam ,jakies 200 koron do godziny czy cos ale jak to sie ma do pary a jak do maĹĹźeĹstwa?. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|