reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Praca przy budowie huty w Reyđarfjörđur
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 38, 39, 40  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Jak wygląda praca na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Czy zanim dostałeś ofertę z Reyđarfjörđur wiedziałeś coś o Islandii?
TAK
43%
 43%  [ 54 ]
NIE
38%
 38%  [ 47 ]
Nadal nic nie wiem...
17%
 17%  [ 22 ]
Wszystkich Głosów : 123

Autor Wiadomość
Horpyna

PostWysłany: 11 Mar 2006, 0:00    Temat postu: Coś nam zaczerwieniło sie na forum Odpowiedz z cytatem

Stary zmykaj stąd do Trybuny albo do jakieś innej Gazety Pabianickiej i nie zawracaj ludziom głowy. Teraz to jesteś bohaterem, a trzeba było nim być 25 lat temu.

Horpyna
Mariusz_Pabianice

PostWysłany: 11 Mar 2006, 1:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miło mi, Mariusz jestem. Smile Spokojnie, napisałem o Bechtelu, bo temat jest w dużej części poświęcony tej firmie. Szukając jej w necie znalazłem coś ciekawego i chciałem podzielić się tym z innymi. Obiecuję, że już nie będę. Wink Relax
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
gĂłral
Gość
PostWysłany: 15 Mar 2006, 17:30    Temat postu: Re: nasi nie umieja lubic Odpowiedz z cytatem

Czesc. Nie dawno znalazlem to forum i OK. ogolnie.
Chcialem sie odnies do awansu i opini, iĹź na budowie nie moĹźna awansowac.
U mnie w grupie jest czlowiek który awansowawł bez żadnych nadzwyczajnych zabiegów wystarczyło że zanał sie na robocie i zna angielski na średnim poziomie. Jakoś nie zauważam w brygadzie zawiści u pozostałych pracowników bo każdy wie, że praca foremana różni sie znacznie od pracy szeregowego pracownika i podwyżka jest adekwatna do zwiekszonego stopnia zaangażowania w pracę. lol Cool
Powrót do góry
djanex
Gość
PostWysłany: 15 Mar 2006, 20:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cześć !
Jakie są szanse zatrudnienia przy budowie huty na stanowisku elektryka
Posiadam 20 lat praktyki udokumentowanej, wszystkie uprawnienia:
uprawnienia budowlane
dyplom Mistrza
dozĂłr i eksploatacje do 30kV
Wszystkie uprawnienia do prowadzenia własnej firmy
DJANEX
Powrót do góry
rebTewje

PostWysłany: 15 Mar 2006, 22:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na forum nie prowadzimy naboru wiec nikt ci wiazaco nie odpowie. sprawdz telefony np na stronie www.rimec.pl zadzwon i sie dowiedz. na zachete moge zdradzic, ze elektrycy maja od metra roboty :)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Irek_K

PostWysłany: 21 Mar 2006, 15:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam i pozdrawiam Wszystkich !!!

rebTewje napisał " ...na zachete moge zdradzic, ze elektrycy maja od metra roboty Smile" a w kraju cisza na ten temat.
Może tam na miejscu wiecie więcej kiedy pracodawca będzie prowadził nabór pracowników (elektryków) do pracy.

Pozdrowionka !!!
Powrót do góry
miro1964
Gość
PostWysłany: 1 Kwi 2006, 11:59    Temat postu: Pytanie Odpowiedz z cytatem

Cześć. Czy jest na forum ktos ze spawaczy ? Chodzi mi o to jak wygladaja tam warunki pracy?
Powrót do góry
murzyn

PostWysłany: 2 Kwi 2006, 14:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nastepny wygodny. Miro te strony nie sa dla leniow i jednak trzeba je czytac. Tam znajdziesz wszystko co cie interesuje. Znam sie oczywiscie na spawaniu i jak trafisz do mnie to ci roboty na pewno nie zabraknie.Tu nas zasypalo ale snieg juz topnieje. Ciesze sie ze juz niedlugo zobacze Polske. Mniej sie ciesze Ĺźe podatki drugi raz zaplace ale to juz niedlugo bo zmienie obywatelstwo bo nie bede pracowal na tych nierobow w Polsce. Pozdrawiam nowych i duzo wytrwalosci im zycze.
Powrót do góry
Artur
Gość
PostWysłany: 2 Kwi 2006, 15:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oświadczam że nie jestem nierobem , pracuję uczciwie na rodzinę przez wszystkie dni tygodnia wraz z sobotami i niedzielami po 8 godzin dziennie - a otrzymuję za to 1800 zł na rękę.

Chyba , że piszesz o urzędasach Smile - to spoko Smile

Co do twoich informacji - to i owszem ale czytałem , że to dotyczy Anglii a nie Islandii - tu po powrocie zapłacisz różnicę - bo wpadniesz w następny próg podatkowy. Nie chcę tu politykować , ale coś mi się wydaje , że to rząd znalazł sposób na swoje problemy finansowe i dziurę w budżecie - podpisują umowy o pracę dla Polaków z różnymi krajami - wiedząc, że i tak część z nich będzie miało ochotę po kontrakcie wrócić do kraju .....i przy okazji zapłacić podatek. Nasz aktualny premier zapowiada że w Polsce w 2008 bezrobocie spadnie z 18% do 10% - i ma rację Smile - bo większość wyjedzie z tego kraju Smile .

Kończąc moje wywody - muszę także dodać że i ZUS się upomni zapewne o swoje składki - inaczej nie zaliczy okresu przepracowanego za granicą do emerytury. I na nic tu gadanie i obiecywanie (robienie nam wody z mózgu) o tym że możemy pracować w całej Unii - i wszystko nam zaliczą - to po prostu brednie.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich pracujących przy budowie huty a w szczególności osoby które znam osobiście - pana Fijołka i pana Nowaka.

Ostatnio zmieniony przez Artur dnia 3 Kwi 2006, 16:47, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
murzyn

PostWysłany: 2 Kwi 2006, 17:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Masz racje Artur chodzilo mi tylko o nasze władze w kraju co wszystko robia aby tylko im było najlepiej w myśl słynnego powiedzenie ze rzad sie sam wyzywi. Masz takze racje ze najlepsi fachowcy uciekaja z tego nienormalnego kraju i wlasnie oni juz kombinuja aby nie miec nic wspolnego z krajem (przykro to pisac) ale czlowiek im bardziej haruje tym bardziej ceni swoje pieniadze i dlatego wolimy byc obywatelami swiata a nie Polski - tej wlasnie Polski
Powrót do góry
Horpyna

PostWysłany: 2 Kwi 2006, 23:13    Temat postu: Cisza Odpowiedz z cytatem

Cicho wszędzie, głucho wszędzie chyba z wyjazdu nic nie będzie. Wrocław milczy (tam gdzie składałem papiery), Islandia również milczy i ja powoli milknę. Ciekawe dlaczego wszyscy milczą?

Tylko moja Horpyna cieszy się z mojej obecności.

TeĹź HORPYNA Sad
miro1964
Gość
PostWysłany: 3 Kwi 2006, 11:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

murzyn napisał:
Nastepny wygodny. Miro te strony nie sa dla leniow i jednak trzeba je czytac. Tam znajdziesz wszystko co cie interesuje. Znam sie oczywiscie na spawaniu i jak trafisz do mnie to ci roboty na pewno nie zabraknie.Tu nas zasypalo ale snieg juz topnieje. Ciesze sie ze juz niedlugo zobacze Polske. Mniej sie ciesze Ĺźe podatki drugi raz zaplace ale to juz niedlugo bo zmienie obywatelstwo bo nie bede pracowal na tych nierobow w Polsce. Pozdrawiam nowych i duzo wytrwalosci im zycze.

Embarassed Cześć nie jestem wygodny ani tymbardziej leniwy lol
Chodziło mi o warunki pracy spawaczy, dzięki za oferte pracy może będzie okazja, wylatuje 8 kwi. Pozdrowienia z Polski piwo
Powrót do góry
mycha_17
Gość
PostWysłany: 3 Kwi 2006, 22:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam ogrąmna prośbe czy mógłby mi ktoś podac konkretn enamiary na ta fimę to znaczy jak się skontaktowac z przedstawicielami tej firmy jakiś numer telefonu albo adres z góry dziękuje:)
Powrót do góry
rebTewje

PostWysłany: 4 Kwi 2006, 2:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

www.rimec.pl

pod tym adresem znajdziesz dane posrednika, z ktorego uslug ja kozystalem. w Krakowie jest biuro Bechtela czyli wykonawcy inwestycji, dziewczyny z Rimeca powinny udostepnic nr telefonu chyba.

co do podatkow; to jest krwawy rzad - zywi sie nasza krwawica, nie tworzy miejsc pracy, tylko sciaga haracz za juz istniejace za granica. Banda, Panie! Banda i nic wiecej - rewolucja moralna a rebours, szkoda slow...
Powrót do góry
murzyn

PostWysłany: 7 Kwi 2006, 9:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spadlo prawie 2 m sniegu i odcielo nas od swiata, a w porcie 11. Wiatr szaleje i z roboty nici. Wczoraj uszkodzilo jednez z dzwigow. Nie widzaialem jeszcze takiej zawieruchy. Nie wiem co bedzie dalej.
Powrót do góry
rob0503

PostWysłany: 9 Kwi 2006, 21:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiało ale nie sypało/przesadziłeś chyba z tymi 2 metrami śniegu/.Prędkość wiatru wahała się w przedziale od 50-80 km/h.Nasz operator podawał informacje z dźwigu/komputer/.Jestem tu od 9 m-cy i takia wichura zdarzła się chyba z dwa lub trzy razy.W Polsce bywa podobnie.Odnośnie podtków nie jest tak źle jak piszą inni/mnie wyjdze prawdopodobnie na 0/ wszystko zależy od wielu czynników /czy sie sam rozliczasz,czy pracowałeś wcześniej w kraju itd./Pozdrawiam wczystkich rodaków!! Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
gĂłral
Gość
PostWysłany: 11 Kwi 2006, 16:20    Temat postu: CO ZA NARZEKACZE! Odpowiedz z cytatem

CZESC!

CZASEM JAK CZYTAM, CZY SLUCHAM TAKICH WYPOWIEDZI JAK WCZESNIJSZE MURZYNA CZY ARTURA TO MAM UBAW I WCALE NIE ZALUJE, ZE NIKTORZY Z NICH CHCA ZMIENIC OBYWATELSTWO, BO I TAK NARZEKACZY MAMY NADMIAR.
MOIM ZDANIEM JEZELI KTOS NIE ZNA SIE NA CZYMS NP. NA PODATKACH TO NIECH NIE UDAJE, ZE WIE JAK SIE SPRAWA PRZEDSTAWIA A NA DODATEK NICH NIE SIEJE PESYMISTYCZNEJ PROPAGANDY, JAKOBY Z KAZDEJ STORNY CHCIELI NAS OKRASC, BO WYSTARCZY WSPOMNIEC, ZE KAZDY POLAK, KTORY PRACUJE LEGALNIE PO PROSTU PLACI PODATKI I BASTA. LOGICZNYM JEST, ZE JEZELI ZARABIASZ DUZO TO PLACISZ PODATEK WYSOKI I TEGO NIE ZMIENI NIKT DOPOKI NIE ZMINIA SIE PRZPISY PODATKOWE W NASZYM KRAJU.
FAJNIE, ZE SA TACY LUDZIE JAK ROBO503 I PROSTUJA PODOBNE INFORMACJE, TE O ILOSCI SNIEGU ROWNIEZ.

POZDRAWIAM WSZYSTKICH, SZCZEGOLNIE ZADOWOLONYCH Z WARUNKOW KONTRAKTU I PAMIETAJACYCH JAKIE SA WARUNKI PRACY NA BUDOWACH W POLSCE.

GÓRAL.
Powrót do góry
mietek

PostWysłany: 12 Kwi 2006, 11:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Was .
Złożyłem papiery do Bechtela i teraz czekam na jakiś sygnał od nich .
Ciekawe jak długo będe na to czekał ale jestem dobrej myśli na ten temat .
Mam nadzieje że w niedługim czasie też bede mógł sie pocieszyc tamtejszaą pogoda .
Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Irek_K

PostWysłany: 12 Kwi 2006, 16:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie!!!
Mnie pani z RIMEC w Krakowie powiedziała, że z werbunkiek pracowników do Islandii już niestety koniec Sad .
I co Wy na to?
Pozdrowionka !!!
Irek
Powrót do góry
darole

PostWysłany: 13 Kwi 2006, 18:34    Temat postu: moze to nie ma sensu? Odpowiedz z cytatem

czy nie mając wykształcenia budowlanego a jedynie humansityczne, mozna dostac prace od becheta? dostalem formularze do wypelnienia, ale obawiam sie, ze to bezcelowe. oni zadaja adrsow to pytania o referencje. przeciz firmy moga dawno nie istniec, a poza tym moje firmy sa typowo atechniczne, wiec czy ich referencje maja sens? mam doswiadczenie w niewykfalifikowanej pracy fizycznej na saxach na czarno rzecz jasna, ale czy to im wystarczy?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Jak wygląda praca na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 34 z 40

Skocz do: