Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy zanim dostaĹeĹ ofertÄ z ReyÄarfjĂśrÄur wiedziaĹeĹ coĹ o Islandii? |
TAK |
|
43% |
[ 54 ] |
NIE |
|
38% |
[ 47 ] |
Nadal nic nie wiem... |
|
17% |
[ 22 ] |
|
Wszystkich Głosów : 123 |
|
Autor |
Wiadomość |
| Horpyna
 | Dołączył: 22 Gru 2005 | Posty: 40 | Skąd: KALISZ |
|
Wysłany: 11 Mar 2006, 0:00 Temat postu: CoĹ nam zaczerwieniĹo sie na forum |
|
|
Stary zmykaj stÄ
d do Trybuny albo do jakieĹ innej Gazety Pabianickiej i nie zawracaj ludziom gĹowy. Teraz to jesteĹ bohaterem, a trzeba byĹo nim byÄ 25 lat temu.
Horpyna _________________ Moja Horpyna to najpiÄkniejszy bokser |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Mariusz_Pabianice
| Dołączył: 21 Lut 2006 | Posty: 472 | Skąd: Reykjanesbaer |
|
Wysłany: 11 Mar 2006, 1:48 Temat postu: |
|
|
MiĹo mi, Mariusz jestem. Spokojnie, napisaĹem o Bechtelu, bo temat jest w duĹźej czÄĹci poĹwiÄcony tej firmie. SzukajÄ
c jej w necie znalazĹem coĹ ciekawego i chciaĹem podzieliÄ siÄ tym z innymi. ObiecujÄ, Ĺźe juĹź nie bÄdÄ. Relax |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 15 Mar 2006, 17:30 Temat postu: Re: nasi nie umieja lubic |
|
|
Czesc. Nie dawno znalazlem to forum i OK. ogolnie.
Chcialem sie odnies do awansu i opini, iĹź na budowie nie moĹźna awansowac.
U mnie w grupie jest czlowiek ktĂłry awansowawĹ bez Ĺźadnych nadzwyczajnych zabiegĂłw wystarczyĹo Ĺźe zanaĹ sie na robocie i zna angielski na Ĺrednim poziomie. JakoĹ nie zauwaĹźam w brygadzie zawiĹci u pozostaĹych pracownikĂłw bo kaĹźdy wie, Ĺźe praca foremana róşni sie znacznie od pracy szeregowego pracownika i podwyĹźka jest adekwatna do zwiekszonego stopnia zaangaĹźowania w pracÄ.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 15 Mar 2006, 20:13 Temat postu: |
|
|
czeĹÄ !
Jakie sÄ
szanse zatrudnienia przy budowie huty na stanowisku elektryka
Posiadam 20 lat praktyki udokumentowanej, wszystkie uprawnienia:
uprawnienia budowlane
dyplom Mistrza
dozĂłr i eksploatacje do 30kV
Wszystkie uprawnienia do prowadzenia wĹasnej firmy
DJANEX |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rebTewje
| Dołączył: 30 Sty 2006 | Posty: 24 | Skąd: Kalisz |
|
Wysłany: 15 Mar 2006, 22:17 Temat postu: |
|
|
na forum nie prowadzimy naboru wiec nikt ci wiazaco nie odpowie. sprawdz telefony np na stronie www.rimec.pl zadzwon i sie dowiedz. na zachete moge zdradzic, ze elektrycy maja od metra roboty :) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Irek_K
| Dołączył: 20 Mar 2006 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 21 Mar 2006, 15:26 Temat postu: |
|
|
Witam i pozdrawiam Wszystkich !!!
rebTewje napisaĹ " ...na zachete moge zdradzic, ze elektrycy maja od metra roboty " a w kraju cisza na ten temat.
MoĹźe tam na miejscu wiecie wiÄcej kiedy pracodawca bÄdzie prowadziĹ nabĂłr pracownikĂłw (elektrykĂłw) do pracy.
Pozdrowionka !!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Kwi 2006, 11:59 Temat postu: Pytanie |
|
|
CzeĹÄ. Czy jest na forum ktos ze spawaczy ? Chodzi mi o to jak wygladaja tam warunki pracy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| murzyn
| Dołączył: 28 Lis 2005 | Posty: 18 | Skąd: Iceland |
|
Wysłany: 2 Kwi 2006, 14:24 Temat postu: |
|
|
Nastepny wygodny. Miro te strony nie sa dla leniow i jednak trzeba je czytac. Tam znajdziesz wszystko co cie interesuje. Znam sie oczywiscie na spawaniu i jak trafisz do mnie to ci roboty na pewno nie zabraknie.Tu nas zasypalo ale snieg juz topnieje. Ciesze sie ze juz niedlugo zobacze Polske. Mniej sie ciesze Ĺźe podatki drugi raz zaplace ale to juz niedlugo bo zmienie obywatelstwo bo nie bede pracowal na tych nierobow w Polsce. Pozdrawiam nowych i duzo wytrwalosci im zycze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Kwi 2006, 15:34 Temat postu: |
|
|
OĹwiadczam Ĺźe nie jestem nierobem , pracujÄ uczciwie na rodzinÄ przez wszystkie dni tygodnia wraz z sobotami i niedzielami po 8 godzin dziennie - a otrzymujÄ za to 1800 zĹ na rÄkÄ.
Chyba , Ĺźe piszesz o urzÄdasach - to spoko
Co do twoich informacji - to i owszem ale czytaĹem , Ĺźe to dotyczy Anglii a nie Islandii - tu po powrocie zapĹacisz róşnicÄ - bo wpadniesz w nastÄpny prĂłg podatkowy. Nie chcÄ tu politykowaÄ , ale coĹ mi siÄ wydaje , Ĺźe to rzÄ
d znalazĹ sposĂłb na swoje problemy finansowe i dziurÄ w budĹźecie - podpisujÄ
umowy o pracÄ dla PolakĂłw z róşnymi krajami - wiedzÄ
c, Ĺźe i tak czÄĹÄ z nich bÄdzie miaĹo ochotÄ po kontrakcie wrĂłciÄ do kraju .....i przy okazji zapĹaciÄ podatek. Nasz aktualny premier zapowiada Ĺźe w Polsce w 2008 bezrobocie spadnie z 18% do 10% - i ma racjÄ - bo wiÄkszoĹÄ wyjedzie z tego kraju .
KoĹczÄ
c moje wywody - muszÄ takĹźe dodaÄ Ĺźe i ZUS siÄ upomni zapewne o swoje skĹadki - inaczej nie zaliczy okresu przepracowanego za granicÄ
do emerytury. I na nic tu gadanie i obiecywanie (robienie nam wody z mĂłzgu) o tym Ĺźe moĹźemy pracowaÄ w caĹej Unii - i wszystko nam zaliczÄ
- to po prostu brednie.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich pracujÄ
cych przy budowie huty a w szczegĂłlnoĹci osoby ktĂłre znam osobiĹcie - pana FijoĹka i pana Nowaka.
Ostatnio zmieniony przez Artur dnia 3 Kwi 2006, 16:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| murzyn
|
Wysłany: 2 Kwi 2006, 17:03 Temat postu: |
|
|
Masz racje Artur chodzilo mi tylko o nasze wĹadze w kraju co wszystko robia aby tylko im byĹo najlepiej w myĹl sĹynnego powiedzenie ze rzad sie sam wyzywi. Masz takze racje ze najlepsi fachowcy uciekaja z tego nienormalnego kraju i wlasnie oni juz kombinuja aby nie miec nic wspolnego z krajem (przykro to pisac) ale czlowiek im bardziej haruje tym bardziej ceni swoje pieniadze i dlatego wolimy byc obywatelami swiata a nie Polski - tej wlasnie Polski |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Horpyna
 | Dołączył: 22 Gru 2005 | Posty: 40 | Skąd: KALISZ |
|
Wysłany: 2 Kwi 2006, 23:13 Temat postu: Cisza |
|
|
Cicho wszÄdzie, gĹucho wszÄdzie chyba z wyjazdu nic nie bÄdzie. WrocĹaw milczy (tam gdzie skĹadaĹem papiery), Islandia rĂłwnieĹź milczy i ja powoli milknÄ. Ciekawe dlaczego wszyscy milczÄ
?
Tylko moja Horpyna cieszy siÄ z mojej obecnoĹci.
TeĹź HORPYNA  _________________ Moja Horpyna to najpiÄkniejszy bokser |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Kwi 2006, 11:52 Temat postu: |
|
|
murzyn napisał: | Nastepny wygodny. Miro te strony nie sa dla leniow i jednak trzeba je czytac. Tam znajdziesz wszystko co cie interesuje. Znam sie oczywiscie na spawaniu i jak trafisz do mnie to ci roboty na pewno nie zabraknie.Tu nas zasypalo ale snieg juz topnieje. Ciesze sie ze juz niedlugo zobacze Polske. Mniej sie ciesze Ĺźe podatki drugi raz zaplace ale to juz niedlugo bo zmienie obywatelstwo bo nie bede pracowal na tych nierobow w Polsce. Pozdrawiam nowych i duzo wytrwalosci im zycze. |
CzeĹÄ nie jestem wygodny ani tymbardziej leniwy
ChodziĹo mi o warunki pracy spawaczy, dziÄki za oferte pracy moĹźe bÄdzie okazja, wylatuje 8 kwi. Pozdrowienia z Polski  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Kwi 2006, 22:54 Temat postu: |
|
|
mam ogrÄ
mna proĹbe czy mĂłgĹby mi ktoĹ podac konkretn enamiary na ta fimÄ to znaczy jak siÄ skontaktowac z przedstawicielami tej firmy jakiĹ numer telefonu albo adres z gĂłry dziÄkuje:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rebTewje
| Dołączył: 30 Sty 2006 | Posty: 24 | Skąd: Kalisz |
|
Wysłany: 4 Kwi 2006, 2:24 Temat postu: |
|
|
www.rimec.pl
pod tym adresem znajdziesz dane posrednika, z ktorego uslug ja kozystalem. w Krakowie jest biuro Bechtela czyli wykonawcy inwestycji, dziewczyny z Rimeca powinny udostepnic nr telefonu chyba.
co do podatkow; to jest krwawy rzad - zywi sie nasza krwawica, nie tworzy miejsc pracy, tylko sciaga haracz za juz istniejace za granica. Banda, Panie! Banda i nic wiecej - rewolucja moralna a rebours, szkoda slow... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| murzyn
|
Wysłany: 7 Kwi 2006, 9:46 Temat postu: |
|
|
Spadlo prawie 2 m sniegu i odcielo nas od swiata, a w porcie 11. Wiatr szaleje i z roboty nici. Wczoraj uszkodzilo jednez z dzwigow. Nie widzaialem jeszcze takiej zawieruchy. Nie wiem co bedzie dalej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rob0503
| Dołączył: 07 Mar 2006 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 9 Kwi 2006, 21:25 Temat postu: |
|
|
wiaĹo ale nie sypaĹo/przesadziĹeĹ chyba z tymi 2 metrami Ĺniegu/.PrÄdkoĹÄ wiatru wahaĹa siÄ w przedziale od 50-80 km/h.Nasz operator podawaĹ informacje z dĹşwigu/komputer/.Jestem tu od 9 m-cy i takia wichura zdarzĹa siÄ chyba z dwa lub trzy razy.W Polsce bywa podobnie.OdnoĹnie podtkĂłw nie jest tak Ĺşle jak piszÄ
inni/mnie wyjdze prawdopodobnie na 0/ wszystko zaleĹźy od wielu czynnikĂłw /czy sie sam rozliczasz,czy pracowaĹeĹ wczeĹniej w kraju itd./Pozdrawiam wczystkich rodakĂłw!!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Kwi 2006, 16:20 Temat postu: CO ZA NARZEKACZE! |
|
|
CZESC!
CZASEM JAK CZYTAM, CZY SLUCHAM TAKICH WYPOWIEDZI JAK WCZESNIJSZE MURZYNA CZY ARTURA TO MAM UBAW I WCALE NIE ZALUJE, ZE NIKTORZY Z NICH CHCA ZMIENIC OBYWATELSTWO, BO I TAK NARZEKACZY MAMY NADMIAR.
MOIM ZDANIEM JEZELI KTOS NIE ZNA SIE NA CZYMS NP. NA PODATKACH TO NIECH NIE UDAJE, ZE WIE JAK SIE SPRAWA PRZEDSTAWIA A NA DODATEK NICH NIE SIEJE PESYMISTYCZNEJ PROPAGANDY, JAKOBY Z KAZDEJ STORNY CHCIELI NAS OKRASC, BO WYSTARCZY WSPOMNIEC, ZE KAZDY POLAK, KTORY PRACUJE LEGALNIE PO PROSTU PLACI PODATKI I BASTA. LOGICZNYM JEST, ZE JEZELI ZARABIASZ DUZO TO PLACISZ PODATEK WYSOKI I TEGO NIE ZMIENI NIKT DOPOKI NIE ZMINIA SIE PRZPISY PODATKOWE W NASZYM KRAJU.
FAJNIE, ZE SA TACY LUDZIE JAK ROBO503 I PROSTUJA PODOBNE INFORMACJE, TE O ILOSCI SNIEGU ROWNIEZ.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH, SZCZEGOLNIE ZADOWOLONYCH Z WARUNKOW KONTRAKTU I PAMIETAJACYCH JAKIE SA WARUNKI PRACY NA BUDOWACH W POLSCE.
GĂRAL. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mietek
| Dołączył: 28 Lut 2006 | Posty: 5 | Skąd: ĹlÄ
sk |
|
Wysłany: 12 Kwi 2006, 11:25 Temat postu: |
|
|
Witam Was .
ZĹoĹźyĹem papiery do Bechtela i teraz czekam na jakiĹ sygnaĹ od nich .
Ciekawe jak dĹugo bÄde na to czekaĹ ale jestem dobrej myĹli na ten temat .
Mam nadzieje Ĺźe w niedĹugim czasie teĹź bede mĂłgĹ sie pocieszyc tamtejszaÄ
pogoda .
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Irek_K
| Dołączył: 20 Mar 2006 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 12 Kwi 2006, 16:36 Temat postu: |
|
|
Witajcie!!!
Mnie pani z RIMEC w Krakowie powiedziaĹa, Ĺźe z werbunkiek pracownikĂłw do Islandii juĹź niestety koniec .
I co Wy na to?
Pozdrowionka !!!
Irek |
|
Powrót do góry |
|
 |
| darole
| Dołączył: 10 Mar 2006 | Posty: 20 | |
|
Wysłany: 13 Kwi 2006, 18:34 Temat postu: moze to nie ma sensu? |
|
|
czy nie majÄ
c wyksztaĹcenia budowlanego a jedynie humansityczne, mozna dostac prace od becheta? dostalem formularze do wypelnienia, ale obawiam sie, ze to bezcelowe. oni zadaja adrsow to pytania o referencje. przeciz firmy moga dawno nie istniec, a poza tym moje firmy sa typowo atechniczne, wiec czy ich referencje maja sens? mam doswiadczenie w niewykfalifikowanej pracy fizycznej na saxach na czarno rzecz jasna, ale czy to im wystarczy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|