Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| luiza
| Dołączył: 09 Paź 2006 | Posty: 151 | |
|
Wysłany: 5 Maj 2010, 22:53 Temat postu: |
|
|
dobra juz sie doliczylam ,zgadza sie wszystko mialam za malo pieniedzy ale mi doslali i jak wszystko zliczylam to wyszla prawidlowa kwota a takie dokladne wyliczenia stad ze zaplacone mamy tylk za 3 tyg.ale o tym nasz uprzedzali.szkoda tylko ze placa 25 tys zamiast 35 echhh no coz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| luiza
| Dołączył: 09 Paź 2006 | Posty: 151 | |
|
Wysłany: 5 Maj 2010, 22:59 Temat postu: |
|
|
upsss przez pomylke 2 razy wyslalam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
 | Dołączył: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wysłany: 6 Maj 2010, 10:13 Temat postu: |
|
|
luiza napisał: | dobra juz sie doliczylam ,zgadza sie wszystko mialam za malo pieniedzy ale mi doslali i jak wszystko zliczylam to wyszla prawidlowa kwota a takie dokladne wyliczenia stad ze zaplacone mamy tylk za 3 tyg.ale o tym nasz uprzedzali.szkoda tylko ze placa 25 tys zamiast 35 echhh no coz  |
to super ze siÄ wyjaĹniĹo ))
no u was byĹo 35.000 szkoda ze obciÄli.pozdrawiamy |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 18 Maj 2010, 23:41 Temat postu: WITAM |
|
|
CHCIALABYM DOPISAC DZIECKU JESZCZE 3 PRZEDSZKOLA .. CZY MOGE TO ZROBIC PRZEZ INTERNET CZY MUSZE OSOBISCIE ISC DO REKJAVIKBORK |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dziewuszka OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 22 Lut 2010 | Posty: 25 | |
|
Wysłany: 23 Maj 2010, 22:20 Temat postu: |
|
|
hej dzkiewczyny mam do was pytanie na poczatu miesiaca zapisalam cĂłrkÄ do przedszkola i chcialabym wiedziec czy teraz juz automatycznie bede dostawala te 25 tys z reykjavikuborg czy musze jeszcze cos zaĹatwic?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 24 Maj 2010, 0:01 Temat postu: |
|
|
dziewuszka napisał: | hej dzkiewczyny mam do was pytanie na poczatu miesiaca zapisalam cĂłrkÄ do przedszkola i chcialabym wiedziec czy teraz juz automatycznie bede dostawala te 25 tys z reykjavikuborg czy musze jeszcze cos zaĹatwic?? |
Dziecko musi miec skonczone 9m-cy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dziewuszka OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 22 Lut 2010 | Posty: 25 | |
|
Wysłany: 24 Maj 2010, 0:09 Temat postu: |
|
|
majka ma 14  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 24 Maj 2010, 7:53 Temat postu: |
|
|
dziewuszka napisał: | majka ma 14  |
to tylko czekac  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| roger9300 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 07 Sty 2008 | Posty: 463 | |
|
Wysłany: 24 Maj 2010, 16:30 Temat postu: |
|
|
hm, a nie powinno sie jeszcze wypelnic dodatkowego formulaza na dotacje (25 tysi), ?
samo zapisanie dziecka do przedszkola nie gwarantuje dotacji.  _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
Leave nothing but footprints.
Make nothing but memories.
http://picasaweb.google.pl/charzynskibartlomiej |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 24 Maj 2010, 16:37 Temat postu: |
|
|
roger9300 napisał: | hm, a nie powinno sie jeszcze wypelnic dodatkowego formulaza na dotacje (25 tysi), ?
samo zapisanie dziecka do przedszkola nie gwarantuje dotacji.  |
Kurcze no masz racje, mozna to wypelnic na stronie reykjavikuborg wszystko krok po kroku bylo napisane x stron wczesnie moze z 10 pisalam o tym we wrzesniu badz pazdzierniku sa podane linki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mgj
| Dołączył: 25 Wrz 2007 | Posty: 58 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 24 Maj 2010, 22:38 Temat postu: ... |
|
|
I wyslij to podanie jeszcze dzis, bo do konca miesiaca zostalo tylko pare dni, a kazdy dzien to strata pieniedzy Na tej stronie co zapisywalas dziecko do przedszkola jest podanie o przyznanie tych pieniedzy, wypelnij i wyslij, to jeszcze za te pare dni Ci zaplaca. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ilona76 =user usuniÄty na wĹasnÄ
proĹbÄ=
| Dołączył: 28 Lut 2010 | Posty: 53 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 24 Maj 2010, 23:47 Temat postu: |
|
|
jak wejdziesz na srtone miasta Reykjavik to jest to opcja pjonustutrygging. W miesiacu lipcu nie wyplacaja tych pieniedzy a od 1 sierpnia to juz tylko 20 tysiecy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| betty1974
| Dołączył: 29 Wrz 2008 | Posty: 63 | |
|
Wysłany: 26 Maj 2010, 0:03 Temat postu: OpĹata za przedszkole |
|
|
Czy ktos orientuje sie i moze mi udzielic informacji na temat oplaty za przedszkole,w momencie kiedy dziecko do niego nie uczeszcza przez np dwa tyg z powodu np.choroby,czy zglaszajac ten fakt zaplace mniej? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hanka79
| Dołączył: 14 Lip 2008 | Posty: 106 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 26 Maj 2010, 2:11 Temat postu: Re: OpĹata za przedszkole |
|
|
betty1974 napisał: | Czy ktos orientuje sie i moze mi udzielic informacji na temat oplaty za przedszkole,w momencie kiedy dziecko do niego nie uczeszcza przez np dwa tyg z powodu np.choroby,czy zglaszajac ten fakt zaplace mniej? |
Nie zapĹacisz mniej bo nie ma powodu dla ktĂłrego miaĹabyĹ zapĹaciÄ mniej. Niemniej jednak jeĹli zgĹosisz, Ĺźe dziecka nie bÄdzie w przedszkolu to odliczajÄ
za posiĹki za dni w ktĂłre dziecko nie uczÄszcza do przedszkola. _________________ BudzÄ
c siÄ rano, pomyĹl jaki to wspaniaĹy skarb ĹźyÄ, oddychaÄ i mĂłc siÄ radowaÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| betty1974
|
Wysłany: 26 Maj 2010, 21:14 Temat postu: Re: OpĹata za przedszkole |
|
|
Hanka79 napisał: | betty1974 napisał: | Czy ktos orientuje sie i moze mi udzielic informacji na temat oplaty za przedszkole,w momencie kiedy dziecko do niego nie uczeszcza przez np dwa tyg z powodu np.choroby,czy zglaszajac ten fakt zaplace mniej? |
Nie zapĹacisz mniej bo nie ma powodu dla ktĂłrego miaĹabyĹ zapĹaciÄ mniej. Niemniej jednak jeĹli zgĹosisz, Ĺźe dziecka nie bÄdzie w przedszkolu to odliczajÄ
za posiĹki za dni w ktĂłre dziecko nie uczÄszcza do przedszkola. | Tak,o posilki mi chodziĹo,myslaĹam,ze to logiczne,zastanawiaĹam sie ,gdyz mowiac dyrektorce przedszkola o tym fakcie nie wspomniaĹa nic o pomniejszeniu kwoty za wyzywienie,wiem ,ze tak jest czy byĹo w Polsce, dlatego chcialam zapytac ktoras z Pan badz PanĂłw,ktorzy wiedza cos na ten temat,nie mniej jednak dziekuje za odpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| madzia
| Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 32 | |
|
Wysłany: 28 Maj 2010, 1:13 Temat postu: |
|
|
witam
a jak rozwiÄ
zaÄ problem pĹatnoĹci podczas np. dwumiesiÄcznej nieobecnoĹci dziecka w przedszkolu? czy ktoĹ z Was byĹ w takiej sytuacji i jak przedszkole z niej wybrnÄĹo? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| betty1974
|
Wysłany: 28 Maj 2010, 2:16 Temat postu: .... |
|
|
madzia napisał: | witam
a jak rozwiÄ
zaÄ problem pĹatnoĹci podczas np. dwumiesiÄcznej nieobecnoĹci dziecka w przedszkolu? czy ktoĹ z Was byĹ w takiej sytuacji i jak przedszkole z niej wybrnÄĹo? | Tak jak kolezanka wczesniej napisala ,odciagna za posilki a oplacasz pozostala kwote za tzw miejsce,podobnie jak w Polsce,
,akurat kwota za posilki jest nieznaczna,nie mniej jednak troche sie uzbiera za okres dwoch miesiecy,oczywiscie nalezy zglosic fakt nieobecnosci dziecka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ilona76 =user usuniÄty na wĹasnÄ
proĹbÄ=
| Dołączył: 28 Lut 2010 | Posty: 53 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 28 Maj 2010, 11:07 Temat postu: |
|
|
Moje dzieci chodzily do przedszkola w Hfj. i tam zawsze zamykano przedszkole w wakacje byly to 4 tygodnie w lipcu za ten czas nie oplacalo sie przedszkola wiec nasze wyjazdy do Pl zawsze planowane byly na ten okres bo te pieniadze bralo sie ze soba! Oczywiscie jezeli dziecko jest nieobecne w innym czasie w ciagu roku to jak najbardziej placi sie ale tylko za miejsce! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| markud
| Dołączył: 26 Wrz 2008 | Posty: 19 | |
|
Wysłany: 28 Maj 2010, 23:50 Temat postu: dotacje |
|
|
hej dziewczyny mam pytanko o jakiej dotacji wy rozmawiacie moja cĂłrka chodzi juĹź prawie rok czasu do przedszkola i Ĺźadnej dotacji nie biorÄ od czego to zaleĹźy i jak siÄ zaĹatwia.Serdecznie dziÄkuje za odpowiedzi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| madzia
| Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 32 | |
|
Wysłany: 28 Maj 2010, 23:52 Temat postu: |
|
|
hmmm,to jednak jest inaczej niĹź siÄ dowiedziaĹam od dyrektorki przedszkola mojego dziecka... czy moĹźe "przepisy" a raczej czyjes "widzimisiÄ" teraz siÄ zmieniĹy .Powiedziano mi ,ze jedyne co moge zrobic to zapisac dziecko na 6 godz(gdzie teraz uczÄszcza na 7) i bÄdzie to róşnica zaledwie okoĹo 1000 koron ,wiÄc Ĺźadna atrakcja,a o odliczeniu posiĹkĂłw nie byĹo mowy :/ I ponoÄ dyrektorka konsultowaĹa siÄ z Reykjavikurborg.
Dodam,Ĺźe chodzi o inny termin niĹź przerwa wakacyjna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|