reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Przedszkole
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 13, 14, 15  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
luiza

PostWysłany: 5 Maj 2010, 22:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dobra juz sie doliczylam ,zgadza sie wszystko Smile mialam za malo pieniedzy ale mi doslali i jak wszystko zliczylam to wyszla prawidlowa kwota Smile a takie dokladne wyliczenia stad ze zaplacone mamy tylk za 3 tyg.ale o tym nasz uprzedzali.szkoda tylko ze placa 25 tys zamiast 35 echhh no coz Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
luiza

PostWysłany: 5 Maj 2010, 22:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

upsss przez pomylke 2 razy wyslalam Smile
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 6 Maj 2010, 10:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

luiza napisał:
dobra juz sie doliczylam ,zgadza sie wszystko Smile mialam za malo pieniedzy ale mi doslali i jak wszystko zliczylam to wyszla prawidlowa kwota Smile a takie dokladne wyliczenia stad ze zaplacone mamy tylk za 3 tyg.ale o tym nasz uprzedzali.szkoda tylko ze placa 25 tys zamiast 35 echhh no coz Smile

to super ze się wyjaśniłoSmile))
no u was było 35.000 szkoda ze obcięli.pozdrawiamy
Powrót do góry
edzia
Gość
PostWysłany: 18 Maj 2010, 23:41    Temat postu: WITAM Odpowiedz z cytatem

CHCIALABYM DOPISAC DZIECKU JESZCZE 3 PRZEDSZKOLA .. CZY MOGE TO ZROBIC PRZEZ INTERNET CZY MUSZE OSOBISCIE ISC DO REKJAVIKBORK
Powrót do góry
dziewuszka
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 23 Maj 2010, 22:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej dzkiewczyny mam do was pytanie na poczatu miesiaca zapisalam córkę do przedszkola i chcialabym wiedziec czy teraz juz automatycznie bede dostawala te 25 tys z reykjavikuborg czy musze jeszcze cos załatwic??
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 24 Maj 2010, 0:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewuszka napisał:
hej dzkiewczyny mam do was pytanie na poczatu miesiaca zapisalam córkę do przedszkola i chcialabym wiedziec czy teraz juz automatycznie bede dostawala te 25 tys z reykjavikuborg czy musze jeszcze cos załatwic??

Dziecko musi miec skonczone 9m-cy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
dziewuszka
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 24 Maj 2010, 0:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

majka ma 14 Smile
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 24 Maj 2010, 7:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewuszka napisał:
majka ma 14 Smile

to tylko czekac Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
roger9300
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 24 Maj 2010, 16:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hm, a nie powinno sie jeszcze wypelnic dodatkowego formulaza na dotacje (25 tysi), ?
samo zapisanie dziecka do przedszkola nie gwarantuje dotacji. Wink
Make nothing but memories.

http://picasaweb.google.pl/charzynskibartlomiej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
mikolaj

PostWysłany: 24 Maj 2010, 16:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

roger9300 napisał:
hm, a nie powinno sie jeszcze wypelnic dodatkowego formulaza na dotacje (25 tysi), ?
samo zapisanie dziecka do przedszkola nie gwarantuje dotacji. Wink

Kurcze no masz racje, mozna to wypelnic na stronie reykjavikuborg wszystko krok po kroku bylo napisane x stron wczesnie moze z 10 pisalam o tym we wrzesniu badz pazdzierniku sa podane linki.
Powrót do góry
mgj

PostWysłany: 24 Maj 2010, 22:38    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

I wyslij to podanie jeszcze dzis, bo do konca miesiaca zostalo tylko pare dni, a kazdy dzien to strata pieniedzy Very Happy Na tej stronie co zapisywalas dziecko do przedszkola jest podanie o przyznanie tych pieniedzy, wypelnij i wyslij, to jeszcze za te pare dni Ci zaplaca.
Powrót do góry
ilona76
=user usunięty na własną prośbę=
PostWysłany: 24 Maj 2010, 23:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak wejdziesz na srtone miasta Reykjavik to jest to opcja pjonustutrygging. W miesiacu lipcu nie wyplacaja tych pieniedzy a od 1 sierpnia to juz tylko 20 tysiecy Sad
Powrót do góry
betty1974

PostWysłany: 26 Maj 2010, 0:03    Temat postu: Opłata za przedszkole Odpowiedz z cytatem

Czy ktos orientuje sie i moze mi udzielic informacji na temat oplaty za przedszkole,w momencie kiedy dziecko do niego nie uczeszcza przez np dwa tyg z powodu np.choroby,czy zglaszajac ten fakt zaplace mniej?
Powrót do góry
Hanka79

PostWysłany: 26 Maj 2010, 2:11    Temat postu: Re: Opłata za przedszkole Odpowiedz z cytatem

betty1974 napisał:
Czy ktos orientuje sie i moze mi udzielic informacji na temat oplaty za przedszkole,w momencie kiedy dziecko do niego nie uczeszcza przez np dwa tyg z powodu np.choroby,czy zglaszajac ten fakt zaplace mniej?

Nie zapłacisz mniej bo nie ma powodu dla którego miałabyś zapłacić mniej. Niemniej jednak jeśli zgłosisz, że dziecka nie będzie w przedszkolu to odliczają za posiłki za dni w które dziecko nie uczęszcza do przedszkola.
betty1974

PostWysłany: 26 Maj 2010, 21:14    Temat postu: Re: Opłata za przedszkole Odpowiedz z cytatem

Hanka79 napisał:
betty1974 napisał:

Nie zapłacisz mniej bo nie ma powodu dla którego miałabyś zapłacić mniej. Niemniej jednak jeśli zgłosisz, że dziecka nie będzie w przedszkolu to odliczają za posiłki za dni w które dziecko nie uczęszcza do przedszkola.
Tak,o posilki mi chodziło,myslałam,ze to logiczne,zastanawiałam sie ,gdyz mowiac dyrektorce przedszkola o tym fakcie nie wspomniała nic o pomniejszeniu kwoty za wyzywienie,wiem ,ze tak jest czy było w Polsce, dlatego chcialam zapytac ktoras z Pan badz Panów,ktorzy wiedza cos na ten temat,nie mniej jednak dziekuje za odpowiedz.
Powrót do góry
madzia

PostWysłany: 28 Maj 2010, 1:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam
a jak rozwiązać problem płatności podczas np. dwumiesięcznej nieobecności dziecka w przedszkolu? czy ktoś z Was był w takiej sytuacji i jak przedszkole z niej wybrnęło?
Powrót do góry
betty1974

PostWysłany: 28 Maj 2010, 2:16    Temat postu: .... Odpowiedz z cytatem

madzia napisał:
witam
a jak rozwiązać problem płatności podczas np. dwumiesięcznej nieobecności dziecka w przedszkolu? czy ktoś z Was był w takiej sytuacji i jak przedszkole z niej wybrnęło?
Tak jak kolezanka wczesniej napisala ,odciagna za posilki a oplacasz pozostala kwote za tzw miejsce,podobnie jak w Polsce,
,akurat kwota za posilki jest nieznaczna,nie mniej jednak troche sie uzbiera za okres dwoch miesiecy,oczywiscie nalezy zglosic fakt nieobecnosci dziecka.
Powrót do góry
ilona76
=user usunięty na własną prośbę=
PostWysłany: 28 Maj 2010, 11:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moje dzieci chodzily do przedszkola w Hfj. i tam zawsze zamykano przedszkole w wakacje byly to 4 tygodnie w lipcu za ten czas nie oplacalo sie przedszkola wiec nasze wyjazdy do Pl zawsze planowane byly na ten okres bo te pieniadze bralo sie ze soba! Oczywiscie jezeli dziecko jest nieobecne w innym czasie w ciagu roku to jak najbardziej placi sie ale tylko za miejsce!
Powrót do góry
markud

PostWysłany: 28 Maj 2010, 23:50    Temat postu: dotacje Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny mam pytanko o jakiej dotacji wy rozmawiacie moja córka chodzi już prawie rok czasu do przedszkola i żadnej dotacji nie biorę od czego to zależy i jak się załatwia.Serdecznie dziękuje za odpowiedzi.
Powrót do góry
madzia

PostWysłany: 28 Maj 2010, 23:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmmm,to jednak jest inaczej niż się dowiedziałam od dyrektorki przedszkola mojego dziecka... czy może "przepisy" a raczej czyjes "widzimisię" teraz się zmieniły .Powiedziano mi ,ze jedyne co moge zrobic to zapisac dziecko na 6 godz(gdzie teraz uczęszcza na 7) i będzie to różnica zaledwie około 1000 koron ,więc żadna atrakcja,a o odliczeniu posiłków nie było mowy :/ I ponoć dyrektorka konsultowała się z Reykjavikurborg.
Dodam,Ĺźe chodzi o inny termin niĹź przerwa wakacyjna.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 13, 14, 15  Następny
Strona 8 z 15

Skocz do: