reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 220, 221, 222 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
zbych

Do潮czy: 01 Lis 2008
PostWys砤ny: 13 Lip 2010, 21:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a zapomnia艂am o przet艂umaczonym na polski akcie urodzeniadziecka
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
czesnik

Do潮czy: 11 Sty 2010
PostWys砤ny: 14 Lip 2010, 0:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzi臋ki za info:)
Powr髏 do g髍y
slawekl

Do潮czy: 12 Mar 2009
Sk眃: Rock'Ya'V铆k
PostWys砤ny: 14 Lip 2010, 1:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zbych napisa:
a zapomnia艂am o przet艂umaczonym na polski akcie urodzeniadziecka

Na akcie urodzenia s膮 po angielsku w sumie 4 s艂owa typu: nome, second nome.... i Pani przyjmuj膮ca wniosek wymaga zaprzysi臋偶onego t艂umaczenia na polskie.
Tak si臋 zastanawiam co ten skr贸t mgr znaczy obok jej nazwiska...
czesnik

Do潮czy: 11 Sty 2010
PostWys砤ny: 14 Lip 2010, 14:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeszcze jedno pytanko, info od po艂oznej ma by膰 tez przet艂umaczone na jezyk polski? wystarczy samo ksero karty, kt贸ra ona prowadzi艂膮 czy oddzielne za艣wiadczenie, 偶e sie mn膮 opiekowa艂a?
Powr髏 do g髍y
beatka:)

Do潮czy: 15 Lis 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 14 Lip 2010, 18:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hehe, tez sie usmialam z koniecznosci tlumaczenia kilku dokumentow, przeciez PL tak dazy do tego zeby kazdy mowil po angielsku, taki nacisk, matury... a tu prosze potrzebne tlumaczenie.
A najlepsze sa sprawy zwiazane z notariuszami- sami nie wiedza co chca.
Powr髏 do g髍y
malbork

Do潮czy: 15 Pa 2009
PostWys砤ny: 14 Lip 2010, 18:44    Temat postu: Re: zabki Odpowiedz z cytatem

[quote="pyza27"]witam wszystkie mamuski przyszle i obecne
dawno nie zagladalam do postu ale mam pytanko
czy sa tu w aptekach jakies zele lub cos na zabkowanie
moja mala ma juz7sabkow i nie wiadomo bylo ze wychodza a od wczoraj grymasi goraczkuje i widze ze ja boli
jesli jest cos podajcie nazwy
z gory dziekuje i pozdrawiamquote] W aptece znajdziesz zel ,ktory nazywa sie BONJELA,mala niebieska tubka.Pomogl mojej coreczce w trudnych momentach zabkowania:)
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

Do潮czy: 27 Lut 2010
PostWys砤ny: 15 Lip 2010, 8:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kochane mam pytanko, poniewa偶 jestem w 10tyg ci膮偶y i nie wiem co dalej, hehe, ju偶 streszczam, jeszcze nigdy nie by艂am tu u lekarza, jestem na Islandii od niedawna, ale pracuj臋 ju偶 jakie艣 p贸艂 roku. Nie wiem jednak gdzie jest moja przychodnia, chocia偶 wola艂abym bezpo艣rednio si臋 um贸wi膰 do ginekologa, a nie p艂aci膰 lekarzowi za to, 偶e mnie skieruje - um贸wi na wizyt臋 do ginekologa. Czy znacie nr tel do jakiego艣 ginekologa i adresik? Bardzo bym prosi艂a. Mam numer do takiej polskiej piel臋gniarki Gosi, ale poczta si臋 zg艂asza, mo偶e na urlopie jest.
Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 15 Lip 2010, 13:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gwiazdeczka a napisz gdzie mieszkasz, moze sa tu kobiety z Twojej okolicy i podpowiedza Ci do ktorej przychodni nalezysz. Ginekolog jest np w Domus Medica ale nie mam numeru, lekarz tylko potwierdzi Twoja ciaze i jesli chcesz to pobierze Ci cytologie. Ciaze prowadza tu polozne jesli oczywiescie nie wystepuja zadne komplikacje. Nie ma co zwlekac bo jesli chcesz to bedziesz miala USG prenantalne, ktore robia w 12-14tyg. Szpiatle na pewno wiesz gdzie sa mozesz zajsc i zapytac o Twoj rejon albo w pierwszej lepszej przychodni.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
gwiazdeczka

Do潮czy: 27 Lut 2010
PostWys砤ny: 15 Lip 2010, 13:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej mieszkam na k贸pavogur 200, my艣l臋, 偶e moja przychodnia jest na hamraborgu, znacie mo偶e adres i nr tel? Najwy偶ej si臋 zapytam czy tam nale偶臋.
Powr髏 do g髍y
Trialerror

Do潮czy: 04 Sty 2009
Sk眃: Reykjavik 111
PostWys砤ny: 15 Lip 2010, 13:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

norbi261107 napisa:
Gwiazdeczka a napisz gdzie mieszkasz, moze sa tu kobiety z Twojej okolicy i podpowiedza Ci do ktorej przychodni nalezysz. Ginekolog jest np w Domus Medica ale nie mam numeru, lekarz tylko potwierdzi Twoja ciaze i jesli chcesz to pobierze Ci cytologie. Ciaze prowadza tu polozne jesli oczywiescie nie wystepuja zadne komplikacje. Nie ma co zwlekac bo jesli chcesz to bedziesz miala USG prenantalne, ktore robia w 12-14tyg. Szpiatle na pewno wiesz gdzie sa mozesz zajsc i zapytac o Twoj rejon albo w pierwszej lepszej przychodni.
Nie porywajcie sie z motyk膮 na s艂o艅ce ze co艣 jest nie tak z ci膮z膮,wiadomo ze kazdy sie obawia czegos ,a prenatalne sie wykonuje (powinno si臋) po 35 roku zycia a gwiazdeczka chyba tyle nie ma Smile wiec to bedzie zbedne.
Powr髏 do g髍y
jenny83

Do潮czy: 04 Cze 2009
PostWys砤ny: 15 Lip 2010, 15:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny plyn z bonusa LACTACYD TO PLYN DO HIGIENY INTYMNEJ?Bo kupitaj a to ma konsystencje i kolor mleka?
Powr髏 do g髍y
luiza

Do潮czy: 09 Pa 2006
PostWys砤ny: 15 Lip 2010, 17:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak to plyn do higieny intymnej Smile
Powr髏 do g髍y
kocurek
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 24 Lut 2009
Sk眃: Rvk
PostWys砤ny: 15 Lip 2010, 20:10    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

tu jest wykaz przychodni jak dobrze poszperasz to wpisuje sie gdzies kod i wyskoczy Ci Twoja przychodnia
http://www.heilsugaeslan.is/pages/15
Powr髏 do g髍y
dziewuszka
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 22 Lut 2010
PostWys砤ny: 16 Lip 2010, 11:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przepraszam ze tutaj pisze ale potrzebuje rady...moja c贸rcia ma 16 miesiecy i z tego co zdrazylam zauwazyc ida jej 4 zabki naraz od zeszlej soboty ma temp tzn przez pierwsze dwa dni miala 38-40 a teraz od poniedzialku jest tak ze za dnia nic jej nie dolega bawi sie smieje pozatym ze nie chce jesc,a w nocy ma temp i to tak w granicach 39... myslicie ze to na zeby?? chcia艂abym przejsc sie z nia do lekarza jednak nasza przychodnia jest teraz zamknieta Sad czy macie moze numer do domus medica do pediatr贸w ?? wola艂abym 偶eby lekarz ja zobaczy艂 bo martwi臋 si臋 o ni膮 bardzo.z g贸ry dzi臋kuj臋
Powr髏 do g髍y
Trialerror

Do潮czy: 04 Sty 2009
Sk眃: Reykjavik 111
PostWys砤ny: 16 Lip 2010, 12:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewuszka napisa:
przepraszam ze tutaj pisze ale potrzebuje rady...moja c贸rcia ma 16 miesiecy i z tego co zdrazylam zauwazyc ida jej 4 zabki naraz od zeszlej soboty ma temp tzn przez pierwsze dwa dni miala 38-40 a teraz od poniedzialku jest tak ze za dnia nic jej nie dolega bawi sie smieje pozatym ze nie chce jesc,a w nocy ma temp i to tak w granicach 39... myslicie ze to na zeby?? chcia艂abym przejsc sie z nia do lekarza jednak nasza przychodnia jest teraz zamknieta Sad czy macie moze numer do domus medica do pediatr贸w ?? wola艂abym 偶eby lekarz ja zobaczy艂 bo martwi臋 si臋 o ni膮 bardzo.z g贸ry dzi臋kuj臋
Domus Medica - Egilsg枚tu 3 - 101 Reykjav铆k - S:563-1000 - Fax:563-1088
Powr髏 do g髍y
dziewuszka
PostWys砤ny: 16 Lip 2010, 14:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzowni艂am nie maj膮 miejsc Sad
nie chc膮 nas przyj膮c
Powr髏 do g髍y
karolciaisk

Do潮czy: 08 Gru 2008
PostWys砤ny: 16 Lip 2010, 15:52    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

sprobuj na smaralind za darmo przyjma i bez problemu
Powr髏 do g髍y
dziewuszka
PostWys砤ny: 17 Lip 2010, 10:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

by艂am nie wiedzieli skad ta temperatura i skierowali nas do barnaspitali tam zrobili jej wszystkie badania pobrali mocz krew i wszystkie wyniki wysz艂y dobrze lekarz powiedzia艂 ze ma艂a jest zdrowa wiec nadal nie wiem skad wog贸le ta temperatura czy jest ona powiazana z zabkami czy nie Sad
dzis w nozy mala mia艂a 39,5 a rano jak wsta艂a 38 Sad(
Powr髏 do g髍y
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 17 Lip 2010, 13:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewuszka napisa:
by艂am nie wiedzieli skad ta temperatura i skierowali nas do barnaspitali tam zrobili jej wszystkie badania pobrali mocz krew i wszystkie wyniki wysz艂y dobrze lekarz powiedzia艂 ze ma艂a jest zdrowa wiec nadal nie wiem skad wog贸le ta temperatura czy jest ona powiazana z zabkami czy nie Sad
dzis w nozy mala mia艂a 39,5 a rano jak wsta艂a 38 Sad(

dziecko przy z膮bkowaniu moze mie膰 temperatur臋, katar, biegunk臋 i r贸zne inne dolegliwo艣ci....wysypk臋, nawet ci膮ga si臋 za uszy.mojej siostry synek ci膮ga sie za lewe ucho czasami bo mu idzie lewa 4, na dodatek na dzi膮艣le ma gule z krwi膮 i kawa艂ek juz z膮bka;))
nied艂ugo czeka was niespodzianka:)))wyrzn膮 si臋 i b臋dzie po k艂opocie.
smaruj jej te dzi膮se艂ka dentinoxem, czy czyms innym nawet paracetamolem czy nurofenem jak masz.mozesz te偶 na noc wsadzi膰 jej czopka.pozdrawiamy i nie ma si臋 czym martwi膰 u nas jest to samo:)
Powr髏 do g髍y
dziewuszka
PostWys砤ny: 18 Lip 2010, 0:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziecko przy z膮bkowaniu moze mie膰 temperatur臋, katar, biegunk臋 i r贸zne inne dolegliwo艣ci....wysypk臋, nawet ci膮ga si臋 za uszy.mojej siostry synek ci膮ga sie za lewe ucho czasami bo mu idzie lewa 4, na dodatek na dzi膮艣le ma gule z krwi膮 i kawa艂ek juz z膮bka;))
nied艂ugo czeka was niespodzianka:)))wyrzn膮 si臋 i b臋dzie po k艂opocie.
smaruj jej te dzi膮se艂ka dentinoxem, czy czyms innym nawet paracetamolem czy nurofenem jak masz.mozesz te偶 na noc wsadzi膰 jej czopka.pozdrawiamy i nie ma si臋 czym martwi膰 u nas jest to samo:)[/quote]

smaruje jej dzi膮se艂ka dentinoxem i jest ju偶 chyba lepiej Smile
ma艂ej wr贸ci艂a apetyt tak偶e wszystko chyba jest na dobrej drodze,ale dzi臋kuj臋 za rad臋 Smile pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 220, 221, 222 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 221 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.