Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| zbych
| Do潮czy: 01 Lis 2008 | Posty: 46 | |
|
Wys砤ny: 13 Lip 2010, 21:57 Temat postu: |
|
|
a zapomnia艂am o przet艂umaczonym na polski akcie urodzeniadziecka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| czesnik
| Do潮czy: 11 Sty 2010 | Posty: 3 | |
|
Wys砤ny: 14 Lip 2010, 0:54 Temat postu: |
|
|
dzi臋ki za info:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| slawekl
 | Do潮czy: 12 Mar 2009 | Posty: 90 | Sk眃: Rock'Ya'V铆k |
|
Wys砤ny: 14 Lip 2010, 1:11 Temat postu: |
|
|
zbych napisa: | a zapomnia艂am o przet艂umaczonym na polski akcie urodzeniadziecka |
Na akcie urodzenia s膮 po angielsku w sumie 4 s艂owa typu: nome, second nome.... i Pani przyjmuj膮ca wniosek wymaga zaprzysi臋偶onego t艂umaczenia na polskie.
Tak si臋 zastanawiam co ten skr贸t mgr znaczy obok jej nazwiska... _________________ Nie wystarczy mie膰 na kogo, trzeba tak偶e umie膰 liczy膰... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| czesnik
| Do潮czy: 11 Sty 2010 | Posty: 3 | |
|
Wys砤ny: 14 Lip 2010, 14:26 Temat postu: |
|
|
jeszcze jedno pytanko, info od po艂oznej ma by膰 tez przet艂umaczone na jezyk polski? wystarczy samo ksero karty, kt贸ra ona prowadzi艂膮 czy oddzielne za艣wiadczenie, 偶e sie mn膮 opiekowa艂a? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beatka:)
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 14 Lip 2010, 18:37 Temat postu: |
|
|
hehe, tez sie usmialam z koniecznosci tlumaczenia kilku dokumentow, przeciez PL tak dazy do tego zeby kazdy mowil po angielsku, taki nacisk, matury... a tu prosze potrzebne tlumaczenie.
A najlepsze sa sprawy zwiazane z notariuszami- sami nie wiedza co chca. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| malbork
| Do潮czy: 15 Pa 2009 | Posty: 66 | |
|
Wys砤ny: 14 Lip 2010, 18:44 Temat postu: Re: zabki |
|
|
[quote="pyza27"]witam wszystkie mamuski przyszle i obecne
dawno nie zagladalam do postu ale mam pytanko
czy sa tu w aptekach jakies zele lub cos na zabkowanie
moja mala ma juz7sabkow i nie wiadomo bylo ze wychodza a od wczoraj grymasi goraczkuje i widze ze ja boli
jesli jest cos podajcie nazwy
z gory dziekuje i pozdrawiamquote] W aptece znajdziesz zel ,ktory nazywa sie BONJELA,mala niebieska tubka.Pomogl mojej coreczce w trudnych momentach zabkowania:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gwiazdeczka
| Do潮czy: 27 Lut 2010 | Posty: 148 | |
|
Wys砤ny: 15 Lip 2010, 8:17 Temat postu: |
|
|
Kochane mam pytanko, poniewa偶 jestem w 10tyg ci膮偶y i nie wiem co dalej, hehe, ju偶 streszczam, jeszcze nigdy nie by艂am tu u lekarza, jestem na Islandii od niedawna, ale pracuj臋 ju偶 jakie艣 p贸艂 roku. Nie wiem jednak gdzie jest moja przychodnia, chocia偶 wola艂abym bezpo艣rednio si臋 um贸wi膰 do ginekologa, a nie p艂aci膰 lekarzowi za to, 偶e mnie skieruje - um贸wi na wizyt臋 do ginekologa. Czy znacie nr tel do jakiego艣 ginekologa i adresik? Bardzo bym prosi艂a. Mam numer do takiej polskiej piel臋gniarki Gosi, ale poczta si臋 zg艂asza, mo偶e na urlopie jest. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 15 Lip 2010, 13:03 Temat postu: |
|
|
Gwiazdeczka a napisz gdzie mieszkasz, moze sa tu kobiety z Twojej okolicy i podpowiedza Ci do ktorej przychodni nalezysz. Ginekolog jest np w Domus Medica ale nie mam numeru, lekarz tylko potwierdzi Twoja ciaze i jesli chcesz to pobierze Ci cytologie. Ciaze prowadza tu polozne jesli oczywiescie nie wystepuja zadne komplikacje. Nie ma co zwlekac bo jesli chcesz to bedziesz miala USG prenantalne, ktore robia w 12-14tyg. Szpiatle na pewno wiesz gdzie sa mozesz zajsc i zapytac o Twoj rejon albo w pierwszej lepszej przychodni. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gwiazdeczka
| Do潮czy: 27 Lut 2010 | Posty: 148 | |
|
Wys砤ny: 15 Lip 2010, 13:14 Temat postu: |
|
|
hej mieszkam na k贸pavogur 200, my艣l臋, 偶e moja przychodnia jest na hamraborgu, znacie mo偶e adres i nr tel? Najwy偶ej si臋 zapytam czy tam nale偶臋. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Trialerror
 | Do潮czy: 04 Sty 2009 | Posty: 169 | Sk眃: Reykjavik 111 |
|
Wys砤ny: 15 Lip 2010, 13:23 Temat postu: |
|
|
norbi261107 napisa: | Gwiazdeczka a napisz gdzie mieszkasz, moze sa tu kobiety z Twojej okolicy i podpowiedza Ci do ktorej przychodni nalezysz. Ginekolog jest np w Domus Medica ale nie mam numeru, lekarz tylko potwierdzi Twoja ciaze i jesli chcesz to pobierze Ci cytologie. Ciaze prowadza tu polozne jesli oczywiescie nie wystepuja zadne komplikacje. Nie ma co zwlekac bo jesli chcesz to bedziesz miala USG prenantalne, ktore robia w 12-14tyg. Szpiatle na pewno wiesz gdzie sa mozesz zajsc i zapytac o Twoj rejon albo w pierwszej lepszej przychodni. | Nie porywajcie sie z motyk膮 na s艂o艅ce ze co艣 jest nie tak z ci膮z膮,wiadomo ze kazdy sie obawia czegos ,a prenatalne sie wykonuje (powinno si臋) po 35 roku zycia a gwiazdeczka chyba tyle nie ma wiec to bedzie zbedne. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jenny83
| Do潮czy: 04 Cze 2009 | Posty: 88 | |
|
Wys砤ny: 15 Lip 2010, 15:15 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny plyn z bonusa LACTACYD TO PLYN DO HIGIENY INTYMNEJ?Bo kupitaj a to ma konsystencje i kolor mleka? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| luiza
| Do潮czy: 09 Pa 2006 | Posty: 151 | |
|
Wys砤ny: 15 Lip 2010, 17:50 Temat postu: |
|
|
tak to plyn do higieny intymnej  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kocurek Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 24 Lut 2009 | Posty: 96 | Sk眃: Rvk |
|
Wys砤ny: 15 Lip 2010, 20:10 Temat postu: hej |
|
|
tu jest wykaz przychodni jak dobrze poszperasz to wpisuje sie gdzies kod i wyskoczy Ci Twoja przychodnia
http://www.heilsugaeslan.is/pages/15 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dziewuszka Og艂oszeniodawca zweryfikowany
| Do潮czy: 22 Lut 2010 | Posty: 25 | |
|
Wys砤ny: 16 Lip 2010, 11:32 Temat postu: |
|
|
przepraszam ze tutaj pisze ale potrzebuje rady...moja c贸rcia ma 16 miesiecy i z tego co zdrazylam zauwazyc ida jej 4 zabki naraz od zeszlej soboty ma temp tzn przez pierwsze dwa dni miala 38-40 a teraz od poniedzialku jest tak ze za dnia nic jej nie dolega bawi sie smieje pozatym ze nie chce jesc,a w nocy ma temp i to tak w granicach 39... myslicie ze to na zeby?? chcia艂abym przejsc sie z nia do lekarza jednak nasza przychodnia jest teraz zamknieta czy macie moze numer do domus medica do pediatr贸w ?? wola艂abym 偶eby lekarz ja zobaczy艂 bo martwi臋 si臋 o ni膮 bardzo.z g贸ry dzi臋kuj臋 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Trialerror
 | Do潮czy: 04 Sty 2009 | Posty: 169 | Sk眃: Reykjavik 111 |
|
Wys砤ny: 16 Lip 2010, 12:07 Temat postu: |
|
|
dziewuszka napisa: | przepraszam ze tutaj pisze ale potrzebuje rady...moja c贸rcia ma 16 miesiecy i z tego co zdrazylam zauwazyc ida jej 4 zabki naraz od zeszlej soboty ma temp tzn przez pierwsze dwa dni miala 38-40 a teraz od poniedzialku jest tak ze za dnia nic jej nie dolega bawi sie smieje pozatym ze nie chce jesc,a w nocy ma temp i to tak w granicach 39... myslicie ze to na zeby?? chcia艂abym przejsc sie z nia do lekarza jednak nasza przychodnia jest teraz zamknieta czy macie moze numer do domus medica do pediatr贸w ?? wola艂abym 偶eby lekarz ja zobaczy艂 bo martwi臋 si臋 o ni膮 bardzo.z g贸ry dzi臋kuj臋 | Domus Medica - Egilsg枚tu 3 - 101 Reykjav铆k - S:563-1000 - Fax:563-1088 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 16 Lip 2010, 14:07 Temat postu: |
|
|
dzowni艂am nie maj膮 miejsc
nie chc膮 nas przyj膮c |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| karolciaisk
| Do潮czy: 08 Gru 2008 | Posty: 39 | |
|
Wys砤ny: 16 Lip 2010, 15:52 Temat postu: ... |
|
|
sprobuj na smaralind za darmo przyjma i bez problemu |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 17 Lip 2010, 10:55 Temat postu: |
|
|
by艂am nie wiedzieli skad ta temperatura i skierowali nas do barnaspitali tam zrobili jej wszystkie badania pobrali mocz krew i wszystkie wyniki wysz艂y dobrze lekarz powiedzia艂 ze ma艂a jest zdrowa wiec nadal nie wiem skad wog贸le ta temperatura czy jest ona powiazana z zabkami czy nie
dzis w nozy mala mia艂a 39,5 a rano jak wsta艂a 38 ( |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 17 Lip 2010, 13:10 Temat postu: |
|
|
dziewuszka napisa: | by艂am nie wiedzieli skad ta temperatura i skierowali nas do barnaspitali tam zrobili jej wszystkie badania pobrali mocz krew i wszystkie wyniki wysz艂y dobrze lekarz powiedzia艂 ze ma艂a jest zdrowa wiec nadal nie wiem skad wog贸le ta temperatura czy jest ona powiazana z zabkami czy nie
dzis w nozy mala mia艂a 39,5 a rano jak wsta艂a 38 ( |
dziecko przy z膮bkowaniu moze mie膰 temperatur臋, katar, biegunk臋 i r贸zne inne dolegliwo艣ci....wysypk臋, nawet ci膮ga si臋 za uszy.mojej siostry synek ci膮ga sie za lewe ucho czasami bo mu idzie lewa 4, na dodatek na dzi膮艣le ma gule z krwi膮 i kawa艂ek juz z膮bka;))
nied艂ugo czeka was niespodzianka:)))wyrzn膮 si臋 i b臋dzie po k艂opocie.
smaruj jej te dzi膮se艂ka dentinoxem, czy czyms innym nawet paracetamolem czy nurofenem jak masz.mozesz te偶 na noc wsadzi膰 jej czopka.pozdrawiamy i nie ma si臋 czym martwi膰 u nas jest to samo:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 18 Lip 2010, 0:08 Temat postu: |
|
|
dziecko przy z膮bkowaniu moze mie膰 temperatur臋, katar, biegunk臋 i r贸zne inne dolegliwo艣ci....wysypk臋, nawet ci膮ga si臋 za uszy.mojej siostry synek ci膮ga sie za lewe ucho czasami bo mu idzie lewa 4, na dodatek na dzi膮艣le ma gule z krwi膮 i kawa艂ek juz z膮bka;))
nied艂ugo czeka was niespodzianka:)))wyrzn膮 si臋 i b臋dzie po k艂opocie.
smaruj jej te dzi膮se艂ka dentinoxem, czy czyms innym nawet paracetamolem czy nurofenem jak masz.mozesz te偶 na noc wsadzi膰 jej czopka.pozdrawiamy i nie ma si臋 czym martwi膰 u nas jest to samo:)[/quote]
smaruje jej dzi膮se艂ka dentinoxem i jest ju偶 chyba lepiej
ma艂ej wr贸ci艂a apetyt tak偶e wszystko chyba jest na dobrej drodze,ale dzi臋kuj臋 za rad臋 pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|