reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Przedszkole
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 13, 14, 15  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
roger9300
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 19 Wrz 2010, 16:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisał:
mamy do was pytanko:))
moja mała od kwietnia idzie do przedszkola....to znaczy jest taki plan:)wiem wiem jeszcze sporo czasu ale.....
jak to wyglada????czy najpierw będzie mogła się oswoić z tym???pójść na godzinkę dwie???jak wygląda karmienie tam????drzemka???nie wyobrażam sobie że ona tam pójdzie:(((( Rolling Eyes Sad żeby zjadła trzeba cierpliwości a i mleczko lubi se chasnąć w południe.
szok szok szok.czekam na odp.pozdrawiamy

w przypadku mojego tygrysa pierwszy tydzien byl wprowadzajacy,
(mysle, ze wszedzie tak jest0
pierwszy dzien bylismy na godzinke, zeby zapoznal sie z otoczeniem, drugi jakos 2,5 godz, chodzilo o to by byc przy nim jak bedzie jadł sniadanie i tak kazdego dnia coraz dłózej. chodzi o to by rodzic/ce byli przy dziecku za pierwaszymazem nowej czynnosci, sniadanko/ drzemka/ obiad/ wyjscie na dwór/ pelne osiem godzin byl dopiero od nastepnego tygodnia Very Happy
a teraz tydzien w domu bo zlapal chorĂłbsko Smile
Make nothing but memories.

http://picasaweb.google.pl/charzynskibartlomiej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
lampeczka

PostWysłany: 19 Wrz 2010, 16:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

roger9300 napisał:
lampeczka napisał:
mamy do was pytanko:))
moja mała od kwietnia idzie do przedszkola....to znaczy jest taki plan:)wiem wiem jeszcze sporo czasu ale.....
jak to wyglada????czy najpierw będzie mogła się oswoić z tym???pójść na godzinkę dwie???jak wygląda karmienie tam????drzemka???nie wyobrażam sobie że ona tam pójdzie:(((( Rolling Eyes Sad żeby zjadła trzeba cierpliwości a i mleczko lubi se chasnąć w południe.
szok szok szok.czekam na odp.pozdrawiamy

w przypadku mojego tygrysa pierwszy tydzien byl wprowadzajacy,
(mysle, ze wszedzie tak jest0
pierwszy dzien bylismy na godzinke, zeby zapoznal sie z otoczeniem, drugi jakos 2,5 godz, chodzilo o to by byc przy nim jak bedzie jadł sniadanie i tak kazdego dnia coraz dłózej. chodzi o to by rodzic/ce byli przy dziecku za pierwaszymazem nowej czynnosci, sniadanko/ drzemka/ obiad/ wyjscie na dwór/ pelne osiem godzin byl dopiero od nastepnego tygodnia Very Happy
a teraz tydzien w domu bo zlapal chorĂłbsko Smile

dziękuję za odpowiedz:)dla mnie to będzie straszne przeżycie hahahah a drzemka???z tym może być ciężko u nas;((ona w dzień toleruje tylko spanie w ......wózku;((
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zbych

PostWysłany: 19 Wrz 2010, 23:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jest tak jak napisał roger9300, a jeśli chodzi o drzemkę to w przedszkolu w którym pracuje i myślę że jest tak w większości, jeśli rodzice sobie tego życzą to dzieciaczki śpią na polu w wózku z tym że wózek jest twój, przepraszam a czy mogę zapytać dlaczego idzie od kwietnia i jak to załatwiłaś bo ja chciałabym żeby moja kruszyna poszła od marca ale dyrektorka nie jest do tego przekonana
Powrót do góry
roger9300
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 19 Wrz 2010, 23:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moj maly zawsze zasypial z butelka kakao, w drugi dzien juz dostal wode i tez zasnął, kladą ich na matercach na podlodze, stawiał opor tylko za pierwszym razem, potem juz nie musiałem byc tego swiadkiem ,ale mowią ze spi dobrze, wiec glowa do gory, w koncu to ich profesja a nie ludzie z pierwszej łapanki
Make nothing but memories.

http://picasaweb.google.pl/charzynskibartlomiej
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 20 Wrz 2010, 9:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zbych napisał:
jest tak jak napisał roger9300, a jeśli chodzi o drzemkę to w przedszkolu w którym pracuje i myślę że jest tak w większości, jeśli rodzice sobie tego życzą to dzieciaczki śpią na polu w wózku z tym że wózek jest twój, przepraszam a czy mogę zapytać dlaczego idzie od kwietnia i jak to załatwiłaś bo ja chciałabym żeby moja kruszyna poszła od marca ale dyrektorka nie jest do tego przekonana

hmm....bo kończy 2 latka wtedy a to nie tak????jezu!dziś pójdę i się dowiem konkretnie.myślałam że skoro kończy dwa latka w kwietniu to ma tak iść Embarassed Embarassed .pójdę zapytam i napisze.
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 20 Wrz 2010, 9:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

roger9300 napisał:
moj maly zawsze zasypial z butelka kakao, w drugi dzien juz dostal wode i tez zasnął, kladą ich na matercach na podlodze, stawiał opor tylko za pierwszym razem, potem juz nie musiałem byc tego swiadkiem ,ale mowią ze spi dobrze, wiec glowa do gory, w koncu to ich profesja a nie ludzie z pierwszej łapanki

ojjj....widzę że ze tatuśSmile)mój mąż też tak mówi ale......ja mam tyle obaw że szok.jak na nią patrze to nie wiem jak ona to zniesie-------albo ja hahah
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 20 Wrz 2010, 9:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisał:
roger9300 napisał:

ojjj....widzę że ze tatuśSmile)mój mąż też tak mówi ale......ja mam tyle obaw że szok.jak na nią patrze to nie wiem jak ona to zniesie-------albo ja hahah

Przed nia jeszcze pol roku a przez ten czas mozesz zaczac wprowadzac system jaki panuje w przedszkolu np godziny spania jedzenia i wychodzenia na dwor. Mala napewno szybko zalapie. Moj maly u dagmamy spal w lozku w domu na wersalce a w przedszkolu na materacu na podlodze, nie robi mu zadnej roznicy aby poduszka byla.
A co kwietnia to sie dowiedz bo tez to ciemno widze, Moj poszedl od sierpnia a ma rok i 10m-cy, ale jego kolega od dagmamy konczyl 2lata w marcu i niestety tez poszedl dopiero teraz. Wszystko zalezy od przedszkola czy maja wolne miejsce.
Wroce do przystosowania to w przedszkolu jest mnustwo dzieci wiec bedzie patrzec co one robia i zacznie tak samo. Nie wyobrazalam sobie swojego malego bez smoczka a teraz sam go zostawia w domu i caly dzie jest bez niego. tylko do spania prosi.
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
lampeczka

PostWysłany: 20 Wrz 2010, 10:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mikolaj napisał:
lampeczka napisał:
roger9300 napisał:

Przed nia jeszcze pol roku a przez ten czas mozesz zaczac wprowadzac system jaki panuje w przedszkolu np godziny spania jedzenia i wychodzenia na dwor. Mala napewno szybko zalapie. Moj maly u dagmamy spal w lozku w domu na wersalce a w przedszkolu na materacu na podlodze, nie robi mu zadnej roznicy aby poduszka byla.
A co kwietnia to sie dowiedz bo tez to ciemno widze, Moj poszedl od sierpnia a ma rok i 10m-cy, ale jego kolega od dagmamy konczyl 2lata w marcu i niestety tez poszedl dopiero teraz. Wszystko zalezy od przedszkola czy maja wolne miejsce.
Wroce do przystosowania to w przedszkolu jest mnustwo dzieci wiec bedzie patrzec co one robia i zacznie tak samo. Nie wyobrazalam sobie swojego malego bez smoczka a teraz sam go zostawia w domu i caly dzie jest bez niego. tylko do spania prosi.
Pozdrawiam

dziękuję wszystkim za odpowiedzi:))dziś idę i się dowiem w przedszkolu wszystkiego:))my smoka już nie mamy dawno:)9m.miała i się go pozbyłam
Pozdrawiamy
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 20 Wrz 2010, 12:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja smoka tez zaczelam ograniczac i prawie sie udalo ale jak zaczely mu wyrzynac sie 4 zeby to na zmiane sobie szural smoczkami po dziaslach zadne gryzaki tak mu nie odpowiadaly, a dodam ze zeby zaczely mu wychodzic dosc pozno mial cos 9 albo 10m-cy.
Powrót do góry
sylwiapiotrek

PostWysłany: 23 Wrz 2010, 22:44    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

witam, dziewczyny mozecie mi polecic jakies dagmamy w Hafnarfiordur czy Gardabaer pozdrawiam
Powrót do góry
zbych

PostWysłany: 27 Wrz 2010, 15:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

i jak lampeczka byłaś w przedszkolu, dowiedziałaś się czegoś, pójdzie twoja kruszyna do przedszkola w kwietniu bo nie daje mi to spokoju bo ja strasznie bym chciała żeby moja mogła iść w marcu ale obawiam się że chcieć to ja sobie tylko mogę Wink
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 27 Wrz 2010, 15:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zbych napisał:
i jak lampeczka byłaś w przedszkolu, dowiedziałaś się czegoś, pójdzie twoja kruszyna do przedszkola w kwietniu bo nie daje mi to spokoju bo ja strasznie bym chciała żeby moja mogła iść w marcu ale obawiam się że chcieć to ja sobie tylko mogę Wink

coś ty!!wiesz kiedy pojdzie????ja myślałam że usiąde jak usłyszałam:)))w sierpniu2011!!extra co???i wcześniej nie da rady tam gdzie chce ją posłać.jak gdzie indziej to moze by ją wzieli ale ja nie chce bo te przedszkole jest blisko mnie.hahah także zero z przedszkola w kwietniu
Powrót do góry
Eliszeba

PostWysłany: 28 Wrz 2010, 19:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadza sie. Rok tzw. przedszkolny zaczyna sie z poczatkiem sierpnia. A w przedszkolu, w ktorym ja pracuje nie przychodza wszystkie nowe dzieci jednoczesnie, tylko z reguly 5-6 tygodniowo. Takze niektore dzieci zaczynaja pod koniec sierpnia, albo i na poczatku wrzesnia. Natomiast dziecko nie musi miec skonczonych 2 lat, chodzi o rok urodzenia, czyli w tym roku przyszly dzieci ur. w 2008. Choc jest jeden chlopczyk z lutego 2009, bo bylo wolne miejsce. Jest tez program wprowadzajcy nowe dzieci. Pierwszego dnia 2 godziny z rodzicem, nastepnego dluzej...itd Takze trzeba to wszystko uwzglednic przy planowaniu. Zdaje sie, ze koniec maja-poczatek czerwca odbywaja sie rozmowy rodzicami dzieci nowoprzyjetych i tam juz podaje sie konkretne daty dla kazdego dziecka i plan kiedy, ile godzin danego dnia itp.
Powrót do góry
edzia
Gość
PostWysłany: 28 Wrz 2010, 22:06    Temat postu: PLATNOSC Odpowiedz z cytatem

ILE SIE PLACI ZA 8 GODZIN W PRZEDSZKOLU
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 28 Wrz 2010, 22:21    Temat postu: Re: PLATNOSC Odpowiedz z cytatem

edzia napisał:
ILE SIE PLACI ZA 8 GODZIN W PRZEDSZKOLU

mi dyrektorka wyliczyła że za 8h zapłacimy 26.???z groszami.....prawie 27.000.
Powrót do góry
edzia
Gość
PostWysłany: 28 Wrz 2010, 22:36    Temat postu: PRZEDSZKOLE Odpowiedz z cytatem

A CZY TO PRAWDA ZE TE PIENIADZE KTORE SIE DOSTAWALO Z REKJAVIKBORK PRZECHODZA NA PRZEDSZKOLE
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 28 Wrz 2010, 22:56    Temat postu: Re: PRZEDSZKOLE Odpowiedz z cytatem

edzia napisał:
A CZY TO PRAWDA ZE TE PIENIADZE KTORE SIE DOSTAWALO Z REKJAVIKBORK PRZECHODZA NA PRZEDSZKOLE

Nie tyle na przesdzkole co na instytucje ktora opiekuje sie Twoim dzieckiem. Tzn przedszkola niania...
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 28 Wrz 2010, 23:07    Temat postu: Re: PRZEDSZKOLE Odpowiedz z cytatem

mikolaj napisał:
edzia napisał:

Nie tyle na przesdzkole co na instytucje ktora opiekuje sie Twoim dzieckiem. Tzn przedszkola niania...

to znaczy że jak za 8h zapłacę 27.000 a mam te 25.000na dziecko to zapłacę ze swoich tyko 2.000???czy to nie tak???no już nie rozumiem.... Embarassed
Powrót do góry
katiloki

PostWysłany: 28 Wrz 2010, 23:29    Temat postu: Pytanie Odpowiedz z cytatem

Witam \
Czy możecie udzielić mi informacji o jakie pieniążki chodzi na dziecko. Dodam że córka zaczęła chodzić do przedszkola od 15.09.2010 Z góry dziękuję za informacje Kasia
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 29 Wrz 2010, 8:08    Temat postu: Re: Pytanie Odpowiedz z cytatem

katiloki napisał:
Witam \
Czy możecie udzielić mi informacji o jakie pieniążki chodzi na dziecko. Dodam że córka zaczęła chodzić do przedszkola od 15.09.2010 Z góry dziękuję za informacje Kasia

Gdy dziecko konczy 9mcy rodzic moze sie ubiegac o dodatkowe pieniadze na dziecko od 20do 35tys bylo. Teraz nie wiem ile jest, rodzic dostawal te pieniazki pod warunkiem ze dziecko bylo pod jego opieka, jesli ktos oddaje dziecko do dagmamy czy przedszkola to automatycznie te pieniazki sa placone instytucji badz osobie ktora opiekuje sie dzieckiem. A i jeszcze pieniazki sa wyplacane do czasu az dziecko skonczy 2lata.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 13, 14, 15  Następny
Strona 10 z 15

Skocz do: