reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 232, 233, 234 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
gwiazdeczka

Do潮czy: 27 Lut 2010
PostWys砤ny: 1 Pa 2010, 23:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a termin mam na 5 lutego
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 3 Pa 2010, 20:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej ci臋偶ar贸weczki:)))
8.10lec臋 do Niemiec i wracam 22.10-----mog臋 przywie艣膰 oryginalne niemieckie kropelki na kolk臋 SAB SIMPLEX.
je偶eli kt贸ra艣 z was jest zainteresowana prosz臋 pisa膰.
http://www.gieldamamy.pl/p4466-SAB-SIMPLEX-ORYGINALNY-NIEMIECKI-NAJTANIEJ-35zl.php
ja ich u偶ywa艂am i polecam
Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 3 Pa 2010, 22:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gwiazdeczko fajnie 偶e synu艣, ja te偶 bym troszk臋 chcia艂a synka bo c贸rcie ju偶 mam ale jak urodz臋 dziewczynk臋 te偶 b臋d臋 szcz臋艣liwa, mam siostre i wiem jak fajnie jest j膮 mie膰Smile. W 34 tyg b臋d臋 mia艂a usg bo ostatnio babeczka kt贸ra mi je robi艂a stwierdzi艂a 偶e mam za nisko 艂o偶ysko i trzeba to sprawdzi膰, do tego czasu mog臋 jeszcze zmieni膰 zdanie i zapyta膰 o p艂e膰 cho膰 w膮tpie:).
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
gwiazdeczka

Do潮czy: 27 Lut 2010
PostWys砤ny: 3 Pa 2010, 23:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u mnie na szcz臋艣cie wszystko ok i powiedzia艂a ta co USG mi robi艂a, 偶e jak z ci膮偶膮 b臋dzie ok to ju偶 nie b臋d臋 musia艂a tu przychodzi膰.
Zastanawia mnie jedna rzecz, jak tu sprawdzaj膮 jak jest dziecko u艂o偶one przed porodem skoro USG nie robi膮 i do ginekologa si臋 nie idzie.... ??? A po艂o偶na tylko s艂ucha serduszka i pomaca brzuszek....
Powr髏 do g髍y
kocurek
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 24 Lut 2009
Sk眃: Rvk
PostWys砤ny: 3 Pa 2010, 23:29    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

te偶 Mnie to zastanawia jak oni to zamierzaj膮 sprawdzi膰...
Powr髏 do g髍y
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 3 Pa 2010, 23:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mi poloznA powiedziala ze na podstawie ostatnigo USG czyli w 20tyg. bardzo mnie to zdziwilo i powiedzialam ze chce miec jeszcze USG przed porodem,to pokrecila nosem i stwierdzila ze dobrze,ale ok 36tyg bo teraz dziwecko rosnie i nie ma sensu.
Smile
Powr髏 do g髍y
kocurek
PostWys砤ny: 4 Pa 2010, 8:14    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

W takim razie bede dalej naciskac swoja polozna:)
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 4 Pa 2010, 9:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gwiazdeczka napisa:
u mnie na szcz臋艣cie wszystko ok i powiedzia艂a ta co USG mi robi艂a, 偶e jak z ci膮偶膮 b臋dzie ok to ju偶 nie b臋d臋 musia艂a tu przychodzi膰.
Zastanawia mnie jedna rzecz, jak tu sprawdzaj膮 jak jest dziecko u艂o偶one przed porodem skoro USG nie robi膮 i do ginekologa si臋 nie idzie.... ??? A po艂o偶na tylko s艂ucha serduszka i pomaca brzuszek....

Ja rowniez o to pytalam i mi powiedziala ze podczas badania ona wyczowa polozenie dziecka. Zapytalam jak i ona podczas badania zaczelami mowic w ktorym miejscu jest glowka. Widac praktyka sie liczy. Mialam dwa usg w ciagu calej ciazy i dziecko urodzilo sie zdrowe.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
ania12345

Do潮czy: 16 Lis 2008
PostWys砤ny: 4 Pa 2010, 10:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja jestem w 35 tygodniu i mi polozna bada艂a brzuch z kazdej strony docikajac i jakos wyczu艂a, ze g艂贸wka sie obr贸ci艂 w d贸艂.
Przed 30 tygodniem nie tylko mierzy艂a wysoko艣膰 macicy, ale tez bada艂a u艂ozenie dziecka, az do teraz czy cos sie nie zmieni艂o.
Mi sie dziecko juz obr贸ci艂o do艂em w 29 tyg. Poza tym idzie to samemu wyczuc po kopniakach. Nagle u g贸ry brzucha sa mocniejsze, a na dole brzucha delikatne Very Happy
Powr髏 do g髍y
MARCINIS1

Do潮czy: 26 Cze 2009
Sk眃: husavik
PostWys砤ny: 4 Pa 2010, 10:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak po艂o偶na przy profilaktycznym badaniu uciskajac brzuch stwierdza czy dziecko juz sie obrocilo
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
lew
=konto odzyskane=
Do潮czy: 17 Lip 2008
PostWys砤ny: 4 Pa 2010, 22:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej
czy wiecie moze jak to jest z wczesniejszym macierzynsk jeszcze przed porodem,dodam ze jestem teraz na bezrobotnym. Czy mozna urodzic w Polsce i otrzymywac macierzynski?
Dzieki za pomoc i pozdrawiam!
Powr髏 do g髍y
Jolka nr1

Do潮czy: 05 Pa 2010
PostWys砤ny: 5 Pa 2010, 7:13    Temat postu: prosz臋 o rady Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie wszystkich!
Przedstawi臋 kr贸tko sytuacj臋 i bardzo prosz臋 o jakie艣 rady
Ot贸偶 pracowa艂am na Islandii wcze艣niej,wr贸ci艂am do Pl ale z uwagi, 偶e nie mam pracy tu to chc臋 wr贸ci膰 na Islandi臋, mog臋 zacz膮膰 prac臋 po przylocie gdy偶 mam tak膮 mo偶liwo艣膰 ale jestem w 8 tygodniu ci膮偶y, czy b臋dzie mi si臋 nale偶a艂o macierzy艅skie i wychowawcze, ile musz臋 przepracowa膰 przed porodem aby naby膰 tych praw, jak to jest naliczane,czy za por贸d b臋d臋 musia艂a p艂aci膰? i wiem 偶e b臋d臋 musia艂a si臋 tam zg艂osi膰 do lekarza, gdzie i jak to uczyni膰, b臋d臋 mieszka膰 w Reykjaviku.
Dzi臋kuj臋 z g贸ry za odpowiedzi
Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 5 Pa 2010, 10:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lew Tobie nie umiem pom贸c,
Jolka nr 1 z tego co czytam na forum to aby dosta膰 macierzy艅ski trzeba pracowa膰 p贸艂 roku przed porodem, jak oni go naliczaj膮 to i ja do ko艅ca nie wiem, podobno bior膮 pod uwag臋 18msc przed wyznaczon膮 dat膮 porodu, nie wiem jak to jest w przypadku kobiet kt贸re s膮 na IS kr贸cej. Urodzisz za darmo po p贸艂 roku pracy, wtedy b臋dziesz ju偶 mia艂a pe艂ne ubezpieczenie.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
MARCINIS1

PostWys砤ny: 5 Pa 2010, 10:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lew napisa:
Hej
czy wiecie moze jak to jest z wczesniejszym macierzynsk jeszcze przed porodem,dodam ze jestem teraz na bezrobotnym. Czy mozna urodzic w Polsce i otrzymywac macierzynski?
Dzieki za pomoc i pozdrawiam!

nie 偶eby otrzymywac jakiekolwiek pieniadze od islandii musisz urodzic tutaj a juz z trzy tygodniowym malenstwem mozesz leciec do polski zreszta porod tutaj to sama przyjemnosc no dla mnie nie wiem jak dla reszty opieka cudowna
Powr髏 do g髍y
MARCINIS1

PostWys砤ny: 5 Pa 2010, 10:55    Temat postu: Re: prosz臋 o rady Odpowiedz z cytatem

Jolka nr1 napisa:
Witam serdecznie wszystkich!
Przedstawi臋 kr贸tko sytuacj臋 i bardzo prosz臋 o jakie艣 rady
Ot贸偶 pracowa艂am na Islandii wcze艣niej,wr贸ci艂am do Pl ale z uwagi, 偶e nie mam pracy tu to chc臋 wr贸ci膰 na Islandi臋, mog臋 zacz膮膰 prac臋 po przylocie gdy偶 mam tak膮 mo偶liwo艣膰 ale jestem w 8 tygodniu ci膮偶y, czy b臋dzie mi si臋 nale偶a艂o macierzy艅skie i wychowawcze, ile musz臋 przepracowa膰 przed porodem aby naby膰 tych praw, jak to jest naliczane,czy za por贸d b臋d臋 musia艂a p艂aci膰? i wiem 偶e b臋d臋 musia艂a si臋 tam zg艂osi膰 do lekarza, gdzie i jak to uczyni膰, b臋d臋 mieszka膰 w Reykjaviku.
Dzi臋kuj臋 z g贸ry za odpowiedzi
tak bedzie ci sie nalezalo wszystko pod warunkiem ze przepracujesz co najmniej 6 miesiecy jezeli to przepracujesz nie nie placisz za porod faktycznie biora pod wglad zarobki z 18 miesiecy wstecz a macierzynski naliczaja z ostatnich 6 mieisecy od porodu
Powr髏 do g髍y
lew
=konto odzyskane=
Do潮czy: 17 Lip 2008
PostWys砤ny: 5 Pa 2010, 12:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzi臋ki za odpowied藕.
Mam jeszcze pytanie czy orientujecie si臋 czy w ten czwartek jest spotkanie matek w krzy偶u? Odbywaj膮 si臋 one w 2 i 4 czwartek miesi膮ca a ten kalendarzowo b臋dzie pierwszym czwartkiem pa藕dziernika. Troch臋 mnie to zmyli艂o...dajcie zna膰 czy si臋 odb臋dzie Smile
Pozdrawiam!
Powr髏 do g髍y
Jolka nr1

Do潮czy: 05 Pa 2010
PostWys砤ny: 5 Pa 2010, 12:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzi臋kuj臋 wam podnie艣li艣cie mnie na duchu, a jeszcze chcia艂am zapyta膰 czy jak pracowa艂am wcze艣niej z tym 偶e mia艂am roczn膮 przerw臋 to czy to mo偶e si臋 wlicza膰 do tego czy ju偶 raczej nie, czy zaczyna mi si臋 wszystko od pocz膮tku? I gdzie najlepiej i艣膰 do lekarza, wiem 偶e przydzielaj膮 po艂o偶ne, jakby kto艣 w skr贸cie m贸g艂 opisa膰 jak to wszystko wygl膮da...
Powr髏 do g髍y
kocurek
PostWys砤ny: 5 Pa 2010, 16:26    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

Cze艣膰 mamu艣ki mam pytanko, czy za Usg w 3D eflingi co艣 zwracaja?
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 5 Pa 2010, 16:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej ci臋偶ar贸weczki:)))powtarzam post moze nie widzia艂y艣cie.....
8.10lec臋 do Niemiec i wracam 22.10-----mog臋 przywie艣膰 oryginalne niemieckie kropelki na kolk臋 SAB SIMPLEX.
je偶eli kt贸ra艣 z was jest zainteresowana prosz臋 pisa膰.
http://www.gieldamamy.pl/p4466-SAB-SIMPLEX-ORYGINALNY-NIEMIECKI-NAJTANIEJ-35zl.php
ja ich u偶ywa艂am i polecam
Powr髏 do g髍y
lampeczka

PostWys砤ny: 6 Pa 2010, 10:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

laski co dla was........
czyta艂y艣cie to???co s膮dzicie co tym??
http://kobieta.wp.pl/kat,26321,title,Smutne-mamy-rodza-male-dzieci,wid,12615967,wiadomosc.html?ticaid=1b033
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 232, 233, 234 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 233 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.