Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| Katrina
| Do潮czy: 26 Maj 2008 | Posty: 114 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 6 Lis 2010, 10:24 Temat postu: Re: podgrzewacz |
|
|
beatka:) napisa: | Katrina napisa: | Beatko, ja osobi艣cie u偶ywa艂am podgrzewacza firmy AVENT. Szybko podgrzewa, trzyma temperatur臋 dzi臋ki jej regulacji. Osobi艣cie by艂am bardzo zadowolona wi臋c szczerze mog臋 polecic. Niestety sw贸j ju偶 odsprzeda艂am..... Pozdrawiam. |
tzn ze mozge smialo trzymac butelke w nocy i w razie potrzeby zawsze mleko bedzie cieple? |
Napewno, ale trzeba uwa偶ac aby mleczko poprostu nie skwa艣nia艂o. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 6 Lis 2010, 10:39 Temat postu: Re: podgrzewacz |
|
|
Katrina napisa: | beatka:) napisa: | Katrina napisa: | Beatko, ja osobi艣cie u偶ywa艂am podgrzewacza firmy AVENT. Szybko podgrzewa, trzyma temperatur臋 dzi臋ki jej regulacji. Osobi艣cie by艂am bardzo zadowolona wi臋c szczerze mog臋 polecic. Niestety sw贸j ju偶 odsprzeda艂am..... Pozdrawiam. |
tzn ze mozge smialo trzymac butelke w nocy i w razie potrzeby zawsze mleko bedzie cieple? |
a nie lepiej sam膮 wod臋(odmierzon膮 ilo艣膰) a puszk臋 z mlekiem obok???i tylko dosypa膰 mleczka/???nie mo偶na tego mleka po zrobieniu trzyma膰 za d艂ugo..... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 6 Lis 2010, 10:46 Temat postu: |
|
|
Aniu88_2010 my艣l臋 偶e mo偶esz sama wybra膰 si臋 do szpitala i tam po艂o偶ne ch臋tnie oprowadz膮 Ci臋 po odzia艂ach, mam kilka fotek z gniazdka wi臋c je艣li chcesz podaj maila to Ci wy艣le. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Katrina
| Do潮czy: 26 Maj 2008 | Posty: 114 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 6 Lis 2010, 14:28 Temat postu: Re: podgrzewacz |
|
|
lampeczka napisa: | Katrina napisa: | beatka:) napisa: | Katrina napisa: | Beatko, ja osobi艣cie u偶ywa艂am podgrzewacza firmy AVENT. Szybko podgrzewa, trzyma temperatur臋 dzi臋ki jej regulacji. Osobi艣cie by艂am bardzo zadowolona wi臋c szczerze mog臋 polecic. Niestety sw贸j ju偶 odsprzeda艂am..... Pozdrawiam. |
a nie lepiej sam膮 wod臋(odmierzon膮 ilo艣膰) a puszk臋 z mlekiem obok???i tylko dosypa膰 mleczka/???nie mo偶na tego mleka po zrobieniu trzyma膰 za d艂ugo..... |
masz racj臋 lampeczka, ja osobi艣cie nie trzyma艂am tak d艂ugo mleczka, podgrzewa艂am wod臋 i dosypywa艂am mleczko. Je艣li chodzi o mleczko od mamy kt贸re te偶 zamierza si臋 podgrzewac to r贸wnie偶 nie nale偶y d艂ugo je przetrzymywac w podgrzewaczu. W AVENT-cie na maxymalnej temperaturze, podgrzewanie mleczka b膮d偶 napoju trwa naprawd臋 bardzo kr贸tko wi臋c my艣l臋 偶e najlepiej miec zawsze 艣wie偶e jedzonko dla male艅stwa ))))) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beatka:)
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 7 Lis 2010, 16:51 Temat postu: Re: podgrzewacz |
|
|
Katrina napisa: | lampeczka napisa: | Katrina napisa: | beatka:) napisa: | Katrina napisa: | Beatko, ja osobi艣cie u偶ywa艂am podgrzewacza firmy AVENT. Szybko podgrzewa, trzyma temperatur臋 dzi臋ki jej regulacji. Osobi艣cie by艂am bardzo zadowolona wi臋c szczerze mog臋 polecic. Niestety sw贸j ju偶 odsprzeda艂am..... Pozdrawiam. |
tak tak ja rozumiem mialam na mysli czy caly czas utrzymuje stala temperature, ale nie zamierzam cala noc trzymac.
Chodzilo mi bardziej o to czy na pare minut moge wstawic zanim Maly sie obudzu i nie wystygnie:)
masz racj臋 lampeczka, ja osobi艣cie nie trzyma艂am tak d艂ugo mleczka, podgrzewa艂am wod臋 i dosypywa艂am mleczko. Je艣li chodzi o mleczko od mamy kt贸re te偶 zamierza si臋 podgrzewac to r贸wnie偶 nie nale偶y d艂ugo je przetrzymywac w podgrzewaczu. W AVENT-cie na maxymalnej temperaturze, podgrzewanie mleczka b膮d偶 napoju trwa naprawd臋 bardzo kr贸tko wi臋c my艣l臋 偶e najlepiej miec zawsze 艣wie偶e jedzonko dla male艅stwa ))))) |
|
 |
|
Wys砤ny: 7 Lis 2010, 16:58 Temat postu: |
|
|
Upss... cos mi sie namieszalo...
tak tak ja rozumiem, mialam na mysli czy caly czas utrzymuje stala temperature, ale nie zamirzam cala noc trzymac.
Chpdzilo mi bardziej o to czy pare minut wczesniej moge wstawic zanim Maly sie rozbudzi i nie wystygnie:) _________________
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Stella
| Do潮czy: 16 Maj 2008 | Posty: 13 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 9 Lis 2010, 22:59 Temat postu: |
|
|
Witamy serdecznie,
Chcia艂yby艣my zaprosi膰 wszystkie mamy i ich pociechy do lat dw贸ch na spotkanie 11 listopada w godzinach od 10 do 12 przy Borgatun 25 (dom Czerwonego Krzy偶a) aby mi艂o sp臋dzi膰 czas.
Serdecznie zapraszamy
Klub Lion |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kinia676
| Do潮czy: 18 Sty 2010 | Posty: 29 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 10 Lis 2010, 18:05 Temat postu: |
|
|
Sorki, 偶e pisz臋 to na dziale po艣wi臋conym porodowi, ale potrzebuj臋 szybkiej podpowiedzi.
Mam pytanie na temat becikowego w Polsce, wertowa艂am strony forum, ale nie znalaz艂am konkretnych odpowiedzi na niekt贸re pytania.
Czy kopie karty ci膮偶y mog膮 wyda膰 w j臋zyku angielskim, a je艣li nie to czy musz臋 j膮 t艂umaczy膰 na polski (w przypadku gdy b臋de mia艂a do艂膮czone za艣wiadczenie od po艂o偶nej w j臋zyku angielskim)?? a je艣li tak to gdzie mog艂abym przet艂umaczy膰 ow膮 karte ci膮偶y... jakie艣 namiary na t艂umacza i ile tak mniej wi臋cej mo偶e to kosztowa膰.
Z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkie mamu艣ki i przysz艂e mamu艣ki  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 13 Lis 2010, 14:26 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny BARDZO prosze Was o pomoc!!!
Potrzebuje gazety z 29.09.2010 roku, jest to dla mnie BARDZO WAZNE!!!
Dziekuje za pomoc. _________________
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| grybel1982
| Do潮czy: 21 Cze 2008 | Posty: 95 | Sk眃: Hafnarfjordur 221 Vellir |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 13 Lis 2010, 17:52 Temat postu: |
|
|
grybel1982 napisa: | http://vefblod.visir.is/index.php?netpaper=1445
gazeta z 29.09.2010 |
DZIEKUJE za namiar, ale zalezy mi na takiej co dostajemy do skrzynki(tak do reki) _________________
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MARCINIS1
| Do潮czy: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Sk眃: husavik |
|
Wys砤ny: 13 Lis 2010, 19:45 Temat postu: |
|
|
kinia676 napisa: | Sorki, 偶e pisz臋 to na dziale po艣wi臋conym porodowi, ale potrzebuj臋 szybkiej podpowiedzi.
Mam pytanie na temat becikowego w Polsce, wertowa艂am strony forum, ale nie znalaz艂am konkretnych odpowiedzi na niekt贸re pytania.
Czy kopie karty ci膮偶y mog膮 wyda膰 w j臋zyku angielskim, a je艣li nie to czy musz臋 j膮 t艂umaczy膰 na polski (w przypadku gdy b臋de mia艂a do艂膮czone za艣wiadczenie od po艂o偶nej w j臋zyku angielskim)?? a je艣li tak to gdzie mog艂abym przet艂umaczy膰 ow膮 karte ci膮偶y... jakie艣 namiary na t艂umacza i ile tak mniej wi臋cej mo偶e to kosztowa膰.
Z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkie mamu艣ki i przysz艂e mamu艣ki  | Ja urodzi艂am 3 miesi膮ce temu teraz jestem w polsce znalaz艂am w internecie strone becikowe pl pobra艂am z tamt膮d potrzebne dokumenty posz艂am z tym do mojej po艂o偶nej wyt艂umaczy艂am jej o co chodzi pokaza艂am co gdzie wpisac wype艂ni艂a i po problemie teraz czekam na polski akt urodzenia i z papierami do urz臋du zero t艂umaczenia 10 razy i mniej lataniny |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kula
| Do潮czy: 23 Pa 2008 | Posty: 42 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 20 Lis 2010, 13:43 Temat postu: |
|
|
dziewczyny, macie mo偶e sprzeda膰 opakowanie "acidolac baby"? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| @ni@
| Do潮czy: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wys砤ny: 26 Lis 2010, 9:58 Temat postu: |
|
|
MARCINIS1 napisa: | Ja urodzi艂am 3 miesi膮ce temu teraz jestem w polsce znalaz艂am w internecie strone becikowe pl pobra艂am z tamt膮d potrzebne dokumenty posz艂am z tym do mojej po艂o偶nej wyt艂umaczy艂am jej o co chodzi pokaza艂am co gdzie wpisac wype艂ni艂a i po problemie teraz czekam na polski akt urodzenia i z papierami do urz臋du zero t艂umaczenia 10 razy i mniej lataniny |
Znalaz艂am wz贸r wniosku o becikowe na tej stronce http://www.becikowe.com/?sr=wzorypism.html ,ale niestety nie ma tam 偶adnych polece艅 dla po艂o偶nej,kt贸ra by mog艂a co艣 wype艂ni膰 w nim:( Pisze tylko 偶e trzeba do艂膮czy膰 za艣wiadczenie od po艂o偶nej o opiece prenatalnej od 10 tygodnia ci膮偶y. Mo偶e wniosek ,kt贸ry pobra艂a艣 by艂 inny? Czy mo偶esz poda膰 namiary na niego? Bo jak wchodz臋 na becikowe pl to niestety tego nie widz臋. Z g贸ry dzi臋kuj臋 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
| Do潮czy: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 29 Lis 2010, 0:40 Temat postu: szko艂a rodzenia |
|
|
Dziewczyny czy kt贸ra艣 z was chodzi do szko艂y rodzenia? W艂a艣nie si臋 zastanawiam czy s膮 jakie艣 tutaj albo na czy nie zapisa膰 si臋 do internetowej? Co wy o tym my艣licie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beacia64
| Do潮czy: 06 Kwi 2009 | Posty: 16 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 1 Gru 2010, 20:15 Temat postu: Hej |
|
|
Witam wszystkich Mam pytanko czy wiecie czy m贸j macierzy艅ski mo偶e pokry膰 si臋 z tatusiowym?Czy w tym samym czasie mo偶emy skorzysta膰 z tych urlop贸w?Czy po kolei?Prosz臋 o odpowied藕.Pozdrowienia  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| evelin1984
| Do潮czy: 14 Gru 2007 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 1 Gru 2010, 20:50 Temat postu: :) |
|
|
Oczywi艣cie jak najbardziej mo偶ecie wzi膮膰 urlop macierzy艅ski w tym samym czasie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beacia64
| Do潮czy: 06 Kwi 2009 | Posty: 16 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 1 Gru 2010, 23:07 Temat postu: Hej |
|
|
Dzi臋kuj臋 za szybk膮 odpowied藕 Pozdrawiam. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Latifa
| Do潮czy: 16 Sty 2010 | Posty: 6 | |
|
Wys砤ny: 14 Gru 2010, 0:38 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkie Mamu艣ki te ju偶 i te jeszcze Ostatnio robi艂am 艣wi膮teczne porz膮dki jak na ten czas przysta艂o i mam do odsprzedania now膮 herbatk臋 zio艂owa z hipa, kt贸r膮 mo偶na podawa膰 ju偶 w pierwszych dniach 偶ycia dzidzi-dla mnie by艂a zbawieniem, bo dzidzia mia艂a problemy z brzuszkiem, wiec je艣li kt贸ra艣 z Was potrzebuje to piszcie, najlepiej na priv. Aha i jeszcze zosta艂o mi nowe, ca艂e opakowanie luteiny, ale wa偶no艣膰 jest do grudnia, wi臋c to raczej, je艣li kt贸ra艣 z Was potrzebowa艂aby na ju偶. Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwiapiotrek
| Do潮czy: 15 Mar 2010 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 15 Gru 2010, 21:31 Temat postu: witam |
|
|
Witam kobietki, mam pytanie czy na macierzynskim przysluguje caly dodatek grudniowy od pracodawcy i jaka tak mniej wiecej jest jego wysokosc? Z gory dziekuje za informacje. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|