reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 237, 238, 239 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
Katrina

Do潮czy: 26 Maj 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 6 Lis 2010, 10:24    Temat postu: Re: podgrzewacz Odpowiedz z cytatem

beatka:) napisa:
Katrina napisa:
Beatko, ja osobi艣cie u偶ywa艂am podgrzewacza firmy AVENT. Szybko podgrzewa, trzyma temperatur臋 dzi臋ki jej regulacji. Osobi艣cie by艂am bardzo zadowolona wi臋c szczerze mog臋 polecic. Niestety sw贸j ju偶 odsprzeda艂am..... Pozdrawiam.

tzn ze mozge smialo trzymac butelke w nocy i w razie potrzeby zawsze mleko bedzie cieple?

Napewno, ale trzeba uwa偶ac aby mleczko poprostu nie skwa艣nia艂o.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 6 Lis 2010, 10:39    Temat postu: Re: podgrzewacz Odpowiedz z cytatem

Katrina napisa:
Katrina napisa:
Beatko, ja osobi艣cie u偶ywa艂am podgrzewacza firmy AVENT. Szybko podgrzewa, trzyma temperatur臋 dzi臋ki jej regulacji. Osobi艣cie by艂am bardzo zadowolona wi臋c szczerze mog臋 polecic. Niestety sw贸j ju偶 odsprzeda艂am..... Pozdrawiam.

tzn ze mozge smialo trzymac butelke w nocy i w razie potrzeby zawsze mleko bedzie cieple?

a nie lepiej sam膮 wod臋(odmierzon膮 ilo艣膰) a puszk臋 z mlekiem obok???i tylko dosypa膰 mleczka/???nie mo偶na tego mleka po zrobieniu trzyma膰 za d艂ugo.....
Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 6 Lis 2010, 10:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aniu88_2010 my艣l臋 偶e mo偶esz sama wybra膰 si臋 do szpitala i tam po艂o偶ne ch臋tnie oprowadz膮 Ci臋 po odzia艂ach, mam kilka fotek z gniazdka wi臋c je艣li chcesz podaj maila to Ci wy艣le.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
Katrina

Do潮czy: 26 Maj 2008
PostWys砤ny: 6 Lis 2010, 14:28    Temat postu: Re: podgrzewacz Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisa:
Katrina napisa:
Katrina napisa:

a nie lepiej sam膮 wod臋(odmierzon膮 ilo艣膰) a puszk臋 z mlekiem obok???i tylko dosypa膰 mleczka/???nie mo偶na tego mleka po zrobieniu trzyma膰 za d艂ugo.....

masz racj臋 lampeczka, ja osobi艣cie nie trzyma艂am tak d艂ugo mleczka, podgrzewa艂am wod臋 i dosypywa艂am mleczko. Je艣li chodzi o mleczko od mamy kt贸re te偶 zamierza si臋 podgrzewac to r贸wnie偶 nie nale偶y d艂ugo je przetrzymywac w podgrzewaczu. W AVENT-cie na maxymalnej temperaturze, podgrzewanie mleczka b膮d偶 napoju trwa naprawd臋 bardzo kr贸tko wi臋c my艣l臋 偶e najlepiej miec zawsze 艣wie偶e jedzonko dla male艅stwa Smile )))))
Powr髏 do g髍y
beatka:)

Do潮czy: 15 Lis 2008
PostWys砤ny: 7 Lis 2010, 16:51    Temat postu: Re: podgrzewacz Odpowiedz z cytatem

Katrina napisa:
lampeczka napisa:
Katrina napisa:
Katrina napisa:

tak tak ja rozumiem mialam na mysli czy caly czas utrzymuje stala temperature, ale nie zamierzam cala noc trzymac.
Chodzilo mi bardziej o to czy na pare minut moge wstawic zanim Maly sie obudzu i nie wystygnie:)

masz racj臋 lampeczka, ja osobi艣cie nie trzyma艂am tak d艂ugo mleczka, podgrzewa艂am wod臋 i dosypywa艂am mleczko. Je艣li chodzi o mleczko od mamy kt贸re te偶 zamierza si臋 podgrzewac to r贸wnie偶 nie nale偶y d艂ugo je przetrzymywac w podgrzewaczu. W AVENT-cie na maxymalnej temperaturze, podgrzewanie mleczka b膮d偶 napoju trwa naprawd臋 bardzo kr贸tko wi臋c my艣l臋 偶e najlepiej miec zawsze 艣wie偶e jedzonko dla male艅stwa Smile )))))

PostWys砤ny: 7 Lis 2010, 16:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Upss... cos mi sie namieszalo...

tak tak ja rozumiem, mialam na mysli czy caly czas utrzymuje stala temperature, ale nie zamirzam cala noc trzymac.
Chpdzilo mi bardziej o to czy pare minut wczesniej moge wstawic zanim Maly sie rozbudzi i nie wystygnie:)

Do潮czy: 16 Maj 2008
PostWys砤ny: 9 Lis 2010, 22:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witamy serdecznie,

Chcia艂yby艣my zaprosi膰 wszystkie mamy i ich pociechy do lat dw贸ch na spotkanie 11 listopada w godzinach od 10 do 12 przy Borgatun 25 (dom Czerwonego Krzy偶a) aby mi艂o sp臋dzi膰 czas.

Serdecznie zapraszamy
Klub Lion
Powr髏 do g髍y
kinia676

Do潮czy: 18 Sty 2010
PostWys砤ny: 10 Lis 2010, 18:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sorki, 偶e pisz臋 to na dziale po艣wi臋conym porodowi, ale potrzebuj臋 szybkiej podpowiedzi.
Mam pytanie na temat becikowego w Polsce, wertowa艂am strony forum, ale nie znalaz艂am konkretnych odpowiedzi na niekt贸re pytania.
Czy kopie karty ci膮偶y mog膮 wyda膰 w j臋zyku angielskim, a je艣li nie to czy musz臋 j膮 t艂umaczy膰 na polski (w przypadku gdy b臋de mia艂a do艂膮czone za艣wiadczenie od po艂o偶nej w j臋zyku angielskim)?? a je艣li tak to gdzie mog艂abym przet艂umaczy膰 ow膮 karte ci膮偶y... jakie艣 namiary na t艂umacza i ile tak mniej wi臋cej mo偶e to kosztowa膰.

Z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkie mamu艣ki i przysz艂e mamu艣ki Smile
Powr髏 do g髍y

PostWys砤ny: 13 Lis 2010, 14:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny BARDZO prosze Was o pomoc!!!
Potrzebuje gazety z 29.09.2010 roku, jest to dla mnie BARDZO WAZNE!!!

Dziekuje za pomoc.

Do潮czy: 21 Cze 2008
Sk眃: Hafnarfjordur 221 Vellir
PostWys砤ny: 13 Lis 2010, 17:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://vefblod.visir.is/index.php?netpaper=1445
gazeta z 29.09.2010
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG

PostWys砤ny: 13 Lis 2010, 17:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

grybel1982 napisa:
http://vefblod.visir.is/index.php?netpaper=1445
gazeta z 29.09.2010

DZIEKUJE za namiar, ale zalezy mi na takiej co dostajemy do skrzynki(tak do reki)

Do潮czy: 26 Cze 2009
Sk眃: husavik
PostWys砤ny: 13 Lis 2010, 19:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kinia676 napisa:
Sorki, 偶e pisz臋 to na dziale po艣wi臋conym porodowi, ale potrzebuj臋 szybkiej podpowiedzi.
Mam pytanie na temat becikowego w Polsce, wertowa艂am strony forum, ale nie znalaz艂am konkretnych odpowiedzi na niekt贸re pytania.
Czy kopie karty ci膮偶y mog膮 wyda膰 w j臋zyku angielskim, a je艣li nie to czy musz臋 j膮 t艂umaczy膰 na polski (w przypadku gdy b臋de mia艂a do艂膮czone za艣wiadczenie od po艂o偶nej w j臋zyku angielskim)?? a je艣li tak to gdzie mog艂abym przet艂umaczy膰 ow膮 karte ci膮偶y... jakie艣 namiary na t艂umacza i ile tak mniej wi臋cej mo偶e to kosztowa膰.

Z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkie mamu艣ki i przysz艂e mamu艣ki Smile
Ja urodzi艂am 3 miesi膮ce temu teraz jestem w polsce znalaz艂am w internecie strone becikowe pl pobra艂am z tamt膮d potrzebne dokumenty posz艂am z tym do mojej po艂o偶nej wyt艂umaczy艂am jej o co chodzi pokaza艂am co gdzie wpisac wype艂ni艂a i po problemie teraz czekam na polski akt urodzenia i z papierami do urz臋du zero t艂umaczenia 10 razy i mniej lataniny
Powr髏 do g髍y
kula

Do潮czy: 23 Pa 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 20 Lis 2010, 13:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewczyny, macie mo偶e sprzeda膰 opakowanie "acidolac baby"?
Powr髏 do g髍y
@ni@

Do潮czy: 16 Sie 2008
PostWys砤ny: 26 Lis 2010, 9:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MARCINIS1 napisa:
Ja urodzi艂am 3 miesi膮ce temu teraz jestem w polsce znalaz艂am w internecie strone becikowe pl pobra艂am z tamt膮d potrzebne dokumenty posz艂am z tym do mojej po艂o偶nej wyt艂umaczy艂am jej o co chodzi pokaza艂am co gdzie wpisac wype艂ni艂a i po problemie teraz czekam na polski akt urodzenia i z papierami do urz臋du zero t艂umaczenia 10 razy i mniej lataniny

Znalaz艂am wz贸r wniosku o becikowe na tej stronce http://www.becikowe.com/?sr=wzorypism.html ,ale niestety nie ma tam 偶adnych polece艅 dla po艂o偶nej,kt贸ra by mog艂a co艣 wype艂ni膰 w nim:( Pisze tylko 偶e trzeba do艂膮czy膰 za艣wiadczenie od po艂o偶nej o opiece prenatalnej od 10 tygodnia ci膮偶y. Mo偶e wniosek ,kt贸ry pobra艂a艣 by艂 inny? Czy mo偶esz poda膰 namiary na niego? Bo jak wchodz臋 na becikowe pl to niestety tego nie widz臋. Z g贸ry dzi臋kuj臋Smile
Powr髏 do g髍y
Ewcia

Do潮czy: 10 Sty 2008
PostWys砤ny: 29 Lis 2010, 0:40    Temat postu: szko艂a rodzenia Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny czy kt贸ra艣 z was chodzi do szko艂y rodzenia? W艂a艣nie si臋 zastanawiam czy s膮 jakie艣 tutaj albo na czy nie zapisa膰 si臋 do internetowej? Co wy o tym my艣licie
Powr髏 do g髍y
beacia64

Do潮czy: 06 Kwi 2009
PostWys砤ny: 1 Gru 2010, 20:15    Temat postu: Hej Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich Very Happy Mam pytanko czy wiecie czy m贸j macierzy艅ski mo偶e pokry膰 si臋 z tatusiowym?Czy w tym samym czasie mo偶emy skorzysta膰 z tych urlop贸w?Czy po kolei?Prosz臋 o odpowied藕.Pozdrowienia Very Happy
Powr髏 do g髍y
evelin1984

Do潮czy: 14 Gru 2007
PostWys砤ny: 1 Gru 2010, 20:50    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Oczywi艣cie jak najbardziej mo偶ecie wzi膮膰 urlop macierzy艅ski w tym samym czasie Smile
Powr髏 do g髍y
beacia64

Do潮czy: 06 Kwi 2009
PostWys砤ny: 1 Gru 2010, 23:07    Temat postu: Hej Odpowiedz z cytatem

Dzi臋kuj臋 za szybk膮 odpowied藕 Very Happy Pozdrawiam.
Powr髏 do g髍y
Latifa

Do潮czy: 16 Sty 2010
PostWys砤ny: 14 Gru 2010, 0:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie Mamu艣ki te ju偶 i te jeszcze Wink Ostatnio robi艂am 艣wi膮teczne porz膮dki jak na ten czas przysta艂o Wink i mam do odsprzedania now膮 herbatk臋 zio艂owa z hipa, kt贸r膮 mo偶na podawa膰 ju偶 w pierwszych dniach 偶ycia dzidzi-dla mnie by艂a zbawieniem, bo dzidzia mia艂a problemy z brzuszkiem, wiec je艣li kt贸ra艣 z Was potrzebuje to piszcie, najlepiej na priv. Aha i jeszcze zosta艂o mi nowe, ca艂e opakowanie luteiny, ale wa偶no艣膰 jest do grudnia, wi臋c to raczej, je艣li kt贸ra艣 z Was potrzebowa艂aby na ju偶. Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
sylwiapiotrek

Do潮czy: 15 Mar 2010
PostWys砤ny: 15 Gru 2010, 21:31    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

Witam kobietki, mam pytanie czy na macierzynskim przysluguje caly dodatek grudniowy od pracodawcy i jaka tak mniej wiecej jest jego wysokosc? Z gory dziekuje za informacje.
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 237, 238, 239 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 238 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.