reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Matki matkom i dzieciom - porady, wątpliwości, pomoc
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 80, 81, 82  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
norbi261107

PostWysłany: 20 Mar 2011, 0:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

picie musiałam kupić na bezcłówce. W Polsce nawet jak mała nie miała 2 latek to mi picie zabrali, wściekła byłam, w dodatku obładowana bagażami i spacerówke parasolkę też mi kazali zdać na bagaż a w Islandi dopiero przed wejściem do samolotu stiuardeska zabrała. Dobrze że jedzenia nie zabierają.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen
lampeczka

PostWysłany: 20 Mar 2011, 9:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!

Dla każdej osoby, która ma wykupione miejsce do siedzenia, przypisana jest możliwość posiadania bagażu głównego o masie do 20 kg. A więc tylko dzieci do 2-go roku życia, które lecą na kolanach opiekuna, nie mają prawa do swojego bagażu głównego.
Jeśli chodzi o wózek to nie wlicza się on do limitu bagażu (20 kg) i nie ma dodatkowych opłat za niego (pod warunkiem, że podróżuje się z dzieckiem). Mniejsze wózki (myślę, że zaliczają się do tej kategorii zwykłe spacerówki) można zabrać bezpośrednio bramki samolotu.

Jeśli chodzi o kwestie bezpieczeństwa, to reguły są ustalane tylko przez lotniska (Iceland Express nie zabrania wnoszenia na pokład żadnego rodzaju żywności). W kwestii żywności prosimy o kontakt z informacją lotniska (wytyczne te mogą się zmieniać w zależności od poziomu ewentualnego zagrożenia). Żywność można też kupić w strefie wolnocłowej.

Pozdrawiam

Tomasz Wrotyński
ICELAND.PL

takiego maila mi wysłał ten Pan.Faktycznie zapomniałam o bezcłówce.Picie i inne rzeczy można tam kupić no ale ja spróbuje wnieść swoje.Dużo tego nie będzie.Normalne mleko chyba jest tam co????
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
qwiatuszek

PostWysłany: 20 Mar 2011, 9:05    Temat postu: e-meil Odpowiedz z cytatem

Lampeczka, a mozesz podac meia do tego Pana? Rozumiem ze jest on pracownikiem IE? Lub co najmniej zna sie na przepisach przewozowych?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
lampeczka

PostWysłany: 20 Mar 2011, 10:52    Temat postu: Re: e-meil Odpowiedz z cytatem

qwiatuszek napisał:
Lampeczka, a mozesz podac meia do tego Pana? Rozumiem ze jest on pracownikiem IE? Lub co najmniej zna sie na przepisach przewozowych?

rezerwacja.lotu@icelandesxpress.pl bo innego nie znalazłam.napisze jeszcze do tej p.Marty zobacze co mi ona napisze.i jest to pracownik IE w PL siedzibie tak też się podpisał na dole maila:))
Powrót do góry
qwiatuszek

PostWysłany: 20 Mar 2011, 11:10    Temat postu: P.Marta Odpowiedz z cytatem

Ja juz pisalam do P.Marty pod ten adres: martai@icelanexpress.is ale niestety przyszla wiadomosc, ze moj meil nie moze byc dostarczony, moze jakis blad w adresie? Nie wiem...
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 20 Mar 2011, 11:41    Temat postu: Re: P.Marta Odpowiedz z cytatem

qwiatuszek napisał:
Ja juz pisalam do P.Marty pod ten adres: martai@icelanexpress.is ale niestety przyszla wiadomosc, ze moj meil nie moze byc dostarczony, moze jakis blad w adresie? Nie wiem...

ja mam ten sam....moze juĹź nie aktualny.
Powrót do góry
maggie

PostWysłany: 20 Mar 2011, 14:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No wlasnie... Ja lecialam z kilkumiesiecznym dzieckiem i tez zabrali mi maly jogurt w kartoniku. Twierdzili ze moge sobie kupic w sklepie bezclowym, ale tam takich nie bylo... dlatego zapytalam o mleko.

PS. W Icelandair przysluguje legalnie 10 kg bagazu na niemowlaka.

norbi261107 napisał:
ja leciałam z córką jak już miała 2 latka to przy odprawie zabrali mi picie a czy wózek można to nie wiem. to mail P.Marty z IE martai@icelanexpress.is
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
lampeczka

PostWysłany: 20 Mar 2011, 15:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maggie napisał:
No wlasnie... Ja lecialam z kilkumiesiecznym dzieckiem i tez zabrali mi maly jogurt w kartoniku. Twierdzili ze moge sobie kupic w sklepie bezclowym, ale tam takich nie bylo... dlatego zapytalam o mleko.

norbi261107 napisał:
ja leciałam z córką jak już miała 2 latka to przy odprawie zabrali mi picie a czy wózek można to nie wiem. to mail P.Marty z IE martai@icelanexpress.is

ja latałam z córką poniżej2rż. to mi nigdy nic nie zabrali.picie, zupa w termosie, woda w termosie, kanapki, owoc jakiś, serki zawsze miałam ze dwa.skyr i jakiś jogurcik mleko no wszystko tam było i widzieli że mam bo rozpakowywali.za to siostra jak wracała miała koszmar....kazali jej wylać zupę z termosu szok.nie umiała gadać po angielsku wiec się nie kłóciła.nawet z wózka nie musiałam jej wyciągać jak spała sobie.zależy na kogo trafisz.jak na jakąś mendę to nic nie wskórasz.Mleko chyba jest tam w małych kartonikach ale nie ma stodmjolk na pewno.
Powrót do góry
MARCINIS1

PostWysłany: 20 Mar 2011, 15:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="lampeczka"]
maggie napisał:

norbi261107 napisał:

ja tez jak latalam z mala to mialam wszystko ze soba , i do niczego sie nie przyczepili ,kazali tylko pokazac opakowania a mialam tego sporo , do tego lecialam przez kopenhage tam tylko kazali wszystko wyciagnac z torby malej i puscic przez tasme, tez mi sie wydaje ze zalezy na kogo sie trafi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
zbych

PostWysłany: 20 Mar 2011, 21:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

adres do pani Marty jest aktualny tylko zabrakło Ci literki "d" w nazwie martai@icelandexpress.is
Powrót do góry
qwiatuszek

PostWysłany: 20 Mar 2011, 22:15    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

zbych napisał:
adres do pani Marty jest aktualny tylko zabrakło Ci literki "d" w nazwie martai@icelandexpress.is

Hehe, no tak to jest jak sie oczu dobrze nie otworzy i nie mysli sie o tym co sie czyta Wink Dzieki Smile
Powrót do góry
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 21 Mar 2011, 10:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczynki wyslalam wczoraj meila do p.Marty o ilisc plynu i jedzenia dla dziecka
oto co mi odpisala
Witam

Na poklad samolotu mozna zabrac 100 ml plynu i istnieje mozliwosc podgrzania butelki w samolocie.
Pozdrawiam Marta

Með kveðju / Best regards
Marta Iwanska
Powrót do góry
grybel1982

PostWysłany: 21 Mar 2011, 11:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w icelander jest 10 kilo bagażu dla dziecka do 2 roku życia- jednak wózek fotelik(nie nosidełko) jest ważony, bądź pytają o wagę orientacyjną bo to jest właśnie bagaż dziecka. jest różnica z iceland expres. te 10 kilo na dziecka ma być zapakowane jako jedna sztuka bagażu- więc jeśli np fotelik waży 6kg to zostaje niby 4 ale powinno być zapakowane razem z fotelikiem- my mielismy nadbagaż w naszej torbie około 3 kilo więc pani na lotnisku powiedziala ze nie musimy płacic bo fotelik nie ma 10 kilo więc jest ok. a i w icelander nie można zabrać fotelika( ja miałam fotelik 0-18 kilo) do samolotu bo jest zaduży i jeśli dziecko potrafi już samo siedzieć to takie foteliki idą jako normalny bagaż pod pokład(:
w icelander ( zazwyczaj lecz nie zawsze) daja tez darmowy posiłek dla dziecka- skyr banan i jakaś słodka babeczka(:
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
princepolo
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 21 Mar 2011, 12:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tutaj znajdziecie wszystkie info na temast bagazu :
http://www.icelandexpress.com/flight_info/Help_centre/Questions_and_answers/?ew_news_onlyarea=&ew_news_onlyposition=992&cat_id=73&ew_992_a_id=108
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 21 Mar 2011, 15:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

grybel1982 napisał:
w icelander jest 10 kilo bagażu dla dziecka do 2 roku życia- jednak wózek fotelik(nie nosidełko) jest ważony, bądź pytają o wagę orientacyjną bo to jest właśnie bagaż dziecka. jest różnica z iceland expres. te 10 kilo na dziecka ma być zapakowane jako jedna sztuka bagażu- więc jeśli np fotelik waży 6kg to zostaje niby 4 ale powinno być zapakowane razem z fotelikiem- my mielismy nadbagaż w naszej torbie około 3 kilo więc pani na lotnisku powiedziala ze nie musimy płacic bo fotelik nie ma 10 kilo więc jest ok. a i w icelander nie można zabrać fotelika( ja miałam fotelik 0-18 kilo) do samolotu bo jest zaduży i jeśli dziecko potrafi już samo siedzieć to takie foteliki idą jako normalny bagaż pod pokład(:
w icelander ( zazwyczaj lecz nie zawsze) daja tez darmowy posiłek dla dziecka- skyr banan i jakaś słodka babeczka(:

maż był i pytał na lotnisku i powiedzieli mu że wózek, fotelik 0-18 i bagaż 20kg należy się dziecku jeżeli leci z rodzicami za darmo.w iceland express.wózek mogę oddać przy wejściu do samolotu, bagaż 20 i fotelik do auta 0-18 oddaje pod pokład zafoliowany.jedzonko to wiadomo.....moze się udać albo nie,ja wezmę ze sobą ale jak coś mi powiedzą żeby wywalić to wywalę i kupię sobie na bezcłówce;)
Powrót do góry
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 21 Mar 2011, 15:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczko mam nadzieje ze znajdzies zgdzies na bezclowce mleczko i wode...ja w zeszlym roku jak lecialam do polski to nie dostalam na bezclowce nic do picia..a %to raczej nie moglam bo w ciazy byla. wode kupilam w jakiejsc kafejce..ale moze nie zauwazylam
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 21 Mar 2011, 16:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mstefa napisał:
lampeczko mam nadzieje ze znajdzies zgdzies na bezclowce mleczko i wode...ja w zeszlym roku jak lecialam do polski to nie dostalam na bezclowce nic do picia..a %to raczej nie moglam bo w ciazy byla. wode kupilam w jakiejsc kafejce..ale moze nie zauwazylam

jak nie dostanę do kupię jej w jakiejś restauracji.ale chyba są bo widziałam tam takiej knajpce IGS.sprzedają jedzonko piwo i inne rzeczy.tam też mleko małę widziałam......jakiś czas temu
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 22 Mar 2011, 11:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co dajecie dzieciom na grype zoladkowa(gubapest). Moj mlody meczy sie juz od 4dni jedyne co zostaje w zoladku to rumianek, woda, makaron i buleczki z maslem. Przeciw wymiotom i biegunkom Resorb, smekty nie wcisne. Goraczki nie ma ale jest spowolniony tzn. nie jest tak ruchliwy jak wczesniej ale sie bawi. Gotowane warzywa typu ziemniaczek z marchewka odpada, krupniczek rowniez, nie mam pewnosci czy dobrze zrobilam ale zjadl dzis jajko i ciagle jest w brzuszku. Wiem juz ze nie dawac mleka, owocow, surowych warzyw, nic slodkiego.Aha miesa tez nie chce przegryzie dwa razy i wypluwa. Zastanawiam sie czy ryba moze byc.
Powrót do góry
beacia64

PostWysłany: 22 Mar 2011, 12:11    Temat postu: Hej Odpowiedz z cytatem

Ja troszkę z innej beczki Shocked Czy wiecie może jak to jest tu na Islandii z przewożeniem dzieci na przednim siedzeniu???
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 22 Mar 2011, 12:23    Temat postu: Re: Hej Odpowiedz z cytatem

beacia64 napisał:
Ja troszkę z innej beczki Shocked Czy wiecie może jak to jest tu na Islandii z przewożeniem dzieci na przednim siedzeniu???

Z tego co ja sie orientuje to dziecko moze byc przewozone na przednim siedzeniu tylem do kierunku jazdy i poduszka powietrzna musi byc odlaczana w przeciwnym wypadku jest nie dozwolone.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 80, 81, 82  Następny
Strona 20 z 82

Skocz do: