reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO� CI� OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI� SPROWOKOWA�, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo禼iZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id� do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 272, 273, 274 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
@ni@

Do潮czy�: 16 Sie 2008
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 10:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kochane widz臋 ,偶e wywo艂a艂am burzliw膮 dyskusj臋,no wi臋c chwyci艂am za telefon i zadzwoni艂am do MOPS-u w moim mie艣cie w woj. 艣l膮skim. Bardzo mi艂a pani powiedzia艂a,偶ebym wzi臋艂a ze soba kart臋 ci膮偶y z kt贸r膮 to udam si臋 do lekarza mo偶e to by膰 rodzinny,niekoniecznie ginekolog,aby ten lekarz na podstawie tej偶e karty wypisa艂 za艣wiadczenie 偶e odby艂am obowi膮zkow膮 co najmniej jedn膮 wizyt臋 u lekarza,do tego mam mie膰 akt urodzenia dziecka i dowody osobiste obojga rodzic贸w,a wniosek mozna wypisa膰 na miejscu. Z tym za艣wiadczeniem od lekarza nie bedzie 偶adnego pono膰 problemu,bo ju偶 niejedna osoba w taki spos贸b za艂atwi艂a t臋 spraw臋.
Tutaj wiecej o tym偶e swiadczeniu:
http://pomoc-spoleczna.wieszjak.pl/zasilki/250351,Becikowe-2010-2011---jak-ubiegac-sie-o-swiadczenie.html

Pozdrawiam Smile
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn� wiadomo舵 Numer GG
lampeczka

Do潮czy�: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 10:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sasetka29 napisa�:
gwiazdo mo偶e warto by艂oby to sprawdzi膰 jeszcze raz,
skoro inni nie maj膮 problemu z uzyskaniem tego 艣wiadczenia.
Mi powiedziano, 偶e absolutnie si臋 nale偶y. Wystarcz膮 tylko wnioski z becikowe.com potwierdzaj膮ce wizyt臋.
Wprowadzono Ci臋 w b艂膮d, bo niemo偶liwe, 偶eby tylko w wojew贸dztwie podlaskim nie dawali Smile

my艣l臋 偶e obie powinni艣cie poczyta膰 dok艂adnie posty innych:)))
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn� wiadomo舵
lampeczka

PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 10:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisa�:
sasetka29 napisa�:
Mi powiedziano, 偶e absolutnie si臋 nale偶y. Wystarcz膮 tylko wnioski z becikowe.com potwierdzaj膮ce wizyt臋.
Wprowadzono Ci臋 w b艂膮d, bo niemo偶liwe, 偶eby tylko w wojew贸dztwie podlaskim nie dawali Smile

obie piszecie 偶e si臋 nale偶ySmilea si臋 nie zrozumia艂y艣cie;)))SIE NALE呕Y KA呕DEJ:)pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
sasetka29

Do潮czy�: 10 Sty 2011
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 12:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisa�:
lampeczka napisa�:
sasetka29 napisa�:

obie piszecie 偶e si臋 nale偶ySmilea si臋 nie zrozumia艂y艣cie;)))SIE NALE呕Y KA呕DEJ:)pozdrawiam

Ojej to mia艂a by膰 odpowied藕 na post u偶ytkownika ania12345 a nie gwiazdy!!! Wybacz, 藕le zacytowa艂am.
Embarassed

Lampeczko, dzi臋ki, 偶e zwr贸ci艂a艣 uwag臋, chyba 艣lepn臋 Shocked

Smile
Powr髏 do g髍y
MARCINIS1

Do潮czy�: 26 Cze 2009
Sk眃: husavik
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 12:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisa�:
Kochane widz臋 ,偶e wywo艂a艂am burzliw膮 dyskusj臋,no wi臋c chwyci艂am za telefon i zadzwoni艂am do MOPS-u w moim mie艣cie w woj. 艣l膮skim. Bardzo mi艂a pani powiedzia艂a,偶ebym wzi臋艂a ze soba kart臋 ci膮偶y z kt贸r膮 to udam si臋 do lekarza mo偶e to by膰 rodzinny,niekoniecznie ginekolog,aby ten lekarz na podstawie tej偶e karty wypisa艂 za艣wiadczenie 偶e odby艂am obowi膮zkow膮 co najmniej jedn膮 wizyt臋 u lekarza,do tego mam mie膰 akt urodzenia dziecka i dowody osobiste obojga rodzic贸w,a wniosek mozna wypisa膰 na miejscu. Z tym za艣wiadczeniem od lekarza nie bedzie 偶adnego pono膰 problemu,bo ju偶 niejedna osoba w taki spos贸b za艂atwi艂a t臋 spraw臋.
http://pomoc-spoleczna.wieszjak.pl/zasilki/250351,Becikowe-2010-2011---jak-ubiegac-sie-o-swiadczenie.html

Pozdrawiam Smile

dziekujemy slicznie i jak sie okazuje najlepiej samemu zadzwonic i sie dowiedziec
Powr髏 do g髍y
gosiak

Do潮czy�: 22 Cze 2009
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 12:43    Temat postu: dodatek do macierzy艅skieg Odpowiedz z cytatem

hej mam pytanko odnosnie dodatku do zasi艂ku macierzy艅skiego czy w og贸le cos takiego istnieje, a jesli tak to gdzie powinnam sie udac jesli ktos cos wie na ten temat to prosze o info. pozdrawiam Smile
Powr髏 do g髍y
@ni@

PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 14:21    Temat postu: Re: dodatek do macierzy艅skieg Odpowiedz z cytatem

gosiak napisa�:
hej mam pytanko odnosnie dodatku do zasi艂ku macierzy艅skiego czy w og贸le cos takiego istnieje, a jesli tak to gdzie powinnam sie udac jesli ktos cos wie na ten temat to prosze o info. pozdrawiam Smile

Je艣li nie osiagasz najni偶szej krajowej to miasto musi Ci wyp艂aci膰 r贸偶nic臋
Powr髏 do g髍y
@ni@

PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 14:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MARCINIS1 napisa�:
@ni@ napisa�:

Pozdrawiam Smile

dziekujemy slicznie i jak sie okazuje najlepiej samemu zadzwonic i sie dowiedziec

MARCINIS masz sporo racji,jednak uwa偶am te偶,偶e dobrze ka偶de wiadomo艣ci skonsultowa膰 z osobami,kt贸re z podobnymi sprawami mia艂y do czynienia ani偶eli 艣lepo ufa膰 urz臋dnikom,bo niestety nie zawsze mo偶na liczy膰 na ich kompetentno艣膰. Ja dzis trafi艂am na szcz臋艣cie na bardzo mi艂膮 i zdaje si臋 kompetentn膮 os贸bke Smile Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
kobieta77

Do潮czy�: 05 Maj 2008
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 15:10    Temat postu: re Odpowiedz z cytatem

witam mamu艣ki

m贸j maluszek ju偶 na 艣wiecie, pi臋kny zdrowy!
Powr髏 do g髍y
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy�: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 15:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratulacje!!!!!
Powr髏 do g髍y
Ewcia

Do潮czy�: 10 Sty 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 16:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kobieta77 - gratulujemy
Powr髏 do g髍y
@ni@

PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 16:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratulacje,zdr贸wka dla maluszka i mamusi Smile
Powr髏 do g髍y
sasetka29

Do潮czy�: 10 Sty 2011
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 17:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratulacje!!! Duuuu偶o zdr贸wka!
Powr髏 do g髍y
MARCINIS1

Do潮czy�: 26 Cze 2009
Sk眃: husavik
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 18:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisa�:
MARCINIS1 napisa�:
@ni@ napisa�:

Pozdrawiam Smile

MARCINIS masz sporo racji,jednak uwa偶am te偶,偶e dobrze ka偶de wiadomo艣ci skonsultowa膰 z osobami,kt贸re z podobnymi sprawami mia艂y do czynienia ani偶eli 艣lepo ufa膰 urz臋dnikom,bo niestety nie zawsze mo偶na liczy膰 na ich kompetentno艣膰. Ja dzis trafi艂am na szcz臋艣cie na bardzo mi艂膮 i zdaje si臋 kompetentn膮 os贸bke Smile Pozdrawiam

oczywi艣cie masz racje
kobieta77 gratulacje
Powr髏 do g髍y
beatka:)

Do潮czy�: 15 Lis 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 21:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My rowniez gratulujemy i zyczymy duzo duzo zdrowka:)

PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 22:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a propo becikowgo- to my tez staralismy sie o nie ale pewien mlooooody pan powiedzial ze sie nie nalezy, a ja mu na to ze z ustawy(mozna walsnie poczytac na podanej prze kolezanki stronie) jasno wynika ze sie nalezy. A mloooood pan zamilkl.
Takze mysle, ze rozne opinie wynikaj z niepelnej wiedzy pracownikow, takze idzmy dobrze przygotowane:)

PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 22:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a zapomnialam... a karte ciazy moge odebrac u swojej poloznej?

PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 22:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

beatka:) napisa�:
a propo becikowgo- to my tez staralismy sie o nie ale pewien mlooooody pan powiedzial ze sie nie nalezy, a ja mu na to ze z ustawy(mozna walsnie poczytac na podanej prze kolezanki stronie) jasno wynika ze sie nalezy. A mloooood pan zamilkl.
Takze mysle, ze rozne opinie wynikaj z niepelnej wiedzy pracownikow, takze idzmy dobrze przygotowane:)

nie tylko niewiedzy........ale i czystej z艂o艣liwo艣ci
Powr髏 do g髍y
@ni@

PostWys砤ny: 19 Kwi 2011, 11:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Beatko ja mam kart臋 ci膮zy ca艂y czas przy sobie w segregatorze,musz臋 j膮 bra膰 na ka偶d膮 wizyte,a po艂o偶na na bie偶膮co wpisuje w ni膮 informacje,po czym wk艂ada z powrotem mi do segregatora
Powr髏 do g髍y
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy�: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 19 Kwi 2011, 11:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale na porodowce ci ja zabiora!! mi tez zabrali. musze isc do poloznej i poprosic o zaswiadczenie,wiem ze kserowala sobie moja karte wiec tez o nia poprosze
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id� do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 272, 273, 274 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 273 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa� nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada� w tematach
Nie mo縠sz zmienia� swoich post體
Nie mo縠sz usuwa� swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa� w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.