reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 272, 273, 274 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
@ni@

Do潮czy: 16 Sie 2008
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 10:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kochane widz臋 ,偶e wywo艂a艂am burzliw膮 dyskusj臋,no wi臋c chwyci艂am za telefon i zadzwoni艂am do MOPS-u w moim mie艣cie w woj. 艣l膮skim. Bardzo mi艂a pani powiedzia艂a,偶ebym wzi臋艂a ze soba kart臋 ci膮偶y z kt贸r膮 to udam si臋 do lekarza mo偶e to by膰 rodzinny,niekoniecznie ginekolog,aby ten lekarz na podstawie tej偶e karty wypisa艂 za艣wiadczenie 偶e odby艂am obowi膮zkow膮 co najmniej jedn膮 wizyt臋 u lekarza,do tego mam mie膰 akt urodzenia dziecka i dowody osobiste obojga rodzic贸w,a wniosek mozna wypisa膰 na miejscu. Z tym za艣wiadczeniem od lekarza nie bedzie 偶adnego pono膰 problemu,bo ju偶 niejedna osoba w taki spos贸b za艂atwi艂a t臋 spraw臋.
Tutaj wiecej o tym偶e swiadczeniu:
http://pomoc-spoleczna.wieszjak.pl/zasilki/250351,Becikowe-2010-2011---jak-ubiegac-sie-o-swiadczenie.html

Pozdrawiam Smile
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 10:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

sasetka29 napisa:
gwiazdo mo偶e warto by艂oby to sprawdzi膰 jeszcze raz,
skoro inni nie maj膮 problemu z uzyskaniem tego 艣wiadczenia.
Mi powiedziano, 偶e absolutnie si臋 nale偶y. Wystarcz膮 tylko wnioski z becikowe.com potwierdzaj膮ce wizyt臋.
Wprowadzono Ci臋 w b艂膮d, bo niemo偶liwe, 偶eby tylko w wojew贸dztwie podlaskim nie dawali Smile

my艣l臋 偶e obie powinni艣cie poczyta膰 dok艂adnie posty innych:)))
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
lampeczka

PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 10:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisa:
sasetka29 napisa:
Mi powiedziano, 偶e absolutnie si臋 nale偶y. Wystarcz膮 tylko wnioski z becikowe.com potwierdzaj膮ce wizyt臋.
Wprowadzono Ci臋 w b艂膮d, bo niemo偶liwe, 偶eby tylko w wojew贸dztwie podlaskim nie dawali Smile

obie piszecie 偶e si臋 nale偶ySmilea si臋 nie zrozumia艂y艣cie;)))SIE NALE呕Y KA呕DEJ:)pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
sasetka29

Do潮czy: 10 Sty 2011
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 12:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisa:
lampeczka napisa:
sasetka29 napisa:

obie piszecie 偶e si臋 nale偶ySmilea si臋 nie zrozumia艂y艣cie;)))SIE NALE呕Y KA呕DEJ:)pozdrawiam

Ojej to mia艂a by膰 odpowied藕 na post u偶ytkownika ania12345 a nie gwiazdy!!! Wybacz, 藕le zacytowa艂am.
Embarassed

Lampeczko, dzi臋ki, 偶e zwr贸ci艂a艣 uwag臋, chyba 艣lepn臋 Shocked

Smile
Powr髏 do g髍y
MARCINIS1

Do潮czy: 26 Cze 2009
Sk眃: husavik
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 12:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisa:
Kochane widz臋 ,偶e wywo艂a艂am burzliw膮 dyskusj臋,no wi臋c chwyci艂am za telefon i zadzwoni艂am do MOPS-u w moim mie艣cie w woj. 艣l膮skim. Bardzo mi艂a pani powiedzia艂a,偶ebym wzi臋艂a ze soba kart臋 ci膮偶y z kt贸r膮 to udam si臋 do lekarza mo偶e to by膰 rodzinny,niekoniecznie ginekolog,aby ten lekarz na podstawie tej偶e karty wypisa艂 za艣wiadczenie 偶e odby艂am obowi膮zkow膮 co najmniej jedn膮 wizyt臋 u lekarza,do tego mam mie膰 akt urodzenia dziecka i dowody osobiste obojga rodzic贸w,a wniosek mozna wypisa膰 na miejscu. Z tym za艣wiadczeniem od lekarza nie bedzie 偶adnego pono膰 problemu,bo ju偶 niejedna osoba w taki spos贸b za艂atwi艂a t臋 spraw臋.
http://pomoc-spoleczna.wieszjak.pl/zasilki/250351,Becikowe-2010-2011---jak-ubiegac-sie-o-swiadczenie.html

Pozdrawiam Smile

dziekujemy slicznie i jak sie okazuje najlepiej samemu zadzwonic i sie dowiedziec
Powr髏 do g髍y
gosiak

Do潮czy: 22 Cze 2009
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 12:43    Temat postu: dodatek do macierzy艅skieg Odpowiedz z cytatem

hej mam pytanko odnosnie dodatku do zasi艂ku macierzy艅skiego czy w og贸le cos takiego istnieje, a jesli tak to gdzie powinnam sie udac jesli ktos cos wie na ten temat to prosze o info. pozdrawiam Smile
Powr髏 do g髍y
@ni@

PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 14:21    Temat postu: Re: dodatek do macierzy艅skieg Odpowiedz z cytatem

gosiak napisa:
hej mam pytanko odnosnie dodatku do zasi艂ku macierzy艅skiego czy w og贸le cos takiego istnieje, a jesli tak to gdzie powinnam sie udac jesli ktos cos wie na ten temat to prosze o info. pozdrawiam Smile

Je艣li nie osiagasz najni偶szej krajowej to miasto musi Ci wyp艂aci膰 r贸偶nic臋
Powr髏 do g髍y
@ni@

PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 14:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MARCINIS1 napisa:
@ni@ napisa:

Pozdrawiam Smile

dziekujemy slicznie i jak sie okazuje najlepiej samemu zadzwonic i sie dowiedziec

MARCINIS masz sporo racji,jednak uwa偶am te偶,偶e dobrze ka偶de wiadomo艣ci skonsultowa膰 z osobami,kt贸re z podobnymi sprawami mia艂y do czynienia ani偶eli 艣lepo ufa膰 urz臋dnikom,bo niestety nie zawsze mo偶na liczy膰 na ich kompetentno艣膰. Ja dzis trafi艂am na szcz臋艣cie na bardzo mi艂膮 i zdaje si臋 kompetentn膮 os贸bke Smile Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
kobieta77

Do潮czy: 05 Maj 2008
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 15:10    Temat postu: re Odpowiedz z cytatem

witam mamu艣ki

m贸j maluszek ju偶 na 艣wiecie, pi臋kny zdrowy!
Powr髏 do g髍y
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 15:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratulacje!!!!!
Powr髏 do g髍y
Ewcia

Do潮czy: 10 Sty 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 16:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kobieta77 - gratulujemy
Powr髏 do g髍y
@ni@

PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 16:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratulacje,zdr贸wka dla maluszka i mamusi Smile
Powr髏 do g髍y
sasetka29

Do潮czy: 10 Sty 2011
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 17:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratulacje!!! Duuuu偶o zdr贸wka!
Powr髏 do g髍y
MARCINIS1

Do潮czy: 26 Cze 2009
Sk眃: husavik
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 18:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisa:
MARCINIS1 napisa:
@ni@ napisa:

Pozdrawiam Smile

MARCINIS masz sporo racji,jednak uwa偶am te偶,偶e dobrze ka偶de wiadomo艣ci skonsultowa膰 z osobami,kt贸re z podobnymi sprawami mia艂y do czynienia ani偶eli 艣lepo ufa膰 urz臋dnikom,bo niestety nie zawsze mo偶na liczy膰 na ich kompetentno艣膰. Ja dzis trafi艂am na szcz臋艣cie na bardzo mi艂膮 i zdaje si臋 kompetentn膮 os贸bke Smile Pozdrawiam

oczywi艣cie masz racje
kobieta77 gratulacje
Powr髏 do g髍y
beatka:)

Do潮czy: 15 Lis 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 21:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My rowniez gratulujemy i zyczymy duzo duzo zdrowka:)

PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 22:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a propo becikowgo- to my tez staralismy sie o nie ale pewien mlooooody pan powiedzial ze sie nie nalezy, a ja mu na to ze z ustawy(mozna walsnie poczytac na podanej prze kolezanki stronie) jasno wynika ze sie nalezy. A mloooood pan zamilkl.
Takze mysle, ze rozne opinie wynikaj z niepelnej wiedzy pracownikow, takze idzmy dobrze przygotowane:)

PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 22:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a zapomnialam... a karte ciazy moge odebrac u swojej poloznej?

PostWys砤ny: 18 Kwi 2011, 22:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

beatka:) napisa:
a propo becikowgo- to my tez staralismy sie o nie ale pewien mlooooody pan powiedzial ze sie nie nalezy, a ja mu na to ze z ustawy(mozna walsnie poczytac na podanej prze kolezanki stronie) jasno wynika ze sie nalezy. A mloooood pan zamilkl.
Takze mysle, ze rozne opinie wynikaj z niepelnej wiedzy pracownikow, takze idzmy dobrze przygotowane:)

nie tylko niewiedzy........ale i czystej z艂o艣liwo艣ci
Powr髏 do g髍y
@ni@

PostWys砤ny: 19 Kwi 2011, 11:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Beatko ja mam kart臋 ci膮zy ca艂y czas przy sobie w segregatorze,musz臋 j膮 bra膰 na ka偶d膮 wizyte,a po艂o偶na na bie偶膮co wpisuje w ni膮 informacje,po czym wk艂ada z powrotem mi do segregatora
Powr髏 do g髍y
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 19 Kwi 2011, 11:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale na porodowce ci ja zabiora!! mi tez zabrali. musze isc do poloznej i poprosic o zaswiadczenie,wiem ze kserowala sobie moja karte wiec tez o nia poprosze
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 272, 273, 274 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 273 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.