Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| @ni@
| Do潮czy: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2011, 10:43 Temat postu: |
|
|
Kochane widz臋 ,偶e wywo艂a艂am burzliw膮 dyskusj臋,no wi臋c chwyci艂am za telefon i zadzwoni艂am do MOPS-u w moim mie艣cie w woj. 艣l膮skim. Bardzo mi艂a pani powiedzia艂a,偶ebym wzi臋艂a ze soba kart臋 ci膮偶y z kt贸r膮 to udam si臋 do lekarza mo偶e to by膰 rodzinny,niekoniecznie ginekolog,aby ten lekarz na podstawie tej偶e karty wypisa艂 za艣wiadczenie 偶e odby艂am obowi膮zkow膮 co najmniej jedn膮 wizyt臋 u lekarza,do tego mam mie膰 akt urodzenia dziecka i dowody osobiste obojga rodzic贸w,a wniosek mozna wypisa膰 na miejscu. Z tym za艣wiadczeniem od lekarza nie bedzie 偶adnego pono膰 problemu,bo ju偶 niejedna osoba w taki spos贸b za艂atwi艂a t臋 spraw臋.
Tutaj wiecej o tym偶e swiadczeniu:
http://pomoc-spoleczna.wieszjak.pl/zasilki/250351,Becikowe-2010-2011---jak-ubiegac-sie-o-swiadczenie.html
Pozdrawiam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
 | Do潮czy: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2011, 10:58 Temat postu: |
|
|
sasetka29 napisa: | gwiazdo mo偶e warto by艂oby to sprawdzi膰 jeszcze raz,
skoro inni nie maj膮 problemu z uzyskaniem tego 艣wiadczenia.
Mi powiedziano, 偶e absolutnie si臋 nale偶y. Wystarcz膮 tylko wnioski z becikowe.com potwierdzaj膮ce wizyt臋.
Wprowadzono Ci臋 w b艂膮d, bo niemo偶liwe, 偶eby tylko w wojew贸dztwie podlaskim nie dawali  |
my艣l臋 偶e obie powinni艣cie poczyta膰 dok艂adnie posty innych:))) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2011, 10:59 Temat postu: |
|
|
lampeczka napisa: | sasetka29 napisa: | gwiazdo mo偶e warto by艂oby to sprawdzi膰 jeszcze raz,
Mi powiedziano, 偶e absolutnie si臋 nale偶y. Wystarcz膮 tylko wnioski z becikowe.com potwierdzaj膮ce wizyt臋.
Wprowadzono Ci臋 w b艂膮d, bo niemo偶liwe, 偶eby tylko w wojew贸dztwie podlaskim nie dawali  |
my艣l臋 偶e obie powinni艣cie poczyta膰 dok艂adnie posty innych:))) | obie piszecie 偶e si臋 nale偶y a si臋 nie zrozumia艂y艣cie;)))SIE NALE呕Y KA呕DEJ:)pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sasetka29
| Do潮czy: 10 Sty 2011 | Posty: 34 | |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2011, 12:32 Temat postu: |
|
|
lampeczka napisa: | lampeczka napisa: | sasetka29 napisa: | gwiazdo mo偶e warto by艂oby to sprawdzi膰 jeszcze raz,
my艣l臋 偶e obie powinni艣cie poczyta膰 dok艂adnie posty innych:))) | obie piszecie 偶e si臋 nale偶y a si臋 nie zrozumia艂y艣cie;)))SIE NALE呕Y KA呕DEJ:)pozdrawiam |
Ojej to mia艂a by膰 odpowied藕 na post u偶ytkownika ania12345 a nie gwiazdy!!! Wybacz, 藕le zacytowa艂am.
Lampeczko, dzi臋ki, 偶e zwr贸ci艂a艣 uwag臋, chyba 艣lepn臋
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MARCINIS1
| Do潮czy: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Sk眃: husavik |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2011, 12:36 Temat postu: |
|
|
@ni@ napisa: | Kochane widz臋 ,偶e wywo艂a艂am burzliw膮 dyskusj臋,no wi臋c chwyci艂am za telefon i zadzwoni艂am do MOPS-u w moim mie艣cie w woj. 艣l膮skim. Bardzo mi艂a pani powiedzia艂a,偶ebym wzi臋艂a ze soba kart臋 ci膮偶y z kt贸r膮 to udam si臋 do lekarza mo偶e to by膰 rodzinny,niekoniecznie ginekolog,aby ten lekarz na podstawie tej偶e karty wypisa艂 za艣wiadczenie 偶e odby艂am obowi膮zkow膮 co najmniej jedn膮 wizyt臋 u lekarza,do tego mam mie膰 akt urodzenia dziecka i dowody osobiste obojga rodzic贸w,a wniosek mozna wypisa膰 na miejscu. Z tym za艣wiadczeniem od lekarza nie bedzie 偶adnego pono膰 problemu,bo ju偶 niejedna osoba w taki spos贸b za艂atwi艂a t臋 spraw臋.
http://pomoc-spoleczna.wieszjak.pl/zasilki/250351,Becikowe-2010-2011---jak-ubiegac-sie-o-swiadczenie.html
Pozdrawiam  |
dziekujemy slicznie i jak sie okazuje najlepiej samemu zadzwonic i sie dowiedziec |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gosiak
| Do潮czy: 22 Cze 2009 | Posty: 27 | |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2011, 12:43 Temat postu: dodatek do macierzy艅skieg |
|
|
hej mam pytanko odnosnie dodatku do zasi艂ku macierzy艅skiego czy w og贸le cos takiego istnieje, a jesli tak to gdzie powinnam sie udac jesli ktos cos wie na ten temat to prosze o info. pozdrawiam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| @ni@
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2011, 14:21 Temat postu: Re: dodatek do macierzy艅skieg |
|
|
gosiak napisa: | hej mam pytanko odnosnie dodatku do zasi艂ku macierzy艅skiego czy w og贸le cos takiego istnieje, a jesli tak to gdzie powinnam sie udac jesli ktos cos wie na ten temat to prosze o info. pozdrawiam  |
Je艣li nie osiagasz najni偶szej krajowej to miasto musi Ci wyp艂aci膰 r贸偶nic臋 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| @ni@
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2011, 14:26 Temat postu: |
|
|
MARCINIS1 napisa: | @ni@ napisa: | Kochane widz臋 ,偶e wywo艂a艂am burzliw膮 dyskusj臋,no wi臋c chwyci艂am za telefon i zadzwoni艂am do MOPS-u w moim mie艣cie w woj. 艣l膮skim. Bardzo mi艂a pani powiedzia艂a,偶ebym wzi臋艂a ze soba kart臋 ci膮偶y z kt贸r膮 to udam si臋 do lekarza mo偶e to by膰 rodzinny,niekoniecznie ginekolog,aby ten lekarz na podstawie tej偶e karty wypisa艂 za艣wiadczenie 偶e odby艂am obowi膮zkow膮 co najmniej jedn膮 wizyt臋 u lekarza,do tego mam mie膰 akt urodzenia dziecka i dowody osobiste obojga rodzic贸w,a wniosek mozna wypisa膰 na miejscu. Z tym za艣wiadczeniem od lekarza nie bedzie 偶adnego pono膰 problemu,bo ju偶 niejedna osoba w taki spos贸b za艂atwi艂a t臋 spraw臋.
Pozdrawiam  |
dziekujemy slicznie i jak sie okazuje najlepiej samemu zadzwonic i sie dowiedziec |
MARCINIS masz sporo racji,jednak uwa偶am te偶,偶e dobrze ka偶de wiadomo艣ci skonsultowa膰 z osobami,kt贸re z podobnymi sprawami mia艂y do czynienia ani偶eli 艣lepo ufa膰 urz臋dnikom,bo niestety nie zawsze mo偶na liczy膰 na ich kompetentno艣膰. Ja dzis trafi艂am na szcz臋艣cie na bardzo mi艂膮 i zdaje si臋 kompetentn膮 os贸bke Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
| Do潮czy: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2011, 15:10 Temat postu: re |
|
|
witam mamu艣ki
m贸j maluszek ju偶 na 艣wiecie, pi臋kny zdrowy! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mstefa ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Sk眃: reykjavik- |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2011, 15:47 Temat postu: |
|
|
Gratulacje!!!!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
| Do潮czy: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2011, 16:19 Temat postu: |
|
|
kobieta77 - gratulujemy |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| @ni@
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2011, 16:30 Temat postu: |
|
|
Gratulacje,zdr贸wka dla maluszka i mamusi  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sasetka29
| Do潮czy: 10 Sty 2011 | Posty: 34 | |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2011, 17:51 Temat postu: |
|
|
Gratulacje!!! Duuuu偶o zdr贸wka! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MARCINIS1
| Do潮czy: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Sk眃: husavik |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2011, 18:01 Temat postu: |
|
|
@ni@ napisa: | MARCINIS1 napisa: | @ni@ napisa: | Kochane widz臋 ,偶e wywo艂a艂am burzliw膮 dyskusj臋,no wi臋c chwyci艂am za telefon i zadzwoni艂am do MOPS-u w moim mie艣cie w woj. 艣l膮skim. Bardzo mi艂a pani powiedzia艂a,偶ebym wzi臋艂a ze soba kart臋 ci膮偶y z kt贸r膮 to udam si臋 do lekarza mo偶e to by膰 rodzinny,niekoniecznie ginekolog,aby ten lekarz na podstawie tej偶e karty wypisa艂 za艣wiadczenie 偶e odby艂am obowi膮zkow膮 co najmniej jedn膮 wizyt臋 u lekarza,do tego mam mie膰 akt urodzenia dziecka i dowody osobiste obojga rodzic贸w,a wniosek mozna wypisa膰 na miejscu. Z tym za艣wiadczeniem od lekarza nie bedzie 偶adnego pono膰 problemu,bo ju偶 niejedna osoba w taki spos贸b za艂atwi艂a t臋 spraw臋.
Pozdrawiam  |
MARCINIS masz sporo racji,jednak uwa偶am te偶,偶e dobrze ka偶de wiadomo艣ci skonsultowa膰 z osobami,kt贸re z podobnymi sprawami mia艂y do czynienia ani偶eli 艣lepo ufa膰 urz臋dnikom,bo niestety nie zawsze mo偶na liczy膰 na ich kompetentno艣膰. Ja dzis trafi艂am na szcz臋艣cie na bardzo mi艂膮 i zdaje si臋 kompetentn膮 os贸bke Pozdrawiam |
oczywi艣cie masz racje
kobieta77 gratulacje |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beatka:)
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2011, 21:55 Temat postu: |
|
|
My rowniez gratulujemy i zyczymy duzo duzo zdrowka:) _________________
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2011, 22:03 Temat postu: |
|
|
a propo becikowgo- to my tez staralismy sie o nie ale pewien mlooooody pan powiedzial ze sie nie nalezy, a ja mu na to ze z ustawy(mozna walsnie poczytac na podanej prze kolezanki stronie) jasno wynika ze sie nalezy. A mloooood pan zamilkl.
Takze mysle, ze rozne opinie wynikaj z niepelnej wiedzy pracownikow, takze idzmy dobrze przygotowane:) _________________
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2011, 22:04 Temat postu: |
|
|
a zapomnialam... a karte ciazy moge odebrac u swojej poloznej? _________________
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lampeczka
|
Wys砤ny: 18 Kwi 2011, 22:23 Temat postu: |
|
|
beatka:) napisa: | a propo becikowgo- to my tez staralismy sie o nie ale pewien mlooooody pan powiedzial ze sie nie nalezy, a ja mu na to ze z ustawy(mozna walsnie poczytac na podanej prze kolezanki stronie) jasno wynika ze sie nalezy. A mloooood pan zamilkl.
Takze mysle, ze rozne opinie wynikaj z niepelnej wiedzy pracownikow, takze idzmy dobrze przygotowane:) |
nie tylko niewiedzy........ale i czystej z艂o艣liwo艣ci |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| @ni@
|
Wys砤ny: 19 Kwi 2011, 11:15 Temat postu: |
|
|
Beatko ja mam kart臋 ci膮zy ca艂y czas przy sobie w segregatorze,musz臋 j膮 bra膰 na ka偶d膮 wizyte,a po艂o偶na na bie偶膮co wpisuje w ni膮 informacje,po czym wk艂ada z powrotem mi do segregatora |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mstefa ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Sk眃: reykjavik- |
|
Wys砤ny: 19 Kwi 2011, 11:23 Temat postu: |
|
|
ale na porodowce ci ja zabiora!! mi tez zabrali. musze isc do poloznej i poprosic o zaswiadczenie,wiem ze kserowala sobie moja karte wiec tez o nia poprosze |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|