reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Matki matkom i dzieciom - porady, wątpliwości, pomoc
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 80, 81, 82  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gosiak

PostWysłany: 7 Cze 2011, 13:09    Temat postu: opiekunka Odpowiedz z cytatem

witam wszystkie mamy pisze tu poniewaz szukam opiekunki do rocznej dziewczynki od sierpnia moze macie kogos chetnie zajmie sie dzieckiem, moze jakas mama ma w podobnym wieku dziecko fajnie jak maluszki sa razem i wlasnie tak bym chciala dla mojej coreczki, oczywiscie bede dowozic dziecko, najlepiej okolice skejfanu i kringlana
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
emi65

PostWysłany: 7 Cze 2011, 13:45    Temat postu: zapomoga Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie mamusie:)
Pisze tutaj bo same mamusie tu zaglądają i mam nadzieje na jakieś informacje:)
Może miała lub ma któraś z Was podobną sytuację.Kończy mi się macierzyński dokładnie za miesiąc i już zwolniłam się z pracy, ponieważ muszę zostać z moją córeczką. Słyszałam, że mogę starać sie o jakąs zapomogę (nie w urzędzie pracy)zanim otrzymam zasiłek dla bezrobotnych. Czy pobierała go któraś z Was?
I czy orientujecie się czy można zarejestrować sie w Vinnumalastofun zanim skonczy sie macierzyński?
Proszę o jakiekolwiek informacje.
Z gĂłry dziekuje i pozdrawiam wszystkie mamy:)
Powrót do góry
emi65

PostWysłany: 9 Cze 2011, 11:00    Temat postu: zapomoga Odpowiedz z cytatem

Dzieki dziewczyny za informacje tutaj oraz na priv:)udam sie do socjala a potem do urzedu pracy.Prosze napiszcie jeszcze (bo tak slyszalam)czy trzeba w urzedzie pracy miec dokument od bylej szefowej z podanym powodem dlaczego sie zwolnilam?jesli tak to czy opieka nad dzieckiem to dla nich tez powod czy lepiej podac cos innego(niestety nasciemniac),
jeszcze raz dzieki!pozdrawiam
Powrót do góry
beatka:)

PostWysłany: 14 Cze 2011, 13:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[b]
Drogie Mamusie!
Jezeli szukacie przyjemnego miejsca na letni odpoczynek ze swoimi pociechami serdecznie polecam!!!

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/69c07d8be95683fa.html

PostWysłany: 17 Cze 2011, 11:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny co na zaparcia dla niemowlaka podać,proszę podpowiedzcie czy np kropelki minifom pomogą, czy mogę je podać 4-tygodniowemu dziecku?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
lucynka419911

PostWysłany: 17 Cze 2011, 18:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej:) mam do was pytanie:) zostawialyscie moze swoje pociechy z opiekunkami na noc??? jesli tak to moze znacie numer do jakiejs fajnej opiekunki nocnej:)
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 17 Cze 2011, 20:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisał:
Dziewczyny co na zaparcia dla niemowlaka podać,proszę podpowiedzcie czy np kropelki minifom pomogą, czy mogę je podać 4-tygodniowemu dziecku?

O takie rzeczy dla tak malego dziecka nie pytaj no forum. Pierwsza podstawowa sprawa jak dlugo maluch nie zalatwil sie? u tak malych dzieci norma jest od ,jesli dobrze pamietam, 3 kupek dziennie do jednej na tydzien. Wszystko zalezy od malucha. Jesli mu sie przedluza to lepiej zapytac lekarza rodzinnego lub pediatre.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
@ni@

PostWysłany: 17 Cze 2011, 20:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mikolaj napisał:
@ni@ napisał:

O takie rzeczy dla tak malego dziecka nie pytaj no forum. Pierwsza podstawowa sprawa jak dlugo maluch nie zalatwil sie? u tak malych dzieci norma jest od ,jesli dobrze pamietam, 3 kupek dziennie do jednej na tydzien. Wszystko zalezy od malucha. Jesli mu sie przedluza to lepiej zapytac lekarza rodzinnego lub pediatre.

mikołaj dziękuję za Twoje odpowiedzi:) Wiesz jak to jest,jak Ci dziecko cierpi to próbujesz coś zaradzić,cokolwiek,a moga sie dobre podpowiedzi trafić,wiadomo,że każdą sobie sama przemyślę. Wiesz mój mały nie to ,że bardzo długo kupki nie zrobił tylko strasznie cierpi przy zrobieniu tej kupy od wczoraj,to jest dziki płacz,a jedną kupkę wydala kilka godzin. Ja np strasznie boje się tych termometrów wkładać w pupcię,bo rózne opinie słyszałam,więc wolałabym zacząć od delikatniejszych rzeczy,więc wypróbuję malt,który mi doradzono,a ja się dowiadywałam,że nie muszę się obawiać szkodliwosci. Pozdrawiam:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
mikolaj

PostWysłany: 17 Cze 2011, 22:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisał:
mikolaj napisał:
@ni@ napisał:

mikołaj dziękuję za Twoje odpowiedzi:) Wiesz jak to jest,jak Ci dziecko cierpi to próbujesz coś zaradzić,cokolwiek,a moga sie dobre podpowiedzi trafić,wiadomo,że każdą sobie sama przemyślę. Wiesz mój mały nie to ,że bardzo długo kupki nie zrobił tylko strasznie cierpi przy zrobieniu tej kupy od wczoraj,to jest dziki płacz,a jedną kupkę wydala kilka godzin. Ja np strasznie boje się tych termometrów wkładać w pupcię,bo rózne opinie słyszałam,więc wolałabym zacząć od delikatniejszych rzeczy,więc wypróbuję malt,który mi doradzono,a ja się dowiadywałam,że nie muszę się obawiać szkodliwosci. Pozdrawiam:)

Dla mnie o tym sposobie mowily pielegniarki w szpitalu w pl. Nie wolno tego robic ciagle,czyt. za kazdym razem. U mojej siostrzenicy lekarz stwierdzil przewezenie odbytu tez miala problemy z kupkami, miala cos ok. roku ja sama zdrobila bez bolu. Jesli dziecko mocno sie meczy to radzilabym do pediatry ja chodzilam na Glaesibae ale sa tez dobrzy pediatrzy w domus medica. A moze wystarczy zmodyfikowac diete Twoja jesli karmisz piersia lub mleko malenstwa jesli karmisz butelka.
Powrót do góry
ania88_2010

PostWysłany: 18 Cze 2011, 12:29    Temat postu: ogłoszenie Odpowiedz z cytatem

jak zamiescić ogłoszenie?
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 18 Cze 2011, 20:26    Temat postu: Re: ogłoszenie Odpowiedz z cytatem

ania88_2010 napisał:
jak zamiescić ogłoszenie?

W ogloszeniach klikasz na nowy watek i tyle.
Powrót do góry
ania88_2010

PostWysłany: 19 Cze 2011, 17:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej dziewczynki czy ktoś moze mi coś napisać na temat dodatku na dagmamme czy przedszkole gdzie to sie załatwia i ile tego jest?pozdrawiam
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 19 Cze 2011, 20:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ania88_2010 napisał:
hej dziewczynki czy ktoś moze mi coś napisać na temat dodatku na dagmamme czy przedszkole gdzie to sie załatwia i ile tego jest?pozdrawiam

To jest automatycznie zalatwiane.
Powrót do góry
Magduska

PostWysłany: 20 Cze 2011, 1:10    Temat postu: Opiekunka do dziecka Akureyri Odpowiedz z cytatem

Witam wszytskie Mamusie:)

Pracuje jako Dagmamma w Akureyri
i szukam dzieciaczkow pod opieke od 1 wrzesnia.
Opieka w godz.7:30-16:30.

Serdecznie zapraszam.
Powrót do góry
ania88_2010

PostWysłany: 20 Cze 2011, 15:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej dziewczynki szef nie chce sie zgodzić bym pracowała do 16 a dagmammy są tylko do tej godziny nie mamy tu nikogo macierzyński mam do grudnia jeżeli zwolniłabym sie teraz to czy dostałabym zasiłek dla bezrobotnych?chodzi o to czy jeżeli ktoś sie zwolni sam jest możliwość że nie dostanie zasiłku?dzieki za info pozdrawiam
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 20 Cze 2011, 16:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ania88_2010 napisał:
hej dziewczynki szef nie chce sie zgodzić bym pracowała do 16 a dagmammy są tylko do tej godziny nie mamy tu nikogo macierzyński mam do grudnia jeżeli zwolniłabym sie teraz to czy dostałabym zasiłek dla bezrobotnych?chodzi o to czy jeżeli ktoś sie zwolni sam jest możliwość że nie dostanie zasiłku?dzieki za info pozdrawiam

Nie wszystkie dagmammy sa do 16 poszukaj moja np. byla os 7:30 do 16:30
Powrót do góry
ania88_2010

PostWysłany: 20 Cze 2011, 18:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzieki ale pół godziny mnie nie ratuje ja pracuje do 18...
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 20 Cze 2011, 19:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ania88_2010 napisał:
dzieki ale pół godziny mnie nie ratuje ja pracuje do 18...

No faktycznie Confused
Powrót do góry
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 20 Cze 2011, 22:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ania88 wejdz na stronke reykjaviku,ja ostatnio przegladalam wykaz dagmamm i byly chyba 2 co do 18pracuja,i sporo pracowalo do 17.30.

ja mam pytanko z innej beczki--mozecie mi polecic jakis basenik,zebym z mlodym mogla sie wybrac,mieszkam na 105 i "rzut beretem "mam do tego basenu niby glownego ,ale chcialabym wybrac sie na kryty,zeby tak od razu nie wychodzic z nim na odkryty.
a drugie pytanko--czy robilyscie moze swoim maluszkom badania moczu??ja bedac w polsce robilam,i dobrze --mlody mial nieciekawe wyniki,kuracja antybiotykami i wyniki sie poprawily. lekarz uczulil mnie zebym co jakis czas robila mu badanko. tak sie zastanawiam czy bez problemu daja skierowanie czy moge sama zaniesc mocz do szpitala do analizy.
buziaki
Powrót do góry
evelin1984

PostWysłany: 21 Cze 2011, 0:10    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

Kobietki,czy szczepiłyście swoje dzieciaczki w 18 miesiącu przeciwko odrze,śwince i różyczce?
Rożne są opinie na temat tej szczepionki,a mianowicie to chodzi o autyzm(dziecko bardzo dobrze rozwijało się a po szczepionce nie było już z nim kontaktu-wypowiedzi matek),chociaż to nie jest do końca potwierdzone,ale..... i waham się co do tego szczepienia.
Jakie są Wasze opinie na ten temat?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 80, 81, 82  Następny
Strona 28 z 82

Skocz do: