Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| gosiak
| Dołączył: 22 Cze 2009 | Posty: 27 | |
|
Wysłany: 7 Cze 2011, 13:09 Temat postu: opiekunka |
|
|
witam wszystkie mamy pisze tu poniewaz szukam opiekunki do rocznej dziewczynki od sierpnia moze macie kogos chetnie zajmie sie dzieckiem, moze jakas mama ma w podobnym wieku dziecko fajnie jak maluszki sa razem i wlasnie tak bym chciala dla mojej coreczki, oczywiscie bede dowozic dziecko, najlepiej okolice skejfanu i kringlana |
|
Powrót do góry |
|
 |
| emi65
| Dołączył: 23 Maj 2009 | Posty: 17 | Skąd: Reykjavik 105 |
|
Wysłany: 7 Cze 2011, 13:45 Temat postu: zapomoga |
|
|
Witam wszystkie mamusie:)
Pisze tutaj bo same mamusie tu zaglÄ
dajÄ
i mam nadzieje na jakieĹ informacje:)
MoĹźe miaĹa lub ma ktĂłraĹ z Was podobnÄ
sytuacjÄ.KoĹczy mi siÄ macierzyĹski dokĹadnie za miesiÄ
c i juĹź zwolniĹam siÄ z pracy, poniewaĹź muszÄ zostaÄ z mojÄ
cĂłreczkÄ
. SĹyszaĹam, Ĺźe mogÄ staraÄ sie o jakÄ
s zapomogÄ (nie w urzÄdzie pracy)zanim otrzymam zasiĹek dla bezrobotnych. Czy pobieraĹa go ktĂłraĹ z Was?
I czy orientujecie siÄ czy moĹźna zarejestrowaÄ sie w Vinnumalastofun zanim skonczy sie macierzyĹski?
ProszÄ o jakiekolwiek informacje.
Z gĂłry dziekuje i pozdrawiam wszystkie mamy:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| emi65
| Dołączył: 23 Maj 2009 | Posty: 17 | Skąd: Reykjavik 105 |
|
Wysłany: 9 Cze 2011, 11:00 Temat postu: zapomoga |
|
|
Dzieki dziewczyny za informacje tutaj oraz na priv:)udam sie do socjala a potem do urzedu pracy.Prosze napiszcie jeszcze (bo tak slyszalam)czy trzeba w urzedzie pracy miec dokument od bylej szefowej z podanym powodem dlaczego sie zwolnilam?jesli tak to czy opieka nad dzieckiem to dla nich tez powod czy lepiej podac cos innego(niestety nasciemniac),
jeszcze raz dzieki!pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| beatka:)
| Dołączył: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Skąd: Reykjavik |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 17 Cze 2011, 11:54 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny co na zaparcia dla niemowlaka podaÄ,proszÄ podpowiedzcie czy np kropelki minifom pomogÄ
, czy mogÄ je podaÄ 4-tygodniowemu dziecku? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lucynka419911
| Dołączył: 08 Lut 2010 | Posty: 22 | |
|
Wysłany: 17 Cze 2011, 18:23 Temat postu: |
|
|
hej:) mam do was pytanie:) zostawialyscie moze swoje pociechy z opiekunkami na noc??? jesli tak to moze znacie numer do jakiejs fajnej opiekunki nocnej:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 17 Cze 2011, 20:38 Temat postu: |
|
|
@ni@ napisał: | Dziewczyny co na zaparcia dla niemowlaka podaÄ,proszÄ podpowiedzcie czy np kropelki minifom pomogÄ
O takie rzeczy dla tak malego dziecka nie pytaj no forum. Pierwsza podstawowa sprawa jak dlugo maluch nie zalatwil sie? u tak malych dzieci norma jest od ,jesli dobrze pamietam, 3 kupek dziennie do jednej na tydzien. Wszystko zalezy od malucha. Jesli mu sie przedluza to lepiej zapytac lekarza rodzinnego lub pediatre. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 17 Cze 2011, 20:59 Temat postu: |
|
|
mikolaj napisał: | @ni@ napisał: | Dziewczyny co na zaparcia dla niemowlaka podaÄ,proszÄ podpowiedzcie czy np kropelki minifom pomogÄ
O takie rzeczy dla tak malego dziecka nie pytaj no forum. Pierwsza podstawowa sprawa jak dlugo maluch nie zalatwil sie? u tak malych dzieci norma jest od ,jesli dobrze pamietam, 3 kupek dziennie do jednej na tydzien. Wszystko zalezy od malucha. Jesli mu sie przedluza to lepiej zapytac lekarza rodzinnego lub pediatre. |
mikoĹaj dziÄkujÄ za Twoje odpowiedzi:) Wiesz jak to jest,jak Ci dziecko cierpi to prĂłbujesz coĹ zaradziÄ,cokolwiek,a moga sie dobre podpowiedzi trafiÄ,wiadomo,Ĺźe kaĹźdÄ
sobie sama przemyĹlÄ. Wiesz mĂłj maĹy nie to ,Ĺźe bardzo dĹugo kupki nie zrobiĹ tylko strasznie cierpi przy zrobieniu tej kupy od wczoraj,to jest dziki pĹacz,a jednÄ
kupkÄ wydala kilka godzin. Ja np strasznie boje siÄ tych termometrĂłw wkĹadaÄ w pupciÄ,bo rĂłzne opinie sĹyszaĹam,wiÄc wolaĹabym zaczÄ
Ä od delikatniejszych rzeczy,wiÄc wyprĂłbujÄ malt,ktĂłry mi doradzono,a ja siÄ dowiadywaĹam,Ĺźe nie muszÄ siÄ obawiaÄ szkodliwosci. Pozdrawiam:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 17 Cze 2011, 22:27 Temat postu: |
|
|
@ni@ napisał: | mikolaj napisał: | @ni@ napisał: | Dziewczyny co na zaparcia dla niemowlaka podaÄ,proszÄ podpowiedzcie czy np kropelki minifom pomogÄ
mikoĹaj dziÄkujÄ za Twoje odpowiedzi:) Wiesz jak to jest,jak Ci dziecko cierpi to prĂłbujesz coĹ zaradziÄ,cokolwiek,a moga sie dobre podpowiedzi trafiÄ,wiadomo,Ĺźe kaĹźdÄ
sobie sama przemyĹlÄ. Wiesz mĂłj maĹy nie to ,Ĺźe bardzo dĹugo kupki nie zrobiĹ tylko strasznie cierpi przy zrobieniu tej kupy od wczoraj,to jest dziki pĹacz,a jednÄ
kupkÄ wydala kilka godzin. Ja np strasznie boje siÄ tych termometrĂłw wkĹadaÄ w pupciÄ,bo rĂłzne opinie sĹyszaĹam,wiÄc wolaĹabym zaczÄ
Ä od delikatniejszych rzeczy,wiÄc wyprĂłbujÄ malt,ktĂłry mi doradzono,a ja siÄ dowiadywaĹam,Ĺźe nie muszÄ siÄ obawiaÄ szkodliwosci. Pozdrawiam:) |
Dla mnie o tym sposobie mowily pielegniarki w szpitalu w pl. Nie wolno tego robic ciagle,czyt. za kazdym razem. U mojej siostrzenicy lekarz stwierdzil przewezenie odbytu tez miala problemy z kupkami, miala cos ok. roku ja sama zdrobila bez bolu. Jesli dziecko mocno sie meczy to radzilabym do pediatry ja chodzilam na Glaesibae ale sa tez dobrzy pediatrzy w domus medica. A moze wystarczy zmodyfikowac diete Twoja jesli karmisz piersia lub mleko malenstwa jesli karmisz butelka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania88_2010
| Dołączył: 17 Kwi 2010 | Posty: 57 | |
|
Wysłany: 18 Cze 2011, 12:29 Temat postu: ogĹoszenie |
|
|
jak zamiesciÄ ogĹoszenie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 18 Cze 2011, 20:26 Temat postu: Re: ogĹoszenie |
|
|
ania88_2010 napisał: | jak zamiesciÄ ogĹoszenie? |
W ogloszeniach klikasz na nowy watek i tyle. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania88_2010
|
Wysłany: 19 Cze 2011, 17:22 Temat postu: |
|
|
hej dziewczynki czy ktoĹ moze mi coĹ napisaÄ na temat dodatku na dagmamme czy przedszkole gdzie to sie zaĹatwia i ile tego jest?pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 19 Cze 2011, 20:20 Temat postu: |
|
|
ania88_2010 napisał: | hej dziewczynki czy ktoĹ moze mi coĹ napisaÄ na temat dodatku na dagmamme czy przedszkole gdzie to sie zaĹatwia i ile tego jest?pozdrawiam |
To jest automatycznie zalatwiane. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Magduska
| Dołączył: 20 Gru 2007 | Posty: 13 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 20 Cze 2011, 1:10 Temat postu: Opiekunka do dziecka Akureyri |
|
|
Witam wszytskie Mamusie:)
Pracuje jako Dagmamma w Akureyri
i szukam dzieciaczkow pod opieke od 1 wrzesnia.
Opieka w godz.7:30-16:30.
Serdecznie zapraszam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania88_2010
|
Wysłany: 20 Cze 2011, 15:05 Temat postu: |
|
|
hej dziewczynki szef nie chce sie zgodziÄ bym pracowaĹa do 16 a dagmammy sÄ
tylko do tej godziny nie mamy tu nikogo macierzyĹski mam do grudnia jeĹźeli zwolniĹabym sie teraz to czy dostaĹabym zasiĹek dla bezrobotnych?chodzi o to czy jeĹźeli ktoĹ sie zwolni sam jest moĹźliwoĹÄ Ĺźe nie dostanie zasiĹku?dzieki za info pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 20 Cze 2011, 16:26 Temat postu: |
|
|
ania88_2010 napisał: | hej dziewczynki szef nie chce sie zgodziÄ bym pracowaĹa do 16 a dagmammy sÄ
tylko do tej godziny nie mamy tu nikogo macierzyĹski mam do grudnia jeĹźeli zwolniĹabym sie teraz to czy dostaĹabym zasiĹek dla bezrobotnych?chodzi o to czy jeĹźeli ktoĹ sie zwolni sam jest moĹźliwoĹÄ Ĺźe nie dostanie zasiĹku?dzieki za info pozdrawiam |
Nie wszystkie dagmammy sa do 16 poszukaj moja np. byla os 7:30 do 16:30 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania88_2010
|
Wysłany: 20 Cze 2011, 18:32 Temat postu: |
|
|
dzieki ale póŠgodziny mnie nie ratuje ja pracuje do 18... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 20 Cze 2011, 19:36 Temat postu: |
|
|
ania88_2010 napisał: | dzieki ale póŠgodziny mnie nie ratuje ja pracuje do 18... |
No faktycznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 20 Cze 2011, 22:25 Temat postu: |
|
|
ania88 wejdz na stronke reykjaviku,ja ostatnio przegladalam wykaz dagmamm i byly chyba 2 co do 18pracuja,i sporo pracowalo do 17.30.
ja mam pytanko z innej beczki--mozecie mi polecic jakis basenik,zebym z mlodym mogla sie wybrac,mieszkam na 105 i "rzut beretem "mam do tego basenu niby glownego ,ale chcialabym wybrac sie na kryty,zeby tak od razu nie wychodzic z nim na odkryty.
a drugie pytanko--czy robilyscie moze swoim maluszkom badania moczu??ja bedac w polsce robilam,i dobrze --mlody mial nieciekawe wyniki,kuracja antybiotykami i wyniki sie poprawily. lekarz uczulil mnie zebym co jakis czas robila mu badanko. tak sie zastanawiam czy bez problemu daja skierowanie czy moge sama zaniesc mocz do szpitala do analizy.
buziaki |
|
Powrót do góry |
|
 |
| evelin1984
| Dołączył: 14 Gru 2007 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 21 Cze 2011, 0:10 Temat postu: ... |
|
|
Kobietki,czy szczepiĹyĹcie swoje dzieciaczki w 18 miesiÄ
cu przeciwko odrze,Ĺwince i róşyczce?
RoĹźne sÄ
opinie na temat tej szczepionki,a mianowicie to chodzi o autyzm(dziecko bardzo dobrze rozwijaĹo siÄ a po szczepionce nie byĹo juĹź z nim kontaktu-wypowiedzi matek),chociaĹź to nie jest do koĹca potwierdzone,ale..... i waham siÄ co do tego szczepienia.
Jakie sÄ
Wasze opinie na ten temat? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|