reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Matki matkom i dzieciom - porady, wątpliwości, pomoc
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 80, 81, 82  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emi65

PostWysłany: 27 Cze 2011, 20:41    Temat postu: bagaĹź Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny!
wiem , żę w iceland express to bez problemu wozek i fotelik 0-13kg.
A wiecie moze jak jest w icelandair bo nie mam pewnosci a z PL bede wracala tymi liniami.Wiem, Ĺźe jest dla dziecka bagaz 10 kg ale wozek chyba tez bez problemu mozna wziac prawda?prosze napiszcie jak latalyscie?pozdrawiam!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 27 Cze 2011, 21:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

emi65 najlepiej bedzie jak zadzwonisz lub udasz sie do biur icelanaira. z tego co pamietam poruszany byl juz kiedys watek pordozowania z malszkami i co przysluguje im.i o liniach icelanair tez ktos sie wypowiadal.

aha mamusie zrobilam przeglad apteczki malego i mam Apthin na plesniwki dla maluszkow--zostaly jeszcze 2miesiace przydatnosci wiec chetnie oddam,--nie otwarty--jak ktoras potrzebuje. rowniez mam PlantexDuo-7saszetek-na koleczki.
Powrót do góry
gwiazdeczka

PostWysłany: 28 Cze 2011, 8:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczynki, długo mnie tu nie było, ostatnio zajęta byłam, no a ostatnio coś nam necik szwankuje.
W tą niedzielę lecimy do Polski, strasznie się nie mogę doczekać, tylko boję się jak mały zniesie całą tą podróż. A ostatnio to mój synuś nauczył się piszczeć, radośnie krzyczeć, brzmi to jak by śpiewał, spodobało mu się to i jak tylko ma dobry humor to sobie leży i śpiewa, śmiesznie to wygląda, ale na dodatek krzyczy na całe gardło hehe, wydaje mi się, że widzi, że się z tego śmiejemy i dlatego tym bardziej mu się to podoba, albo też podoba mu się to jakie dźwięki wychodzą z jego gardełka, ciekawe czy w samolocie będzie tak śpiewał, mam nadzieję, że nie hihi, bo aż uszy więdną.
Mstefka witaj znowu na wyspie, jakie wrażenia po uroplie, wypoczełaś coś?
Może ktoś jeszcze leci 3 lipca?
A co do fotelika to w iceland express można mieć dla dziecka wózek, fotelik do 13kg, te powyżej są liczone jako bagaż, bo się pytaliśmy, nie wiem jak jest w icelandair
Powrót do góry
norbi261107

PostWysłany: 28 Cze 2011, 9:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej dziewuszki!!!! Mstefa witaj i sie nie smutaj!!!! Malego do niani dajesz??
Z tymi fotelikami to chyba zalezy od humoru odprawiajacych bo ja lecialam z prawie 2 letnia corka i mialam juz ten duzy fotelik to nie robili mi problemow tu i w PL do tego spacerowka.
Ja jutro lece, cala w nerwach:) ale i szczesliwa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen
mstefa
PostWysłany: 28 Cze 2011, 11:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj gwiazdeczko i norbi!
ale Wam fajnie,ja bym sobie jeszcze posiedziala w Polsce.u mamy tak fajnie...Norbi mlody bedzie do 23sierpnia z tatusiem Shocked Shocked siedzial,a pozniej to jeszcze nie wiemy.
Gwiazdeczko ja tez sie balam jak mlody lot zniesie,ale dal rade,i przy starcie zasypial i spal 2godz.
Powrót do góry
@ni@

PostWysłany: 28 Cze 2011, 12:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie kochane:)
Gwiazdeczko lecisz dzień po mnie-w moją rocznice ślubu,hi hi. Ja też mam stresa,ale jakoś to przeżyjemy i nasze maluszki też Wink

Mstefa ja już nadbagaż wykupiłam,ale obawiam się czy to nie za mało będzie Sad Mówisz malutki zostanie z tatusiem,no to bedzie prawdziwa męska przygoda Wink

Beatko co to znaczy "spakowane" ? Proszę wyjaśnij jak Ty to zrobiłaś

Ja próbuję się dodzwonić do Iceland Express ale ciagle wychodzi ,że jestem ósma,dziewiata w kolejce,nie mam czasu żeby tak długo czekać,bo mały mój w takim czasie dopomina się mamy Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
@ni@

PostWysłany: 28 Cze 2011, 12:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Norbi wysokich lotĂłw jutro Smile
Powrót do góry
MARCINIS1

PostWysłany: 28 Cze 2011, 22:26    Temat postu: Re: bagaĹź Odpowiedz z cytatem

emi65 napisał:
Hej dziewczyny!
wiem , żę w iceland express to bez problemu wozek i fotelik 0-13kg.
A wiecie moze jak jest w icelandair bo nie mam pewnosci a z PL bede wracala tymi liniami.Wiem, Ĺźe jest dla dziecka bagaz 10 kg ale wozek chyba tez bez problemu mozna wziac prawda?prosze napiszcie jak latalyscie?pozdrawiam!
ja lecialam w lutym i mialam fotelik i wozek i nie bylo problemu nadalam wszystko w warszawie i odebralam w keflaviku
Powrót do góry
beatka:)

PostWysłany: 29 Cze 2011, 23:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisał:
Witajcie kochane:)
Gwiazdeczko lecisz dzień po mnie-w moją rocznice ślubu,hi hi. Ja też mam stresa,ale jakoś to przeżyjemy i nasze maluszki też Wink

Mstefa ja już nadbagaż wykupiłam,ale obawiam się czy to nie za mało będzie Sad Mówisz malutki zostanie z tatusiem,no to bedzie prawdziwa męska przygoda Wink

Beatko co to znaczy "spakowane" ? Proszę wyjaśnij jak Ty to zrobiłaś

Ja próbuję się dodzwonić do Iceland Express ale ciagle wychodzi ,że jestem ósma,dziewiata w kolejce,nie mam czasu żeby tak długo czekać,bo mały mój w takim czasie dopomina się mamy Smile

Tzn. zlozony na maksa:) U nas nawet gondolka sie sklada i kola zdejmowane wlozylam do srodka. A do tego calosc dosc scisle ofoliowalam.
PostWysłany: 30 Cze 2011, 0:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

my w zeszlym roku tez poskladalisy wszystko z wozka.w tym roku wracalismy ze spacerowka,ofoliowalam ja zeby na lotnisku jej nie pobrudzili bardzo,i jak ja zdawalismy to pan sie zapytal: czy nikt nie powiedzial jakich wymiarow ma byc duzy bagaz,?wiec mu odpowiedzielismy ze to wozek dziecka,ktore jest w foteliku.zamknal sie od razu.hehe

@ni@ ja mialam 20kg i myslalam ze to duzo,ale jak przyszlo co do czego to zalowalam ze nie kupilam 40kg--za rok tak zrobie--hehe
Powrót do góry
@ni@

PostWysłany: 30 Cze 2011, 10:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki dziewczyny za informacje,bo ja wczoraj 50 min wisiałam na lini dzwoniąc do Iceland Express po to żeby usłyszeć odpowiedź,że z wózkiem nie powinno byc problemu,a spakować to mogę jeśli chce,a w jaki sposób to według mojego uznania ,hmm Very Happy

Mstefa ja też chyba bede żałować,ale mąż jest przekonany ,że 80 kg plus 30 ręcznego nam wystarczy,a ja spakowałam teraz torbe córki na wyjazd i ledwo ją zmieściłam,a przecież powrotny sam jej bagaż na pewno bedzie większy,ach te chłopy Rolling Eyes

Lece pojutrze!!! Very Happy Cóş za emocje Exclamation
Powrót do góry
beatka:)

PostWysłany: 30 Cze 2011, 13:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ojojjj a ja tu myslalam, ze tylko my jak te beduini latamy, hihihi
zawsze otorbowani Wink

A ja lece za 11dni- juz nie moge sie doczekac! Ale tez troszke mam stresa bo lece z Malym sama i te upaly w PL.

PostWysłany: 1 Lip 2011, 13:57    Temat postu: spotkanie Odpowiedz z cytatem

czy któraś z was nie wie przypadkiem o jakimś spotkaniu dla przyszlych mam,siedze w domu i chetnie spotkalabym sie na jakiejs kawusi i pogadala z kims o ciazy porodzie i o opiece nad dzieckiem i wogole o zyciu wyszła w koncu z domu bo ta pogoda przytłacza czasem człowieka
Powrót do góry
gwiazdeczka

PostWysłany: 1 Lip 2011, 14:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No dziewczynki ja też już lecę do Polski w niedzielę, strasznie się nie mogę doczekać, a zarazem się denerwuję. Zastanawiam się czy jak włoże krem bambino do torby dla małego to czy mi go nie zabiorą.
Byłam dziś u położnej i dała mi zaświadczenie, że byłam pod opieką w trakcie ciąży, więc mam nadzieję, że z becikowym będzie ok.
Trzymajcie się cieplutko, lecę się pakować, odezwę się z Polski, papa
Powrót do góry
SnakDak
Gość
PostWysłany: 1 Lip 2011, 15:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja miałam krem używany penaten w torbie dla małego bez problemu przechodzilismy odprawę na obydwu lotniskach Very Happy także pakuj śmiało
Powrót do góry
kasiajablonska

PostWysłany: 1 Lip 2011, 22:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wszystkim zycze udanych wakacji!!Smile ja dzisiaj mialamoststni dzien pracy i wkoncu czlowiek odpocznie...tak bardzo tez bym chciala poleciec do polski ale nieststy w tym roku trzeba spedzic na miejscu bo juz za duza jestem hehe na latanie Smile brzuchol rosnie i rosnie :)moze po porodzie cos wykombinuje zeby sie wyrwac chociaz na chwilke do polski.pozdrawiam wszystkie mamuski i jeszczeraz spokojnych i udanych wakacji:)
Ewcia

PostWysłany: 2 Lip 2011, 20:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej moje kochane... my nadal w polsce - upaly byly, teraz pada ale ogolnie jest super... wole taka pogode od wiatrow Islandii choc tesknie tez za tamtym klimatem. Nie mozna miec obu w jednym...
Wszystkim mama, ktore leca i juz polecialy zycze udanych wakacji.
U nas chrzest juz zalatwiony - o dziwo nie bylo problemu u ksiedza, wiec sa tez normalne parafie. Dziadkowie ciesza sie wnukiem, my zalatwiamy formalnosci (masakra w polsce zalatwic wszystkie papierki w urzedach, zdecydowanie lepiej na Islandii pod tym wzgledem). Ale maly ma juz co trzeba i teraz czekamy tylko na dowod osobisty.
Od kilku dni daje malemu deserek z przetartych jablek, a teraz jablek z bananem - zajada sie tym - na sam widok az piszczy z radosci... zmienia sie kazdego dnia,
Norbi, gwiazdeczka a jak wasze pociechy? Mstefa a co u twojego synka?
Powrót do góry
nadia712

PostWysłany: 3 Lip 2011, 16:01    Temat postu: spotkania Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny!Szukam mamy z córeczką w wieku 4,5,6 lat w celu wspólnych spotkań,spacerków i zabaw dzieci.Moja mała w maju skończyła 4 latka i nie ma tu żadnej koleżanki Sad pomózcie dziewczyny!!!!!Mam tez synka w wieku 2,5 roku Smile
Powrót do góry
agunia81

PostWysłany: 5 Lip 2011, 12:52    Temat postu: mleko nan3 Odpowiedz z cytatem

witam:0) czy można gdzieś dostać mleko nan3? w sklepach widziałam tylko 2-kę a potem zalecają to z kartonika. Moje dziecko lubi nan i chciałabym kontynuować karmienie tym mlekiem.
Powrót do góry
Buszmenka

PostWysłany: 5 Lip 2011, 14:17    Temat postu: Matki Odpowiedz z cytatem

hey witam,moja niunia skonczyła w czerwcu 2 latka i do tej pory pije nan2,bo tutaj niestety ale nie ma innego.Chcialam przejsc na to meko stodmjolk jeszcze wczesniej ale niestety miala po nim biegunke i zwracala wiec jedziemy do dzis na nan2.Pozdrawiam:-)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 80, 81, 82  Następny
Strona 30 z 82

Skocz do: