Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| emi65
| Dołączył: 23 Maj 2009 | Posty: 17 | Skąd: Reykjavik 105 |
|
Wysłany: 27 Cze 2011, 20:41 Temat postu: bagaĹź |
|
|
Hej dziewczyny!
wiem , ĹźÄ w iceland express to bez problemu wozek i fotelik 0-13kg.
A wiecie moze jak jest w icelandair bo nie mam pewnosci a z PL bede wracala tymi liniami.Wiem, Ĺźe jest dla dziecka bagaz 10 kg ale wozek chyba tez bez problemu mozna wziac prawda?prosze napiszcie jak latalyscie?pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 27 Cze 2011, 21:28 Temat postu: |
|
|
emi65 najlepiej bedzie jak zadzwonisz lub udasz sie do biur icelanaira. z tego co pamietam poruszany byl juz kiedys watek pordozowania z malszkami i co przysluguje im.i o liniach icelanair tez ktos sie wypowiadal.
aha mamusie zrobilam przeglad apteczki malego i mam Apthin na plesniwki dla maluszkow--zostaly jeszcze 2miesiace przydatnosci wiec chetnie oddam,--nie otwarty--jak ktoras potrzebuje. rowniez mam PlantexDuo-7saszetek-na koleczki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gwiazdeczka
| Dołączył: 27 Lut 2010 | Posty: 148 | |
|
Wysłany: 28 Cze 2011, 8:06 Temat postu: |
|
|
Hej dziewczynki, dĹugo mnie tu nie byĹo, ostatnio zajÄta byĹam, no a ostatnio coĹ nam necik szwankuje.
W tÄ
niedzielÄ lecimy do Polski, strasznie siÄ nie mogÄ doczekaÄ, tylko bojÄ siÄ jak maĹy zniesie caĹÄ
tÄ
podróş. A ostatnio to mĂłj synuĹ nauczyĹ siÄ piszczeÄ, radoĹnie krzyczeÄ, brzmi to jak by ĹpiewaĹ, spodobaĹo mu siÄ to i jak tylko ma dobry humor to sobie leĹźy i Ĺpiewa, Ĺmiesznie to wyglÄ
da, ale na dodatek krzyczy na caĹe gardĹo hehe, wydaje mi siÄ, Ĺźe widzi, Ĺźe siÄ z tego Ĺmiejemy i dlatego tym bardziej mu siÄ to podoba, albo teĹź podoba mu siÄ to jakie dĹşwiÄki wychodzÄ
z jego gardeĹka, ciekawe czy w samolocie bÄdzie tak ĹpiewaĹ, mam nadziejÄ, Ĺźe nie hihi, bo aĹź uszy wiÄdnÄ
.
Mstefka witaj znowu na wyspie, jakie wraĹźenia po uroplie, wypoczeĹaĹ coĹ?
MoĹźe ktoĹ jeszcze leci 3 lipca?
A co do fotelika to w iceland express moĹźna mieÄ dla dziecka wĂłzek, fotelik do 13kg, te powyĹźej sÄ
liczone jako bagaĹź, bo siÄ pytaliĹmy, nie wiem jak jest w icelandair |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 28 Cze 2011, 9:43 Temat postu: |
|
|
hej dziewuszki!!!! Mstefa witaj i sie nie smutaj!!!! Malego do niani dajesz??
Z tymi fotelikami to chyba zalezy od humoru odprawiajacych bo ja lecialam z prawie 2 letnia corka i mialam juz ten duzy fotelik to nie robili mi problemow tu i w PL do tego spacerowka.
Ja jutro lece, cala w nerwach:) ale i szczesliwa |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Cze 2011, 11:04 Temat postu: |
|
|
Witaj gwiazdeczko i norbi!
ale Wam fajnie,ja bym sobie jeszcze posiedziala w Polsce.u mamy tak fajnie...Norbi mlody bedzie do 23sierpnia z tatusiem siedzial,a pozniej to jeszcze nie wiemy.
Gwiazdeczko ja tez sie balam jak mlody lot zniesie,ale dal rade,i przy starcie zasypial i spal 2godz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 28 Cze 2011, 12:45 Temat postu: |
|
|
Witajcie kochane:)
Gwiazdeczko lecisz dzieĹ po mnie-w mojÄ
rocznice Ĺlubu,hi hi. Ja teĹź mam stresa,ale jakoĹ to przeĹźyjemy i nasze maluszki teĹź
Mstefa ja juĹź nadbagaĹź wykupiĹam,ale obawiam siÄ czy to nie za maĹo bÄdzie MĂłwisz malutki zostanie z tatusiem,no to bedzie prawdziwa mÄska przygoda
Beatko co to znaczy "spakowane" ? ProszÄ wyjaĹnij jak Ty to zrobiĹaĹ
Ja prĂłbujÄ siÄ dodzwoniÄ do Iceland Express ale ciagle wychodzi ,Ĺźe jestem Ăłsma,dziewiata w kolejce,nie mam czasu Ĺźeby tak dĹugo czekaÄ,bo maĹy mĂłj w takim czasie dopomina siÄ mamy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
|
Wysłany: 28 Cze 2011, 12:45 Temat postu: |
|
|
Norbi wysokich lotĂłw jutro  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 28 Cze 2011, 22:26 Temat postu: Re: bagaĹź |
|
|
emi65 napisał: | Hej dziewczyny!
wiem , ĹźÄ w iceland express to bez problemu wozek i fotelik 0-13kg.
A wiecie moze jak jest w icelandair bo nie mam pewnosci a z PL bede wracala tymi liniami.Wiem, Ĺźe jest dla dziecka bagaz 10 kg ale wozek chyba tez bez problemu mozna wziac prawda?prosze napiszcie jak latalyscie?pozdrawiam! | ja lecialam w lutym i mialam fotelik i wozek i nie bylo problemu nadalam wszystko w warszawie i odebralam w keflaviku |
|
Powrót do góry |
|
 |
| beatka:)
| Dołączył: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 29 Cze 2011, 23:02 Temat postu: |
|
|
@ni@ napisał: | Witajcie kochane:)
Gwiazdeczko lecisz dzieĹ po mnie-w mojÄ
rocznice Ĺlubu,hi hi. Ja teĹź mam stresa,ale jakoĹ to przeĹźyjemy i nasze maluszki teĹź
Mstefa ja juĹź nadbagaĹź wykupiĹam,ale obawiam siÄ czy to nie za maĹo bÄdzie MĂłwisz malutki zostanie z tatusiem,no to bedzie prawdziwa mÄska przygoda
Beatko co to znaczy "spakowane" ? ProszÄ wyjaĹnij jak Ty to zrobiĹaĹ
Ja prĂłbujÄ siÄ dodzwoniÄ do Iceland Express ale ciagle wychodzi ,Ĺźe jestem Ăłsma,dziewiata w kolejce,nie mam czasu Ĺźeby tak dĹugo czekaÄ,bo maĹy mĂłj w takim czasie dopomina siÄ mamy  |
Tzn. zlozony na maksa:) U nas nawet gondolka sie sklada i kola zdejmowane wlozylam do srodka. A do tego calosc dosc scisle ofoliowalam. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 30 Cze 2011, 0:41 Temat postu: |
|
|
my w zeszlym roku tez poskladalisy wszystko z wozka.w tym roku wracalismy ze spacerowka,ofoliowalam ja zeby na lotnisku jej nie pobrudzili bardzo,i jak ja zdawalismy to pan sie zapytal: czy nikt nie powiedzial jakich wymiarow ma byc duzy bagaz,?wiec mu odpowiedzielismy ze to wozek dziecka,ktore jest w foteliku.zamknal sie od razu.hehe
@ni@ ja mialam 20kg i myslalam ze to duzo,ale jak przyszlo co do czego to zalowalam ze nie kupilam 40kg--za rok tak zrobie--hehe |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
|
Wysłany: 30 Cze 2011, 10:54 Temat postu: |
|
|
DziÄki dziewczyny za informacje,bo ja wczoraj 50 min wisiaĹam na lini dzwoniÄ
c do Iceland Express po to Ĺźeby usĹyszeÄ odpowiedĹş,Ĺźe z wĂłzkiem nie powinno byc problemu,a spakowaÄ to mogÄ jeĹli chce,a w jaki sposĂłb to wedĹug mojego uznania ,hmm
Mstefa ja teĹź chyba bede ĹźaĹowaÄ,ale mÄ
Ĺź jest przekonany ,Ĺźe 80 kg plus 30 rÄcznego nam wystarczy,a ja spakowaĹam teraz torbe cĂłrki na wyjazd i ledwo jÄ
zmieĹciĹam,a przecieĹź powrotny sam jej bagaĹź na pewno bedzie wiÄkszy,ach te chĹopy
Lece pojutrze!!! Cóş za emocje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| beatka:)
| Dołączył: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 30 Cze 2011, 13:40 Temat postu: |
|
|
ojojjj a ja tu myslalam, ze tylko my jak te beduini latamy, hihihi
zawsze otorbowani
A ja lece za 11dni- juz nie moge sie doczekac! Ale tez troszke mam stresa bo lece z Malym sama i te upaly w PL. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| eminem
| Dołączył: 24 Lip 2010 | Posty: 18 | |
|
Wysłany: 1 Lip 2011, 13:57 Temat postu: spotkanie |
|
|
czy ktĂłraĹ z was nie wie przypadkiem o jakimĹ spotkaniu dla przyszlych mam,siedze w domu i chetnie spotkalabym sie na jakiejs kawusi i pogadala z kims o ciazy porodzie i o opiece nad dzieckiem i wogole o zyciu wyszĹa w koncu z domu bo ta pogoda przytĹacza czasem czĹowieka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gwiazdeczka
| Dołączył: 27 Lut 2010 | Posty: 148 | |
|
Wysłany: 1 Lip 2011, 14:37 Temat postu: |
|
|
No dziewczynki ja teĹź juĹź lecÄ do Polski w niedzielÄ, strasznie siÄ nie mogÄ doczekaÄ, a zarazem siÄ denerwujÄ. Zastanawiam siÄ czy jak wĹoĹźe krem bambino do torby dla maĹego to czy mi go nie zabiorÄ
.
ByĹam dziĹ u poĹoĹźnej i daĹa mi zaĹwiadczenie, Ĺźe byĹam pod opiekÄ
w trakcie ciÄ
Ĺźy, wiÄc mam nadziejÄ, Ĺźe z becikowym bÄdzie ok.
Trzymajcie siÄ cieplutko, lecÄ siÄ pakowaÄ, odezwÄ siÄ z Polski, papa |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Lip 2011, 15:02 Temat postu: |
|
|
ja miaĹam krem uĹźywany penaten w torbie dla maĹego bez problemu przechodzilismy odprawÄ na obydwu lotniskach takĹźe pakuj ĹmiaĹo |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 1 Lip 2011, 22:48 Temat postu: |
|
|
wszystkim zycze udanych wakacji!! ja dzisiaj mialamoststni dzien pracy i wkoncu czlowiek odpocznie...tak bardzo tez bym chciala poleciec do polski ale nieststy w tym roku trzeba spedzic na miejscu bo juz za duza jestem hehe na latanie brzuchol rosnie i rosnie :)moze po porodzie cos wykombinuje zeby sie wyrwac chociaz na chwilke do polski.pozdrawiam wszystkie mamuski i jeszczeraz spokojnych i udanych wakacji:) _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ewcia
| Dołączył: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 2 Lip 2011, 20:25 Temat postu: |
|
|
hej moje kochane... my nadal w polsce - upaly byly, teraz pada ale ogolnie jest super... wole taka pogode od wiatrow Islandii choc tesknie tez za tamtym klimatem. Nie mozna miec obu w jednym...
Wszystkim mama, ktore leca i juz polecialy zycze udanych wakacji.
U nas chrzest juz zalatwiony - o dziwo nie bylo problemu u ksiedza, wiec sa tez normalne parafie. Dziadkowie ciesza sie wnukiem, my zalatwiamy formalnosci (masakra w polsce zalatwic wszystkie papierki w urzedach, zdecydowanie lepiej na Islandii pod tym wzgledem). Ale maly ma juz co trzeba i teraz czekamy tylko na dowod osobisty.
Od kilku dni daje malemu deserek z przetartych jablek, a teraz jablek z bananem - zajada sie tym - na sam widok az piszczy z radosci... zmienia sie kazdego dnia,
Norbi, gwiazdeczka a jak wasze pociechy? Mstefa a co u twojego synka? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| nadia712
| Dołączył: 26 Cze 2010 | Posty: 46 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 3 Lip 2011, 16:01 Temat postu: spotkania |
|
|
Hej dziewczyny!Szukam mamy z cĂłreczkÄ
w wieku 4,5,6 lat w celu wspĂłlnych spotkaĹ,spacerkĂłw i zabaw dzieci.Moja maĹa w maju skoĹczyĹa 4 latka i nie ma tu Ĺźadnej koleĹźanki pomĂłzcie dziewczyny!!!!!Mam tez synka w wieku 2,5 roku  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agunia81
| Dołączył: 10 Maj 2009 | Posty: 12 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 5 Lip 2011, 12:52 Temat postu: mleko nan3 |
|
|
witam:0) czy moĹźna gdzieĹ dostaÄ mleko nan3? w sklepach widziaĹam tylko 2-kÄ a potem zalecajÄ
to z kartonika. Moje dziecko lubi nan i chciaĹabym kontynuowaÄ karmienie tym mlekiem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Buszmenka
| Dołączył: 26 Wrz 2008 | Posty: 56 | |
|
Wysłany: 5 Lip 2011, 14:17 Temat postu: Matki |
|
|
hey witam,moja niunia skonczyĹa w czerwcu 2 latka i do tej pory pije nan2,bo tutaj niestety ale nie ma innego.Chcialam przejsc na to meko stodmjolk jeszcze wczesniej ale niestety miala po nim biegunke i zwracala wiec jedziemy do dzis na nan2.Pozdrawiam:-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|