reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Matki matkom i dzieciom - porady, wątpliwości, pomoc
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 80, 81, 82  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lampeczka

PostWysłany: 27 Lip 2011, 15:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka napisał:
CZy widziałyście tutaj .......APETIZER???http://apetizer.pl/??dziękuję za odpowiedz pozdrawiam

http://apetizer.pl/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
maro2809

PostWysłany: 27 Lip 2011, 17:05    Temat postu: Pomoc Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich .

Mam pewien problem i mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto będzie w stanie mi pomóc.

Potrzebuje pilnie osoby która pomoże załatwić mi wszystkie sprawy związane z urlopem macierzyńskim .Oczywiście zapłacę za pomoc .

Dodam jeszcze tylko tyle że od 27 maja przebywam na zwolnieniu lekarskim załatwiłam już sprawy w związkach zawodowych które będą mi wypłacać chorobowe.Pozostaje kwestia załatwienia papierów w Vinumalastofnum.

Wszystkich zainteresowanych moja sprawą proszę o kontakt na pw .
Powrót do góry
edzia
Gość
PostWysłany: 30 Lip 2011, 23:36    Temat postu: SZUKAM Odpowiedz z cytatem

SZUKAM DEYSTY DLA 3 LATKA
Powrót do góry
edzia
Gość
PostWysłany: 30 Lip 2011, 23:37    Temat postu: Re: SZUKAM Odpowiedz z cytatem

SZUKAM DENTYSTY DLA 3 LATKA
Powrót do góry
edzia
Gość
PostWysłany: 30 Lip 2011, 23:54    Temat postu: Re: SZUKAM Odpowiedz z cytatem

Sad
Powrót do góry
monisia1983b

PostWysłany: 1 Sie 2011, 1:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny!
Mam jedno pytanie nie wiem czy tutaj powinnam je umieszczac ale wczesniej czytalam na ktoryms temacie ale nie pamietam..:)Dokladnie chodzi mi o to ze potrzebuje zaswiadczenia od poloznej ze bylam w ciazy...w zalatwieniu becikowego w Polsce:)Moze ktos z Was wie jak sie nazywa te zaswiadczenia i co musi byc na nim???Za wszelkie informacje dziekuje i pozdrawiam:)
Powrót do góry
MARCINIS1

PostWysłany: 1 Sie 2011, 9:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

monisia1983b napisał:
Hej dziewczyny!
Mam jedno pytanie nie wiem czy tutaj powinnam je umieszczac ale wczesniej czytalam na ktoryms temacie ale nie pamietam..:)Dokladnie chodzi mi o to ze potrzebuje zaswiadczenia od poloznej ze bylam w ciazy...w zalatwieniu becikowego w Polsce:)Moze ktos z Was wie jak sie nazywa te zaswiadczenia i co musi byc na nim???Za wszelkie informacje dziekuje i pozdrawiam:)
wejdz na strone becikowe com i tam beda wszystkie zaswiadczenia potrzebne do pobrania , i napisane co jest potrzebne
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
edzia
Gość
PostWysłany: 1 Sie 2011, 23:15    Temat postu: SZUKAM Odpowiedz z cytatem

KOCHANE MAMUSKI SZUKAM CZEGOS NA ZAPARCIA DLA DZIECI ,, SORBITOL NIECHCE BO TO NIE POMAGA
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 2 Sie 2011, 9:06    Temat postu: Re: SZUKAM Odpowiedz z cytatem

edzia napisał:
KOCHANE MAMUSKI SZUKAM CZEGOS NA ZAPARCIA DLA DZIECI ,, SORBITOL NIECHCE BO TO NIE POMAGA

jak jabłko sok ze śliwek i inne takie nie pomaga to kup w aptece MALTEXTRAKT. ponoć rewelka.pozdrawiam
Powrót do góry
pablo30

PostWysłany: 2 Sie 2011, 15:05    Temat postu: zaparcia Odpowiedz z cytatem

Medilax mixtura dziala w 100%, u nas sie sprawdzilo!
Powrót do góry
jenny83

PostWysłany: 2 Sie 2011, 16:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czesc dziewczyny.Kiedys czesto bywalam na forum ale od 10 miesiecy jestem w Polsce wiec mam duze zaleglosci.Pisze o mam nadzieje,ze uda mi sie uzyskac od was pomoc.Dokladnie rok temu urodzilam na Islandii synka i cala trojka powrocilismy do Polski z zamiarem,ze to juz na stale.Jednak terza stwierdzamy,ze Polska to chyba nie jest nasze miejsce na ziemi tesknimy na Islandia wiec rozwazamy powrot.Problem polega na tym iz martwie sie o synka jak on to zniesiem i co z nim jak wroce do pracy wiec prosze napiszcie jak jest z przedszkolami czy jest problem sie dostac.Jak wasze maluchy reaguja na inny jezyk nieznany im?Chcialabym tez zapytac czy moze spotykacie sie tak aby maluszki mogly sie pobawic bo martwi mnie ewentualny brat towarzystwa dla malego.Dziekuje z gory za kazda rade i pozdrawiam
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 3 Sie 2011, 18:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://allegro.pl/kanapa-sofa-lozeczko-prezent-na-roczek-2-gratisy-i1728890623.html

chciałabym kupić coś podobnego dziecku....czy gdzieś tutaj znajdę coś takiego???
dziękuję za odpowiedz..
Powrót do góry
aga270127

PostWysłany: 8 Sie 2011, 20:28    Temat postu: prawo do zasiłku po urlopie macierzyńskim Odpowiedz z cytatem

witam wszystkie mamy, chciałabym prosić o pomoc!!!
Otóż będąc w ciązy byłam zatrudniona na pełny etat. Następnie ptrzeszłam na urlop macierzyński. Już wkrótce mi się on kończy, ale nie chcę wracać do pracy tylko przejść na zasiłek, gdyż mam duże problemy ze zdrowiem, a szczególnie z kręgosłupem.
Czy orientuje się ktoś jakie może być wyjście z tej sytuacji... czy jest możliwość otrzymania zasiłku w jakimś szybszym czasie i jaki jest wogóle okres oczekiwania. \Czy może któraś z was była w podobnej sytuacji?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
DELETED
Gość
PostWysłany: 8 Sie 2011, 21:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DELETED
Powrót do góry
jenny83

PostWysłany: 9 Sie 2011, 10:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zurek ja tez bylam na 50 % ifakt musisz isc na 4 godz a pobieraja w zamianza calydzien wolnego i w momencie kiedy mi sie skonczyly moje wolne dni poszlam do zwiazkow i oni bez problemu mi wyplacali
Powrót do góry
cytrynka

PostWysłany: 9 Sie 2011, 12:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam! Ja poszłam na 50% zwolnienia już od 7 miesiąca ciąży i pracowałam prawie do końca. Firma płaciła mi 100 % pensji aż do porodu, dodam jeszcze,że pracowałam 2,5 roku i mało kiedy brałam swoje wejkury. Wiem z launów,że dziennie zabierali mi tylko za 4 godziny. Pozdrawiam !
Powrót do góry
RainbowInTheDark

PostWysłany: 10 Sie 2011, 17:41    Temat postu: Re: SZUKAM Odpowiedz z cytatem

edzia napisał:
SZUKAM DENTYSTY DLA 3 LATKA

na Hlemmurze jest dentysta dzieciecy, zaraz niedaleko przystanku, jednak nie pamietam nazwy ulicy Smile
I want out -- to live my life and to be free !!!
Powrót do góry
gosiak

PostWysłany: 16 Sie 2011, 17:54    Temat postu: dodatek Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny mam pytanie czy ktos moze sie orientuje czy jest jakis dodatek na dziecko jesli nie dostanie sie do przedszkola? jesli tak to gdzie sie mam udac ??? z gory dzieki
Powrót do góry
DOTI24

PostWysłany: 18 Sie 2011, 13:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej Mój synek idzie do 1 klasy do Fellaskóli mam takie pytanie nie wiem o której zaczyna sie rozpoczecie roku gdzie mam sie kierować po wejściu do szkoły może ktorejś z was synek albo córeczka idzie do 1 kalsy i się orientujecie jak to wszystko bedzie wygladało
byłabym wdzieczna za jakieś informacje Very Happy
Powrót do góry
kasiajablonska

PostWysłany: 18 Sie 2011, 14:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czesc moja corka tez zazyna teraz szkole...z tym ze mieszkamy w Akureyri.szkola u nas zaczyna sie 24 sierpnia.....wszystkie informacje potrzebne rodzicom szkola wysyla meilem....ja np mam inwidualne spotkanie w poniedzialek i wszystkiego dokladnie sie dowiem jak bedzie wygladal rok szkolny(ozywiscie kazdy rodzic bedzie mial takie spotkanie)
mysle ze to mniej wiecej tak samo wyglada...wejdz na str szkoly tam znajdziesz liste potrzebnych przyborow jakie musisz kupic i inne dodatkowe informacje.a do tego szkoly juz pracuja wiec mozesz sie przejs do szkoly lub zadzwonic zeby dokladnie sie dowiedzie.pozdrawiam i zyze powodzenia dla synka w tym roku szkolnym Smile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 80, 81, 82  Następny
Strona 33 z 82

Skocz do: