reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Matki matkom i dzieciom - porady, wątpliwości, pomoc
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 80, 81, 82  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maro2809

PostWysłany: 7 Wrz 2011, 10:50    Temat postu: Mam pytanie ! Odpowiedz z cytatem

Czy orientuję się któraś z was ile wynosić będzie cło za wózek sprowadzony z Polski Question Question Question Question
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
qwiatuszek

PostWysłany: 7 Wrz 2011, 13:00    Temat postu: Re: Mam pytanie ! Odpowiedz z cytatem

maro2809 napisał:
Czy orientuję się któraś z was ile wynosić będzie cło za wózek sprowadzony z Polski Question Question Question Question

Clo na wszystkie produkty jest takie samo: 40% wartosci przedmiotu i wysylki. Mozesz sprobowac powiedziec ze to prezent, np. od babci dla wnuczka i moze uda sie cla nie placic.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
@ni@

PostWysłany: 7 Wrz 2011, 17:16    Temat postu: Re: Mam pytanie ! Odpowiedz z cytatem

maro2809 napisał:

Ja chciałam sprowadzać wózek i przesyłka w Polsce miała kosztować za wózek ok 240 zł,a fotelik,który jest w komplecie musiałby być zapakowany w osobnej paczce ,bo nie zmieściłam się w 20kg i to miało być jeszcze 120 zł. A jak tutaj to tak jak poprzedniczka napisała
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
@ni@

PostWysłany: 7 Wrz 2011, 17:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nikitka Twój sposób z podaniem ibumu-rewelka i wcale źle nie było,ani brutalnie,a mały nawet się zbytnio nie zorientował co przełyka i uśmiech miał od ucha do ucha Very Happy

Kasiajablonska zdrówka dla Ciebie i maluszka życzę. Już niedługo się nim będziesz mogła cieszyć w pełni Smile
Powrót do góry
nikita333

PostWysłany: 7 Wrz 2011, 19:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisał:
Nikitka Twój sposób z podaniem ibumu-rewelka i wcale źle nie było,ani brutalnie,a mały nawet się zbytnio nie zorientował co przełyka i uśmiech miał od ucha do ucha Very Happy

Kasiajablonska zdrówka dla Ciebie i maluszka życzę. Już niedługo się nim będziesz mogła cieszyć w pełni Smile

Cieszę się że mogłam pomóc,pozdrawiam serdecznie.
Powrót do góry
kasiajablonska

PostWysłany: 9 Wrz 2011, 9:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziekuje @ni@ Smile ten czas teraz tak wolno idzie Sad no ale nic...czekamy czekamy Smile
DOTI24

PostWysłany: 14 Wrz 2011, 10:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczczyny mam pytanie szukam dobrej odzywki albo maseczki do wlosow rozjasnianych, farbowanych ktora takze bedzie ulatwiac rozczesywanie chodzi mi dokladnie o nazwe i gdzie mozna taka kupic
Powrót do góry
anika

PostWysłany: 14 Wrz 2011, 12:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam dziewczyny - moze tutaj uda mi sie uzyskac odpowiedz na moje pytanie dotyczace pracy na pol etetu gdy jest sie w ciazy - od ktorego tygodnia ciazy przeszlyscie na pol etatu i czy bez problemu moglyscie tak zrobic.
bede bardzo wdzieczna za odpowiedz. jutro ide do poloznej i chciala bym sie zorientowac w temacie.
Pozdrawiam wszystkie mamuski
Powrót do góry
@ni@

PostWysłany: 14 Wrz 2011, 19:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

anika napisał:
Witam dziewczyny - moze tutaj uda mi sie uzyskac odpowiedz na moje pytanie dotyczace pracy na pol etetu gdy jest sie w ciazy - od ktorego tygodnia ciazy przeszlyscie na pol etatu i czy bez problemu moglyscie tak zrobic.
bede bardzo wdzieczna za odpowiedz. jutro ide do poloznej i chciala bym sie zorientowac w temacie.
Pozdrawiam wszystkie mamuski

Odpisałam na pw Smile
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 14 Wrz 2011, 19:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gdzie znajdę dobrego psychologa dziecięcego???dziękuję za odpowiedz pozdrawiam
Powrót do góry
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 20 Wrz 2011, 13:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czesc mamusie.ale tu cicho ostatnio. za oknami powoli widac jesien---na mojej wycieraczce az za bardzo...codziennie mam pelno jarzebiny wrrrr. Mamusie mam do Was pytanko.szczepilyscie moze tu wasze pociechy przeciwko gruzlicy????zastanawiam sie nad tym szczepieniem,gdzie musialabym sie udac zeby je wykonac i czy nie jest juz za pozno. aaaaa i taka prosba ,nie poruszajmy tylko tematu czy szczepic czy nie...to juz bylo,i kazda z mam ma swoje zdanie. pozdrawiam cieplutko
Powrót do góry
misiek21

PostWysłany: 25 Wrz 2011, 13:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja kupiłam wózek w Polsce i spakowałam go jako bagaż dodatkowy i nie zapłaciłam ani grosza , nosidełko wysłałam pocztą i zapłaciłam 40 % wartości nosidełka <sama sobie go wyceniłam na poczcie oczywiście taniej niż kosztowało>. Także jak jest możliwość to lepiej nie wysyłać pocztą. Pozdrawiam
Powrót do góry
lampeczka

PostWysłany: 26 Wrz 2011, 12:38    Temat postu: Testy alergiczne Odpowiedz z cytatem

Witam!
czy w Kringlanie nadal można wykonywać testy alergiczne dzieciom???i czy trzeba się wcześniej umawiać???proszę i info na ten temat...moze nr telefonu??z góry dziękuję i pozdrawiam
Powrót do góry
kasiajablonska

PostWysłany: 27 Wrz 2011, 9:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej dziewczynki jak tam wasze pociechy?? pewno rosna jak na drozdzach:) a jak sie czuje te mamuski ktore jeszcze czekaja....bo ja juz mam dosyc.zostal mi miesiac ale cos mi tak po kosciach chodzi ze to bedzie szybciej.strasznie zle sie czuje.nie moge spac,kazda pozycja lezace jest nie wygodna,boli mnie bardzo brzuch a mlody rusza sie jeszcze bardziej niz wczesniej.ogolnie wszystko mam juz gotowe wiec moglby sie juz pokazac na swiecie ten babelek:)pozdrawiam Was mocniutko!!!
luiza

PostWysłany: 27 Wrz 2011, 10:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lampeczka jest w kringlanie na 3 pietrze przychodnia i tam jet alergolog tylko dla dzieci. bardzo przyjemny starszy lekarz, tez do niego chodze z dzieckiem . 568-6811 to nr do przychodni tam sie do niego zapiszesz.
Powrót do góry
Ewcia

PostWysłany: 28 Wrz 2011, 0:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hejka kochane,
Rzeczywiscie jakos tu cicho ostatnio...
Ja teraz mam mniej czsu bo do pracki chodze i szczerze powiedziawszy zaluje, ze nie wzielam macierzynskiego na 8-9 miesiecy tylko 6. Trudno malucha 7 miesiecznego zostawic z niania (u mnie na szczescie tata z malym siedizal).
Syneczek rosnie i zadziwia mnie ostatnio jak zdobywa nowe umiejetnosci. Wlasnie ostatnio odkryl, ze stanie na nozkach (oczywiscie jak mam trzyma pod paszkami) jest czyms nowym i niezwykle interesujacym, widac swiat zupelnie inaczej Wink
Powrót do góry
norbi261107

PostWysłany: 28 Wrz 2011, 10:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewcia a jak postepy z raczkowaniem, moja lobuzica chyba przygrubasna i ciezko jej ta pupe podnosic:) Tez uwielbia "chodzic" a najbardziej sie cieszy jak ja postawie na podloge przed kapiela, no bose nozki. Kroki probuje robic siedmiomilowe:) Jak u Twojego malucha z zabkami? Moja jeszcze szczerbata babcia:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 28 Wrz 2011, 11:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czesc dziekczynki. ale fajnie Was widziec na forum. macie jakis sposob na niejadka?no szok,co sie zrobilo z tym moim diablem . jak ma zjesc obiad to go pewnie w polsce slysza.hehee.czego ja nie wymyslam mu.

a tak,to spokojnie. z etapu pelzania przeszedl do raczkowania. chodzi sam przy meblach,czasami uda mu sie za jedna reke. a z chodzika zrobil sobie pchacza.a silny jest bardzo.zeby ma 2 od 3miesiecy. a gryzie bardzo mocno..heeehe.ogolnie bardzo zywe dziecko,i gdyby nie drzemki w ciagu dnia to by wogole nie polezal.jedzenie tez w biegu.
Powrót do góry
askonka123

PostWysłany: 28 Wrz 2011, 19:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny! Czy któraś z waszych pociech miała operację tu na Islandii na przepuchlinę pachwinową, jeśli tak to była bym wdzięczna za informacje jak to się tu odbywa
Powrót do góry
Ewcia

PostWysłany: 29 Wrz 2011, 0:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Norbi - moj syneczek tez bez zebny (od 4 miesiaca sie meczy i jak na razie zaden zabek sie nie pojawil). Tez nie raczkuje - wazy 10,3 kg wiec tez ma ciezka pupcie ale mozliwe ze nie bedzie raczkowal (maz nie raczkowal a ja tak) - wiec zobaczymy za kim pojdzie. Od 2 dni widze jednak ze podnosi pupcie jak lezy na brzuszku, wiec moze pierwsze przymiarki?! lubi siedziec i dobrz mu to wychodzi Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 80, 81, 82  Następny
Strona 36 z 82

Skocz do: