Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 22 Lis 2011, 23:56 Temat postu: |
|
|
Pati moja cĂłrcia teĹź nie zaakceptowaĹa nutramigenu, u mnie byla taka sytuacja, Ĺźe maĹa miaĹa ostre kolki i lekarz mĂłwiĹ, Ĺźe mogÄ
byÄ spowodowane alergiÄ
na mleko krowie. Po 2 tyg mÄczarni z nutramigenem nie byĹo poprawy z kolkÄ
wiÄc na szczÄĹcie odstawiliĹmy. JeĹli lekarz stwierdzi, Ĺźe dziecko powinno piÄ nutramigen to dostaje siÄ talony czy coĹ w tym rodzaju, Ĺźe to mleko jest za darmo. Nie wiem dokĹadnie ile puszek przysĹuguje ale z tego co mĂłwili znajomi to ĹmiaĹo na msc wystarcza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 23 Lis 2011, 0:00 Temat postu: |
|
|
qwiatuszku jest sklep "tvo lif" tvolif.is tak znajdziesz adres, ale ostrzegam, Ĺźe nie jest tam tanio. W name it teĹź kiedyĹ byĹy ciÄ
şówki |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pati84
| Dołączył: 10 Sty 2009 | Posty: 21 | Skąd: Iceland |
|
Wysłany: 25 Lis 2011, 15:27 Temat postu: Hej |
|
|
Witam mamuĹki mam pytanko ile kosztuja testy alergiczne Pozdrawiam mamuĹki i ich pociechy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| luiza
| Dołączył: 09 Paź 2006 | Posty: 151 | |
|
Wysłany: 25 Lis 2011, 19:31 Temat postu: |
|
|
ja robilam w Kringlanie w przychodni ,dziecku ,ktore nie ukonczylo jeszcze 2 lat i placilam cos ok 900 kr ,bo jest bardzo duza znizka dla dzieci |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 29 Lis 2011, 7:35 Temat postu: |
|
|
hej dziewczynki co u was?jaka pogoda za oknem,bo u nas na polnocy masakra.przez noc tak strasznie zawialo ze szok.to by bylo na tyle za spacerami narazie...wiatr i wiejacy snieg...podziekuje.
az zastanawiam sie jak moja cora dojdzie do szkoly:(
a do tego wszystkiego Alex sie rozchorowal...ma kaszel i strasznie kicha ..nie moze normalnie oddychac.co 2 godz sie budzi i ciezko zasypial.ja jestem padnieta.dzisiaj pojde do lekarza mam nadzieje ze mu pomoze....
milego dzionka zycze:)  _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 29 Lis 2011, 12:33 Temat postu: szukam laryngologa |
|
|
pilnie szukam dobrego laryngologa .. na 104 Reykjavik odpada byĹam odpada szukam innego do porady |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 29 Lis 2011, 18:37 Temat postu: |
|
|
no i jestem po wizycie u lekarza.....osluchal powiedzial ze nic nie slyszy a dziecko wyglada na zdrowe....maly katarek i kaszelek to tylko co?WIRUS
siedze wlasnie na internecie i przerazaja mnie posty dziewczyn na temat przeziebiony niemowlak....zeby nie bagatelizowac katarku u tak malego dziecka bo wszystko bedzie splywac na pluca i zapalenie murowane.
dziewczyny a jakie Wasze rady?? _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| katta
| Dołączył: 17 Lip 2011 | Posty: 9 | Skąd: Selfoss |
|
Wysłany: 29 Lis 2011, 19:15 Temat postu: |
|
|
Hej mam pytanie: Jestem na macierzyĹskim (od 1,5 miesiÄ
ca), dostaĹam rozliczenie i nie ma uwzglÄdnionego w nim desemberuppbĂłt.. czy na macierzyĹskim mi siÄ nie naleĹźy? czy pracodawca ma obowiÄ
zek wypĹaciÄ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 29 Lis 2011, 19:56 Temat postu: |
|
|
katta napisał: | Hej mam pytanie: Jestem na macierzyĹskim (od 1,5 miesiÄ
ca), dostaĹam rozliczenie i nie ma uwzglÄdnionego w nim desemberuppbĂłt.. czy na macierzyĹskim mi siÄ nie naleĹźy? czy pracodawca ma obowiÄ
zek wypĹaciÄ? | TAK MA CI ZAPLACIC PRACODAWCA A NIE VINNUMALASTOFA |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 29 Lis 2011, 19:57 Temat postu: |
|
|
MARCINIS1 napisał: | katta napisał: | Hej mam pytanie: Jestem na macierzyĹskim (od 1,5 miesiÄ
zek wypĹaciÄ? | TAK MA CI ZAPLACIC PRACODAWCA A NIE VINNUMALASTOFA | JA JAK NIE DOSTALAM PO MIESIACU POSZLAM DO PRACODAWCY I MU SIE PRZYPOMNIALAM W CIAGU DNIA PRZELAL PIENIADZE |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 29 Lis 2011, 21:47 Temat postu: |
|
|
o fajnie ze o tym piszecie bo tez sie zastanawialam.dzieki za info:) _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 29 Lis 2011, 22:07 Temat postu: |
|
|
O kurde,czyĹźby jednak na macierzyĹskim premia grudniowa siÄ naleĹźaĹa?? Ja byĹam pewna,Ĺźe nie ,tak jak byĹo z tymi pieniÄ
Ĺźkami pĹaconymi w czerwcu czy lipcu,a moĹźe ma siÄ naleĹźeÄ tylko jakaĹ czÄĹÄ tej premii,tzn te miesiÄ
ce do tyĹu faktycznie przepracowane? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maro2809
| Dołączył: 23 Sty 2009 | Posty: 27 | |
|
Wysłany: 29 Lis 2011, 22:43 Temat postu: bbb |
|
|
Potrzebuje jakiejĹ konkretnej rady:
MĂłj syn ma Olivier ma 3 tygodnie
i zrobiĹ mu siÄ ziarniak w pÄpku .
Przedwczoraj byĹam w przychodni wczoraj i dzisiaj w szpitalu i nic nie pomagajÄ
.Twierdza uparcie Ĺźe tak ma byÄ.
MoĹźe nie martwiĹa bym siÄ tym gdyby nie fakt Ĺźe dookoĹa powstaĹo duĹźe czarne zasinienie.Dzisiaj w szpitalu byĹa konsultacja 3 lekarzy bo 1 nie miaĹ zielonego pojÄcia co to:evil: to posĹaĹ po 2 a ten 2 po 3 .I pewnie trwaĹo by to caĹy dzieĹ gdyby byĹo wiÄcej lekarzy na dyĹźurze ale odprawili mnie z kwitkiem:cry:
Macie jakieĹ rady na to ???Albo doradĹşcie gdzie mam szukaÄ pomocy bo te konowaĹy juĹź mnie wykaĹczajÄ
. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| katta
| Dołączył: 17 Lip 2011 | Posty: 9 | Skąd: Selfoss |
|
Wysłany: 29 Lis 2011, 23:25 Temat postu: |
|
|
DziÄkujÄ za odpowiedĹş W takim razie czekam do 1.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| qwiatuszek
| Dołączył: 01 Lut 2008 | Posty: 82 | Skąd: Reykjanesbaer |
|
Wysłany: 29 Lis 2011, 23:42 Temat postu: |
|
|
katta napisał: | DziÄkujÄ za odpowiedĹş W takim razie czekam do 1.  |
desemberuppbĂłtw yplacany jest do 15 grudnia, wiec nie koniecznie wplynie na konto 1 grudnia |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 29 Lis 2011, 23:53 Temat postu: |
|
|
witam dziewczynki. ostatnio sie tu ruszylo,zagladalam ale nikt nic nie pisal. pieniazki sie naleza.w zeszlym roku moja firma wyplacila mi grudniowy dodatek,w czerwcu rowniez--bylam bardzo milo zaskoczona.powiem szczerze ze nie spodziewalam sie...hehe.
jak tam Wasze maluszki?moj diabelek za 2tyg konczy roczek...ale to szybko zlecialo .
maro ale cholerstwo sie was przyczepilo.przeczytalam pare postow w necie,i pisza ze to trzeba skonsultowac z lekarzem,najlepiej chirurgiem...i przemywac czyms na alko.no ale oczywiscie u nas wszystko wg lekarzy jest ok..
edzia a bylas w Glæsibær.ja bylam tam rok temu u laryngologa.i przyjmowal tez dzieci.moze bedzie dobry. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pati84
| Dołączył: 10 Sty 2009 | Posty: 21 | Skąd: Iceland |
|
Wysłany: 30 Lis 2011, 11:22 Temat postu: Czesc dziewczynki |
|
|
Witam,my juĹź po testach i nic zbytnio nie wykazaĹy .Ale lekarz kazaĹ nam podawaÄ maĹemu nutrimigan przez pare tyg i zobaczymy czy cos sie zmieni.Najgorzej ze ma tÄ
wysypke na caĹym ciaĹku,ale a to daĹ nam maĹÄ.Mam nadzieje Ĺźe bedzie lepiej.WypisaĹ nam rĂłwnieĹź zaĹwidczenie ĹźebyĹmy mieli mleko tanej ,okaĹźe sie jak rozpatrzÄ
,czekam na odpowiedz.Pozdrawiam mamusie i pociechy
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
|
Wysłany: 30 Lis 2011, 20:34 Temat postu: |
|
|
Mstefa wow to juĹź roczek?? No tak,mĂłj maluch skoĹczyĹ 6 miesiecy leci ten czas ohh,a tyle co rodziĹam A tu juĹź czas do pracy wracaÄ,ajjajj,mam jeszcze 12 dni wolnego. A Ty kochana jak tam w pracy? I jak maĹy ,kto z nim siedzi-ten fajowy wujek ??  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
|
Wysłany: 30 Lis 2011, 20:43 Temat postu: |
|
|
mstefa napisał: | witam dziewczynki. ostatnio sie tu ruszylo,zagladalam ale nikt nic nie pisal. pieniazki sie naleza.w zeszlym roku moja firma wyplacila mi grudniowy dodatek,w czerwcu rowniez--bylam bardzo milo zaskoczona.powiem szczerze ze nie spodziewalam sie...hehe.
. |
Tak ,mnie coĹ tkneĹo ,Ĺźe ja teĹź dostaĹam jakieĹ pieniÄ
dze z firmy w czerwcu jak to przeczytaĹam i poleciaĹam na heimabanki laune zobaczyÄ i faktycznie byĹy pieniÄ
zki,ale nie te jednorazowe 50 tyĹ ,hmm. A powiedz Ty ten dodatek grudniowy 100% dostaĹaĹ czy jak Ci wyliczyli,jeĹli moĹźna wiedzieÄ oczywiĹcie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 30 Lis 2011, 23:34 Temat postu: |
|
|
ale ze mnie mama...hehe...normalnie az mi wstyd. wczoraj pisalam ze maly za 2tyg roczek konczy...a to juz za tydzien. ostatnio dni mi uciekaja..mam wrazenie ze minely 2dni a to juz tydzien..hehe...od kiedy wrocilam do pracy to zyje od weekendu do weekendu...normalnie jak w szkole...
@ni@ maly z wujkiem,rewelacja!!!!normalnie medal dostanie pod choinke.
co do tych pieniazkow to w zeszlym roku dostalam cala kwote,nawet podatku mi nie zabrali..ot taki prezent na swieta od firmy.to samo bylo w czerwcu.ale bez tych jednorazowych 50tys...widocznie stwierdzili ze mi nie potrzeba...hehe.
ale zimno sie zrobilo,masakra. widzialyscie moze gdzies moje kochane takie zwykle sanki drewniane badz na metalowych plozach. wszedzie sa te platikowe miski...hihi...
pozdrawiam cieplutko |
|
Powrót do góry |
|
 |
|