reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Matki matkom i dzieciom - porady, wątpliwości, pomoc
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 80, 81, 82  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
norbi261107

PostWysłany: 22 Lis 2011, 23:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pati moja córcia też nie zaakceptowała nutramigenu, u mnie byla taka sytuacja, że mała miała ostre kolki i lekarz mówił, że mogą być spowodowane alergią na mleko krowie. Po 2 tyg męczarni z nutramigenem nie było poprawy z kolką więc na szczęście odstawiliśmy. Jeśli lekarz stwierdzi, że dziecko powinno pić nutramigen to dostaje się talony czy coś w tym rodzaju, że to mleko jest za darmo. Nie wiem dokładnie ile puszek przysługuje ale z tego co mówili znajomi to śmiało na msc wystarcza.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen
norbi261107

PostWysłany: 23 Lis 2011, 0:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

qwiatuszku jest sklep "tvo lif" tvolif.is tak znajdziesz adres, ale ostrzegam, że nie jest tam tanio. W name it też kiedyś były ciążówki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen
pati84

PostWysłany: 25 Lis 2011, 15:27    Temat postu: Hej Odpowiedz z cytatem

Witam mamuśki mam pytanko ile kosztuja testy alergiczne Pozdrawiam mamuśki i ich pociechy Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
luiza

PostWysłany: 25 Lis 2011, 19:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja robilam w Kringlanie w przychodni ,dziecku ,ktore nie ukonczylo jeszcze 2 lat i placilam cos ok 900 kr ,bo jest bardzo duza znizka dla dzieci
Powrót do góry
kasiajablonska

PostWysłany: 29 Lis 2011, 7:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej dziewczynki co u was?jaka pogoda za oknem,bo u nas na polnocy masakra.przez noc tak strasznie zawialo ze szok.to by bylo na tyle za spacerami narazie...wiatr i wiejacy snieg...podziekuje.
az zastanawiam sie jak moja cora dojdzie do szkoly:(
a do tego wszystkiego Alex sie rozchorowal...ma kaszel i strasznie kicha ..nie moze normalnie oddychac.co 2 godz sie budzi i ciezko zasypial.ja jestem padnieta.dzisiaj pojde do lekarza mam nadzieje ze mu pomoze....
milego dzionka zycze:)SmileSmile
edzia
Gość
PostWysłany: 29 Lis 2011, 12:33    Temat postu: szukam laryngologa Odpowiedz z cytatem

pilnie szukam dobrego laryngologa .. na 104 Reykjavik odpada byłam odpada szukam innego do porady
Powrót do góry
kasiajablonska

PostWysłany: 29 Lis 2011, 18:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i jestem po wizycie u lekarza.....osluchal powiedzial ze nic nie slyszy a dziecko wyglada na zdrowe....maly katarek i kaszelek to tylko co?WIRUS
siedze wlasnie na internecie i przerazaja mnie posty dziewczyn na temat przeziebiony niemowlak....zeby nie bagatelizowac katarku u tak malego dziecka bo wszystko bedzie splywac na pluca i zapalenie murowane.
dziewczyny a jakie Wasze rady??
katta

PostWysłany: 29 Lis 2011, 19:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej mam pytanie: Jestem na macierzyńskim (od 1,5 miesiąca), dostałam rozliczenie i nie ma uwzględnionego w nim desemberuppbót.. czy na macierzyńskim mi się nie należy? czy pracodawca ma obowiązek wypłacić?
Powrót do góry
MARCINIS1

PostWysłany: 29 Lis 2011, 19:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

katta napisał:
Hej mam pytanie: Jestem na macierzyńskim (od 1,5 miesiąca), dostałam rozliczenie i nie ma uwzględnionego w nim desemberuppbót.. czy na macierzyńskim mi się nie należy? czy pracodawca ma obowiązek wypłacić?
TAK MA CI ZAPLACIC PRACODAWCA A NIE VINNUMALASTOFA
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
MARCINIS1

PostWysłany: 29 Lis 2011, 19:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MARCINIS1 napisał:
katta napisał:
TAK MA CI ZAPLACIC PRACODAWCA A NIE VINNUMALASTOFA
JA JAK NIE DOSTALAM PO MIESIACU POSZLAM DO PRACODAWCY I MU SIE PRZYPOMNIALAM W CIAGU DNIA PRZELAL PIENIADZE
Powrót do góry
kasiajablonska

PostWysłany: 29 Lis 2011, 21:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o fajnie ze o tym piszecie bo tez sie zastanawialam.dzieki za info:)
@ni@

PostWysłany: 29 Lis 2011, 22:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O kurde,czyżby jednak na macierzyńskim premia grudniowa się należała?? Ja byłam pewna,że nie ,tak jak było z tymi pieniążkami płaconymi w czerwcu czy lipcu,a może ma się należeć tylko jakaś część tej premii,tzn te miesiące do tyłu faktycznie przepracowane?
Powrót do góry
maro2809

PostWysłany: 29 Lis 2011, 22:43    Temat postu: bbb Odpowiedz z cytatem

Potrzebuje jakiejś konkretnej rady:

MĂłj syn ma Olivier ma 3 tygodnie
i zrobił mu się ziarniak w pępku .
Przedwczoraj byłam w przychodni wczoraj i dzisiaj w szpitalu i nic nie pomagają.Twierdza uparcie że tak ma być.
Może nie martwiła bym się tym gdyby nie fakt że dookoła powstało duże czarne zasinienie.Dzisiaj w szpitalu była konsultacja 3 lekarzy bo 1 nie miał zielonego pojęcia co to:evil: Evil or Very Mad Evil or Very Mad to posłał po 2 a ten 2 po 3 .I pewnie trwało by to cały dzień gdyby było więcej lekarzy na dyżurze ale odprawili mnie z kwitkiem:cry: Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Macie jakieś rady na to ???Albo doradźcie gdzie mam szukać pomocy bo te konowały już mnie wykańczają .
Powrót do góry
katta

PostWysłany: 29 Lis 2011, 23:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za odpowiedź Wink W takim razie czekam do 1. Very Happy
Powrót do góry
qwiatuszek

PostWysłany: 29 Lis 2011, 23:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

katta napisał:
Dziękuję za odpowiedź Wink W takim razie czekam do 1. Very Happy

desemberuppbĂłtw yplacany jest do 15 grudnia, wiec nie koniecznie wplynie na konto 1 grudnia
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 29 Lis 2011, 23:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam dziewczynki. ostatnio sie tu ruszylo,zagladalam ale nikt nic nie pisal. pieniazki sie naleza.w zeszlym roku moja firma wyplacila mi grudniowy dodatek,w czerwcu rowniez--bylam bardzo milo zaskoczona.powiem szczerze ze nie spodziewalam sie...hehe.
jak tam Wasze maluszki?moj diabelek za 2tyg konczy roczek...ale to szybko zlecialo Smile.

maro ale cholerstwo sie was przyczepilo.przeczytalam pare postow w necie,i pisza ze to trzeba skonsultowac z lekarzem,najlepiej chirurgiem...i przemywac czyms na alko.no ale oczywiscie u nas wszystko wg lekarzy jest ok..

edzia a bylas w Glæsibær.ja bylam tam rok temu u laryngologa.i przyjmowal tez dzieci.moze bedzie dobry.
Powrót do góry
pati84

PostWysłany: 30 Lis 2011, 11:22    Temat postu: Czesc dziewczynki Odpowiedz z cytatem

Witam,my już po testach i nic zbytnio nie wykazały .Ale lekarz kazał nam podawać małemu nutrimigan przez pare tyg i zobaczymy czy cos sie zmieni.Najgorzej ze ma tą wysypke na całym ciałku,ale a to dał nam maść.Mam nadzieje że bedzie lepiej.Wypisał nam również zaświdczenie żebyśmy mieli mleko tanej ,okaże sie jak rozpatrzą,czekam na odpowiedz.Pozdrawiam mamusie i pociechy

Smile Smile
Powrót do góry
@ni@

PostWysłany: 30 Lis 2011, 20:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mstefa wow to już roczek?? Shocked No tak,mój maluch skończył 6 miesiecy leci ten czas ohh,a tyle co rodziłam Smile A tu już czas do pracy wracać,ajjajj,mam jeszcze 12 dni wolnego. A Ty kochana jak tam w pracy? I jak mały ,kto z nim siedzi-ten fajowy wujek ?? Very Happy
Powrót do góry
@ni@

PostWysłany: 30 Lis 2011, 20:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mstefa napisał:
witam dziewczynki. ostatnio sie tu ruszylo,zagladalam ale nikt nic nie pisal. pieniazki sie naleza.w zeszlym roku moja firma wyplacila mi grudniowy dodatek,w czerwcu rowniez--bylam bardzo milo zaskoczona.powiem szczerze ze nie spodziewalam sie...hehe.
.

Tak ,mnie coś tkneło ,że ja też dostałam jakieś pieniądze z firmy w czerwcu jak to przeczytałam i poleciałam na heimabanki laune zobaczyć i faktycznie były pieniązki,ale nie te jednorazowe 50 tyś ,hmm. A powiedz Ty ten dodatek grudniowy 100% dostałaś czy jak Ci wyliczyli,jeśli można wiedzieć oczywiście
Powrót do góry
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 30 Lis 2011, 23:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale ze mnie mama...hehe...normalnie az mi wstyd. wczoraj pisalam ze maly za 2tyg roczek konczy...a to juz za tydzien. ostatnio dni mi uciekaja..mam wrazenie ze minely 2dni a to juz tydzien..hehe...od kiedy wrocilam do pracy to zyje od weekendu do weekendu...normalnie jak w szkole...
@ni@ maly z wujkiem,rewelacja!!!!normalnie medal dostanie pod choinke.
co do tych pieniazkow to w zeszlym roku dostalam cala kwote,nawet podatku mi nie zabrali..ot taki prezent na swieta od firmy.to samo bylo w czerwcu.ale bez tych jednorazowych 50tys...widocznie stwierdzili ze mi nie potrzeba...hehe.

ale zimno sie zrobilo,masakra. widzialyscie moze gdzies moje kochane Smile takie zwykle sanki drewniane badz na metalowych plozach. wszedzie sa te platikowe miski...hihi... Rolling Eyes lol

pozdrawiam cieplutko
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 44, 45, 46 ... 80, 81, 82  Następny
Strona 45 z 82

Skocz do: