reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Matki matkom i dzieciom - porady, wątpliwości, pomoc
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 49, 50, 51 ... 80, 81, 82  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nikita333

PostWysłany: 6 Sty 2012, 10:48    Temat postu: Katarek Odpowiedz z cytatem

kasiajablonska napisał:
mam tylko gruszke Sad psikam sola fizjologiczna i staram sie cos wyciagnac ale to wszystko jest o kant du.... rozbic!!!Sad
kolezanka juz wyslala paczke z lekami i frida....slyszalam ze jest baaaaardzo pomocna!!

Dziewczyny do tej pory używałam fridy-Kasiu na Islandii też jest ona w sprzedaży.Niedawno po przeczytaniu opinii mam i lekarzy kupiłam coś takiego
http://allegro.pl/katarek-aspirator-odciagacz-kataru-wyprzedaz-i2016958911.html
Jak dla mnie BOMBA ,zresztą dla mojego dziecka też,rewelacja -szybko no i dużo lepiej niż tradycyjna frida,naprawdę z czystym sumieniem polecam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mikolaj

PostWysłany: 6 Sty 2012, 11:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie widzialam fridy tylko otri baby, sama uzywalam fridy mialam tez gruszki ale sama juz wiesz jak jest "pomocna". Ja pytalam pediatry w polsce i ona polecila fride, te samossace odradzala bo jak sama zasysasz to wyczujeszczy nosek jest mocno zalozony i mozesz sama regulowac sile ssania.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
nikita333

PostWysłany: 6 Sty 2012, 12:21    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

mikolaj napisał:
Ja nie widzialam fridy tylko otri baby, sama uzywalam fridy mialam tez gruszki ale sama juz wiesz jak jest "pomocna". Ja pytalam pediatry w polsce i ona polecila fride, te samossace odradzala bo jak sama zasysasz to wyczujeszczy nosek jest mocno zalozony i mozesz sama regulowac sile ssania.

Każdy robi co uważa za słuszne ,jak mój mąż odsysał normalną fridą nasze dziecko płakało jakby go ze skóry obrywali i uciekał przed fridą-jak ja to robiłam było tak samo.
Teraz sam bierze katarek i wkłada do rury do odkurzacza i czyszczenie jest z uśmiechem na ustach-naprawdę.
A odkurzacz mamy na najniższych obrotach i jak sama testowałam to na swoim nosie to nie jest mocno,mąż chwilami mocniej zasysał normalną fridą-mamusie same możecie też to sprawdzić. Very Happy
Powrót do góry
kasiajablonska

PostWysłany: 6 Sty 2012, 12:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm...chyba jednak bym sie nie skusila,samo brzmienie ze do odkurzacza sie to przylancza.....az mam ciarki hehehe.poczekam na fride chociaz tez bylam nastawiona do tego negatywnie ale po opiniach kolezanek i wszystkich przeczytanych w necie zdecydowalam sie na zakup....mam nadzieje ze pomoze tak jak tego oczekuje:)
otri baby to sa kropelki???czy cos jak frida????
mikolaj

PostWysłany: 6 Sty 2012, 13:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kasiajablonska napisał:
hmm...chyba jednak bym sie nie skusila,samo brzmienie ze do odkurzacza sie to przylancza.....az mam ciarki hehehe.poczekam na fride chociaz tez bylam nastawiona do tego negatywnie ale po opiniach kolezanek i wszystkich przeczytanych w necie zdecydowalam sie na zakup....mam nadzieje ze pomoze tak jak tego oczekuje:)
otri baby to sa kropelki???czy cos jak frida????

To jest cos jak frida lezy w aptekach przewaznie tam gdzie sa akcesoria dla dzici. Kropelki do nosa jak jest katar uporczywy to nezeril dla najmniejszuch dzieci do zakraplania w jednorazowych fjolkach nie w spreyu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
herka

PostWysłany: 9 Sty 2012, 22:30    Temat postu: Witam Odpowiedz z cytatem

Drogie mamusie czytałam wasze posty na temat fridy ja używam elektryczny odciągacz kataru z czystym sumieniem mogę go polecić jest rewelacyjny Smile http://allegro.pl/aspirator-elektroniczny-odciagacz-kataru-warto-i2041479534.html a do noska uzywam soli fizjologicznej a przy gęstym katarze kropli Euphorbium s rano i wieczorem 2 dni i po katarze pozdrawiam
Powrót do góry
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 12 Sty 2012, 17:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

halo halo.dzien doberek. jak mijaja mrozne dni?

norbi jak sie czujesz????juz maluszek na swiecie??
Powrót do góry
norbi261107

PostWysłany: 12 Sty 2012, 22:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej hej!! ja jeszcze w ciąży Smile już 5 dni po terminie, jak nie urodzę we wtorek to położna zbada mnie ginekologicznie i zrobi masaż szyjki, ostatnio pomogło ale wolałabym urodzić do wtorku bo to masowanie strasznie boli. Z jednej strony to się cieszę, że nie muszę w taką pogodę z maleństwem wychodzić ze szpitala, poczekamy na cieplejszy dzień Smile. Dość już tej zimy. A czuję się już źle, psychicznie i fizycznie, im dłużej czekam, tym bardziej się boję Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen
kasiajablonska

PostWysłany: 13 Sty 2012, 9:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

norbi...trzymam kciuki zebys do wtorku urodzila,cos ta Twoja dzidzia nie spieszy sie na ten swiat.
na polnocy dzis ocieplenie ale nie sadze zeby to bylo fajne bo wieje wiatr i zwaly sniegu jak zaczna sie rozpuszczac to bedzie mokro...i jak tu chodzic w takiej pogodzie z wozkiem:(
kupilam super hustawke dla alexa....maly cieszy sie ze szok:) ja rowniez:)
milego dzionka dziewczynki:P
mstefa
PostWysłany: 13 Sty 2012, 16:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

norbi trzymam kciuki zebys urodzila przed wtorkiem.tez mialam robiony ten masaz....w sumie smieszna nazwa dla bolacego badania.

kasiu u nas takze ocieplenia,snieg sie rozpuszcza i jest slizgawica taka ze szok. o spacerkach z wozkiem to moge zapomniec,zreszta juz nie pamietam kiedy wozek rozkladalam.wszedzie saneczkami sie poruszamy,no ale moj szkrab to juz roczek skonczony.musze sie pochwalic zaczal juz sam dreptac. ale musi jeszcze opanowac technike zatrzymywania sie,bo narazie to zatrzymuje sie na meblach,miskach i czasami na scianie..ehhh

pozdrawiam
Powrót do góry
nowanowa

PostWysłany: 13 Sty 2012, 22:01    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

Kod:
:)hej dziewczyny czy przed porodem ustalaliscie z polozna o jakimś znieczuleniu ?
Powrót do góry
mstefa
PostWysłany: 13 Sty 2012, 22:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak,moja polozna pytala sie gdzie chce rodzic--gniazdko czy porodowka,oraz czy chce znieczulenie. zapisala to w mojej karcie,ale czy polozne na porodowce to czytaly to nie wiem Smile
Powrót do góry
norbi261107

PostWysłany: 13 Sty 2012, 23:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no właśnie gdzie rodzić, sama się zastanawiam. Rodziłam na gniazdku i na porodówce i oba miejsca mi się podobają. Na gniazdku to duże łóżko z jednej strony ma minusy bo razem ze mną były na nim 3 położne i mąż a poza tym kiedy mnie zszywała ginekolog musiałam trzymać nogi na jej ramionach, nie chciałam jej przygnieść całym ciężarem i było mi nie wygodnie. Na porodówce sama byłam na łóżku i do szycia nogi oparłam na metalowych hmm nie wiem jak to nazwać, w każdym razie to było częścią łóżka a nie ramionami położnej czy doktorki. Po obu porodach przenieśli nas do sali na gniazdku. Chyba wybiorę porodówkę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen
mstefa
PostWysłany: 14 Sty 2012, 0:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja rodzilam na porodowce.jakos te duze lozko mnie zniechecilo.poza tym balam sie ze jak cos bedzie nie tak to nie.zdaza mnie przeniesc. norbi te metalowe skrzydelka sie przydaja masz racje. ostatnio ogladalam porod na stojaco to dopiero jest technika.
Powrót do góry
@ni@

PostWysłany: 14 Sty 2012, 16:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mstefa moja położna też pytała i zapisywała gdzie chce rodzić i czy chcę znieczulenie i to wszystko wiedziała później lekarka z Reykjaviku,chociaż ja całą ciążę byłam pod opieką innego szpitala w mieście,w którym mieszkam,tyle,że u mnie było tak,że przed porodem miałam z lekarką dwa spotkania w Reykjaviku ze względu na to,że w grę wchodziła cesarka

Norbi uparty ten Twój maluszek,nie spieszy mu się do wyjścia widać,dobrze mu w brzuszku Smile Wspólczuję samopoczucia,pamiętam sama te ostatnie dni,kiedy tak z niecierpliwością się oczekuje tych sygnałów,że to już. No więc życzę żeby maluszek się zdecydował na wyjście jak najszybciej ,a sam poród był łagodny i króciutki Wink

Kasiulaa gratuluję zakupu,niech Ci się huśtawka dobrze spisuje,u mnie to był mój najlepszy zakup,mały ją uwielbiał,ale niestety już idzie w odstawkę,a mnie tak ciężko się z nią rozstawać,no ale Młody już za ciężki,silniczek w huśtawce już nie daje rady z bujaniem,a wczoraj dostał chodzik i wyglada na to,że też przypadł mu do gustu,więc jakoś sobie zrekompensowaliśmy tę stratę Smile

Ohh,jak to dobrze mieć weekend wolny,gdyby jeszcze pogoda bardziej dopisywała to już by była pełnia szczęścia,szkoda ,że na spacerek nie można się wybrać,ba,do samochodu przed domem ciężko dojść,więc gdzie tam mówić o jakimś dalszym wypuszczaniu się pieszo Confused Szkoda,bo ogólnie cieplutko jest,aż chciałoby się pooddychać świeżym powietrzem,no ale Islandzka pogoda przecież bardzo zmienną jest,kto wie co nas czeka jutro,może zaświeci nam piękne słoneczko i stopi ten cały niewygodny lód na drogach Wink Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
mstefa
PostWysłany: 14 Sty 2012, 18:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ zapowiadaja na jutro sloneczko,wiec kto wie . u mnie na ulicy jest jeszcze duuuzo sniegu a raczej lodu. chcialam sie dzis wybrac wozeczkiem na spacer no ale kola utknely mi przy wyjsciu na chodnik wiec zawrocilam.
u nas chodzik tez byl,ale nie byl jakos bardzo lubiany przez Mikolaja. jak przemieszczal sie w nim to wiecej bylo krzyku jak sie zaklinowal w przejsciu.za to do perfekcji opanowal wchodzenie i wychodzenie z niego. pokracznie wyglada z pchaczem..jak taka babulinka idaca na zakupy z balkonikiem.
Powrót do góry
edzia
Gość
PostWysłany: 14 Sty 2012, 18:24    Temat postu: link na szczepienia na islandi dla dzieci Odpowiedz z cytatem

pilnie szukam Linku na szczepienia dla dzieci wiem ze kiedys taki byla jakies 3 lata temu tylko nie moge znalesc na forum
Powrót do góry
maska

PostWysłany: 14 Sty 2012, 20:30    Temat postu: Witam wszystkie mamusie Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie jestem w 30 tygodniu ciąży i strasznie mnie swędzi całe ciało, co może być jego przyczyną proszę o poradę.
Powrót do góry
skilabod11

PostWysłany: 14 Sty 2012, 20:33    Temat postu: Do edzia Odpowiedz z cytatem

http://www.ljosmodir.is/Notepad/Files/opieka_ungbarnavernd.pdf
Powrót do góry
skilabod11

PostWysłany: 14 Sty 2012, 20:36    Temat postu: Re: Do edzia Odpowiedz z cytatem

skilabod11 napisał:
http://www.ljosmodir.is/Notepad/Files/opieka_ungbarnavernd.pdf

do edzia
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 49, 50, 51 ... 80, 81, 82  Następny
Strona 50 z 82

Skocz do: