Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| nikita333
| Dołączył: 23 Sty 2010 | Posty: 86 | Skąd: NJARDVIK |
|
Wysłany: 6 Sty 2012, 10:48 Temat postu: Katarek |
|
|
kasiajablonska napisał: | mam tylko gruszke psikam sola fizjologiczna i staram sie cos wyciagnac ale to wszystko jest o kant du.... rozbic!!!
kolezanka juz wyslala paczke z lekami i frida....slyszalam ze jest baaaaardzo pomocna!! |
Dziewczyny do tej pory uĹźywaĹam fridy-Kasiu na Islandii teĹź jest ona w sprzedaĹźy.Niedawno po przeczytaniu opinii mam i lekarzy kupiĹam coĹ takiego
http://allegro.pl/katarek-aspirator-odciagacz-kataru-wyprzedaz-i2016958911.html
Jak dla mnie BOMBA ,zresztÄ
dla mojego dziecka teĹź,rewelacja -szybko no i duĹźo lepiej niĹź tradycyjna frida,naprawdÄ z czystym sumieniem polecam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 6 Sty 2012, 11:25 Temat postu: |
|
|
Ja nie widzialam fridy tylko otri baby, sama uzywalam fridy mialam tez gruszki ale sama juz wiesz jak jest "pomocna". Ja pytalam pediatry w polsce i ona polecila fride, te samossace odradzala bo jak sama zasysasz to wyczujeszczy nosek jest mocno zalozony i mozesz sama regulowac sile ssania. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| nikita333
| Dołączył: 23 Sty 2010 | Posty: 86 | Skąd: NJARDVIK |
|
Wysłany: 6 Sty 2012, 12:21 Temat postu: ... |
|
|
mikolaj napisał: | Ja nie widzialam fridy tylko otri baby, sama uzywalam fridy mialam tez gruszki ale sama juz wiesz jak jest "pomocna". Ja pytalam pediatry w polsce i ona polecila fride, te samossace odradzala bo jak sama zasysasz to wyczujeszczy nosek jest mocno zalozony i mozesz sama regulowac sile ssania. |
KaĹźdy robi co uwaĹźa za sĹuszne ,jak mĂłj mÄ
Ĺź odsysaĹ normalnÄ
fridÄ
nasze dziecko pĹakaĹo jakby go ze skĂłry obrywali i uciekaĹ przed fridÄ
-jak ja to robiĹam byĹo tak samo.
Teraz sam bierze katarek i wkĹada do rury do odkurzacza i czyszczenie jest z uĹmiechem na ustach-naprawdÄ.
A odkurzacz mamy na najniĹźszych obrotach i jak sama testowaĹam to na swoim nosie to nie jest mocno,mÄ
Ĺź chwilami mocniej zasysaĹ normalnÄ
fridÄ
-mamusie same moĹźecie teĹź to sprawdziÄ.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 6 Sty 2012, 12:47 Temat postu: |
|
|
hmm...chyba jednak bym sie nie skusila,samo brzmienie ze do odkurzacza sie to przylancza.....az mam ciarki hehehe.poczekam na fride chociaz tez bylam nastawiona do tego negatywnie ale po opiniach kolezanek i wszystkich przeczytanych w necie zdecydowalam sie na zakup....mam nadzieje ze pomoze tak jak tego oczekuje:)
otri baby to sa kropelki???czy cos jak frida???? _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 6 Sty 2012, 13:25 Temat postu: |
|
|
kasiajablonska napisał: | hmm...chyba jednak bym sie nie skusila,samo brzmienie ze do odkurzacza sie to przylancza.....az mam ciarki hehehe.poczekam na fride chociaz tez bylam nastawiona do tego negatywnie ale po opiniach kolezanek i wszystkich przeczytanych w necie zdecydowalam sie na zakup....mam nadzieje ze pomoze tak jak tego oczekuje:)
otri baby to sa kropelki???czy cos jak frida???? |
To jest cos jak frida lezy w aptekach przewaznie tam gdzie sa akcesoria dla dzici. Kropelki do nosa jak jest katar uporczywy to nezeril dla najmniejszuch dzieci do zakraplania w jednorazowych fjolkach nie w spreyu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| herka
| Dołączył: 11 Wrz 2010 | Posty: 5 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 12 Sty 2012, 17:13 Temat postu: |
|
|
halo halo.dzien doberek. jak mijaja mrozne dni?
norbi jak sie czujesz????juz maluszek na swiecie?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 12 Sty 2012, 22:46 Temat postu: |
|
|
hej hej!! ja jeszcze w ciÄ
Ĺźy juĹź 5 dni po terminie, jak nie urodzÄ we wtorek to poĹoĹźna zbada mnie ginekologicznie i zrobi masaĹź szyjki, ostatnio pomogĹo ale wolaĹabym urodziÄ do wtorku bo to masowanie strasznie boli. Z jednej strony to siÄ cieszÄ, Ĺźe nie muszÄ w takÄ
pogodÄ z maleĹstwem wychodziÄ ze szpitala, poczekamy na cieplejszy dzieĹ . DoĹÄ juĹź tej zimy. A czujÄ siÄ juĹź Ĺşle, psychicznie i fizycznie, im dĹuĹźej czekam, tym bardziej siÄ bojÄ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 13 Sty 2012, 9:03 Temat postu: |
|
|
norbi...trzymam kciuki zebys do wtorku urodzila,cos ta Twoja dzidzia nie spieszy sie na ten swiat.
na polnocy dzis ocieplenie ale nie sadze zeby to bylo fajne bo wieje wiatr i zwaly sniegu jak zaczna sie rozpuszczac to bedzie mokro...i jak tu chodzic w takiej pogodzie z wozkiem:(
kupilam super hustawke dla alexa....maly cieszy sie ze szok:) ja rowniez:)
milego dzionka dziewczynki:P _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Sty 2012, 16:34 Temat postu: |
|
|
norbi trzymam kciuki zebys urodzila przed wtorkiem.tez mialam robiony ten masaz....w sumie smieszna nazwa dla bolacego badania.
kasiu u nas takze ocieplenia,snieg sie rozpuszcza i jest slizgawica taka ze szok. o spacerkach z wozkiem to moge zapomniec,zreszta juz nie pamietam kiedy wozek rozkladalam.wszedzie saneczkami sie poruszamy,no ale moj szkrab to juz roczek skonczony.musze sie pochwalic zaczal juz sam dreptac. ale musi jeszcze opanowac technike zatrzymywania sie,bo narazie to zatrzymuje sie na meblach,miskach i czasami na scianie..ehhh
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| nowanowa
| Dołączył: 14 Lip 2011 | Posty: 37 | Skąd: stolica |
|
Wysłany: 13 Sty 2012, 22:01 Temat postu: :) |
|
|
Kod: | :)hej dziewczyny czy przed porodem ustalaliscie z polozna o jakimĹ znieczuleniu ? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Sty 2012, 22:49 Temat postu: |
|
|
tak,moja polozna pytala sie gdzie chce rodzic--gniazdko czy porodowka,oraz czy chce znieczulenie. zapisala to w mojej karcie,ale czy polozne na porodowce to czytaly to nie wiem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 13 Sty 2012, 23:19 Temat postu: |
|
|
no wĹaĹnie gdzie rodziÄ, sama siÄ zastanawiam. RodziĹam na gniazdku i na porodĂłwce i oba miejsca mi siÄ podobajÄ
. Na gniazdku to duĹźe Ĺóşko z jednej strony ma minusy bo razem ze mnÄ
byĹy na nim 3 poĹoĹźne i mÄ
Ĺź a poza tym kiedy mnie zszywaĹa ginekolog musiaĹam trzymaÄ nogi na jej ramionach, nie chciaĹam jej przygnieĹÄ caĹym ciÄĹźarem i byĹo mi nie wygodnie. Na porodĂłwce sama byĹam na Ĺóşku i do szycia nogi oparĹam na metalowych hmm nie wiem jak to nazwaÄ, w kaĹźdym razie to byĹo czÄĹciÄ
Ĺóşka a nie ramionami poĹoĹźnej czy doktorki. Po obu porodach przenieĹli nas do sali na gniazdku. Chyba wybiorÄ porodĂłwkÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 14 Sty 2012, 0:05 Temat postu: |
|
|
ja rodzilam na porodowce.jakos te duze lozko mnie zniechecilo.poza tym balam sie ze jak cos bedzie nie tak to nie.zdaza mnie przeniesc. norbi te metalowe skrzydelka sie przydaja masz racje. ostatnio ogladalam porod na stojaco to dopiero jest technika. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 14 Sty 2012, 16:36 Temat postu: |
|
|
Mstefa moja poĹoĹźna teĹź pytaĹa i zapisywaĹa gdzie chce rodziÄ i czy chcÄ znieczulenie i to wszystko wiedziaĹa później lekarka z Reykjaviku,chociaĹź ja caĹÄ
ciÄ
ĹźÄ byĹam pod opiekÄ
innego szpitala w mieĹcie,w ktĂłrym mieszkam,tyle,Ĺźe u mnie byĹo tak,Ĺźe przed porodem miaĹam z lekarkÄ
dwa spotkania w Reykjaviku ze wzglÄdu na to,Ĺźe w grÄ wchodziĹa cesarka
Norbi uparty ten TwĂłj maluszek,nie spieszy mu siÄ do wyjĹcia widaÄ,dobrze mu w brzuszku WspĂłlczujÄ samopoczucia,pamiÄtam sama te ostatnie dni,kiedy tak z niecierpliwoĹciÄ
siÄ oczekuje tych sygnaĹĂłw,Ĺźe to juĹź. No wiÄc ĹźyczÄ Ĺźeby maluszek siÄ zdecydowaĹ na wyjĹcie jak najszybciej ,a sam porĂłd byĹ Ĺagodny i krĂłciutki
Kasiulaa gratulujÄ zakupu,niech Ci siÄ huĹtawka dobrze spisuje,u mnie to byĹ mĂłj najlepszy zakup,maĹy jÄ
uwielbiaĹ,ale niestety juĹź idzie w odstawkÄ,a mnie tak ciÄĹźko siÄ z niÄ
rozstawaÄ,no ale MĹody juĹź za ciÄĹźki,silniczek w huĹtawce juĹź nie daje rady z bujaniem,a wczoraj dostaĹ chodzik i wyglada na to,Ĺźe teĹź przypadĹ mu do gustu,wiÄc jakoĹ sobie zrekompensowaliĹmy tÄ stratÄ
Ohh,jak to dobrze mieÄ weekend wolny,gdyby jeszcze pogoda bardziej dopisywaĹa to juĹź by byĹa peĹnia szczÄĹcia,szkoda ,Ĺźe na spacerek nie moĹźna siÄ wybraÄ,ba,do samochodu przed domem ciÄĹźko dojĹÄ,wiÄc gdzie tam mĂłwiÄ o jakimĹ dalszym wypuszczaniu siÄ pieszo Szkoda,bo ogĂłlnie cieplutko jest,aĹź chciaĹoby siÄ pooddychaÄ ĹwieĹźym powietrzem,no ale Islandzka pogoda przecieĹź bardzo zmiennÄ
jest,kto wie co nas czeka jutro,moĹźe zaĹwieci nam piÄkne sĹoneczko i stopi ten caĹy niewygodny lĂłd na drogach  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 14 Sty 2012, 18:15 Temat postu: |
|
|
@ni@ zapowiadaja na jutro sloneczko,wiec kto wie . u mnie na ulicy jest jeszcze duuuzo sniegu a raczej lodu. chcialam sie dzis wybrac wozeczkiem na spacer no ale kola utknely mi przy wyjsciu na chodnik wiec zawrocilam.
u nas chodzik tez byl,ale nie byl jakos bardzo lubiany przez Mikolaja. jak przemieszczal sie w nim to wiecej bylo krzyku jak sie zaklinowal w przejsciu.za to do perfekcji opanowal wchodzenie i wychodzenie z niego. pokracznie wyglada z pchaczem..jak taka babulinka idaca na zakupy z balkonikiem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 14 Sty 2012, 18:24 Temat postu: link na szczepienia na islandi dla dzieci |
|
|
pilnie szukam Linku na szczepienia dla dzieci wiem ze kiedys taki byla jakies 3 lata temu tylko nie moge znalesc na forum |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maska
| Dołączył: 21 Paź 2011 | Posty: 9 | |
|
Wysłany: 14 Sty 2012, 20:30 Temat postu: Witam wszystkie mamusie |
|
|
Mam pytanie jestem w 30 tygodniu ciÄ
Ĺźy i strasznie mnie swÄdzi caĹe ciaĹo, co moĹźe byÄ jego przyczynÄ
proszÄ o poradÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| skilabod11
| Dołączył: 11 Lip 2009 | Posty: 9 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| skilabod11
| Dołączył: 11 Lip 2009 | Posty: 9 | |
|
Wysłany: 14 Sty 2012, 20:36 Temat postu: Re: Do edzia |
|
|
skilabod11 napisał: | http://www.ljosmodir.is/Notepad/Files/opieka_ungbarnavernd.pdf |
do edzia |
|
Powrót do góry |
|
 |
|