reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek dla bezrobotnych na Islandii
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 73, 74, 75 ... 93, 94, 95  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jenny83

PostWysłany: 17 Sty 2012, 21:37    Temat postu: Re: zasilek Odpowiedz z cytatem

qwiatuszek napisał:
Po pol roku nieobecnosci na Islandii kennitala zostaja zablokowane, aby je odblokowac, musisz isc do pracy. Stracilas juz wszystkie swiadczenia, takie jak ubezpieczenie zdrowotne, prawo do zasilku itp, mowiac prosciej, na wszystko musisz zapracowac tak samo jak bys na Islandie przyjechala pierwszy raz. Na zasilek nie masz zadnych szans. Chyba ze masz islandzkie obywatelstwo, wtedy nie wiem jak sprawa wyglada.

ok dziękuję na odpowiedź
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jenny83

PostWysłany: 17 Sty 2012, 21:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a jeszcze dopytam a jeśli nie minęło jeszcze pół roku od ukończenia urlopu macierzyńskiego?Przed wylotem w urzędzie powiedziano mi,że mam prawo urlop macierzyński spędzić w dowolnym miejscu tz mogę przesiedzieć go w Polsce.
Powrót do góry
qwiatuszek

PostWysłany: 17 Sty 2012, 21:47    Temat postu: zasilek Odpowiedz z cytatem

Jesli od ukonczenia urlopu macierzynskiego nie minelo pol roku, to powinnac cos tam dostac. Najlepiej zadzwon do urzedu pracy i sie dopytaj.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
jenny83

PostWysłany: 17 Sty 2012, 21:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki Pozdrawiam
Powrót do góry
MARCINIS1

PostWysłany: 17 Sty 2012, 22:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jenny83 napisał:
Dzięki Pozdrawiam
NA 100 PROCENT NIE MASZ CO LICZYC NA ZASILEK
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
tołstoj

PostWysłany: 17 Sty 2012, 22:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja pojechałam do Polski na 10 mcy, po prostu zakończyłam pracę i wyjechałam, nie zgłaszałam nic w Vinnu. Po tych 10 mcach wróciłam , poszłam do Vinnu po zasilek, na pytania skąd taka przerwa powiedziałam, że z powodów rodzinnych i osobistych musiałam być w swoim kraju. Zasiłek otrzymałam, kenitala nie przepadły po pół roku. Po powrocie nawet karta bankomatowa działała jak trzeba. Dlatego lepiej dowiedz się jak to będzie z tym zasiłkiem a nie słuchaj odpowiedzi typu NIE.
Powrót do góry
antenka
UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
PostWysłany: 18 Sty 2012, 0:28    Temat postu: Re: zasilek Odpowiedz z cytatem

Chyba ze masz islandzkie obywatelstwo, wtedy nie wiem jak sprawa wyglada.[/quote]
czy ma sie obywatelstwo czy nie to ma sie takie same prawa Islandczyk jak wyjedzie na wiecej niz pol roku to tak jak kazdy traci ubezpieczenie i polowe zasilku bo ostatnie pol roku nie pracowal
i poco sie rozpisywac ktos pyta czy dostanie zasilek jak tam kiedys byl w Islandii i pracowal a teraz w PL. niema kasy i chce wrucic wystarczy prosta odpowiedz (NIE!!!)

(((ja pojechałam do Polski na 10 mcy, po prostu zakończyłam pracę i wyjechałam, nie zgłaszałam nic w Vinnu. Po tych 10 mcach wróciłam , poszłam do Vinnu po zasilek, na pytania skąd taka przerwa powiedziałam, że z powodów rodzinnych i osobistych musiałam być w swoim kraju. Zasiłek otrzymałam, kenitala nie przepadły po pół roku. Po powrocie nawet karta bankomatowa działała jak trzeba. Dlatego lepiej dowiedz się jak to będzie z tym zasiłkiem a nie słuchaj odpowiedzi typu NIE.)))))

czlowieku po 10 miesiacach przerwy masz prawo do zasilku bo nie mina rok ale trzeba dac jakies wytlumaczenie tak jak jest to w przypadku jak sie samemu zwalnia z pracy to nie trzeba czekac tej kary dobry kit to polowa sukcesu
Powrót do góry
jenny83

PostWysłany: 18 Sty 2012, 8:46    Temat postu: Re: zasilek Odpowiedz z cytatem

antenka napisał:
Chyba ze masz islandzkie obywatelstwo, wtedy nie wiem jak sprawa wyglada.

czy ma sie obywatelstwo czy nie to ma sie takie same prawa Islandczyk jak wyjedzie na wiecej niz pol roku to tak jak kazdy traci ubezpieczenie i polowe zasilku bo ostatnie pol roku nie pracowal
i poco sie rozpisywac ktos pyta czy dostanie zasilek jak tam kiedys byl w Islandii i pracowal a teraz w PL. niema kasy i chce wrucic wystarczy prosta odpowiedz (NIE!!!)

a skąd wiesz jaka jest moja sytuacja.Nigdy nie pobierałam żadnej pomocy będąc na Islandii a tak samo i w Polsce.Nie chodzi o to aby wrócić i siedzieć na zasiłku jeśli to chciałaś powiedzieć więc zachowaj dla siebie złośliwosci. Mój ewentualny powrót nie zależy od tego czy należy mi się zasiłek czy nie.A jeśli już chcesz udzielać rad to radzę zainwestować w słownik ortograficzny.
Pozostałym dziękuję za odpowiedzi
Powrót do góry
MARCINIS1

PostWysłany: 18 Sty 2012, 8:59    Temat postu: Re: zasilek Odpowiedz z cytatem

jenny83 napisał:
antenka napisał:
Chyba ze masz islandzkie obywatelstwo, wtedy nie wiem jak sprawa wyglada.

a skąd wiesz jaka jest moja sytuacja.Nigdy nie pobierałam żadnej pomocy będąc na Islandii a tak samo i w Polsce.Nie chodzi o to aby wrócić i siedzieć na zasiłku jeśli to chciałaś powiedzieć więc zachowaj dla siebie złośliwosci. Mój ewentualny powrót nie zależy od tego czy należy mi się zasiłek czy nie.A jeśli już chcesz udzielać rad to radzę zainwestować w słownik ortograficzny.
Pozostałym dziękuję za odpowiedzi
no wlasnie i tu chodzi o to czy nie bylo cie owe 10 miesiecy czy juz 13 niesiecy bo gdybys jednak przyleciala przed 12 miesiacem tak nalezy sie natomiast jezeli juz w 13 no niestety ale nie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
pati84

PostWysłany: 18 Sty 2012, 10:50    Temat postu: PO macierzynskim Odpowiedz z cytatem

Witam,ja mam pytanie konczy mi sie macierzynski w lutym i chcem isc na bezrobotne .Jesli sie zwolnie sama dostane odrazu zasiłek,bo mam problem jedna firma mnie zwolniła a druga nie . Jak to jet w takim przypadku .Zaznacze e w jednej firmie pracowalam na 75 procent a w drugiej na 50 .Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
czita
Zbyt częsta publikacja ogłoszeń!
PostWysłany: 18 Sty 2012, 13:54    Temat postu: Re: PO macierzynskim Odpowiedz z cytatem

pati84 napisał:
Witam,ja mam pytanie konczy mi sie macierzynski w lutym i chcem isc na bezrobotne .Jesli sie zwolnie sama dostane odrazu zasiłek,bo mam problem jedna firma mnie zwolniła a druga nie . Jak to jet w takim przypadku .Zaznacze e w jednej firmie pracowalam na 75 procent a w drugiej na 50 .Pozdrawiam Smile
Jesli jedna firma cie zwolnila, to idziesz do urzedu pracy i rejestrujesz sie, musisz poinformowac na jaki procet pracujesz w tej 2 firmie, urzad pracy bedzie ci placic teszte procateu, np jesli forma w ktorej pracowalas na 75% zwolnila cie to urzad pracy bedzie ci wyrownywal do 100%, czyli 50% etatu z 2 firmy i 50% urzad pracy. Nie wiem jak bedzie to wygladac jesli sama sie zrolnisz z tej 2 firmy, bo wiaqdomo jak sie samemu zwalnia to jest kara 40 dni. Najlepiej jak pozjdziesz do urzedu i sie dowiesz dokladnie.
wojtasmaja1
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 18 Sty 2012, 16:20    Temat postu: zasilek Odpowiedz z cytatem

Ile wynosi zasiłek 100 procent ,,
wojtasmaja1
PostWysłany: 18 Sty 2012, 16:24    Temat postu: Re: zasilek Odpowiedz z cytatem

Witka pytanie odnośnie jaka jest kwota Zasiłku 100 %,,,,
wojtasmaja1
PostWysłany: 18 Sty 2012, 16:25    Temat postu: .. Odpowiedz z cytatem

..
wojtasmaja1
PostWysłany: 18 Sty 2012, 16:25    Temat postu: .. Odpowiedz z cytatem

..
gocha239
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
PostWysłany: 18 Sty 2012, 17:22    Temat postu: zasilek z pl Odpowiedz z cytatem

Tely napisał:
Istnieje możliwość transferowania zasiłku do Polski.
1. trzeba być zarejestrowanym jako bezrobotny na IS
2. pobierać zasiłek minimum 4 tygodnie,
3. pobrać zaświadczenie o przyznanym zasiłku i zgłościć chęć wyjazdu do Polski w celu poszukiwania pracy,
4.zarejestrować się w Polsce,
5.zasiłek wypłacany jest przez przez max 3 miesiące ( w wysokości przyznanej na Islandii),
6. WOT I WSIO Smile

Mam pytanie jesli jestem w Pl na kuruniowce mam wrocic 22 stycznia znaczy tydzien przed, a niestety nie ma wolnych terminow na loty i teraz nie wiem co mam zrobic czy bede dostawac zasilek czy bede miala jakos kare ? pomozcie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
gocha239
PostWysłany: 18 Sty 2012, 17:24    Temat postu: Re: zasilek z pl Odpowiedz z cytatem

gocha239 napisał:
Tely napisał:
Istnieje możliwość transferowania zasiłku do Polski.
1. trzeba być zarejestrowanym jako bezrobotny na IS
2. pobierać zasiłek minimum 4 tygodnie,
3. pobrać zaświadczenie o przyznanym zasiłku i zgłościć chęć wyjazdu do Polski w celu poszukiwania pracy,
4.zarejestrować się w Polsce,
5.zasiłek wypłacany jest przez przez max 3 miesiące ( w wysokości przyznanej na Islandii),
6. WOT I WSIO Smile

Mam pytanie jesli jestem w Pl na kuruniowce mam wrocic 22 lutego spowrotem znaczy tydzien przed, a niestety nie ma wolnych terminow na loty i teraz nie wiem co mam zrobic czy bede dostawac zasilek czy bede miala jakos kare ? pomozcie
Powrót do góry
gocha239
PostWysłany: 18 Sty 2012, 17:41    Temat postu: Kontaktt Odpowiedz z cytatem

Potrzzebuje jakikolwiek kontakt emeil telefon do osoby pracującej w Rkv w Vinnumalastofun Polki. Pilne!
Powrót do góry
JPMorgan
UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
PostWysłany: 19 Sty 2012, 9:33    Temat postu: Re: Kontaktt Odpowiedz z cytatem

gocha239 napisał:
Potrzzebuje jakikolwiek kontakt emeil telefon do osoby pracującej w Rkv w Vinnumalastofun Polki. Pilne!

Kombinuj jakis lot przez Kopenhage, Londyn, Frankfurt, Berlin, bo jak nie wrocisz na czas to masz przewalone.
Kupuj jakis bilet nawet za 1000euro.
antenka
UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
PostWysłany: 19 Sty 2012, 10:44    Temat postu: Re: Kontaktt Odpowiedz z cytatem

gocha239 napisał:

zadna rozmowa typu niema biletow nie pomoze ci nie wrocisz nie masz zasilku bedzie trzeba od nowa go sobie wyprqcowac a bilety sa sprwdzalem mozna przyleciec
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 73, 74, 75 ... 93, 94, 95  Następny
Strona 74 z 95

Skocz do: