reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Matki matkom i dzieciom - porady, wątpliwości, pomoc
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 80, 81, 82  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
OnaNieznajoma

PostWysłany: 27 Lut 2012, 11:53    Temat postu: wyprawka Odpowiedz z cytatem

Witam drogie mamy, za miesiac urodze coreczke i koncze kompletowac wyprawke. Mam takie pytanie: jakich kosmetykow, jakich firm uzywalyscie dla noworodka? I gdzie je kupywalyscie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
sasetka29

PostWysłany: 27 Lut 2012, 13:42    Temat postu: Re: wyprawka Odpowiedz z cytatem

OnaNieznajoma napisał:
Witam drogie mamy, za miesiac urodze coreczke i koncze kompletowac wyprawke. Mam takie pytanie: jakich kosmetykow, jakich firm uzywalyscie dla noworodka? I gdzie je kupywalyscie?

Witaj i gratulacje dla Ciebie!
Ja używałam i nadal używam Bubchena, mam z Niemiec ale z tego co wiem jest tutaj http://www.facebook.com/Bubchen.Island
Polecam, synkowi wyszło na rączce kilka suchych plamek, 2 dni stosowania balsamu Bubchen i zniknęło wszystko!

Pozdrawiam.

P.S U mnie kompletnie nie sprawdził się J&J
Powrót do góry
OnaNieznajoma

PostWysłany: 27 Lut 2012, 14:33    Temat postu: kosmetyki Odpowiedz z cytatem

Dziekuje za odpowiedz sasetka29. Wiem ze J&J czesto uczula. A moze cos z kosmetykow ktore mozna dostac w sklepach? Bo te z tej stronki to trzeba zamawiac, chyba ze sa gdzies w sklepach?
Powrót do góry
sasetka29

PostWysłany: 27 Lut 2012, 15:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety ale wybór jest niewielki, z tego co wiem nie można dostać ich tu w sklepie Sad
A co do innych niestety nie pomogę, bo nie stosowałam. Może inne dziewczyny zabiorą głos Smile
Powrót do góry
maska

PostWysłany: 28 Lut 2012, 16:42    Temat postu: PZU Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie mamusie mam pytanie czy ktoś z Was jest ubezpieczony w Polsce w PZU.Mój mąż jest ubezpieczony i za urodzenie dziecka powinien dostać pieniążki na dzidzię. Mam pytanie czy można zrobić to jakoś przez internet i żeby przelali kasę na konto Polskie.
Powrót do góry
katta

PostWysłany: 28 Lut 2012, 16:48    Temat postu: Re: wyprawka Odpowiedz z cytatem

OnaNieznajoma napisał:

Ja kupiłam w Aptece kosmetyki dla córki. Zwykła oliwka BarnaOlia, BarnaSapa.. Nie było tutaj zbyt dużego wyboru, oprócz J&J.. a na jego temat dużo złych opinii słyszałam.

Na odparzenia polecam AD-Krem (brązowy) bez cynku jest.
Z Polski przywiozłam Sudokrem - ten jest z cynkiem. Stosuję naprzemiennie, bo zauważyłam, że jak smarowałam tylko Sudokremem to nie zawsze pomagał. Jak miała na szyjce zaczerwienienia to ciężko Sudokrem wyczyścić, bo biały nalot zostawał. AD-Krem działa lepiej w takich miejscach.

Kupiłam też BarnaKrem - ale szczerze mówiąc nawet nie użyłam.. Smile
Powrót do góry
katta

PostWysłany: 28 Lut 2012, 16:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

anita84 napisał:
mozesz przebic jej uszy w smoralindzie na gorze ten sklep nazywa sie MEBA a pozatym musisz podpisac zgode jezeli dziecko jest male a jezeli chodzi o cene to niedrogo razem z kolczykami ok.3 tys ja tak placilam w tamtym roku i mysle ze ceny nie poszly w gore:)powodzenia pozdrawiam

Nie poszły w górę ceny. Dalej jest 3.000 kr.
Powrót do góry
ania88_2010

PostWysłany: 28 Lut 2012, 20:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cześć możecie mi napisać jak to jest z macierzyńskim jeśli ktoś pracuje na 70 procent dostanie na miesiac tyle ile ma wypłaty czy od tego odejmą jeszcze te 30?za odp dzieki i czy jak ktos jest na zasiłku dla bezrobotnych i nie da dziecka do przedszkola to mogą zabrać ten zasiłek?dziekuje z góry za info
Powrót do góry
nowanowa

PostWysłany: 1 Mar 2012, 13:19    Temat postu: dla noworodka na suchy nosek ? co kupic w aptece Odpowiedz z cytatem

Kod:
na katar  na suchy nosek dla noworodka ?
Powrót do góry
norbi261107

PostWysłany: 1 Mar 2012, 14:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ania macierzyński to 80% Twoich dochodów i nie ważne ile masz etatu,
jeśli ktoś jest na zasiłku nie ma konieczności wysyłania dziecka do przedszkola ale osoba taka musi być dyspozycyjna. Teraz z tego co wiem wysyłają na obowiązkowe kursy języka islandzkiego i różne zawodowe i wtedy nikogo nie obchodzi to, że dziecko nie chodzi do przedszkola
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen
frania2323

PostWysłany: 2 Mar 2012, 0:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej
Powrót do góry
frania2323

PostWysłany: 2 Mar 2012, 0:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny mam pytanie dotyczace zwolnienia lekarskiego.Jesli od 2 miesiecy pracowalam na 50% i drugie 50% placily mi zwiazki zawodowe poniewaz bylam na zwolnieniu.Aktualnie od 1 marca jestem juz na 100 % zwolnienia ,poniewaz termin porodu mam na koniec marca ,wiec kto placi mi w dalszym ciagu tez zwiazki zawodowe?pozdrawiam
Powrót do góry
kati78

PostWysłany: 8 Mar 2012, 9:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hejka mamusie gdzie moge kupic rzeczy do chrztu ? ubranko itd ?
kobieta77

PostWysłany: 8 Mar 2012, 13:23    Temat postu: re Odpowiedz z cytatem

posiadam ubranko do chrztu dla chlopca rozmiar na 62 cm, 2tyś
Powrót do góry
kasiajablonska

PostWysłany: 8 Mar 2012, 14:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej dziewczynki.jak Wasze pociechy??? moj maly jest swietny uwielbiam z nim spedzac czas dlatego oststnio nic sie nie odzywam Smile skonczyl juz 4 miesiace i wazy ok 8 kg.prawie co 3 godz chce jesc hehehe:) w dzien jak w dzien ale w nocy co 3 godz sie budzi nadal...juz jedno mleko zastapilam mu woda zeby go troszke oszukac bo jest troszke nabity....a w nocy to chyba powinno sie spac a nie obrzeraz jak on to robi:) napiszcie mi jakies rady jak zrobic zeby spal dluzej??????
i jeszcze inne pytanie.oststnio popadlismy w straszne klopoty finansowe ,moj chlop stracil prace .caly czas cos probuje znalesc ale jak narazie kiepsko z tym,ale jest mozliwosc ze mi sie uda dorobic ...ale chyba ja nie moge??? chodzi mi o umowe? urlop konczy mi sie w kwietniu.mam szanse sie zalapac do sprzxatania po 16 nie na pelny etat.moj chlop tez w sumie jest jeszcze na maciezynskim,z tym ze w poprzedniej pracy mial 3 miesiace swoje rozlozone ...moze on wezmie ta prace na siebie??? kurcze laski pomozcie bo jestem ciemna w tej sprawie a naprawde mamy noz na gardle i musimy szukac dodatkochych dochodow..z gory dziekuje Smile
kati78

PostWysłany: 8 Mar 2012, 16:05    Temat postu: Re: re Odpowiedz z cytatem

kobieta77 napisał:
posiadam ubranko do chrztu dla chlopca rozmiar na 62 cm, 2tyś

Zapomniałam napisac ze mam coreczke , ale bardzo Ci dziekuje Smile pozdrawiam
@ni@

PostWysłany: 8 Mar 2012, 18:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

frania2323 napisał:
Hej dziewczyny mam pytanie dotyczace zwolnienia lekarskiego.Jesli od 2 miesiecy pracowalam na 50% i drugie 50% placily mi zwiazki zawodowe poniewaz bylam na zwolnieniu.Aktualnie od 1 marca jestem juz na 100 % zwolnienia ,poniewaz termin porodu mam na koniec marca ,wiec kto placi mi w dalszym ciagu tez zwiazki zawodowe?pozdrawiam

Powinny płacić Ci dalej związki zawodowe,piszę "powinny",bo oni też mają ograniczoną ilość miesięcy do wypłat (6 miesiecy). Należy podejść do związków z nowym zwolnieniem bo tylko na jego podstawie wypłaca Ci pieniążki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
@ni@

PostWysłany: 8 Mar 2012, 18:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kasiajablonska napisał:
hej dziewczynki.jak Wasze pociechy??? moj maly jest swietny uwielbiam z nim spedzac czas dlatego oststnio nic sie nie odzywam Smile skonczyl juz 4 miesiace i wazy ok 8 kg.prawie co 3 godz chce jesc hehehe:) w dzien jak w dzien ale w nocy co 3 godz sie budzi nadal...juz jedno mleko zastapilam mu woda zeby go troszke oszukac bo jest troszke nabity....a w nocy to chyba powinno sie spac a nie obrzeraz jak on to robi:) napiszcie mi jakies rady jak zrobic zeby spal dluzej??????
i jeszcze inne pytanie.oststnio popadlismy w straszne klopoty finansowe ,moj chlop stracil prace .caly czas cos probuje znalesc ale jak narazie kiepsko z tym,ale jest mozliwosc ze mi sie uda dorobic ...ale chyba ja nie moge??? chodzi mi o umowe? urlop konczy mi sie w kwietniu.mam szanse sie zalapac do sprzxatania po 16 nie na pelny etat.moj chlop tez w sumie jest jeszcze na maciezynskim,z tym ze w poprzedniej pracy mial 3 miesiace swoje rozlozone ...moze on wezmie ta prace na siebie??? kurcze laski pomozcie bo jestem ciemna w tej sprawie a naprawde mamy noz na gardle i musimy szukac dodatkochych dochodow..z gory dziekuje Smile

Kasiu mój synek też długo budził się często w nocy. Też oszukiwałam go wodą i po mału było coraz lepiej,teraz ma już tylko jedną pobudkę,czasem prześpi całą noc-ma 9 miesięcy.
A z dorabianiem niestety nie pomoge,obiło mi się o uszy ,że można coś dorobić,ale może się mylę,tylko tak mi się kojarzy, Lepiej nie ryzykuj i zapytaj u źródła Wink
Powrót do góry
@ni@

PostWysłany: 8 Mar 2012, 19:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kasiajablonska napisał:

Kasiu mój synek też długo budził się często w nocy. Też oszukiwałam go wodą i po mału było coraz lepiej,teraz ma już tylko jedną pobudkę,czasem prześpi całą noc-ma 9 miesięcy.
A z dorabianiem niestety nie pomoge,obiło mi się o uszy ,że można coś dorobić,ale może się mylę,tylko tak mi się kojarzy, Lepiej nie ryzykuj i zapytaj u źródła Wink
Powrót do góry
Ewcia

PostWysłany: 8 Mar 2012, 19:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewczyny - wszystkiego najlepszego w dniu kobiet
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 80, 81, 82  Następny
Strona 56 z 82

Skocz do: