Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| OnaNieznajoma
| Dołączył: 27 Lut 2012 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 27 Lut 2012, 11:53 Temat postu: wyprawka |
|
|
Witam drogie mamy, za miesiac urodze coreczke i koncze kompletowac wyprawke. Mam takie pytanie: jakich kosmetykow, jakich firm uzywalyscie dla noworodka? I gdzie je kupywalyscie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| sasetka29
| Dołączył: 10 Sty 2011 | Posty: 34 | |
|
Wysłany: 27 Lut 2012, 13:42 Temat postu: Re: wyprawka |
|
|
OnaNieznajoma napisał: | Witam drogie mamy, za miesiac urodze coreczke i koncze kompletowac wyprawke. Mam takie pytanie: jakich kosmetykow, jakich firm uzywalyscie dla noworodka? I gdzie je kupywalyscie? |
Witaj i gratulacje dla Ciebie!
Ja uĹźywaĹam i nadal uĹźywam Bubchena, mam z Niemiec ale z tego co wiem jest tutaj http://www.facebook.com/Bubchen.Island
Polecam, synkowi wyszĹo na rÄ
czce kilka suchych plamek, 2 dni stosowania balsamu Bubchen i zniknÄĹo wszystko!
Pozdrawiam.
P.S U mnie kompletnie nie sprawdziĹ siÄ J&J |
|
Powrót do góry |
|
 |
| OnaNieznajoma
| Dołączył: 27 Lut 2012 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 27 Lut 2012, 14:33 Temat postu: kosmetyki |
|
|
Dziekuje za odpowiedz sasetka29. Wiem ze J&J czesto uczula. A moze cos z kosmetykow ktore mozna dostac w sklepach? Bo te z tej stronki to trzeba zamawiac, chyba ze sa gdzies w sklepach? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| sasetka29
| Dołączył: 10 Sty 2011 | Posty: 34 | |
|
Wysłany: 27 Lut 2012, 15:09 Temat postu: |
|
|
Niestety ale wybĂłr jest niewielki, z tego co wiem nie moĹźna dostaÄ ich tu w sklepie
A co do innych niestety nie pomogÄ, bo nie stosowaĹam. MoĹźe inne dziewczyny zabiorÄ
gĹos  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maska
| Dołączył: 21 Paź 2011 | Posty: 9 | |
|
Wysłany: 28 Lut 2012, 16:42 Temat postu: PZU |
|
|
Witam wszystkie mamusie mam pytanie czy ktoĹ z Was jest ubezpieczony w Polsce w PZU.MĂłj mÄ
Ĺź jest ubezpieczony i za urodzenie dziecka powinien dostaÄ pieniÄ
Ĺźki na dzidziÄ. Mam pytanie czy moĹźna zrobiÄ to jakoĹ przez internet i Ĺźeby przelali kasÄ na konto Polskie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| katta
| Dołączył: 17 Lip 2011 | Posty: 9 | Skąd: Selfoss |
|
Wysłany: 28 Lut 2012, 16:48 Temat postu: Re: wyprawka |
|
|
OnaNieznajoma napisał: | Witam drogie mamy, za miesiac urodze coreczke i koncze kompletowac wyprawke. Mam takie pytanie: jakich kosmetykow, jakich firm uzywalyscie dla noworodka? I gdzie je kupywalyscie? |
Ja kupiĹam w Aptece kosmetyki dla cĂłrki. ZwykĹa oliwka BarnaOlia, BarnaSapa.. Nie byĹo tutaj zbyt duĹźego wyboru, oprĂłcz J&J.. a na jego temat duĹźo zĹych opinii sĹyszaĹam.
Na odparzenia polecam AD-Krem (brÄ
zowy) bez cynku jest.
Z Polski przywiozĹam Sudokrem - ten jest z cynkiem. StosujÄ naprzemiennie, bo zauwaĹźyĹam, Ĺźe jak smarowaĹam tylko Sudokremem to nie zawsze pomagaĹ. Jak miaĹa na szyjce zaczerwienienia to ciÄĹźko Sudokrem wyczyĹciÄ, bo biaĹy nalot zostawaĹ. AD-Krem dziaĹa lepiej w takich miejscach.
KupiĹam teĹź BarnaKrem - ale szczerze mĂłwiÄ
c nawet nie uĹźyĹam..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| katta
| Dołączył: 17 Lip 2011 | Posty: 9 | Skąd: Selfoss |
|
Wysłany: 28 Lut 2012, 16:52 Temat postu: |
|
|
anita84 napisał: | mozesz przebic jej uszy w smoralindzie na gorze ten sklep nazywa sie MEBA a pozatym musisz podpisac zgode jezeli dziecko jest male a jezeli chodzi o cene to niedrogo razem z kolczykami ok.3 tys ja tak placilam w tamtym roku i mysle ze ceny nie poszly w gore:)powodzenia pozdrawiam |
Nie poszĹy w gĂłrÄ ceny. Dalej jest 3.000 kr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania88_2010
| Dołączył: 17 Kwi 2010 | Posty: 57 | |
|
Wysłany: 28 Lut 2012, 20:15 Temat postu: |
|
|
czeĹÄ moĹźecie mi napisaÄ jak to jest z macierzyĹskim jeĹli ktoĹ pracuje na 70 procent dostanie na miesiac tyle ile ma wypĹaty czy od tego odejmÄ
jeszcze te 30?za odp dzieki i czy jak ktos jest na zasiĹku dla bezrobotnych i nie da dziecka do przedszkola to mogÄ
zabraÄ ten zasiĹek?dziekuje z gĂłry za info |
|
Powrót do góry |
|
 |
| nowanowa
| Dołączył: 14 Lip 2011 | Posty: 37 | Skąd: stolica |
|
Wysłany: 1 Mar 2012, 13:19 Temat postu: dla noworodka na suchy nosek ? co kupic w aptece |
|
|
Kod: | na katar na suchy nosek dla noworodka ? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 1 Mar 2012, 14:21 Temat postu: |
|
|
ania macierzyĹski to 80% Twoich dochodĂłw i nie waĹźne ile masz etatu,
jeĹli ktoĹ jest na zasiĹku nie ma koniecznoĹci wysyĹania dziecka do przedszkola ale osoba taka musi byÄ dyspozycyjna. Teraz z tego co wiem wysyĹajÄ
na obowiÄ
zkowe kursy jÄzyka islandzkiego i róşne zawodowe i wtedy nikogo nie obchodzi to, Ĺźe dziecko nie chodzi do przedszkola |
|
Powrót do góry |
|
 |
| frania2323
| Dołączył: 19 Mar 2010 | Posty: 27 | |
|
Wysłany: 2 Mar 2012, 0:24 Temat postu: |
|
|
hej |
|
Powrót do góry |
|
 |
| frania2323
| Dołączył: 19 Mar 2010 | Posty: 27 | |
|
Wysłany: 2 Mar 2012, 0:31 Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny mam pytanie dotyczace zwolnienia lekarskiego.Jesli od 2 miesiecy pracowalam na 50% i drugie 50% placily mi zwiazki zawodowe poniewaz bylam na zwolnieniu.Aktualnie od 1 marca jestem juz na 100 % zwolnienia ,poniewaz termin porodu mam na koniec marca ,wiec kto placi mi w dalszym ciagu tez zwiazki zawodowe?pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kati78
| Dołączył: 24 Lip 2008 | Posty: 55 | |
|
Wysłany: 8 Mar 2012, 9:54 Temat postu: |
|
|
Hejka mamusie gdzie moge kupic rzeczy do chrztu ? ubranko itd ? _________________ kati |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kobieta77
| Dołączył: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wysłany: 8 Mar 2012, 13:23 Temat postu: re |
|
|
posiadam ubranko do chrztu dla chlopca rozmiar na 62 cm, 2tyĹ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 8 Mar 2012, 14:44 Temat postu: |
|
|
hej dziewczynki.jak Wasze pociechy??? moj maly jest swietny uwielbiam z nim spedzac czas dlatego oststnio nic sie nie odzywam skonczyl juz 4 miesiace i wazy ok 8 kg.prawie co 3 godz chce jesc hehehe:) w dzien jak w dzien ale w nocy co 3 godz sie budzi nadal...juz jedno mleko zastapilam mu woda zeby go troszke oszukac bo jest troszke nabity....a w nocy to chyba powinno sie spac a nie obrzeraz jak on to robi:) napiszcie mi jakies rady jak zrobic zeby spal dluzej??????
i jeszcze inne pytanie.oststnio popadlismy w straszne klopoty finansowe ,moj chlop stracil prace .caly czas cos probuje znalesc ale jak narazie kiepsko z tym,ale jest mozliwosc ze mi sie uda dorobic ...ale chyba ja nie moge??? chodzi mi o umowe? urlop konczy mi sie w kwietniu.mam szanse sie zalapac do sprzxatania po 16 nie na pelny etat.moj chlop tez w sumie jest jeszcze na maciezynskim,z tym ze w poprzedniej pracy mial 3 miesiace swoje rozlozone ...moze on wezmie ta prace na siebie??? kurcze laski pomozcie bo jestem ciemna w tej sprawie a naprawde mamy noz na gardle i musimy szukac dodatkochych dochodow..z gory dziekuje  _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kati78
| Dołączył: 24 Lip 2008 | Posty: 55 | |
|
Wysłany: 8 Mar 2012, 16:05 Temat postu: Re: re |
|
|
kobieta77 napisał: | posiadam ubranko do chrztu dla chlopca rozmiar na 62 cm, 2tyĹ |
ZapomniaĹam napisac ze mam coreczke , ale bardzo Ci dziekuje pozdrawiam _________________ kati |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 8 Mar 2012, 18:53 Temat postu: |
|
|
frania2323 napisał: | Hej dziewczyny mam pytanie dotyczace zwolnienia lekarskiego.Jesli od 2 miesiecy pracowalam na 50% i drugie 50% placily mi zwiazki zawodowe poniewaz bylam na zwolnieniu.Aktualnie od 1 marca jestem juz na 100 % zwolnienia ,poniewaz termin porodu mam na koniec marca ,wiec kto placi mi w dalszym ciagu tez zwiazki zawodowe?pozdrawiam |
Powinny pĹaciÄ Ci dalej zwiÄ
zki zawodowe,piszÄ "powinny",bo oni teĹź majÄ
ograniczonÄ
iloĹÄ miesiÄcy do wypĹat (6 miesiecy). NaleĹźy podejĹÄ do zwiÄ
zkĂłw z nowym zwolnieniem bo tylko na jego podstawie wypĹaca Ci pieniÄ
Ĺźki |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
|
Wysłany: 8 Mar 2012, 18:58 Temat postu: |
|
|
kasiajablonska napisał: | hej dziewczynki.jak Wasze pociechy??? moj maly jest swietny uwielbiam z nim spedzac czas dlatego oststnio nic sie nie odzywam skonczyl juz 4 miesiace i wazy ok 8 kg.prawie co 3 godz chce jesc hehehe:) w dzien jak w dzien ale w nocy co 3 godz sie budzi nadal...juz jedno mleko zastapilam mu woda zeby go troszke oszukac bo jest troszke nabity....a w nocy to chyba powinno sie spac a nie obrzeraz jak on to robi:) napiszcie mi jakies rady jak zrobic zeby spal dluzej??????
i jeszcze inne pytanie.oststnio popadlismy w straszne klopoty finansowe ,moj chlop stracil prace .caly czas cos probuje znalesc ale jak narazie kiepsko z tym,ale jest mozliwosc ze mi sie uda dorobic ...ale chyba ja nie moge??? chodzi mi o umowe? urlop konczy mi sie w kwietniu.mam szanse sie zalapac do sprzxatania po 16 nie na pelny etat.moj chlop tez w sumie jest jeszcze na maciezynskim,z tym ze w poprzedniej pracy mial 3 miesiace swoje rozlozone ...moze on wezmie ta prace na siebie??? kurcze laski pomozcie bo jestem ciemna w tej sprawie a naprawde mamy noz na gardle i musimy szukac dodatkochych dochodow..z gory dziekuje  |
Kasiu mĂłj synek teĹź dĹugo budziĹ siÄ czÄsto w nocy. TeĹź oszukiwaĹam go wodÄ
i po maĹu byĹo coraz lepiej,teraz ma juĹź tylko jednÄ
pobudkÄ,czasem przeĹpi caĹÄ
noc-ma 9 miesiÄcy.
A z dorabianiem niestety nie pomoge,obiĹo mi siÄ o uszy ,Ĺźe moĹźna coĹ dorobiÄ,ale moĹźe siÄ mylÄ,tylko tak mi siÄ kojarzy, Lepiej nie ryzykuj i zapytaj u ĹşrĂłdĹa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
|
Wysłany: 8 Mar 2012, 19:05 Temat postu: |
|
|
kasiajablonska napisał: | hej dziewczynki.jak Wasze pociechy??? moj maly jest swietny uwielbiam z nim spedzac czas dlatego oststnio nic sie nie odzywam skonczyl juz 4 miesiace i wazy ok 8 kg.prawie co 3 godz chce jesc hehehe:) w dzien jak w dzien ale w nocy co 3 godz sie budzi nadal...juz jedno mleko zastapilam mu woda zeby go troszke oszukac bo jest troszke nabity....a w nocy to chyba powinno sie spac a nie obrzeraz jak on to robi:) napiszcie mi jakies rady jak zrobic zeby spal dluzej??????
i jeszcze inne pytanie.oststnio popadlismy w straszne klopoty finansowe ,moj chlop stracil prace .caly czas cos probuje znalesc ale jak narazie kiepsko z tym,ale jest mozliwosc ze mi sie uda dorobic ...ale chyba ja nie moge??? chodzi mi o umowe? urlop konczy mi sie w kwietniu.mam szanse sie zalapac do sprzxatania po 16 nie na pelny etat.moj chlop tez w sumie jest jeszcze na maciezynskim,z tym ze w poprzedniej pracy mial 3 miesiace swoje rozlozone ...moze on wezmie ta prace na siebie??? kurcze laski pomozcie bo jestem ciemna w tej sprawie a naprawde mamy noz na gardle i musimy szukac dodatkochych dochodow..z gory dziekuje  |
Kasiu mĂłj synek teĹź dĹugo budziĹ siÄ czÄsto w nocy. TeĹź oszukiwaĹam go wodÄ
i po maĹu byĹo coraz lepiej,teraz ma juĹź tylko jednÄ
pobudkÄ,czasem przeĹpi caĹÄ
noc-ma 9 miesiÄcy.
A z dorabianiem niestety nie pomoge,obiĹo mi siÄ o uszy ,Ĺźe moĹźna coĹ dorobiÄ,ale moĹźe siÄ mylÄ,tylko tak mi siÄ kojarzy, Lepiej nie ryzykuj i zapytaj u ĹşrĂłdĹa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ewcia
| Dołączył: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 8 Mar 2012, 19:50 Temat postu: |
|
|
dziewczyny - wszystkiego najlepszego w dniu kobiet |
|