reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek dla bezrobotnych na Islandii
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 77, 78, 79 ... 93, 94, 95  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Trialerror

PostWysłany: 27 Maj 2012, 23:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasia1990 napisał:
Witam, przez ostatnie 6 lat pracowałam bez przerw w zatrudnieniu, przez ostatnie 2 lata pracowałam po 100 godzin miesiecznie. Pracodawca planuje redukcje etatów :/ Czy ktoś jest w stanie mi obliczyc teoretyczna wysokość zasiłku? Z góry dziękuje za pomoc
Tak,najprawdopodobniej może zrobić to, Urząd Pracy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
redd
Zablokowany z powodu dublowania ogłoszeń
PostWysłany: 27 Maj 2012, 23:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasia1990 napisał:
Witam, przez ostatnie 6 lat pracowałam bez przerw w zatrudnieniu, przez ostatnie 2 lata pracowałam po 100 godzin miesiecznie. Pracodawca planuje redukcje etatów :/ Czy ktoś jest w stanie mi obliczyc teoretyczna wysokość zasiłku? Z góry dziękuje za pomoc

nie wazne ile godzin pracujesz w miesiacu

to czy jak bys pracowal 300 ty bys mial wiekszy zasilek NIE
wazne jest na ile procent pracowales
jesli pracodawca ci nie zmienil i nadal masz 100% na umowie to i masz 100% zasilku

ale jest jeszcze jedna sprawa na twoja kozysc w zaleznosci od zawodu wykonywanego jest jakis minimalny limit miesieczny w pracy na 100% i pracodawca ma obowiazek ci ta prace zapewnic tak jak i ty masz obowiazek wykonywac ta prace zgodnie z umowa

podam na przykladzie mojej dziewczyny pracuje juz pare lat w jednej firmie panstwowej i robi na 2 zmiany zaczynajac druga zmiane o 16 a konczac o 24 i tak przez jakis okres pare miesiecy wracala wczesniej konczac o 22 bo zabrali nocne autobusy a firma nie chciala dawac na taxi wiec teoretycznie nie pracowala na 100% i po kilku miesiacach sama szefowa sie zorientowala i wszystkie te dni co konczyla wczesniej podliczyla i doliczyli jej te wszystkie godziny bo sama szefowa mowila ze nie moze tak byc bo nie przepracowala 100% etatu musiala by jej zmienic umowe

wiec liczac 170h w miesiacu obowiazkowe a ty pracowales 100 daje nam 1680 h w ciagu 2 lat ktorych nie zapewnil ci pracodawca czyli nie wywiazal sie z umowy i jak bys to dokladnie obliczyl i masz to udokumentowane to firma powinna ci wyplacic zalegle pieniadze
jesli zwolnia nie zastanawial bym sie tylko zadal zwrotu pieniedzy to masz prawie roczna pensje
Powrót do góry
czita
Zbyt częsta publikacja ogłoszeń!
PostWysłany: 1 Cze 2012, 12:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chcialam zapytac kiedy urzad pracy nie placi, nie placa za lipiec czy nie wyplacaja pieniedzy w lipcu?
neolia

PostWysłany: 1 Cze 2012, 21:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a niby czemu maja nie płacic?????????
Powrót do góry
czita
PostWysłany: 1 Cze 2012, 23:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bo jest jeden miesiac gdy nie placa i teraz sie zastanawiam za jaki miesiac bo nie pamietam.
jerry

PostWysłany: 3 Cze 2012, 12:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czita napisał:
Bo jest jeden miesiac gdy nie placa i teraz sie zastanawiam za jaki miesiac bo nie pamietam.

za ten w którym pojedziesz na urlop i się wyrejestrujesz lol no i może jeszcze w styczniu nie robią przelewów bo płacą w grudniu. Exclamation
Powrót do góry
neolia

PostWysłany: 3 Cze 2012, 12:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zgadzam sie, co ci ludzie juz wymyslaja????!!!!
Powrót do góry
czita
PostWysłany: 3 Cze 2012, 14:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No wlasnie, chyba ktos sobie to wymyslil. Wydaje mi sie ze ludzie czasami chca byc madrzejsi i wymyslaja jakies historyjki, cos wiedza ale nie do konca i sobie dodaja. Troche bylo to dla mnie dziwne ze urzad pracy jednego miesiaca nie placi, bo przeciez czasami na zasilku sa maz i zona i jak maja przezyc jesli nie dostana pieniedzy, ale fajnie ze juz wszytsko wiem. Dziekuje za info Smile
Kaleidoscope

PostWysłany: 3 Cze 2012, 16:09    Temat postu: Re: Zasiłek dla bezrobotnych na Islandii Odpowiedz z cytatem

FilipR79 napisał:
Hej
Czy ktos praktykowal i czy jest to wogole mozliwe pobieranie islandzkiego zasilku dla bezrobotnych w Polsce ( chetnie bym sobie odpoczal z 2-3 miesiace - oczywiscie aktywnie poszukujac pracy;) )?

No.... Dziwic sie,ze Polacy na Islandii maja tak ´dobra´ opinie... Sami sobie zarobili na bycie popychadlem Smile
Powrót do góry
dklimass
PostWysłany: 4 Cze 2012, 21:14    Temat postu: Letnie na zasilku nie w tym roku? Odpowiedz z cytatem

Witam czy to prawda ze w tym roku urzad pracy nie wyplaca letniego?W tamtym roku placili 10 czerwca 27 tys
Powrót do góry
frania2323

PostWysłany: 4 Cze 2012, 23:14    Temat postu: ? Odpowiedz z cytatem

witam tez mam takie same pytanie do kogos kto orientuje sie czy w tym miesiacy beda wyplacac dodatek letni do zasilku?pozdrawiam
Powrót do góry
PawełKniaź

PostWysłany: 5 Cze 2012, 12:30    Temat postu: Proszę o informację Odpowiedz z cytatem

Witam, po jakim czasie przepracowanym na 100% etatu należy się zasiłek dla bezrobotnych?

P.S dziękuję za odpowiedź z góy

P.S szkoda mi czasu na wertowanie, sprawdziłem 3 strony i nie znalazłem aktualnej odpowiedzi

P.S jeśli masz tylko krytykować, lepiej wykorzystaj ten czas na swój rozój

Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kaleidoscope

PostWysłany: 5 Cze 2012, 12:41    Temat postu: Re: Proszę o informację Odpowiedz z cytatem

PawełKniaĹş napisał:
Witam, po jakim czasie przepracowanym na 100% etatu należy się zasiłek dla bezrobotnych?

P.S szkoda mi czasu na wertowanie, sprawdziłem 3 strony i nie znalazłem aktualnej odpowiedzi

Pozdrawiam

Witam,
Pracownik ktĂłry ma prawo do 100% zasilku musi miec 12 ostatnich miesiecy przepracowanych na Islandii Smile
Skad wiem? Przeczytalam tutaj Wink https://www.vinnumalastofnun.is/atvinnuleysisbaetur/rettur-til-atvinnuleysisbota/

Justyna
Powrót do góry
marcus

PostWysłany: 5 Cze 2012, 15:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie na które nie otrzymałem wcześniej od nikogo odpowiedzi. Pracowałem na Islandii do lipca 2011 r więcej niż rok,chciałbym teraz wrócić ponownie na Islandię ,czy mam szansę otrzymać zasiłek?Dodam że przez ostatnie 7 miesięcy pracowałem w Polsce.Obecnie jestem bez pracy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość WP Kontakt
PawełKniaź

PostWysłany: 5 Cze 2012, 16:10    Temat postu: Re: Proszę o informację Odpowiedz z cytatem

Kaleidoscope napisał:
PawełKniaĹş napisał:

Pozdrawiam

Witam,
Pracownik ktĂłry ma prawo do 100% zasilku musi miec 12 ostatnich miesiecy przepracowanych na Islandii Smile
Skad wiem? Przeczytalam tutaj Wink https://www.vinnumalastofnun.is/atvinnuleysisbaetur/rettur-til-atvinnuleysisbota/

Justyna

Dæmi um Ăştreikning bĂłtarĂŠttar:
Launamaður sem hefur starfað Ă­ 100% starfi Ă­ 12 mĂĄnuði hefur ĂĄunnið sĂŠr 100% bĂłtarĂŠtt.
Launamaður sem hefur starfað Ă­ 100% starfi Ă­ 6 mĂĄnuði hefur ĂĄunnið sĂŠr 50% bĂłtarĂŠtt.
Launamaður sem hefur starfað Ă­ 75% starfi Ă­ 8 mĂĄnuði hefur ĂĄunnið sĂŠr 67% bĂłtarĂŠtt.
Launamaður sem hefur starfað Ă­ 50% starfi Ă­ 10 mĂĄnuði hefur ĂĄunnið sĂŠr 50% bĂłtarĂŠtt.

Z tego wynika , że na moje pytanie odpowiedź brzmi , że pracująn min 6 miesięcy na pełen etat (100%), należy mi się 50% kwoty zasiłku ?

Jaka jest kwota pełnego zasiłku na dzień dzisiejszy?

Przez jaki okres obowiązuje zasiłek ?

P.S. Dziękuje za wiadomość na skrzynke, odnośnie namiaru na podmiot odpowiedzialny za te przepisy. Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kaleidoscope

PostWysłany: 5 Cze 2012, 17:00    Temat postu: Re: Proszę o informację Odpowiedz z cytatem

PawełKniaĹş napisał:
Kaleidoscope napisał:
PawełKniaĹş napisał:

Pozdrawiam

Witam,

Justyna

Dæmi um Ăştreikning bĂłtarĂŠttar:
Launamaður sem hefur starfað Ă­ 100% starfi Ă­ 12 mĂĄnuði hefur ĂĄunnið sĂŠr 100% bĂłtarĂŠtt.
Launamaður sem hefur starfað Ă­ 100% starfi Ă­ 6 mĂĄnuði hefur ĂĄunnið sĂŠr 50% bĂłtarĂŠtt.
Launamaður sem hefur starfað Ă­ 75% starfi Ă­ 8 mĂĄnuði hefur ĂĄunnið sĂŠr 67% bĂłtarĂŠtt.
Launamaður sem hefur starfað Ă­ 50% starfi Ă­ 10 mĂĄnuði hefur ĂĄunnið sĂŠr 50% bĂłtarĂŠtt.

Z tego wynika , że na moje pytanie odpowiedź brzmi , że pracująn min 6 miesięcy na pełen etat (100%), należy mi się 50% kwoty zasiłku ?

Jaka jest kwota pełnego zasiłku na dzień dzisiejszy?

Przez jaki okres obowiązuje zasiłek ?

P.S. Dziękuje za wiadomość na skrzynke, odnośnie namiaru na podmiot odpowiedzialny za te przepisy. Smile

Hmm.. Wedlug strony internetowej biura pracy doklandie tak jak powyzej 6m-c (100%) uczyni 50% kwoty zasilku.

Pelna kwota zasilku (100%) liczac od ostatnich zmian ktĂłre mialy miejsce 1-01-2012 wynosi 167.176

Ostatnie pytanie jest dosc skomplikowane Smile
Z tego co wiem to cztery lata dla tych co poszli na zasilek od 1-03-2008...
Lecz osoby ktĂłre poszly na zasilek po tym czasie i do teraz to trzy lata.

Powiem szczerze, ze jesli chodzi o Biuro pracy na Islandi to nie dowiesz sie od nikogo jak jest dopĂłki nie porozmawiasz z kims kto tam pracuje lol
Powrót do góry
noir
PostWysłany: 9 Cze 2012, 12:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy pieniądze z tzw.wakacyjnego nalezą sie bezrobotnym? jesli tak to jaka kwota i kiedy są wypłacane
Powrót do góry
Trialerror

PostWysłany: 9 Cze 2012, 21:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

noir napisał:
czy pieniądze z tzw.wakacyjnego nalezą sie bezrobotnym? jesli tak to jaka kwota i kiedy są wypłacane
Tak ,należo się.
Powrót do góry
noir
PostWysłany: 12 Cze 2012, 13:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kiedy są wypłacane wakacyjne dla bezrobotnych?
Powrót do góry
Trialerror

PostWysłany: 12 Cze 2012, 22:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

noir napisał:
kiedy są wypłacane wakacyjne dla bezrobotnych?
Podobno JĂłtro.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 77, 78, 79 ... 93, 94, 95  Następny
Strona 78 z 95

Skocz do: