Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| kpkacha
| Do潮czy: 10 Kwi 2011 | Posty: 74 | Sk眃: Hafnarfjordur |
|
Wys砤ny: 11 Mar 2014, 19:11 Temat postu: usg |
|
|
Kasia89 napisa: | Ja robilam usg w 3d w 9manudir.is. To jest w Kopavogur. Koszt to 13.900 isk, w tym wliczone jest badanie usg, okolo 50 zdjec na plycie i krotki filmik ) Najwczesniej mozna sie zglosic w 27 tygodniu ciazy do 34 chyba, wedy jest najlepszy okres na paparazzi Fantastyczne doswiadczenie, przyjemna intymna atmosfera, polecam. |
A d艂ugo si臋 czeka? Czy np mo偶na si臋 um贸wi膰 z dnia na dzie艅? Czy robi膮 tylko w tygodniu czy na sobota te偶? _________________ "- A czym byliby ludzie bez mi艂o艣ci?
GIN膭CYM GATUNKIEM, odpar艂 艢mier膰" |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Kasia89
| Do潮czy: 29 Gru 2011 | Posty: 176 | |
|
Wys砤ny: 11 Mar 2014, 21:28 Temat postu: |
|
|
na ich stronie jest napisane, ze robia w godzinach 9.00-15.00 w poniedzialki, wtorki, czwartki i piatki. Ja pamietam, ze nawet nie dzownilam, napisalam do nich maila, ze bede w 27 tygodniu ciazy tego i tego dnia i chcialabym pierwszy mozliwy termin, i chyba jeszcze tego samego dnia, albo nastepnego dnia rano mi kobitka odpisala, ze wtedy i wtedy maja wolny termin i czy mi pasuje. Kolezanka sie umowila, ale cos jej wypadlo , wiec zadzwonilysmy dzien wczesniej i przenioslysmy na inny dzien i tez dalo rady, bez zadnych problemow. Placi sie na miejscu, mozna karta oczywiscie. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| magdawawa
| Do潮czy: 12 Mar 2014 | Posty: 2 | Sk眃: Warszawa |
|
Wys砤ny: 12 Mar 2014, 9:18 Temat postu: Re: usg |
|
|
kpkacha napisa: | Kasia89 napisa: | Ja robilam usg w 3d w 9manudir.is. To jest w Kopavogur. Koszt to 13.900 isk, w tym wliczone jest badanie usg, okolo 50 zdjec na plycie i krotki filmik ) Najwczesniej mozna sie zglosic w 27 tygodniu ciazy do 34 chyba, wedy jest najlepszy okres na paparazzi Fantastyczne doswiadczenie, przyjemna intymna atmosfera, polecam. |
A d艂ugo si臋 czeka? Czy np mo偶na si臋 um贸wi膰 z dnia na dzie艅? Czy robi膮 tylko w tygodniu czy na sobota te偶? |
Moja siostra te偶 tam robi艂a. Ona czeka艂a 2 dni na badanie. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kpkacha
|
Wys砤ny: 12 Mar 2014, 20:21 Temat postu: usg |
|
|
Dzi臋ki dziewczyny nie doczyta艂am informacji na stronie, strasznie jestem roztargniona
Dla zainteresowanych: w Lindexe w Smaralindzie na dziale bielizna s膮 fajne majtasy dla kobiet w ci膮偶y. 3 sztuki w paczce (2 czarne, jedna bia艂a), takie na brzuch, kosztuj膮 3 ty艣 bez korony. S膮 fajne kupi艂am je tydzie艅 temu i innych ju偶 nie zak艂adam, co艣 ka偶da bielizna mnie dra偶ni i uwiera niezale偶nie czy figi czy szorty. Wygoda noszenia jak dla mnie super i cenowo przyst臋pnie. Trzeba tylko z rozmiarem uwa偶a膰 ja nosz臋 38-40, wzi臋艂am rozmiar 36/38 i s膮 idealne.
Kupi艂am te偶 jedne takie "wypasione" majtasy w sklepie dwa 偶ycia, niedaleko smaralinda ([url]tvolif.is[/url]), w noszeniu super ale za jedn膮 par臋 zap艂aci艂am ponad 3,5 ty艣. _________________ "- A czym byliby ludzie bez mi艂o艣ci?
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Kasia89
| Do潮czy: 29 Gru 2011 | Posty: 176 | |
|
Wys砤ny: 12 Mar 2014, 22:14 Temat postu: |
|
|
Dla zainteresowanych, w sklepach internetowych tych firm co sa w Kopavogur : Tvo lif i Modurast mozna placic przez Netgiro - wysylaja rachunek na heimabanki i trzeba go uregulowac w ciagu dwoch tygodni. Czyli jakby ktos nie byl przy kasie w polowie miesiaca, a porzebowal cos dla ciezarnych, to mozna zaplacic przez Netgiro i po wyplacie uregulowac naleznosc  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kpkacha
|
Wys砤ny: 18 Mar 2014, 15:14 Temat postu: szko艂a rodzenia |
|
|
Dla zainteresowanych kursem przedporodowym u polskiej po艂o偶nej Patrycji - dzi艣 dzwoni艂am do przychodni i s膮 ju偶 4 pary na li艣cie (jest to minimum kt贸re jest wymagane do rozpocz臋cia kursu) wi臋c w najblizszym czasie zostanie wyznaczony termin kursu. Je艣li jest jeszcze kto艣 zainteresowany przy艂膮czeniem si臋 do tej grupy to mo偶na dzwoni膰 585-1400 (po islandzku i angielsku). Nast臋pny kurs mo偶e by膰 dopiero za 2-3 mc w zale偶no艣ci od ilo艣ci ch臋tnych. Po艂o偶ne zalecaj膮 uko艅czenie kursu przed 36 tygodniem ci膮偶y. _________________ "- A czym byliby ludzie bez mi艂o艣ci?
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| KoAlicja
| Do潮czy: 17 Lut 2014 | Posty: 13 | |
|
Wys砤ny: 21 Mar 2014, 10:26 Temat postu: szpital |
|
|
hej, czy kt贸ra艣 z was orientuje si臋 co zabra膰 do szpitala dla mamy? Trzeba mie膰 swoj膮 koszule i podk艂ady? Z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowiedzi |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| AANKA6
| Do潮czy: 30 Wrz 2009 | Posty: 8 | |
|
Wys砤ny: 21 Mar 2014, 16:21 Temat postu: hej, czy kt贸ra艣 z was orientuje si臋 co zabra膰 do szpitala dl |
|
|
Musisz miec ubranka dla maluszka,i koszule dla siebie,ja poprosilam i dali mi koszulke w ktorej rodzilam,podklady tam maja. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| morsuczek
| Do潮czy: 26 Lis 2008 | Posty: 79 | |
|
Wys砤ny: 21 Mar 2014, 23:49 Temat postu: |
|
|
a pampersy dla maluszka ? kiedys to wiem ze mieli w szpitalu ale podobno to zniesli bo im " znikalo " za duzo  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| KoAlicja
| Do潮czy: 17 Lut 2014 | Posty: 13 | |
|
Wys砤ny: 23 Mar 2014, 12:11 Temat postu: szpital |
|
|
Z tego co dowiedzia艂am si臋 od po艂o偶nej, trzeba mie膰 wszystko dla dziecka, czyli pieluszki, chusteczki, ubranka. Pozdrawiam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kpkacha
|
Wys砤ny: 23 Mar 2014, 15:14 Temat postu: 3D |
|
|
Do dziewczyn kt贸re robi艂y USG 3D - kiedy najlepiej i艣膰? Bli偶ej 27 tygodnia czy raczej 30-tego tygodnia? Trzy tygodnie to w ko艅cu olbrzymia r贸偶nica w wygladzie bobasa... _________________ "- A czym byliby ludzie bez mi艂o艣ci?
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ba艂wanek
| Do潮czy: 10 Wrz 2013 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 24 Mar 2014, 16:50 Temat postu: |
|
|
ja jestem teraz w 30 tygodniu i usg 3d mam teraz w czwartek moim zdaniem lepiej w 30 bo i maluszek wiekszy  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kpkacha
|
Wys砤ny: 24 Mar 2014, 20:34 Temat postu: 3d |
|
|
Na stronie pisz膮 偶e wszystko te偶 zale偶y od tego ile si臋 ma w贸d p艂odowych. W 30-tym tygodniu maluszek wi臋kszy ale mo偶e by膰 gorszy widok ze wzgl臋du na ma艂膮 ilo艣膰 w贸d, budow臋 matki (tkanka t艂uszczowa) i w og贸le na u艂o偶enie dziecka, a im wi臋ksze dziecko tym mo偶e by膰 gorzej ze zmian膮 pozycji je艣li b臋dzie akurat 藕le u艂o偶ony... niewiadomo co wybra膰.... _________________ "- A czym byliby ludzie bez mi艂o艣ci?
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kpkacha
|
Wys砤ny: 25 Mar 2014, 20:17 Temat postu: 3D |
|
|
Bookowa艂am dzi艣 sobie wizyt臋 na usg 3D, chyba mamy jaki艣 boom na t膮 us艂ug臋 bo najbli偶sze wolne terminy zaczynaj膮 si臋 z ko艅cem kwietnia, pocz膮tkiem maja. Pyta艂am te偶 czy to aby nie za p贸藕no, ale mi艂a Pani uspokoi艂a mnie, 偶e spokojnie mo偶na a偶 do 36-tego tygodnia robi膰 i jest dobry "widok". Je艣li si臋 zastanawiacie to nie czekajcie na ostatni膮 chwil臋 bo jak si臋 okazuje trzeba teraz czeka膰 na wolny termin prawie miesi膮c. _________________ "- A czym byliby ludzie bez mi艂o艣ci?
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ba艂wanek
| Do潮czy: 10 Wrz 2013 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 25 Mar 2014, 21:22 Temat postu: |
|
|
oo takie ju偶 kolejki s膮? ja jak zamawialam wizyte to dostalam termin za dwa tygodnie. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| olga0501
| Do潮czy: 16 Sty 2014 | Posty: 7 | |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| olga0501
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| olga0501
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| loka27
| Do潮czy: 21 Lis 2011 | Posty: 7 | Sk眃: 104 Reykjavik |
|
Wys砤ny: 27 Mar 2014, 20:27 Temat postu: |
|
|
odsprzedam biustonosz Valensia czarny rozmiar 90 D nowy(dla mnie niewlasciwy rozmiar) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| olga0501
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|