reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO� CI� OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI� SPROWOKOWA�, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo禼iZaloguj si�, by sprawdzi� wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id� do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 302, 303, 304 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
kpkacha

Do潮czy�: 10 Kwi 2011
Sk眃: Hafnarfjordur
PostWys砤ny: 11 Mar 2014, 19:11    Temat postu: usg Odpowiedz z cytatem

Kasia89 napisa�:
Ja robilam usg w 3d w 9manudir.is. To jest w Kopavogur. Koszt to 13.900 isk, w tym wliczone jest badanie usg, okolo 50 zdjec na plycie i krotki filmik Wink) Najwczesniej mozna sie zglosic w 27 tygodniu ciazy do 34 chyba, wedy jest najlepszy okres na paparazzi Wink Fantastyczne doswiadczenie, przyjemna intymna atmosfera, polecam.

A d艂ugo si臋 czeka? Czy np mo偶na si臋 um贸wi膰 z dnia na dzie艅? Czy robi膮 tylko w tygodniu czy na sobota te偶?
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn� wiadomo舵
Kasia89

Do潮czy�: 29 Gru 2011
PostWys砤ny: 11 Mar 2014, 21:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na ich stronie jest napisane, ze robia w godzinach 9.00-15.00 w poniedzialki, wtorki, czwartki i piatki. Ja pamietam, ze nawet nie dzownilam, napisalam do nich maila, ze bede w 27 tygodniu ciazy tego i tego dnia i chcialabym pierwszy mozliwy termin, i chyba jeszcze tego samego dnia, albo nastepnego dnia rano mi kobitka odpisala, ze wtedy i wtedy maja wolny termin i czy mi pasuje. Kolezanka sie umowila, ale cos jej wypadlo , wiec zadzwonilysmy dzien wczesniej i przenioslysmy na inny dzien i tez dalo rady, bez zadnych problemow. Placi sie na miejscu, mozna karta oczywiscie.
Powr髏 do g髍y
magdawawa

Do潮czy�: 12 Mar 2014
Sk眃: Warszawa
PostWys砤ny: 12 Mar 2014, 9:18    Temat postu: Re: usg Odpowiedz z cytatem

kpkacha napisa�:
Kasia89 napisa�:
Ja robilam usg w 3d w 9manudir.is. To jest w Kopavogur. Koszt to 13.900 isk, w tym wliczone jest badanie usg, okolo 50 zdjec na plycie i krotki filmik Wink) Najwczesniej mozna sie zglosic w 27 tygodniu ciazy do 34 chyba, wedy jest najlepszy okres na paparazzi Wink Fantastyczne doswiadczenie, przyjemna intymna atmosfera, polecam.

A d艂ugo si臋 czeka? Czy np mo偶na si臋 um贸wi膰 z dnia na dzie艅? Czy robi膮 tylko w tygodniu czy na sobota te偶?

Moja siostra te偶 tam robi艂a. Ona czeka艂a 2 dni na badanie.
Powr髏 do g髍y
kpkacha

PostWys砤ny: 12 Mar 2014, 20:21    Temat postu: usg Odpowiedz z cytatem

Dzi臋ki dziewczyny Smile nie doczyta艂am informacji na stronie, strasznie jestem roztargniona Smile

Dla zainteresowanych: w Lindexe w Smaralindzie na dziale bielizna s膮 fajne majtasy dla kobiet w ci膮偶y. 3 sztuki w paczce (2 czarne, jedna bia艂a), takie na brzuch, kosztuj膮 3 ty艣 bez korony. S膮 fajne kupi艂am je tydzie艅 temu i innych ju偶 nie zak艂adam, co艣 ka偶da bielizna mnie dra偶ni i uwiera niezale偶nie czy figi czy szorty. Wygoda noszenia jak dla mnie super i cenowo przyst臋pnie. Trzeba tylko z rozmiarem uwa偶a膰 ja nosz臋 38-40, wzi臋艂am rozmiar 36/38 i s膮 idealne.
Kupi艂am te偶 jedne takie "wypasione" majtasy w sklepie dwa 偶ycia, niedaleko smaralinda ([url]tvolif.is[/url]), w noszeniu super ale za jedn膮 par臋 zap艂aci艂am ponad 3,5 ty艣.
Kasia89

Do潮czy�: 29 Gru 2011
PostWys砤ny: 12 Mar 2014, 22:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla zainteresowanych, w sklepach internetowych tych firm co sa w Kopavogur : Tvo lif i Modurast mozna placic przez Netgiro - wysylaja rachunek na heimabanki i trzeba go uregulowac w ciagu dwoch tygodni. Czyli jakby ktos nie byl przy kasie w polowie miesiaca, a porzebowal cos dla ciezarnych, to mozna zaplacic przez Netgiro i po wyplacie uregulowac naleznosc Wink
Powr髏 do g髍y
kpkacha

PostWys砤ny: 18 Mar 2014, 15:14    Temat postu: szko艂a rodzenia Odpowiedz z cytatem

Dla zainteresowanych kursem przedporodowym u polskiej po艂o偶nej Patrycji - dzi艣 dzwoni艂am do przychodni i s膮 ju偶 4 pary na li艣cie (jest to minimum kt贸re jest wymagane do rozpocz臋cia kursu) wi臋c w najblizszym czasie zostanie wyznaczony termin kursu. Je艣li jest jeszcze kto艣 zainteresowany przy艂膮czeniem si臋 do tej grupy to mo偶na dzwoni膰 585-1400 (po islandzku i angielsku). Nast臋pny kurs mo偶e by膰 dopiero za 2-3 mc w zale偶no艣ci od ilo艣ci ch臋tnych. Po艂o偶ne zalecaj膮 uko艅czenie kursu przed 36 tygodniem ci膮偶y.
KoAlicja

Do潮czy�: 17 Lut 2014
PostWys砤ny: 21 Mar 2014, 10:26    Temat postu: szpital Odpowiedz z cytatem

hej, czy kt贸ra艣 z was orientuje si臋 co zabra膰 do szpitala dla mamy? Trzeba mie膰 swoj膮 koszule i podk艂ady? Z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowiedzi
Powr髏 do g髍y
AANKA6

Do潮czy�: 30 Wrz 2009
PostWys砤ny: 21 Mar 2014, 16:21    Temat postu: hej, czy kt贸ra艣 z was orientuje si臋 co zabra膰 do szpitala dl Odpowiedz z cytatem

Musisz miec ubranka dla maluszka,i koszule dla siebie,ja poprosilam i dali mi koszulke w ktorej rodzilam,podklady tam maja.
Powr髏 do g髍y
morsuczek

Do潮czy�: 26 Lis 2008
PostWys砤ny: 21 Mar 2014, 23:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a pampersy dla maluszka ? kiedys to wiem ze mieli w szpitalu ale podobno to zniesli bo im " znikalo " za duzo j臋zyk
Powr髏 do g髍y
KoAlicja

Do潮czy�: 17 Lut 2014
PostWys砤ny: 23 Mar 2014, 12:11    Temat postu: szpital Odpowiedz z cytatem

Z tego co dowiedzia艂am si臋 od po艂o偶nej, trzeba mie膰 wszystko dla dziecka, czyli pieluszki, chusteczki, ubranka. Pozdrawiam Smile
Powr髏 do g髍y
kpkacha

PostWys砤ny: 23 Mar 2014, 15:14    Temat postu: 3D Odpowiedz z cytatem

Do dziewczyn kt贸re robi艂y USG 3D - kiedy najlepiej i艣膰? Bli偶ej 27 tygodnia czy raczej 30-tego tygodnia? Trzy tygodnie to w ko艅cu olbrzymia r贸偶nica w wygladzie bobasa...
ba艂wanek

Do潮czy�: 10 Wrz 2013
PostWys砤ny: 24 Mar 2014, 16:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja jestem teraz w 30 tygodniu i usg 3d mam teraz w czwartek Smile moim zdaniem lepiej w 30 bo i maluszek wiekszy Smile
Powr髏 do g髍y
kpkacha

PostWys砤ny: 24 Mar 2014, 20:34    Temat postu: 3d Odpowiedz z cytatem

Na stronie pisz膮 偶e wszystko te偶 zale偶y od tego ile si臋 ma w贸d p艂odowych. W 30-tym tygodniu maluszek wi臋kszy ale mo偶e by膰 gorszy widok ze wzgl臋du na ma艂膮 ilo艣膰 w贸d, budow臋 matki (tkanka t艂uszczowa) i w og贸le na u艂o偶enie dziecka, a im wi臋ksze dziecko tym mo偶e by膰 gorzej ze zmian膮 pozycji je艣li b臋dzie akurat 藕le u艂o偶ony... niewiadomo co wybra膰....
kpkacha

PostWys砤ny: 25 Mar 2014, 20:17    Temat postu: 3D Odpowiedz z cytatem

Bookowa艂am dzi艣 sobie wizyt臋 na usg 3D, chyba mamy jaki艣 boom na t膮 us艂ug臋 bo najbli偶sze wolne terminy zaczynaj膮 si臋 z ko艅cem kwietnia, pocz膮tkiem maja. Pyta艂am te偶 czy to aby nie za p贸藕no, ale mi艂a Pani uspokoi艂a mnie, 偶e spokojnie mo偶na a偶 do 36-tego tygodnia robi膰 i jest dobry "widok". Je艣li si臋 zastanawiacie to nie czekajcie na ostatni膮 chwil臋 bo jak si臋 okazuje trzeba teraz czeka膰 na wolny termin prawie miesi膮c.
ba艂wanek

Do潮czy�: 10 Wrz 2013
PostWys砤ny: 25 Mar 2014, 21:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oo takie ju偶 kolejki s膮? Wink ja jak zamawialam wizyte to dostalam termin za dwa tygodnie.
Powr髏 do g髍y
olga0501

Do潮czy�: 16 Sty 2014
PostWys砤ny: 26 Mar 2014, 22:58    Temat postu: artykuly dla ciezarnych na IcelandNewsPolska Odpowiedz z cytatem

poradnik dla kobiet w ciazy na Islandii

http://icelandnews.is/category/polonia-islandia/kobieta-polonia-islandia
Powr髏 do g髍y
olga0501

PostWys砤ny: 26 Mar 2014, 23:09    Temat postu: poradnik Odpowiedz z cytatem

http://icelandnews.is/polonia-islandia/kobieta-polonia-islandia/poradnik-dla-kobiet-w-ciazy-na-islandii
Powr髏 do g髍y
olga0501

PostWys砤ny: 26 Mar 2014, 23:09    Temat postu: poradnik Odpowiedz z cytatem

http://icelandnews.is/polonia-islandia/kobieta-polonia-islandia/ciaza-odpowiadamy-na-pytania-czytelniczek
Powr髏 do g髍y
loka27

Do潮czy�: 21 Lis 2011
Sk眃: 104 Reykjavik
PostWys砤ny: 27 Mar 2014, 20:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

odsprzedam biustonosz Valensia czarny rozmiar 90 D nowy(dla mnie niewlasciwy rozmiar)
Powr髏 do g髍y
olga0501

PostWys砤ny: 1 Kwi 2014, 19:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czesc druga artykulu dla kobiet w ciazy na Islandii

http://icelandnews.is/polonia-islandia/kobieta-polonia-islandia/poradnik-dla-kobiet-w-ciazy-na-islandii-czesc-ii
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id� do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 302, 303, 304 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 303 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa� nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada� w tematach
Nie mo縠sz zmienia� swoich post體
Nie mo縠sz usuwa� swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa� w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.