Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 29 Lip 2007, 20:20 Temat postu: |
|
|
old star, pomyĹl o ogoleniu wÄ
sĂłw, ale tych na mĂłzgu... ;] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasijaa
| Dołączył: 21 Lip 2007 | Posty: 8 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 2 Sie 2007, 17:17 Temat postu: szukam pracy jako opiekun osob starszych |
|
|
szukam pracy jako opiekun osob starszych , czy ktos zna adresy jakis domow opieki w reykjaviku lub adresy ich stron internetowych ?
moze byc tez praca do sprzatania w domu opieki ale tylko na póŠetatu .
niehc mi ktos pomoze , bo ja nie moge znaleĹÄ zadnych stron z domami opieki
dziÄki |
|
Powrót do góry |
|
 |
| shojo_toshi
| Dołączył: 01 Sie 2007 | Posty: 2 | Skąd: BiaĹa Podlaska |
|
Wysłany: 4 Sie 2007, 11:39 Temat postu: |
|
|
czy jest ktos kto zglosil sie do pracy w fabryce domow? bardzo pilnie chcialabym porozmawiac z kims takim  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| marika
| Dołączył: 21 Wrz 2006 | Posty: 91 | Skąd: GDYNIA |
|
Wysłany: 5 Sie 2007, 8:11 Temat postu: Szukam pracy |
|
|
Witam wszystkich.
Interesuje mnie praca w zawodzie terapeuta fizjoterapi,masaz,szczegolnie w osrodkach domow spokojnej starosci lub w hotelach,gabinety masazu i terapi.Ciekawa jestem czy ten kraj ma zapotrzebowanie na takiego typu zawod oraz czy nasi rodacy i islandczycy korzystaja z takich zabiegow.
pozdr
Marika |
|
Powrót do góry |
|
 |
| shojo_toshi
| Dołączył: 01 Sie 2007 | Posty: 2 | Skąd: BiaĹa Podlaska |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Romuald
| Dołączył: 05 Sie 2007 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 6 Sie 2007, 18:37 Temat postu: |
|
|
Witam. Mam 47 lat. PracowaĹem kilkanaĹcie lat w zawodzie monter konstrukcji stalowych, monter rurociÄ
gĂłw, konserwator w hotelu. Posiadam uprawnienia spawania gazowego oraz uprawnienia elektryka do 1kV. Nie znam jÄzyka angielskiego. ChciaĹbym pracowaÄ w Islandii ale nie wiem jak siÄ do tego zabraÄ. BojÄ siÄ u poĹrednikĂłw, gdyĹź nie staÄ mnie na oszustwo z ktĂłrym siÄ juĹź spotkaĹem. MoĹźe ktoĹ pomoĹźe mi znaleĹşÄ prace. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 6 Sie 2007, 20:43 Temat postu: |
|
|
Bez jÄzyka licho. Praca zawsze siÄ znajdzie, ale jeĹli nie rozumiesz co pracodawca mĂłwi do Ciebie, to zawsze bÄdziesz skazany na poĹrednika. WaĹźne jest, aby przynajmniej rozumieÄ, niekoniecznie mĂłwiÄ. JeĹli nie rozumiesz, musisz pracowaÄ razem z Polakami, ktĂłrzy rozumiejÄ
. Nie jest to zbytnio radosna perespektywa. Lepiej nauczyÄ sie szybko, choÄby podstaw. Islandczycy sÄ
wyrozumiali, gdy widzÄ
Ĺźe ktoĹ siÄ stara. Ale gdy facet kompletnie nie kuma, sam rozumiesz. Kicha. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 9 Sie 2007, 11:35 Temat postu: |
|
|
Hejka szukam pracy najlepiej sprzatania. Znam komunikatywnie angielski, mieszkam w Mosfellsbaer jakby ktos cos wiedzial gdzie moge sprĂłbowac swoich sil hehe to dajcie znac na priv. Dzieki pozdrĂłwka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Aga
| Dołączył: 12 Lip 2007 | Posty: 36 | |
|
Wysłany: 9 Sie 2007, 23:56 Temat postu: PRACA W REYKJAWIKU ? MOĹťE KTOĹ MOĹťE POMĂC ?? |
|
|
Witam ,mĂłj mÄ
Ĺź obecnie przebywa w Reykjaviku i szuka pracy .Zna jezyk niemiecki w stopniu dobrym .Na dzieĹ dzisiejszy sytuacja wyglÄ
da nieciekawie .Bardzo proszÄ o pomoc ,moje gg8769190 lub na PW
Z GĂRY DZIÄKUJE ZA KAĹťDÄ POMOC |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Sushi_Tiger
| Dołączył: 10 Lut 2007 | Posty: 18 | Skąd: Dublin |
|
Wysłany: 11 Sie 2007, 14:31 Temat postu: |
|
|
Aktualnie mieszkam w Dublinie, do Reykjaviku przylatujÄ 28.IX, czasu wiÄc co prawda jeszcze trochÄ jest, ale wolÄ dmuchaÄ na zimne. Mam 24 lata, wyksztaĹcenie wyĹźsze prawnicze. Za granicÄ
(Nowy Jork, Oslo, Dublin) imaĹem siÄ róşnych, gĹĂłwnie fizycznych zajÄÄ. Biegle wĹadam angielskim, trochÄ sĹabiej niemieckim i rosyjskim, zaczÄ
Ĺem uczyÄ siÄ norweskiego. PodejmÄ pracÄ, najchÄtniej w sektorze usĹugowym (mam doĹwiadczenie jako barman, sprzedawca, handlowiec, dziennikarz - aktualnie pracujÄ jako off-license assistant). ByĹbym bardzo wdziÄczny za ewentualne wskazĂłwki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kaszub
| Dołączył: 13 Mar 2007 | Posty: 58 | |
|
Wysłany: 11 Sie 2007, 18:57 Temat postu: OpĹaca siÄ? |
|
|
W londynie pĹacÄ
za wymianÄ bateri kranowej 100 funtow a pracujac na budowie te 7 tys pln moĹźna odloĹźyÄ wiÄc czy rzeczywiĹcie warto pchac sie na wyspÄ dla mamony? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Sie 2007, 23:20 Temat postu: |
|
|
A w Brytanii dalej woda zimna leci osobno a gorÄ
ca osobno? Z dwu róşnych dziurek? A propos wymiany baterii. Bo dla mnie to byĹo najgorsze. NiemĂłwiÄ
c o samochodach nagle wyjeĹźdĹźajÄ
ch nie z tej strony, co w kaĹźdym normalnym kraju. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Dziadek ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 09 Sie 2007 | Posty: 149 | Skąd: Hafnarfjordur |
|
Wysłany: 13 Sie 2007, 19:36 Temat postu: PODEJMÄ PRACÄ W REYKJAVIKU LUB OKOLICACH ! PILNE ! |
|
|
Witam wszystkich forumowiczĂłw .Od tygodnia mieszkam w Reykjaviku i pilnie poszukuje pracy.Jestem sumienny ,obowiÄ
zkowy i uczciwy.J.niemiecki w stopniu komunikatywnym.Szybko siÄ ucze .Bardzo proszÄ o pomoc i z gĂłry dziÄkuje .tel.857 38 68 lub na PW. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Aga
| Dołączył: 12 Lip 2007 | Posty: 36 | |
|
Wysłany: 13 Sie 2007, 19:42 Temat postu: Poszukuje pracy Reykjavik lub okolice ..bardzo pilne !! |
|
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie ..poszukuje pracy w Reykjaviku .ChÄtnie zaopiekuje siÄ maĹym dzieckiem poniewaz sama mam 2-letniego synka.Moze jakaĹ mama ma problemy z maĹÄ
pociechÄ
i nie moze w zwiazku z tym podjÄ
Ä pracy ..chÄtnie pomogÄ czekam na propozycje ..moje gg8769190 lub na PW
pozdrawiam wszystkich cieplutko |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 14 Sie 2007, 10:20 Temat postu: SZUKAM PRACY.. |
|
|
UZYTKOWNIK ZBANOWANY ZA SPAMOWANIE!
Czesc szukam pracy najlepiej sprzatania W ISLANDII. Znam komunikatywnie angielski, mieszkam w Mosfellsbaer jakby ktos cos wiedzial to bardzo prosze dajcie mi znak na priv..BEDE BARDZO WDZIECZNA..POZDRAWIAM! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| werka_b
| Dołączył: 14 Sie 2007 | Posty: 1 | Skąd: mosfellsbaer |
|
Wysłany: 14 Sie 2007, 11:04 Temat postu: POSZUKUJE.. |
|
|
hej. poszukuje pracy,najlepiej sprzatanie. mieszkam w mosfellsbaer. znam komunikatywnie angielski. jezeli ktos bedzie miaĹ jakies informacje, z gory dziekuje. i czekam na odpowiedz pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 14 Sie 2007, 11:11 Temat postu: Re: Poszukuje pracy Reykjavik lub okolice ..bardzo pilne !! |
|
|
Aga napisał: | Witam wszystkich bardzo serdecznie ..poszukuje pracy w Reykjaviku .ChÄtnie zaopiekuje siÄ maĹym dzieckiem poniewaz sama mam 2-letniego synka.Moze jakaĹ mama ma problemy z maĹÄ
pociechÄ
i nie moze w zwiazku z tym podjÄ
Ä pracy ..chÄtnie pomogÄ czekam na propozycje ..moje gg8769190 lub na PW
pozdrawiam wszystkich cieplutko |
w polskim sklepie duzo jest ogloszen z pilnowaniem dziecii jak przypomne se gdzie ten sklep jest to ci dam znac:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania3d
| Dołączył: 08 Sie 2007 | Posty: 1 | Skąd: Polska |
|
Wysłany: 14 Sie 2007, 13:17 Temat postu: Praca - Budowlanka |
|
|
Witam Wszystkim .
Zamierzam razem z moim facetem wyjechac do Islnadi do pracy. On poszukuje pracy w dziedzinie budowlanej (pracuje juĹź w niej kilka lat wiec ma doĹwiadczenie). Nie stety zupaĹnie nie wiemy gdzie szukac tej pracy i w jakich firmach, z kim siÄ kontakotwaÄ i jak. Czy ktoĹ moĹźe nam pomĂłc, cos doradziÄ lub poleciÄ. Z gĂłry dziÄkuje za pomoc.
Pozdrawiam
Ania |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Sie 2007, 16:49 Temat postu: |
|
|
znam 3 Polskich "roboli" sklonnych wyjechac do roboty u Islandczykow.
Warunek , Islandzki pracodawca musi zamotac im dach nad glowÄ
.
MogÄ
przybyc very soon. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 23 Sie 2007, 16:55 Temat postu: |
|
|
tak sporo ludzi korzysta z fizjoterapi. ja tez do nich naleze wiec czesto bywam w takim miejscu.
mysle ze agielski moze jednak nie wystarczyc ale napewno sa miejsca ze moze. Jesli znasz islandzki tak zeby zrozumiec co kogo i gdzei boli to ja mysle ze napewno znajdziesz prace. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|