Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| kamilon1985
| Dołączył: 15 Mar 2008 | Posty: 2 | Skąd: EĹksterdam |
|
Wysłany: 15 Mar 2008, 16:57 Temat postu: szukam zatrudnienia , reyk |
|
|
jestem zainteresowany pracÄ
w stolicy, posiadam uprawnienia na wozek widlowy, staz w pracy na budowach, srednio-zaawansowany angielski, 23 lata. mail kamilon1985@o2.pl
na Islandii od wtorku.
pozdrawiam i zarazem witam Was. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 15 Mar 2008, 20:08 Temat postu: |
|
|
Moze ktos powinien napisac jaki jest teraz stosunek korony do euro i ze praca tu staje sie malo oplacalna dla tych co mysla tylko o wysylaniu kasy do Polski. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| owieczkowo
| Dołączył: 17 Paź 2007 | Posty: 76 | |
|
Wysłany: 15 Mar 2008, 21:46 Temat postu: |
|
|
a czemu sam tego nie zrobisz?
dla zainteresowanych i niezorintowanych moge podac ze na dzien dzisiejszy stosunek koronki do euro jest: 111,55= 1 euro!!!
dla porowniania jeszcze w grudniu bylo 87 = 1 euro..
mysle ze jesli ktos chce sie tu wybrac w celach zarobkowych to sie kompletnie nie oplaca na chwile obecna..no chyba ze ktos ma nagrana prace ze zarobi z 200 tys na reke ( no ale kto tak ma? )
porownywalalm 2 dni temu zarobki z koleznka co pracuje w irlandii- sprzata w hotelu w malej miejscowosci - 14 euro za zwykla godzine pracy (to juz cos ponad 1400 koron brutto - a kto tu tyle ma? ) a podatku placi 21 % tylko..no i duozoo taniej wychodzi jej mieszkanie i jedzenie..
ale wybor nalezy do ludzi:) _________________ http://modblog.bmezine.com/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| szczur4x4
 | Dołączył: 09 Sty 2008 | Posty: 251 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 16 Mar 2008, 0:07 Temat postu: |
|
|
owieczkowo napisał: | a czemu sam tego nie zrobisz?
dla zainteresowanych i niezorintowanych moge podac ze na dzien dzisiejszy stosunek koronki do euro jest: 111,55= 1 euro!!!
dla porowniania jeszcze w grudniu bylo 87 = 1 euro..
mysle ze jesli ktos chce sie tu wybrac w celach zarobkowych to sie kompletnie nie oplaca na chwile obecna..no chyba ze ktos ma nagrana prace ze zarobi z 200 tys na reke ( no ale kto tak ma? )
porownywalalm 2 dni temu zarobki z koleznka co pracuje w irlandii- sprzata w hotelu w malej miejscowosci - 14 euro za zwykla godzine pracy (to juz cos ponad 1400 koron brutto - a kto tu tyle ma? ) a podatku placi 21 % tylko..no i duozoo taniej wychodzi jej mieszkanie i jedzenie..
ale wybor nalezy do ludzi:) |
czeĹc Madzia, ja mam wiÄcej i pisaĹem posty Ĺźe potrzebujemy do pracy na dwa stanowiska tyle Ĺźe nikt siÄ nie zgĹosiĹ bo albo angielskiego nie znali albo nie speĹniali warunkĂłw choÄ wygĂłrowane nie byĹy... po tym mam widoczny przekrĂłj ludzi szukajÄ
cych pracy, trzeba fachowcĂłw do pracy a takich brakuje, a do noszenia desek na budowie to ludzi jest uuuuu, tylko za jakÄ
kasÄ? skoĹczyĹo siÄ dobrze bo firma gdzie pracowaĹ mĂłj kolega zbankrutowaĹa (juĹź do tego tu dochodzi...), wiÄc wziÄ
Ĺem go do siebie i bÄdzie miaĹ na rÄke 250 tysi/miesiÄ
c, nie pracujÄ
c wieczorami... ale chÄtnych nie byĹo.......... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 16 Mar 2008, 0:17 Temat postu: |
|
|
hej szczur
wez mnie do siebie  naucze sie wszystkiego za taka kase bede bardzo precyzyjny i dokladny  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| szczur4x4
|
Wysłany: 16 Mar 2008, 0:28 Temat postu: |
|
|
zyzak napisał: | hej szczur
wez mnie do siebie  naucze sie wszystkiego za taka kase bede bardzo precyzyjny i dokladny  |
dzwoĹ do Arona, jeszcze chyba chce mechanika, za 5 dni w tyg po 8 godzin 180 000 na rÄkÄ, za nadgodziny 1500 na rÄkÄ, numer masz na priv. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| owieczkowo
|
Wysłany: 16 Mar 2008, 0:30 Temat postu: |
|
|
szczurek..wyslam ci wiadomosc na priv:P
na temat..no zobacz czego.. _________________ http://modblog.bmezine.com/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| szczur4x4
|
Wysłany: 16 Mar 2008, 0:33 Temat postu: |
|
|
szok co zaczyna siÄ dziaÄ... mam juĹź kilku znajomych , ktĂłrzy stracili pracÄ bo firmy popadaĹy.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 16 Mar 2008, 0:51 Temat postu: |
|
|
szczur4x4 napisał: | zyzak napisał: | hej szczur
dzwoĹ do Arona, jeszcze chyba chce mechanika, za 5 dni w tyg po 8 godzin 180 000 na rÄkÄ, za nadgodziny 1500 na rÄkÄ, numer masz na priv. |
hmmm... to jednak wole to co mam i prace z moja ukochana i mam prawie tyle samo
jak bedziesz mial cos za 250.000 isk na lape , albo studio na oku to daj znac   
Pozdrawiamy !!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| szczur4x4
|
Wysłany: 16 Mar 2008, 1:26 Temat postu: |
|
|
zyzak, jak co dzieĹ zrobisz 2 nadgodziny i w soboty po 2 to wyjdzie Ci ponad 250 tysi na rÄkÄ, ale ty nie umiesz spawaÄ.... no po piciu owszem... hahaha
3m siÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lili67
 | Dołączył: 05 Mar 2008 | Posty: 239 | Skąd: HafnarfjĂśrdur/Keflavik |
|
Wysłany: 16 Mar 2008, 3:02 Temat postu: |
|
|
owieczkowo napisał: | dla zainteresowanych i niezorintowanych moge podac ze na dzien dzisiejszy stosunek koronki do euro jest: 111,55= 1 euro!!! dla porowniania jeszcze w grudniu bylo 87 = 1 euro.. |
Bardziej w listopadzie byĹo poniĹźej 90 ISK za 1 EUR, w grudniu juĹź powyĹźej.
http://www.landsbanki.is/english/markets/exchangerates/currencylist/#EUR-ISK
owieczkowo napisał: | mysle ze jesli ktos chce sie tu wybrac w celach zarobkowych to sie kompletnie nie oplaca na chwile obecna..no chyba ze ktos ma nagrana prace ze zarobi z 200 tys na reke ( no ale kto tak ma? ) |
No bez przesady. Wielu tak ma.
owieczkowo napisał: |
porownywalalm 2 dni temu zarobki z koleznka co pracuje w irlandii- sprzata w hotelu w malej miejscowosci - 14 euro za zwykla godzine pracy (to juz cos ponad 1400 koron brutto - a kto tu tyle ma? ) |
j.w.
owieczkowo napisał: | a podatku placi 21 % tylko..no i duozoo taniej wychodzi jej mieszkanie i jedzenie..
ale wybor nalezy do ludzi:) |
JeĹli obliczysz podatek wg stawki i odejmiesz ulgÄ, to przy zarobkach rzÄdu 250 tys. brutto wychodzi ok. 22% (tylko?).
A zreszta w Irlandii samochody jeĹźdĹźÄ
nie po tej stronie ulicy, co w kaĹźdym normalnym kraju. Nie ma czego zazdroĹcic. _________________ Legere et non intellegere neglegere est |
|
Powrót do góry |
|
 |
| thomase
| Dołączył: 22 Lis 2006 | Posty: 129 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 16 Mar 2008, 3:29 Temat postu: |
|
|
chyba nie w kazdej Irlandii jezdza nie potej stronie ulicy co w kazdym normlanym  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 16 Mar 2008, 3:55 Temat postu: |
|
|
thomase napisał: | chyba nie w kazdej Irlandii jezdza nie potej stronie ulicy co w kazdym normlanym  |
mowisz o irlandii nad wisĹÄ
? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| thomase
|
Wysłany: 16 Mar 2008, 5:13 Temat postu: |
|
|
interpretuj jak uwazasz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| owieczkowo
|
Wysłany: 16 Mar 2008, 16:28 Temat postu: |
|
|
do lili
wiem ze niektorzy zarabiaja tu po 200 tys koron na reke i wiecej --ale pytanie ile lat tu siedza, ile prac ciagna - 2?..albo pracuja jako fachowcy wiec za inna stawke..
odliczam tez budowe - gdzie robi sie duzo nadgodzin
nie wiem ilu osobom chcacym przyjechac tutaj uda sie znalezc prace gdzie da im sie zarobic 200 tys na reke
jesli znasz takie miejsca to moze podziel sie tym z nami
sama chetnie wtedy sie tam wybiore i pewnie wielu innych
przecietnie to tu placa 120 -130 tys na reke..(bez nadgodzin) _________________ http://modblog.bmezine.com/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| RYBA
| Dołączył: 27 Gru 2007 | Posty: 37 | |
|
Wysłany: 16 Mar 2008, 16:44 Temat postu: |
|
|
ja zarabiam ponad 200 na reke pracuje od 8 do 15 czasem nawet tylko 20 dni miesiecznie i nawet znajomosc jezyka niejest mi potrzebna |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lili67
 | Dołączył: 05 Mar 2008 | Posty: 239 | Skąd: HafnarfjĂśrdur/Keflavik |
|
Wysłany: 16 Mar 2008, 18:09 Temat postu: |
|
|
owieczkowo napisał: | do lili
wiem ze niektorzy zarabiaja tu po 200 tys koron na reke i wiecej --ale pytanie ile lat tu siedza, ile prac ciagna - 2?..albo pracuja jako fachowcy wiec za inna stawke..
odliczam tez budowe - gdzie robi sie duzo nadgodzin
nie wiem ilu osobom chcacym przyjechac tutaj uda sie znalezc prace gdzie da im sie zarobic 200 tys na reke
jesli znasz takie miejsca to moze podziel sie tym z nami
sama chetnie wtedy sie tam wybiore i pewnie wielu innych
przecietnie to tu placa 120 -130 tys na reke..(bez nadgodzin) |
KaĹźdy powinien byc fachowcem w tym co robi. JeĹli odliczasz budowy to rzeczywiĹcie odpadnie pewnie z 80% naszych rodakĂłw. Czyli rozmawiamy o wyjÄ
tkach?
Nie wiem co jest zlego w nadgodzinach? WiÄkszosc z nas jest tu chyba na jakis czas? ChcÄ
zarobic i wrĂłcic do Polski. A z wolnym czasem i tak nie wiedzieliby co zrobic. Gdy pytam moich pracownikĂłw, czy chcÄ
pracowac w sobotÄ, jak myĹlisz ilu z nich nie chce? Nawet mĹodzi chĹopcy, ktĂłrzy majÄ
tu dziewczyny czy Ĺźony, chcÄ
dorobic, chociaĹź bez nadgodzin majÄ
ponad 200tys, na rÄkÄ.
A jeĹli prowadzisz swĂłj wĹasny biznes, czy liczysz sobie nadgodziny? Nie, pracujesz tyle, ile trzeba. I czÄsto jest to ponad 16 godzin.
Niestety na ten moment nie mogÄ przyjÄ
c nowych ludzi. Ja teĹź mam problem z niestabilnÄ
koronÄ
. Ale niczego nie wykluczam. _________________ Legere et non intellegere neglegere est |
|
Powrót do góry |
|
 |
| thomase
|
Wysłany: 16 Mar 2008, 18:15 Temat postu: |
|
|
no bez jaj, ze ktos tu pracuje za 130 tys koron miesiecznie.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| owieczkowo
|
Wysłany: 16 Mar 2008, 19:04 Temat postu: |
|
|
nie sadze zeby kazdy robil tu na budowach? a kobiety? jest tu bardzo duzo polek..
to milo ze u ciebie sie placi 200 tys bez nadgodzin na reke..ale jaka to praca i branza? jesli moge zapytac??
no i nadgodziny extra sprawa (czy ja pisalam ze to cos zlego? - czytaj ze zroumieniem)..tylko ze nie zawsze firma je oferuje..albo chetnych jest tak duzo osob..i nie zawsze sie je dostaje
ostanio szukalam pracy..wiec wiem jakie sa stawki..bo wszedzie pytalam o zarobki..i przewaznie bylo to 160-180 tys brutto..i moze pare nadgodzin w miesiacu..albo wcale.( bo jasne ze przy takiej wyplacie od razu pytalm o mozliwosc nadgodzin).duzo firm szuka tez - ale na np 50 % albo 70 % etatu i czasem jes t to praca na zmainy - wiec ciezko zgrac to z druga praca..a z jednej pracy na pol etatu ciezko wyzyc
mam podawac firmy gdzie tak placa? spora lista sie uzbierala juz..
wiec ci co przyjada np za tydzien moga liczyc przewaznie(o ile znajda prace) wlasnie na takie zarobki
tez zarabilam po 200 tys na reke (w 2 pracach i przy nadgodzinach w pracy glownej)
wiec nie twierdze ze jest to niemozliwe..tylko jakie szasne sa na to na chwile obecna?
a majac na mysli fachowcow myslam o np inzynierach, osobach zajmujacych sie jakas konkretna dzialka..nop tak jak szczur naprawa i bajerowaniem duzych autek..znajacych jezyk _________________ http://modblog.bmezine.com/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| janik
| Dołączył: 16 Mar 2008 | Posty: 197 | Skąd: KOPAVOGUR |
|
Wysłany: 16 Mar 2008, 20:38 Temat postu: |
|
|
Nie trzeba byÄ inĹźynierem Ĺźeby zarabiaÄ ponad 200 tys. wystarczy mieÄ kwalifikacje w swym zawodzie. Moim zdaniem sytuacja wraca do normalnoĹci gdzie fachowcy sÄ
cenieni i poszukiwani. Ostatno caĹy czas sÄ
ogĹoszonia dla hydraulikĂłw, elektrykĂłw, te grupy zawodowe zarabiajÄ
nieraz ponad 300 tys. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|