Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 25 Lip 2008, 8:44 Temat postu: |
|
|
Hej mamusie
O艣wiadczam wszem i wobec 偶e 23 lipca o godz 19 przysz艂a na 艣wiat nasza d艂ugo wyczekiwana Amelka. Wa偶y 3260g i mie偶y 49 cm. Przsz艂am wiele trudu i bulu ale warto by艂o kto nie wie przekona sie w kr贸tce |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 25 Lip 2008, 9:53 Temat postu: |
|
|
Gratuluj臋 i pozdrawiam ca艂膮 rodzink臋 w komplecie.  _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| esmerka31
| Do潮czy: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wys砤ny: 25 Lip 2008, 9:55 Temat postu: dzidzius |
|
|
zuzula gratulacje:))))) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
| Do潮czy: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wys砤ny: 25 Lip 2008, 10:49 Temat postu: |
|
|
szczere gratulacje  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| livlilo
| Do潮czy: 03 Wrz 2007 | Posty: 14 | |
|
Wys砤ny: 25 Lip 2008, 11:10 Temat postu: |
|
|
Wielkie gratulacje dla dzielnej mamusi i c贸reczki.
Mnie ta rado艣膰 czeka za 13 tygodni  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| malwina86
| Do潮czy: 07 Pa 2007 | Posty: 189 | Sk眃: Pozna艅-Keflavik |
|
Wys砤ny: 25 Lip 2008, 13:46 Temat postu: |
|
|
GRATULACJE  _________________
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kathyn
| Do潮czy: 06 Mar 2006 | Posty: 44 | Sk眃: Mosfellsbaer |
|
Wys砤ny: 25 Lip 2008, 16:28 Temat postu: |
|
|
Wielkie gratulacje...Amelka 艣liczne imi臋...Ja jeszcze 11 tygodni musz臋 cierpliwie poczeka膰 pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Magda77
| Do潮czy: 10 Lip 2008 | Posty: 67 | |
|
Wys砤ny: 25 Lip 2008, 19:53 Temat postu: |
|
|
I ja do艂膮czam si臋 do gratulacji Zuzula Je艣li masz ochot臋 na wspomnienia to napisz nam wi臋cej jak to by艂o. Ciekawe, czy trafi艂a艣 na dy偶ur polskiej po艂o偶nej i jak d艂ugo to wszytko trwa艂o. Mo偶e jakie艣 rady dla nas?? Ja mam przed sob膮 6 tyg wi臋c skorzystam z ka偶dej rady
Zdr贸wka dla Ciebie i Amelci!!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 25 Lip 2008, 20:43 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny bardzo dzi臋kuje za gratulacje i strasznie si臋 ciesz臋, 偶e ju偶 po wszystkim i mam moja niuni臋 przy sobie. A wra偶e艅 wiele by艂o. W 艣rod臋 rano ju偶 nie wytrzyma艂am buli i pojecha艂am do szpitala. Tam okaza艂o si臋 偶e mam rozwarcie na 4 cm ale skurcze dalej by艂y nieregularne. Podali mi p贸藕niej kropl贸wke na wywo艂anie skurczy no i zacz臋艂o si臋. Oko艂o po艂贸dnia skurcze by艂y ju偶 nie do wytrzymania i do ka偶dego kolejnego bra艂am gaz. Przy rozwarciu 7 cm nie wytrzyma艂am z bulu i poprosi艂am o znieczulenie do kr臋gos艂upa bo by艂am troszeczk臋 zakr臋cona po tym gazie i nie wiedzia艂am co si臋 ze mn膮 dzieje. Po podaniu znieczulenia zosta艂o tylko uczucie parcia a reszta by艂a spoko. Ostatnie dwa parcia jednak by艂y bardzo silne i niestety troszeczk臋 pop臋ka艂am. No i to bardzo kr贸tka historia narodzin nowego 偶ycia. Licz膮c od podania kropl贸wki por贸d trwa艂 ok 7 godzin.  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Lipaza666
| Do潮czy: 30 Lip 2007 | Posty: 44 | Sk眃: Eskifjordur Islandia |
|
Wys砤ny: 26 Lip 2008, 11:27 Temat postu: |
|
|
cze艣膰 dziewczyny!!!mam pytanie czy kt贸ra艣 z Was mieszka mo偶e w Eskifjordur ja w艂a艣nie si臋 tu wprowadzi艂am z c贸reczk膮 10 miesi臋cy do m臋偶a i szukam kompanki na spacery hehehhe mo偶e akurat b臋dzie ra藕niej pozdrawiam i czekam!! _________________ Przyja藕艅 to dwie dusze w jednym ciele. Mi艂o艣膰 to jedna dusza w dw贸ch cia艂ach. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Winia
| Do潮czy: 05 Mar 2007 | Posty: 69 | Sk眃: keflavik |
|
Wys砤ny: 28 Lip 2008, 23:38 Temat postu: |
|
|
Zuzula ja r贸wnie偶 do艂aczam si臋 do gratulacji. Sama pami臋tam jak zacz臋艂am ten temat kiedy jeszcze by艂am w ci膮偶y a tu prosz臋 temat si臋 rozwin膮艂 i jest popularny, jednak jest nas mamusiek du偶o na tej wyspie:) Moja ma艂a sko艅czy艂a ju偶 15 miesi臋cy a pami臋tam por贸d jak dzi艣. Fajnie 偶e kr贸tko to trwa艂o i 偶e tulisz swoje male艅stwo, w ko艅cu,hehe.pozdrawiam. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
|
Wys砤ny: 29 Lip 2008, 12:12 Temat postu: |
|
|
czesc
moze ja tez dolacze do was choc mam termin na 6 to jednak mysle ze malutka chce juz wyjsc! mam za soba ci臋zka noc, nieprzespana i ze skurczami i mysllam 偶e chyba juz czas ale nad ranem wszystko si臋 skonczy艂o! teraz choc jako takich skurczy nie mam to jednak d贸l brzucha mnie strasznie boli i ma艂a si臋 nie wierci!
pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 29 Lip 2008, 14:53 Temat postu: |
|
|
hej ja mia艂am podobnie przez jakis tydzien przed porodem. Praktycznie mia艂am nieprzespanych kilka nocy. W dzie艅 by艂o lepiej wiec robi艂am sobie drzemki. Radz臋 wyko偶ysta膰 ka偶d膮 chwil臋 na sen bo pozniej bedziesz potrzebowa艂a bardzo duzo si艂y i energii. B膮dz dzielna i trzymaj si臋.  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Nina
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 35 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 30 Lip 2008, 13:56 Temat postu: |
|
|
kobieta77 nie stresuj si臋, w nocy skurcze mog膮 by膰 cz臋stsze i mocniejsze a wcale to nie musi by膰 oznak膮 zaczynaj膮cego si臋 porodu.te偶 mia艂am skurcze - najcz臋艣ciej na wiecz贸r i w nocy, brzuch te偶 mnie bola艂 i tak jak Ty denerwowa艂am si臋, 偶e ma艂y nic sie nie wierci ale nic z艂ego si臋 nie dzieje. je偶eli chcesz poczu膰 ruchy zjedz co艣 s艂odkiego ( tak mi doradzi艂a po艂o偶na i to dzia艂alo ... maluchy te偶 lubi膮 s艂odko艣ci , hihi ) 偶ycz臋 powodzenia, na pewno b臋dzie dobrze. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
|
Wys砤ny: 30 Lip 2008, 15:27 Temat postu: |
|
|
dzi臋ki za s艂owa otuchy ale po kolejnej nieprzespanej nocy pojecha艂am dzisiaj do szpital. wszystko jest ok rozwarcie dopiero jest na 2cm(taki b贸l teraz a co bedzie potem?) a szczerze to chcia艂abym ju偶 偶eby sie zacz臋艂o bo jak juz bede w szpitalu mam nadziej臋 dosta膰 znieczulenie.
dzi臋ki za ciep艂e s艂owa i pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 30 Lip 2008, 17:39 Temat postu: |
|
|
Kobieta77 wszystko zale偶y od ciebie czy chcesz znieczulenie czy nie. Ze mn膮 by艂o tak 偶e ja zaznaczy艂am 偶e kiedy nie bede mog艂a ju偶 wytrzyma膰 wtedy poprosz臋 o znieczulenie. 偶eczywi艣cie tak by艂o i po艂ozna nie robi艂a 偶adnego problemu tylko szybko zawo艂a艂a anestezjologa do podania znieczulenia. Nie martw si臋, b臋dzie ok  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| aadrianna
| Do潮czy: 29 Lip 2008 | Posty: 30 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 31 Lip 2008, 20:28 Temat postu: |
|
|
Witam Wszystkie Drogie Mamusie! Zar贸wno przysz艂e jak r贸wnie偶 te kt贸re ju偶 nimi s膮 Tak czytam Wasze posty i si臋 zastanawiam jak to b臋dzie u mnie wygl膮da艂o? Zosta艂o mi ju偶 tylko 10 tyg. Niunia zaczyna mi ju偶 coraz bardziej "szale膰" zar贸wno w dzie艅 jak i w nocy co czasem naprawd臋 nie pozwala zasn膮膰 Jest to moja pierwsza ci膮偶a i nurtuje mnie wiele, wiele pyta艅 dotycz膮cych porodu... tego typu; jak to b臋dzie, ile b臋dzie to trwa膰 itp. (przyznam, 偶e troch臋 si臋 boj臋 ;/ nie znosz臋 b贸lu zreszt膮 jak chyba ka偶dy) No, ale wiem, 偶e ka偶da inaczej to prze偶ywa... A mam takie pytanie; czy jak ju偶 przyjdzie ta chwila i b臋d臋 w szpitalu to czy m贸j m膮偶 mo偶e mi towarzyszy膰 w trakcie narodzin? pozdrawiam gor膮co i Gratuluje Pociech wszystkim Mamusiom  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mamma
| Do潮czy: 07 Kwi 2008 | Posty: 14 | |
|
Wys砤ny: 31 Lip 2008, 21:10 Temat postu: |
|
|
aadriana maz moze byc z Toba caly czas. Moj byl przy mnie calutki czas, wychodzil tylko do ubikacji i nie martw sie bedzie dobrze,, u mnie od przyjazdu do wypisu minelo 30 godzin  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Justyna
| Do潮czy: 03 Wrz 2005 | Posty: 73 | |
|
Wys砤ny: 31 Lip 2008, 23:04 Temat postu: |
|
|
Cze艣膰 dziewczyny. Z przyjemno艣ci膮 moge do Was do艂膮czy膰 - r贸wnie偶 spodziewam sie bobasa tutaj na Islandii. Termin mam na 10 listopada. Bede rodzi膰 w Akranesie. Poniewa偶 zosta艂y mi ju偶 tylko ok 3 miesi膮ce zacze艂am zastanawia膰 sie jak to jest z urlopem macierzy艅skim. Wyczyta艂am 偶e dokumenty trzeba z艂o偶y膰 na 8 tygodni PRZED - ale nie rozumiem czy:
przed znaczy przed terminem planowanego porodu
czy
przed znaczy przed planowanym rozpoczeciem urlopu macierzy艅skiego
w moim przypadku to s膮 dwie rozne daty bo termin mam na 10.11 ale na urlop chcia艂abym juz isc od pocz膮tku listopada.
Czy wiecie co艣 na ten temat???? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kathyn
| Do潮czy: 06 Mar 2006 | Posty: 44 | Sk眃: Mosfellsbaer |
|
Wys砤ny: 1 Sie 2008, 8:41 Temat postu: |
|
|
[quote="aadrianna"]Witam Wszystkie Drogie Mamusie! Zar贸wno przysz艂e jak r贸wnie偶 te kt贸re ju偶 nimi s膮 Tak czytam Wasze posty i si臋 zastanawiam jak to b臋dzie u mnie wygl膮da艂o? Zosta艂o mi ju偶 tylko 10 tyg. Niunia zaczyna mi ju偶 coraz bardziej "szale膰" zar贸wno w dzie艅 jak i w nocy co czasem naprawd臋 nie pozwala zasn膮膰 Jest to moja pierwsza ci膮偶a i nurtuje mnie wiele, wiele pyta艅 dotycz膮cych porodu... tego typu; jak to b臋dzie, ile b臋dzie to trwa膰 itp. (przyznam, 偶e troch臋 si臋 boj臋 ;/ nie znosz臋 b贸lu zreszt膮 jak chyba ka偶dy) No, ale wiem, 偶e ka偶da inaczej to prze偶ywa... A mam takie pytanie; czy jak ju偶 przyjdzie ta chwila i b臋d臋 w szpitalu to czy m贸j m膮偶 mo偶e mi towarzyszy膰 w trakcie narodzin? pozdrawiam gor膮co i Gratuluje Pociech wszystkim Mamusiom [/quot
Mi r贸wniez zosta艂o 10 tygodni do porodu...i r贸wniez mam coraz wieksze obawy,ale wiem ze m膮偶 jak najbardziej moze byc w chwili narodzin wiec to mnie podtrzymuje  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|