reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 25 Lip 2008, 8:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej mamusie
O艣wiadczam wszem i wobec 偶e 23 lipca o godz 19 przysz艂a na 艣wiat nasza d艂ugo wyczekiwana Amelka. Wa偶y 3260g i mie偶y 49 cm. Przsz艂am wiele trudu i bulu ale warto by艂o Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy kto nie wie przekona sie w kr贸tce
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
Grazyna

Do潮czy: 06 Gru 2005
Sk眃: Islandia
PostWys砤ny: 25 Lip 2008, 9:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratuluj臋 i pozdrawiam ca艂膮 rodzink臋 w komplecie. dance
esmerka31

Do潮czy: 19 Lut 2007
PostWys砤ny: 25 Lip 2008, 9:55    Temat postu: dzidzius Odpowiedz z cytatem

zuzula gratulacje:)))))
Powr髏 do g髍y
kobieta77

Do潮czy: 05 Maj 2008
PostWys砤ny: 25 Lip 2008, 10:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szczere gratulacje Very Happy
Powr髏 do g髍y
livlilo

Do潮czy: 03 Wrz 2007
PostWys砤ny: 25 Lip 2008, 11:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wielkie gratulacje dla dzielnej mamusi i c贸reczki. lol
Mnie ta rado艣膰 czeka za 13 tygodni lol
Powr髏 do g髍y
malwina86

Do潮czy: 07 Pa 2007
Sk眃: Pozna艅-Keflavik
PostWys砤ny: 25 Lip 2008, 13:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dance GRATULACJE dance
kathyn

Do潮czy: 06 Mar 2006
Sk眃: Mosfellsbaer
PostWys砤ny: 25 Lip 2008, 16:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wielkie gratulacje...Amelka 艣liczne imi臋...Ja jeszcze 11 tygodni musz臋 cierpliwie poczeka膰 Wink pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
Magda77

Do潮czy: 10 Lip 2008
PostWys砤ny: 25 Lip 2008, 19:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I ja do艂膮czam si臋 do gratulacji Zuzula Smile Je艣li masz ochot臋 na wspomnienia to napisz nam wi臋cej jak to by艂o. Ciekawe, czy trafi艂a艣 na dy偶ur polskiej po艂o偶nej i jak d艂ugo to wszytko trwa艂o. Mo偶e jakie艣 rady dla nas?? Ja mam przed sob膮 6 tyg wi臋c skorzystam z ka偶dej rady Smile
Zdr贸wka dla Ciebie i Amelci!!!
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
zuzula666

PostWys砤ny: 25 Lip 2008, 20:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny bardzo dzi臋kuje za gratulacje i strasznie si臋 ciesz臋, 偶e ju偶 po wszystkim i mam moja niuni臋 przy sobie. A wra偶e艅 wiele by艂o. W 艣rod臋 rano ju偶 nie wytrzyma艂am buli i pojecha艂am do szpitala. Tam okaza艂o si臋 偶e mam rozwarcie na 4 cm ale skurcze dalej by艂y nieregularne. Podali mi p贸藕niej kropl贸wke na wywo艂anie skurczy no i zacz臋艂o si臋. Oko艂o po艂贸dnia skurcze by艂y ju偶 nie do wytrzymania i do ka偶dego kolejnego bra艂am gaz. Przy rozwarciu 7 cm nie wytrzyma艂am z bulu i poprosi艂am o znieczulenie do kr臋gos艂upa bo by艂am troszeczk臋 zakr臋cona po tym gazie i nie wiedzia艂am co si臋 ze mn膮 dzieje. Po podaniu znieczulenia zosta艂o tylko uczucie parcia a reszta by艂a spoko. Ostatnie dwa parcia jednak by艂y bardzo silne i niestety troszeczk臋 pop臋ka艂am. No i to bardzo kr贸tka historia narodzin nowego 偶ycia. Licz膮c od podania kropl贸wki por贸d trwa艂 ok 7 godzin. Very Happy
Powr髏 do g髍y
Lipaza666

Do潮czy: 30 Lip 2007
Sk眃: Eskifjordur Islandia
PostWys砤ny: 26 Lip 2008, 11:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cze艣膰 dziewczyny!!!mam pytanie czy kt贸ra艣 z Was mieszka mo偶e w Eskifjordur ja w艂a艣nie si臋 tu wprowadzi艂am z c贸reczk膮 10 miesi臋cy do m臋偶a i szukam kompanki na spacery hehehhe mo偶e akurat b臋dzie ra藕niej pozdrawiam i czekam!!
Winia

Do潮czy: 05 Mar 2007
Sk眃: keflavik
PostWys砤ny: 28 Lip 2008, 23:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zuzula ja r贸wnie偶 do艂aczam si臋 do gratulacji. Sama pami臋tam jak zacz臋艂am ten temat kiedy jeszcze by艂am w ci膮偶y a tu prosz臋 temat si臋 rozwin膮艂 i jest popularny, jednak jest nas mamusiek du偶o na tej wyspie:) Moja ma艂a sko艅czy艂a ju偶 15 miesi臋cy a pami臋tam por贸d jak dzi艣. Fajnie 偶e kr贸tko to trwa艂o i 偶e tulisz swoje male艅stwo, w ko艅cu,hehe.pozdrawiam.
Powr髏 do g髍y
kobieta77

PostWys砤ny: 29 Lip 2008, 12:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czesc
moze ja tez dolacze do was choc mam termin na 6 to jednak mysle ze malutka chce juz wyjsc! mam za soba ci臋zka noc, nieprzespana i ze skurczami i mysllam 偶e chyba juz czas ale nad ranem wszystko si臋 skonczy艂o! teraz choc jako takich skurczy nie mam to jednak d贸l brzucha mnie strasznie boli i ma艂a si臋 nie wierci!
pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 29 Lip 2008, 14:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej ja mia艂am podobnie przez jakis tydzien przed porodem. Praktycznie mia艂am nieprzespanych kilka nocy. W dzie艅 by艂o lepiej wiec robi艂am sobie drzemki. Radz臋 wyko偶ysta膰 ka偶d膮 chwil臋 na sen bo pozniej bedziesz potrzebowa艂a bardzo duzo si艂y i energii. B膮dz dzielna i trzymaj si臋. Very Happy
Powr髏 do g髍y
Nina

Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 30 Lip 2008, 13:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kobieta77 nie stresuj si臋, w nocy skurcze mog膮 by膰 cz臋stsze i mocniejsze a wcale to nie musi by膰 oznak膮 zaczynaj膮cego si臋 porodu.te偶 mia艂am skurcze - najcz臋艣ciej na wiecz贸r i w nocy, brzuch te偶 mnie bola艂 i tak jak Ty denerwowa艂am si臋, 偶e ma艂y nic sie nie wierci ale nic z艂ego si臋 nie dzieje. je偶eli chcesz poczu膰 ruchy zjedz co艣 s艂odkiego ( tak mi doradzi艂a po艂o偶na i to dzia艂alo ... maluchy te偶 lubi膮 s艂odko艣ci , hihi ) 偶ycz臋 powodzenia, na pewno b臋dzie dobrze.
Powr髏 do g髍y
kobieta77

PostWys砤ny: 30 Lip 2008, 15:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzi臋ki za s艂owa otuchy ale po kolejnej nieprzespanej nocy pojecha艂am dzisiaj do szpital. wszystko jest ok rozwarcie dopiero jest na 2cm(taki b贸l teraz a co bedzie potem?) a szczerze to chcia艂abym ju偶 偶eby sie zacz臋艂o bo jak juz bede w szpitalu mam nadziej臋 dosta膰 znieczulenie.

dzi臋ki za ciep艂e s艂owa i pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 30 Lip 2008, 17:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kobieta77 wszystko zale偶y od ciebie czy chcesz znieczulenie czy nie. Ze mn膮 by艂o tak 偶e ja zaznaczy艂am 偶e kiedy nie bede mog艂a ju偶 wytrzyma膰 wtedy poprosz臋 o znieczulenie. 偶eczywi艣cie tak by艂o i po艂ozna nie robi艂a 偶adnego problemu tylko szybko zawo艂a艂a anestezjologa do podania znieczulenia. Nie martw si臋, b臋dzie ok Smile
Powr髏 do g髍y
aadrianna

Do潮czy: 29 Lip 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 31 Lip 2008, 20:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Wszystkie Drogie Mamusie! Zar贸wno przysz艂e jak r贸wnie偶 te kt贸re ju偶 nimi s膮 Smile Tak czytam Wasze posty i si臋 zastanawiam jak to b臋dzie u mnie wygl膮da艂o? hmmm Zosta艂o mi ju偶 tylko 10 tyg. Niunia zaczyna mi ju偶 coraz bardziej "szale膰" zar贸wno w dzie艅 jak i w nocy co czasem naprawd臋 nie pozwala zasn膮膰 Smile Jest to moja pierwsza ci膮偶a i nurtuje mnie wiele, wiele pyta艅 dotycz膮cych porodu... tego typu; jak to b臋dzie, ile b臋dzie to trwa膰 itp. (przyznam, 偶e troch臋 si臋 boj臋 ;/ nie znosz臋 b贸lu zreszt膮 jak chyba ka偶dy) No, ale wiem, 偶e ka偶da inaczej to prze偶ywa... A mam takie pytanie; czy jak ju偶 przyjdzie ta chwila i b臋d臋 w szpitalu to czy m贸j m膮偶 mo偶e mi towarzyszy膰 w trakcie narodzin? pozdrawiam gor膮co i Gratuluje Pociech wszystkim Mamusiom Smile
Powr髏 do g髍y
mamma

Do潮czy: 07 Kwi 2008
PostWys砤ny: 31 Lip 2008, 21:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aadriana maz moze byc z Toba caly czas. Moj byl przy mnie calutki czas, wychodzil tylko do ubikacji Smile i nie martw sie bedzie dobrze,, u mnie od przyjazdu do wypisu minelo 30 godzin Wink
Powr髏 do g髍y
Justyna

Do潮czy: 03 Wrz 2005
PostWys砤ny: 31 Lip 2008, 23:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cze艣膰 dziewczyny. Z przyjemno艣ci膮 moge do Was do艂膮czy膰 - r贸wnie偶 spodziewam sie bobasa tutaj na Islandii. Termin mam na 10 listopada. Bede rodzi膰 w Akranesie. Poniewa偶 zosta艂y mi ju偶 tylko ok 3 miesi膮ce zacze艂am zastanawia膰 sie jak to jest z urlopem macierzy艅skim. Wyczyta艂am 偶e dokumenty trzeba z艂o偶y膰 na 8 tygodni PRZED - ale nie rozumiem czy:

przed znaczy przed terminem planowanego porodu

czy

przed znaczy przed planowanym rozpoczeciem urlopu macierzy艅skiego

w moim przypadku to s膮 dwie rozne daty bo termin mam na 10.11 ale na urlop chcia艂abym juz isc od pocz膮tku listopada.
Czy wiecie co艣 na ten temat????
Powr髏 do g髍y
kathyn

Do潮czy: 06 Mar 2006
Sk眃: Mosfellsbaer
PostWys砤ny: 1 Sie 2008, 8:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="aadrianna"]Witam Wszystkie Drogie Mamusie! Zar贸wno przysz艂e jak r贸wnie偶 te kt贸re ju偶 nimi s膮 Smile Tak czytam Wasze posty i si臋 zastanawiam jak to b臋dzie u mnie wygl膮da艂o? hmmm Zosta艂o mi ju偶 tylko 10 tyg. Niunia zaczyna mi ju偶 coraz bardziej "szale膰" zar贸wno w dzie艅 jak i w nocy co czasem naprawd臋 nie pozwala zasn膮膰 Smile Jest to moja pierwsza ci膮偶a i nurtuje mnie wiele, wiele pyta艅 dotycz膮cych porodu... tego typu; jak to b臋dzie, ile b臋dzie to trwa膰 itp. (przyznam, 偶e troch臋 si臋 boj臋 ;/ nie znosz臋 b贸lu zreszt膮 jak chyba ka偶dy) No, ale wiem, 偶e ka偶da inaczej to prze偶ywa... A mam takie pytanie; czy jak ju偶 przyjdzie ta chwila i b臋d臋 w szpitalu to czy m贸j m膮偶 mo偶e mi towarzyszy膰 w trakcie narodzin? pozdrawiam gor膮co i Gratuluje Pociech wszystkim Mamusiom Smile[/quot

Mi r贸wniez zosta艂o 10 tygodni do porodu...i r贸wniez mam coraz wieksze obawy,ale wiem ze m膮偶 jak najbardziej moze byc w chwili narodzin wiec to mnie podtrzymuje Smile
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 50, 51, 52 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 51 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.