Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 1 Paź 2008, 13:37 Temat postu: |
|
|
viking napisał: | Cytat: | Iceland express? do konca roku pewnie zbankrutuje. |
To jestem bezpieczny bo ten przewoĹşnik nie lata do USA. |
UwaĹźaj, w takim tempie, moĹźe do grudnia juĹź nie bÄdzie USA
A miesiÄ
c później Islandii.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Paź 2008, 13:51 Temat postu: |
|
|
PrawdÄ mĂłwiÄ
c, najemni pracownicy, czyli Ci ktĂłrzy, przyjechali tutaj tylko dla pieniÄdzy, nie majÄ
jeszcze tak Ĺşle....
A co z tymi, ktĂłrzy tak zachĹysnÄli siÄ "(S)rajem na Ziemi"? I nabrali tu wszelkie moĹźliwe kredyty? Od telewizora, samochodu skoĹczywszy na mieszkaniu? We wszystkich moĹźliwych walutach, poza korona islandzkÄ
, za racji mniejszego %?
My bierzemy ostatniÄ
pensjÄ i spadamy, spokojnie obserwujÄ
c sytuacjÄ z rodzinnej lub innej ziemi....
A ONI, ktĂłrzy tak zawsze siÄ przechwalali: "nas to nie dotyczy", "mnie tam kurs nie interesuje"?
JuĹź wszystko zdroĹźaĹo i to sporo, a ciagle na pĂłĹkach sklepĂłw leĹźÄ
towary sprzed kilku miesiÄcy.... Teraz to dopiero podroĹźeje, po skoku waluty o 25% w 2 tygodnie...
I raty kredytĂłw, coraz wyĹźsze i wyĹźsze a pensje takie same...
To Wam ĹźyczÄ powodzenia, nie wiem jak to jest po islandzku (sami sobie przetĹumaczcie) - niech BĂłg bÄdzie z Wami i Euro poniĹźej 200 ISK  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Paź 2008, 16:01 Temat postu: |
|
|
WracajÄ
c do tematu; euro kosztuje 155,34 ISK, a za 1000 ISK mamy 21,80 zĹ.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gladiator
| Dołączył: 16 Wrz 2008 | Posty: 50 | |
|
Wysłany: 1 Paź 2008, 16:25 Temat postu: |
|
|
Wiekszosc osob ma kredyty na samochody w jenach i frankach ,sporo osob mowi mi ze jak sie sytuacja nie zmieni zostawi po prostu domy i samochody i wyjedzie do Polski ,niech sobie bank zabiera.Twierdza ze banki im nic nie zrobia ja mam jednak pewne watpliwosci czy jednak nie beda scigani w Polsce.Tak czy owak jesli tak zrobia odbije sie to na tych co pozostana  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Paź 2008, 16:33 Temat postu: |
|
|
ja czytalem,ze tu ludzie by uniknac dalszej splaty kredytu pala swoje samochody,moze chate tez mozna schajcowac?
a tak w ogole ladna pogode mamy dzisaj
spadam do pracy,milego dnia rodacy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Paź 2008, 18:50 Temat postu: |
|
|
a ja slyszalem ze Viking na masce swojego starego Daihatsu plynie na Floryde i ze mama jego przybyla z pomoca synkowi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| yasminum OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 11 Paź 2006 | Posty: 322 | |
|
Wysłany: 1 Paź 2008, 19:10 Temat postu: |
|
|
Panowie,
Co wyscie sie tego vikinga czepili jak rzep psiego ogona??
A nie przychodzi Wam do glowy ze sa ludzie dla ktorych najwazniejsze jest miec, i ludzie dla ktorych liczy sie byc, przezyc?
To ze ktos jezdzi nawet rozklekotana motorynka i ma komary w zebach nie znaczy ze nie moze pozwolic sobie dajmy na to na wyjazd zagraniczny.
Wszystko kwestia wyborow i priorytetow.
A wy zachowujecie sia jak banda gowniarzy. Bo ktos - w tym przypadku viking - ma odmienne zdanie to zbierzmy sie do kupy i huzia na niego.
Zgnoic, zdeptac, zgnebic. Bo to co pisze to na pewno dyrdymaly, nie mieszczace sie w niektorych rozumkach.
Pora na chwile refleksji czy podejmujac proby osmieszenia, wykpienia innego forumowicza nie osmieszacie sami siebie grupo wzajemnego wsparcia i samopomocy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| thomase
| Dołączył: 22 Lis 2006 | Posty: 129 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 1 Paź 2008, 19:14 Temat postu: |
|
|
sluszne slowa... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gniewomir
 | Dołączył: 18 Paź 2007 | Posty: 76 | |
|
Wysłany: 1 Paź 2008, 19:23 Temat postu: |
|
|
MoĹźna teĹź podsumowaÄ stwierdzeniem "sam nie zjem i komuĹ nie dam"
 _________________ "As long as winds will blow..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Paź 2008, 19:39 Temat postu: |
|
|
Napijcie siÄ Wszyscy !!!!
Nie zaszkodzi !!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
| Dołączył: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 1 Paź 2008, 20:52 Temat postu: |
|
|
Teraz wiele PolakĂłw pakuje siÄ do Polski, bo ekonomicznie im sie nie opĹaca. Ludzie szybko przyzwyczajajÄ
siÄ do dobrego, a przecieĹź wiadomo wszystko co dobre nie trwa wiecznie. MoĹźe trzeba pomysleÄ , sporo mogĹem zarobiÄ przez x lat , teraz wracam do rodziny. I bÄ
dzcie wdziÄczni losowi,Ĺźe mieliĹcie moĹźliwoĹÄ poznaÄ egzotyczny kraj i zarobiÄ kasÄ. Niech nie przemawia przez Was polskie narzekanie i pazernoĹÄ!!! A ,Ĺźe ktoĹ taki jak Viking jest tutaj , to ja siÄ bardzo cieszÄ, bo przez takich ludzi Ĺźycie jest piÄkniejsze i peĹniejsze. Pozdrawiam Vikinga i dziÄkujÄ za to Ĺźe poprzez swoje zdjÄcia pokazaĹ jaka Islandia potrafi byÄ piÄkna, i Ĺźe w Ĺźyciu nie liczy siÄ tylko kasa!!!!! _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Dołączył: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 2 Paź 2008, 0:37 Temat postu: |
|
|
Grazyna tak miedzy nami, gratulacje
Ps. sĹyszalam to i owo  _________________ "NajczÄĹciej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet majÄ
Äwokowate oblechy. " |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Paź 2008, 1:00 Temat postu: |
|
|
WielkiBialyKrolik napisał: | Grazyna tak miedzy nami, gratulacje
Ps. sĹyszalam to i owo  |
Gratulacje....
Reykjavik, kaĹźdy kaĹźdemu xxxxÄ obrabia.....
Pisz szybko pamietnik i wrzucaj na Forum po jednym zdaniu.....
Podobno OdĹźajer dogadaĹ siÄ z Glitnirem, kto bÄdzie miaĹ 5000 postĂłw, bÄdzie mĂłgĹ kupiÄ dowolnÄ
iloĹÄ Euro za 100 koron.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Dołączył: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 2 Paź 2008, 1:05 Temat postu: |
|
|
hm, jakie tam xxxx obrabianie? dziewczyna szczeĹliwie urodzila, ot co _________________ "NajczÄĹciej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet majÄ
Äwokowate oblechy. " |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Paź 2008, 1:32 Temat postu: |
|
|
I tak sie sklada ze Reykjavik do Grazyny ma sie tak jak uprzejma uwaga od MrTIG'a - czyli nijak  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Paź 2008, 1:36 Temat postu: |
|
|
yasminum napisał: | I tak sie sklada ze Reykjavik do Grazyny ma sie tak jak uprzejma uwaga od MrTIG'a - czyli nijak  |
WystarczaĹo poczytaÄ trochÄ wyĹźej....
Uwagi to wali bez sensu na lewo i na prawo Wielki BK - ale jednych siÄ toleruje innych nie....
Ale juĹź masz posta wiÄcej, ja nie skorzystam ale Tobie siÄ przyda
Jak mi odpowiesz, to zĹapiesz nastÄpnego...
So, Let's Go  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Paź 2008, 2:13 Temat postu: |
|
|
Uwaga na temat nabijania licznika w stosunku do mojej osoby jest lekko chybiona po przeliczeniu liczby postow w stosunku do okresu od kiedy jestem zarejestrowana na forum.
A g woli wyjasnienia mojej tolerancji lub jej braku, jestem w stanie zniesc "bez sens" jak to okresliles, z tej prostej przyczyny ze jest w moim odczuciu nieszkodliwy i nie zwracam na niego uwagi. Poza tym to co dla jednych ma sens dla innych nie musi.
Natomiast arogancja, bunczucznosc, glebokie przeswiadczenie o swojej wszechwiedzy i racji jedynej, a w szczegolnosci wmawianie i udawadnianie innym za wszelka cene swojej racji i okazywanie wyzszosci jest dla mnei czynnikiem wysoce irytogennym.
W zwiazku z powyzszym jako ze pewne z tych cech (zakreslic wlasciwe ) uzewnetrzniasz w swoich postach - na Ciebie bywam cieta, a na WBK (jeszcze;)) nie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Paź 2008, 3:05 Temat postu: |
|
|
yasminum napisał: | Uwaga na temat nabijania licznika w stosunku do mojej osoby jest lekko chybiona po przeliczeniu liczby postow w stosunku do okresu od kiedy jestem zarejestrowana na forum.
A gwoli wyjasnienia mojej tolerancji lub jej braku, jestem w stanie zniesc "bez sens" jak to okresliles, z tej prostej przyczyny ze jest w moim odczuciu nieszkodliwy i nie zwracam na niego uwagi. Poza tym to co dla jednych ma sens dla innych nie musi.
Natomiast arogancja, bunczucznosc, glebokie przeswiadczenie o swojej wszechwiedzy i racji jedynej, a w szczegolnosci wmawianie i udawadnianie innym za wszelka cene swojej racji i okazywanie wyzszosci jest dla mnei czynnikiem wysoce irytogennym.
W zwiazku z powyzszym jako ze pewne z tych cech (zakreslic wlasciwe ) uzewnetrzniasz w swoich postach - na Ciebie bywam cieta, a na WBK (jeszcze;)) nie. |
Wiele sĹĂłw ze sĹownika wyciÄ
gnÄĹaĹ Moja droga, Ĺźeby okreĹliÄ mojÄ
skromnÄ
osobÄ.
Nigdy nikomu nie wmawiaĹem niczego a Ĺźe czasem moje argumenty byĹy miaĹźdĹźÄ
ce? To miej pretensje do sĹaboĹci rozmĂłwcĂłw...
I przykro mi, Ĺźe oĹmielaĹem sie mieÄ inne zdanie, niĹź reszta klakierĂłw....
JakoĹ tak nie lubiÄ siÄ pĹaszczyÄ (nie chcÄ ĹźyÄ jako pĹaszczka w 7 wcieleniu) i jakoĹ tak nie lubiÄ pisaÄ bez sensu, jak typowy Skalniak, ktĂłry jak nie co powiedzieÄ to mĂłwi "Jau, Jau"....
Ja nigdy nie mĂłwiÄ "Jau, Jau" - ja mĂłwie prosto i szczerze "lubiÄ CiÄ" albo "wk....asz mnie"....
Koniec koĹcĂłw - KOTY wygrywajÄ
a nie MYSZY WiÄc nie gaĹ mnie za buĹczucznoĹÄ, egocentryzm, itp...
MoraĹ:
1. Lepiej pisaÄ bez sensu co chwilÄ, byle siÄ Pani na Y. podobaĹo....
2. Ale odetchniesz jak wyjadÄ (liczysz dni? Ja teĹź)
TIG |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Paź 2008, 9:52 Temat postu: |
|
|
Mr TIG napisał: |
Wiele sĹĂłw ze sĹownika wyciÄ
gnÄĹaĹ Moja droga, Ĺźeby okreĹliÄ mojÄ
skromnÄ
osobÄ.
TIG |
Oj tam zaraz ze sĹownika. Gdybym pogrzebaĹa w sĹowniku, to później sama mogĹabym miec problem ze zrozumieniem co miaĹam na myĹli
Poza tym muszÄ ÄwiczyÄ erudycjÄ skoro ostatnio wiÄkszoĹc moich rozmĂłw wyglÄ
da:
"A. A. U. Ghy" i w odpowiedzi "E. Hy. Hy. A."
Ale jest nadzieja Ĺźe niebawem dojdziemy do "Gu gu"
Mr TIG napisał: |
Ale odetchniesz jak wyjadÄ (liczysz dni? Ja teĹź)
TIG |
Urodzony pochlebca. Sam sobie pochlebia.
A na serio jesli tu Ci tak zle, to zycze wszystkiego najlepszego tam gdzie bedzie Ci dobrze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Paź 2008, 15:11 Temat postu: |
|
|
161,97 ISK za euro czyli 21,11zĹ. za 1000 ISK.  |
|
Powrót do góry |
|