Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Farben Lehre ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 28 Gru 2006 | Posty: 36 | |
|
Wysłany: 5 Lis 2008, 18:28 Temat postu: |
|
|
idziesz ostro ale w sumie i tak nic nie zmienisz tak myĹle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 5 Lis 2008, 22:20 Temat postu: |
|
|
MJKL jak chcesz kogoĹ xxxxÄ to musisz byÄ bardziej skryty, tak aby xxxx osoba nie mogĹa wyczyĹciÄ sobie papierĂłw.
Ale mĹody jesteĹ to siÄ jeszcze uczysz.  _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 6 Lis 2008, 9:43 Temat postu: |
|
|
viking napisał: | MJKL jak chcesz kogoĹ xxxxÄ to musisz byÄ bardziej skryty, tak aby xxxx osoba nie mogĹa wyczyĹciÄ sobie papierĂłw.
Ale mĹody jesteĹ to siÄ jeszcze uczysz.  |
wiem. ale w tej sytuacji lepiej jest xxxx publicznie osmieszajac i nekajac w taki sposob wlasnie niz robic to po partyzancku. mlody czy stary - sie uczysz cale zycie. & nie chce sobie za bardzo dodawac ale imo konsulat troche sprawniej & bardziej pr dziala w ostatnich dniach/tygodniach. ciekawe dlaczego... nagle jakies spotkania, strona www taka zywsza jakby, wiecej do poczytania jest, jak jeszcze ten burdel/kartony/segregatory w biurze na podlodze uprzatna to bedzie gitara...
papiery zczyscic mozna zawsze, chociaz do tego to tez plecy miec trzeba i na szczescie ani jeden ani drugi konsul nie maja... + sa raczej nieudolni wiec mozna grac w otwarte karty & blefowac nawet majac dwie pary podczas gdy oni maja trojke asow... bo mysla, ze maja krola i dwie damy... ;]
btw konsulat ma do konca roku do wykorzystania 20 tys euro (czyli 70 tys pln czyli 3.3 mln isk) na dzialalnosc kulturalna. za ta kase m.in. wystapi kabaret truten. kasa musi byc wykorzystana bo inaczej przepadnie - budzet + jego realizacja - ale niestety nasze urzedasy tutaj maja najwyrazniej tak ciasne i zakute lby, ze nie sa i najprawdopodobniej nie beda w stanie wymyslec czegokolwiek, zeby te kase sensownie na cos przeznaczyc.
jakis pomysl? konkurs plastyczny dla polskich (i nie tylko) dzieciakow 'dlaczego lubie islandie'. za te 20 tys e kupic mozna kredki/papier/plasteline i rozdac dzieciakom za sam udzial w konkursie + ufundowac nagrody w postaci ksiazek/zabawek/slodyczy/itp/itd a najlepsza, zwycieska prace wstawic na ostatnia strone weekendowego mbl jako reklama/promocja wonsatej/burackiej/pyskatej polonii jaka tu mamy na islandii. albo zorganizowac chor dzieciakow gdziekolwiek, w kringlanie np najac powierzchnie i w ramach zajec lekcyjnych spiewac piosenki czy cos i rozdawac ulotki. z infem, ze to pomysl i zasluga konsula michala of kors... itd itp
ale po co... latwiej zaprosic wiesniacki kabaret, jak pigwa czy truten, ktory wpadnie w drodze z/do jackowa czy grin pojntu, za mniejsza kase... ale na fakturze/kosztorysie dla msz mozna wstawic wieksza sume... btw czy wiecie, ze konsul michal & pani krysia to narzeczenstwo, ktore mieszka razem, ale jednak razem nie mieszka? bo maja chyba 2 chaty przez msz sponsorowane... ale jedna naturalnie, co by sie nie marnowala, wynajmuja... ciekawe czy rozliczaja sie z rsk jakos - pewnie nie bo do tego wlasny nr kenitala potrzebny...
a moze sie myle...
@konsulowie. wiem ze czytacie te moja pisanine i zdaje sobie tez sprawe, ze **** was niemilosiernie. bede nadal. to dopiero poczatek. ;]
& mozecie skorzystac z pomyslow na te 20k e. za naruszanie (c) was pozywac nie bede jak juz pozbawieni immunitetow bedziecie.
apropos 20 tys e - ile wolontariusz zasuwajacy przy urnach w ahusie 2 lata temu z okazji wyborow za swoj wysilek dostal? 19e. wtedy to bylo jakies niecale 2 tys isk chyba. _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 6 Lis 2008, 11:43 Temat postu: |
|
|
- KonsĂłl to jak prezydÄt?
- Tak. Ale jest dwĂłch. Genieralna & niedojszĹy. _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
Wysłany: 6 Lis 2008, 14:51 Temat postu: |
|
|
mjkl napisał: |
ale po co... latwiej zaprosic wiesniacki kabaret, jak pigwa czy truten, ktory wpadnie w drodze z/do jackowa czy grin pojntu, za mniejsza kase... ale na fakturze/kosztorysie dla msz mozna wstawic wieksza sume... btw czy wiecie, ze konsul michal & pani krysia to narzeczenstwo, ktore mieszka razem, ale jednak razem nie mieszka? bo maja chyba 2 chaty przez msz sponsorowane... ale jedna naturalnie, co by sie nie marnowala, wynajmuja... ciekawe czy rozliczaja sie z rsk jakos - pewnie nie bo do tego wlasny nr kenitala potrzebny...
|
JeĹli to jest prawda to mamy PolskÄ w piguĹce na Islandii, pomimo Ĺźe wczeĹniej byĹa mi obojÄtna ta krucjata - zmieniam zdanie. Pracownik ktĂłry wie Ĺźe jest pilnowany, pracuje rzetelnie i nie marnuje NIE SWOICH pieniÄdzy. Tumiwisizm nie wskazany - mea culpa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 7 Lis 2008, 14:22 Temat postu: |
|
|
Pani i Panie Konsulu tak sobie pomyĹlaĹem Ĺźe skoro macie jakÄ
Ĺ kasÄ jeszcze na wydanie i by siÄ PaĹstwu chciaĹo jÄ
wydaÄ to moĹźecie zorganizowaÄ na ten przykĹad wystawÄ fotograficznÄ
"Islandia w Oczach Polaka", na Islandii jest sporo ludzi z Polski ktĂłrzy robiÄ
dobre zdjÄcia, moĹźna byĹo by teĹź przedstawiÄ PolakĂłw nie tylko jako pijakĂłw i zĹodziei ale powiedzmy artystĂłw.
JeĹźeli Konsulat byĹby zainteresowany zorganizowaniem takiej wystawy zapraszam na priv na omĂłwienie wszystkiego. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Lundii ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 20 Lip 2008 | Posty: 136 | Skąd: . . . |
|
Wysłany: 7 Lis 2008, 16:19 Temat postu: |
|
|
viking napisał: | Pani i Panie Konsulu tak sobie pomyĹlaĹem Ĺźe skoro macie jakÄ
Ĺ kasÄ jeszcze na wydanie i by siÄ PaĹstwu chciaĹo jÄ
wydaÄ to moĹźecie zorganizowaÄ na ten przykĹad wystawÄ fotograficznÄ
"Islandia w Oczach Polaka", na Islandii jest sporo ludzi z Polski ktĂłrzy robiÄ
dobre zdjÄcia, moĹźna byĹo by teĹź przedstawiÄ PolakĂłw nie tylko jako pijakĂłw i zĹodziei ale powiedzmy artystĂłw.
JeĹźeli Konsulat byĹby zainteresowany zorganizowaniem takiej wystawy zapraszam na priv na omĂłwienie wszystkiego. |
Z ta wystawa to niezly pomysl, mam przyjaciol na poludniu Islandii, sa fotografami z krwi i kosci -patulkaa i yazhubal. Na pewno by ta wystawa pomogla zmienic wizerunek Polakow /nie tylko pozyczka od Polski/.
swietny pomysl Viking! _________________ ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 7 Lis 2008, 16:25 Temat postu: |
|
|
Cytat: | mam przyjaciol na poludniu Islandii, sa fotografami z krwi i kosci -patulkaa i yazhubal |
TeĹź ich znam  _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 7 Lis 2008, 16:27 Temat postu: |
|
|
viking napisał: | Cytat: | mam przyjaciol na poludniu Islandii, sa fotografami z krwi i kosci -patulkaa i yazhubal |
TeĹź ich znam  |
no to kurde do dzieĹa !
bym siÄ nawet z tej pĂłĹnocy na te WASZA ! ! ! wystawÄ wygrzebaĹ ! _________________ ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 7 Lis 2008, 20:15 Temat postu: |
|
|
Cytat: | no to kurde do dzieĹa ! |
Ale ja chÄci mam.......
WaĹźne Ĺźeby Pani i Pan Konsul mieli. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maka-rena
 | Dołączył: 27 Wrz 2008 | Posty: 102 | |
|
Wysłany: 8 Lis 2008, 1:33 Temat postu: |
|
|
KO napisał: | Jadzia z Lodowca napisał: | !Piwo&
ZarĂłwno Konsul MichaĹ jak i Generalny Konsul Danuta maja tu swoje profile na Forum i rĂłwnieĹź siÄ tu udzielajÄ
, |
To jeszcze Jadwiniu powiedz jakie majÄ
nicki :-)
Z gĂłry mĂłwiÄ, Ĺźe nie mam Ĺźadnych uczuÄ do wyĹźej wymienionych osĂłb, sÄ
mi rĂłwnie obojÄtne jak proboszcz z pobliskiej parafi.
PozdrĂłwka |
No co Wy!!!! nie wierzÄ...... to ja tu na tym forum jestem od paru dni i Ĺźadna tajemnica gdzie kryjÄ
siÄ "Konsule" a Wy Stare Wygi nie wiecie jaszcze tylko z Pania Krysia mam problem... ale to tylko kwestia czasu dzisiejszy wieczĂłr zapewne przyniesie rozwiÄ
zanie
ps. WiÄcej czytajcie niĹź piszcie....niektĂłrym wskazane  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Lis 2008, 1:43 Temat postu: |
|
|
maka-rena napisał: | KO napisał: | Jadzia z Lodowca napisał: | !Piwo&
ZarĂłwno Konsul MichaĹ jak i Generalny Konsul Danuta maja tu swoje profile na Forum i rĂłwnieĹź siÄ tu udzielajÄ
, |
To jeszcze Jadwiniu powiedz jakie majÄ
nicki :-)
Z gĂłry mĂłwiÄ, Ĺźe nie mam Ĺźadnych uczuÄ do wyĹźej wymienionych osĂłb, sÄ
mi rĂłwnie obojÄtne jak proboszcz z pobliskiej parafi.
PozdrĂłwka |
No co Wy!!!! nie wierzÄ...... to ja tu na tym forum jestem od paru dni i Ĺźadna tajemnica gdzie kryjÄ
siÄ "Konsule" a Wy Stare Wygi nie wiecie jaszcze tylko z Pania Krysia mam problem... ale to tylko kwestia czasu dzisiejszy wieczĂłr zapewne przyniesie rozwiÄ
zanie
ps. WiÄcej czytajcie niĹź piszcie....niektĂłrym wskazane  |
taa ja nie mam pojÄcia
ale co obstawiamy? mjkl to niby sam konsul?  _________________ ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
 | Dołączył: 16 Sty 2007 | Posty: 388 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 8 Lis 2008, 3:25 Temat postu: |
|
|
Lundii mjkl to raczej antykonsul lubi tu i tam troche zedrzec skory mi ni eprzeszkadza , przynajmniej ciekawie jest . _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Lis 2008, 11:32 Temat postu: |
|
|
tak wiec mjkl odpada w rankingu na KONSULA w przebraniu?
no to obstawiamy dalej _________________ ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Lis 2008, 11:38 Temat postu: |
|
|
PIWO?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Lis 2008, 11:50 Temat postu: |
|
|
[quote="Sxxxxn"]PIWO? [/quote
ze niby taki gĹoĹny i wesoĹy i ze nikt nie przypuszcza, ze to moĹźe byÄ nasz MichaĹ?
odpada  
 _________________ ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Lis 2008, 11:52 Temat postu: |
|
|
a dlaczego? moze w kasie konsulatu deficyt i postanowil podreperowac budzet  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Lis 2008, 11:58 Temat postu: |
|
|
nowym kandydatem bÄdzie Sxxxxn co Wy na to
1. pomaga w tĹumaczeniu i poszukiwaniu mieszkaĹ
2. jest Ĺźyczliwy dla innych uĹźytkownikĂłw forum
3. ma poczucie humoru
4. dystans do swiata
czego chciec wiecej ??? _________________ ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Lis 2008, 12:06 Temat postu: |
|
|
o co Ty mnie pdejrzewasz? juz prezencja nie ta, a i z ineligencja kulawo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Yazhubal
 | Dołączył: 16 Sie 2006 | Posty: 88 | Skąd: Katmandu |
|
Wysłany: 8 Lis 2008, 12:12 Temat postu: |
|
|
viking napisał: | Cytat: | mam przyjaciol na poludniu Islandii, sa fotografami z krwi i kosci -patulkaa i yazhubal |
TeĹź ich znam  |
Viking teĹź jest super fotograf
ChÄci mam i zapaĹ do wystawy i zorganizowania czegoĹ dla Polonii na Islandii _________________ "...wiÄc spleÄ palce z moimi palcami i chodĹş, i prowadĹş i daj siÄ prowadziÄ tam gdzie czeka nas czas dobry czas czas speĹnienia..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
|