reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Konsulat Generalny RP w Islandii - problemy i zastrzeĹźenia
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Pozostałe tematy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Farben Lehre
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 5 Lis 2008, 18:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

idziesz ostro ale w sumie i tak nic nie zmienisz tak myśle Twisted Evil
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
viking
User bywa złośliwy, IGNORUJ takie posty!
PostWysłany: 5 Lis 2008, 22:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MJKL jak chcesz kogoś xxxxć to musisz być bardziej skryty, tak aby xxxx osoba nie mogła wyczyścić sobie papierów.
Ale młody jesteś to się jeszcze uczysz. Wink
mjkl
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 6 Lis 2008, 9:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

viking napisał:
MJKL jak chcesz kogoś xxxxć to musisz być bardziej skryty, tak aby xxxx osoba nie mogła wyczyścić sobie papierów.
Ale młody jesteś to się jeszcze uczysz. Wink

wiem. ale w tej sytuacji lepiej jest xxxx publicznie osmieszajac i nekajac w taki sposob wlasnie niz robic to po partyzancku. mlody czy stary - sie uczysz cale zycie. & nie chce sobie za bardzo dodawac ale imo konsulat troche sprawniej & bardziej pr dziala w ostatnich dniach/tygodniach. ciekawe dlaczego... nagle jakies spotkania, strona www taka zywsza jakby, wiecej do poczytania jest, jak jeszcze ten burdel/kartony/segregatory w biurze na podlodze uprzatna to bedzie gitara...

papiery zczyscic mozna zawsze, chociaz do tego to tez plecy miec trzeba i na szczescie ani jeden ani drugi konsul nie maja... + sa raczej nieudolni wiec mozna grac w otwarte karty & blefowac nawet majac dwie pary podczas gdy oni maja trojke asow... bo mysla, ze maja krola i dwie damy... ;]

btw konsulat ma do konca roku do wykorzystania 20 tys euro (czyli 70 tys pln czyli 3.3 mln isk) na dzialalnosc kulturalna. za ta kase m.in. wystapi kabaret truten. kasa musi byc wykorzystana bo inaczej przepadnie - budzet + jego realizacja - ale niestety nasze urzedasy tutaj maja najwyrazniej tak ciasne i zakute lby, ze nie sa i najprawdopodobniej nie beda w stanie wymyslec czegokolwiek, zeby te kase sensownie na cos przeznaczyc.

jakis pomysl? konkurs plastyczny dla polskich (i nie tylko) dzieciakow 'dlaczego lubie islandie'. za te 20 tys e kupic mozna kredki/papier/plasteline i rozdac dzieciakom za sam udzial w konkursie + ufundowac nagrody w postaci ksiazek/zabawek/slodyczy/itp/itd a najlepsza, zwycieska prace wstawic na ostatnia strone weekendowego mbl jako reklama/promocja wonsatej/burackiej/pyskatej polonii jaka tu mamy na islandii. albo zorganizowac chor dzieciakow gdziekolwiek, w kringlanie np najac powierzchnie i w ramach zajec lekcyjnych spiewac piosenki czy cos i rozdawac ulotki. z infem, ze to pomysl i zasluga konsula michala of kors... itd itp

ale po co... latwiej zaprosic wiesniacki kabaret, jak pigwa czy truten, ktory wpadnie w drodze z/do jackowa czy grin pojntu, za mniejsza kase... ale na fakturze/kosztorysie dla msz mozna wstawic wieksza sume... btw czy wiecie, ze konsul michal & pani krysia to narzeczenstwo, ktore mieszka razem, ale jednak razem nie mieszka? bo maja chyba 2 chaty przez msz sponsorowane... ale jedna naturalnie, co by sie nie marnowala, wynajmuja... ciekawe czy rozliczaja sie z rsk jakos - pewnie nie bo do tego wlasny nr kenitala potrzebny...

a moze sie myle...

@konsulowie. wiem ze czytacie te moja pisanine i zdaje sobie tez sprawe, ze **** was niemilosiernie. bede nadal. to dopiero poczatek. ;]

& mozecie skorzystac z pomyslow na te 20k e. za naruszanie (c) was pozywac nie bede jak juz pozbawieni immunitetow bedziecie.

apropos 20 tys e - ile wolontariusz zasuwajacy przy urnach w ahusie 2 lata temu z okazji wyborow za swoj wysilek dostal? 19e. wtedy to bylo jakies niecale 2 tys isk chyba.
mjkl
PostWysłany: 6 Lis 2008, 11:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

- Konsól to jak prezydęt?
- Tak. Ale jest dwóch. Genieralna & niedojszły.
siewa26
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 6 Lis 2008, 14:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mjkl napisał:

ale po co... latwiej zaprosic wiesniacki kabaret, jak pigwa czy truten, ktory wpadnie w drodze z/do jackowa czy grin pojntu, za mniejsza kase... ale na fakturze/kosztorysie dla msz mozna wstawic wieksza sume... btw czy wiecie, ze konsul michal & pani krysia to narzeczenstwo, ktore mieszka razem, ale jednak razem nie mieszka? bo maja chyba 2 chaty przez msz sponsorowane... ale jedna naturalnie, co by sie nie marnowala, wynajmuja... ciekawe czy rozliczaja sie z rsk jakos - pewnie nie bo do tego wlasny nr kenitala potrzebny...

Jeśli to jest prawda to mamy Polskę w pigułce na Islandii, pomimo że wcześniej była mi obojętna ta krucjata - zmieniam zdanie. Pracownik który wie że jest pilnowany, pracuje rzetelnie i nie marnuje NIE SWOICH pieniędzy. Tumiwisizm nie wskazany - mea culpa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen
viking
PostWysłany: 7 Lis 2008, 14:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pani i Panie Konsulu tak sobie pomyślałem że skoro macie jakąś kasę jeszcze na wydanie i by się Państwu chciało ją wydać to możecie zorganizować na ten przykład wystawę fotograficzną "Islandia w Oczach Polaka", na Islandii jest sporo ludzi z Polski którzy robią dobre zdjęcia, można było by też przedstawić Polaków nie tylko jako pijaków i złodziei ale powiedzmy artystów.
Jeżeli Konsulat byłby zainteresowany zorganizowaniem takiej wystawy zapraszam na priv na omówienie wszystkiego.
Lundii
PostWysłany: 7 Lis 2008, 16:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

viking napisał:
Pani i Panie Konsulu tak sobie pomyślałem że skoro macie jakąś kasę jeszcze na wydanie i by się Państwu chciało ją wydać to możecie zorganizować na ten przykład wystawę fotograficzną "Islandia w Oczach Polaka", na Islandii jest sporo ludzi z Polski którzy robią dobre zdjęcia, można było by też przedstawić Polaków nie tylko jako pijaków i złodziei ale powiedzmy artystów.
Jeżeli Konsulat byłby zainteresowany zorganizowaniem takiej wystawy zapraszam na priv na omówienie wszystkiego.

Z ta wystawa to niezly pomysl, mam przyjaciol na poludniu Islandii, sa fotografami z krwi i kosci -patulkaa i yazhubal. Na pewno by ta wystawa pomogla zmienic wizerunek Polakow /nie tylko pozyczka od Polski/.

swietny pomysl Viking!
viking
PostWysłany: 7 Lis 2008, 16:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
mam przyjaciol na poludniu Islandii, sa fotografami z krwi i kosci -patulkaa i yazhubal

TeĹź ich znam Wink
Lundii
PostWysłany: 7 Lis 2008, 16:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

viking napisał:
Cytat:
mam przyjaciol na poludniu Islandii, sa fotografami z krwi i kosci -patulkaa i yazhubal

TeĹź ich znam Wink

no to kurde do dzieła !
bym się nawet z tej północy na te WASZA ! ! ! wystawę wygrzebał !
viking
PostWysłany: 7 Lis 2008, 20:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
no to kurde do dzieła !

Ale ja chęci mam.......
WaĹźne Ĺźeby Pani i Pan Konsul mieli.
maka-rena

PostWysłany: 8 Lis 2008, 1:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KO napisał:
Jadzia z Lodowca napisał:
!Piwo&
Zarówno Konsul Michał jak i Generalny Konsul Danuta maja tu swoje profile na Forum i również się tu udzielają,

To jeszcze Jadwiniu powiedz jakie mają nicki :-)

Z góry mówię, że nie mam żadnych uczuć do wyżej wymienionych osób, są mi równie obojętne jak proboszcz z pobliskiej parafi.

PozdrĂłwka

No co Wy!!!! nie wierzę...... to ja tu na tym forum jestem od paru dni i żadna tajemnica gdzie kryją się "Konsule" a Wy Stare Wygi nie wiecie lol jaszcze tylko z Pania Krysia mam problem... ale to tylko kwestia czasu Wink dzisiejszy wieczór zapewne przyniesie rozwiązanie Wink
ps. Więcej czytajcie niż piszcie....niektórym wskazane Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lundii
PostWysłany: 8 Lis 2008, 1:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maka-rena napisał:
KO napisał:
Jadzia z Lodowca napisał:
!Piwo&
Zarówno Konsul Michał jak i Generalny Konsul Danuta maja tu swoje profile na Forum i również się tu udzielają,

To jeszcze Jadwiniu powiedz jakie mają nicki :-)

Z góry mówię, że nie mam żadnych uczuć do wyżej wymienionych osób, są mi równie obojętne jak proboszcz z pobliskiej parafi.

PozdrĂłwka

No co Wy!!!! nie wierzę...... to ja tu na tym forum jestem od paru dni i żadna tajemnica gdzie kryją się "Konsule" a Wy Stare Wygi nie wiecie lol jaszcze tylko z Pania Krysia mam problem... ale to tylko kwestia czasu Wink dzisiejszy wieczór zapewne przyniesie rozwiązanie Wink
ps. Więcej czytajcie niż piszcie....niektórym wskazane Very Happy

taa ja nie mam pojęcia

ale co obstawiamy? mjkl to niby sam konsul? Very Happy
Arina

PostWysłany: 8 Lis 2008, 3:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lundii mjkl to raczej antykonsul Wink lubi tu i tam troche zedrzec skory Smile mi ni eprzeszkadza , przynajmniej ciekawie jest .
Lundii
PostWysłany: 8 Lis 2008, 11:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak wiec mjkl odpada Wink w rankingu na KONSULA w przebraniu?

Very Happy no to obstawiamy dalej
stalin
Gość
PostWysłany: 8 Lis 2008, 11:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

PIWO? Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
Lundii
PostWysłany: 8 Lis 2008, 11:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="Sxxxxn"]PIWO? Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy[/quote

Very Happy ze niby taki głośny i wesoły i ze nikt nie przypuszcza, ze to może być nasz Michaś? Very Happy

odpada Very HappyVery HappyVery Happy

Arrow
stalin
Gość
PostWysłany: 8 Lis 2008, 11:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a dlaczego? moze w kasie konsulatu deficyt i postanowil podreperowac budzet Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
Lundii
PostWysłany: 8 Lis 2008, 11:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nowym kandydatem będzie Sxxxxn Very Happy co Wy na to Very Happy

1. pomaga w tłumaczeniu i poszukiwaniu mieszkań
2. jest Ĺźyczliwy dla innych uĹźytkownikĂłw forum
3. ma poczucie humoru
4. dystans do swiata

Very Happy czego chciec wiecej Very Happy ???
stalin
Gość
PostWysłany: 8 Lis 2008, 12:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o co Ty mnie pdejrzewasz? juz prezencja nie ta, a i z ineligencja kulawo Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
Yazhubal

PostWysłany: 8 Lis 2008, 12:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

viking napisał:
Cytat:

TeĹź ich znam Wink

Viking teĹź jest super fotograf Smile

Chęci mam i zapał do wystawy i zorganizowania czegoś dla Polonii na Islandii
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Pozostałe tematy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  Następny
Strona 5 z 15

Skocz do: