| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
| @ni@
| | Dołączył: 16 Sie 2008 | | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 31 Sty 2009, 18:34 Temat postu: |
|
|
| jones napisał: | Za jakiĹ czas koĹczÄ pracÄ na Islandii i natychmiast wracam do Pl. Czy zasiĹek dla bezrobotnych mogÄ zaĹatwiÄ teĹź w ojczyĹşnie? Jak to ewentualnie wyglÄ
da? Wiem, Ĺźe potrzebujÄ e301, przepracowaĹem prawie 2 lata itd. .
 |
Transfer do Polski moĹźesz zaĹatwiÄ po 4 tygodniach bycia na bezrebotnym,nie później niĹź 3 tygodnie przed wylotem,czyli sÄ
dzÄ ,Ĺźe moĹźesz go zaĹatwiaÄ po tygodniu bycia na bezrobotnym,ale tego nie jestem pewna,musiaĹby ktoĹ to potwierdziÄ. ZaĹatwia siÄ to najpierw tutaj,a potem w Polsce |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| jones
 | | Dołączył: 23 Paź 2008 | | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 31 Sty 2009, 22:39 Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
jones napisaĹ:
Za jakiĹ czas koĹczÄ pracÄ na Islandii i natychmiast wracam do Pl. Czy zasiĹek dla bezrobotnych mogÄ zaĹatwiÄ teĹź w ojczyĹşnie? Jak to ewentualnie wyglÄ
Rolling Eyes
Transfer do Polski moĹźesz zaĹatwiÄ po 4 tygodniach bycia na bezrebotnym,nie później niĹź 3 tygodnie przed wylotem,czyli sÄ
dzÄ ,Ĺźe moĹźesz go zaĹatwiaÄ po tygodniu bycia na bezrobotnym,ale tego nie jestem pewna,musiaĹby ktoĹ to potwierdziÄ. ZaĹatwia siÄ to najpierw tutaj,a potem w Polsce |
A co jeĹźeli nie mogÄ czekaÄ i wracam zaraz po zakoĹczeniu pracy?
W tym przypadku zasiĹek mi siÄ nie naleĹźy?
Nie mam ochoty spÄdziÄ tu 3 tygodni patrzÄ
c w sufit.
A moĹźe w Polsce znajdÄ zaraz jakÄ
Ĺ pracÄ!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| BASAJEW
 | | Dołączył: 12 Lis 2008 | | Posty: 74 | |
|
Wysłany: 31 Sty 2009, 22:59 Temat postu: |
|
|
| jones napisał: | | Cytat: |
jones napisaĹ:
Za jakiĹ czas koĹczÄ pracÄ na Islandii i natychmiast wracam do Pl. Czy zasiĹek dla bezrobotnych mogÄ zaĹatwiÄ teĹź w ojczyĹşnie? Jak to ewentualnie wyglÄ
Rolling Eyes
A co jeĹźeli nie mogÄ czekaÄ i wracam zaraz po zakoĹczeniu pracy?
W tym przypadku zasiĹek mi siÄ nie naleĹźy?
Nie mam ochoty spÄdziÄ tu 3 tygodni patrzÄ
c w sufit.
A moĹźe w Polsce znajdÄ zaraz jakÄ
Ĺ pracÄ!  |
Sprawy sie maja tak jak ci @ni@ napisala. Sam musisz zdecydowac co ci sie bardziej oplaca i na czym ci zalezy, czy na szybkim powrocie czy na stosunkowo wysokim socjalu jak na polskie warunki przez nastepne trzy miesiace.
Odnosnie przelicznika walut, to za ok. tydzien czasu bedzie znany ten, ktory obowiazywal bedzie w drugim kwartale 2009. Jezeli rzeczywiscie punktem odniesienia bedzie styczen br. to sprawa powinna wygladac duzo korzystniej. Poczekamy - zobaczymy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| jones
 | | Dołączył: 23 Paź 2008 | | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 1 Lut 2009, 19:08 Temat postu: |
|
|
| Skoro WUP moĹźe zaĹatwiÄ przeniesienie zasiĹku to i moĹźe sam zasiĹek teĹź wywalczy. Hmm. MuszÄ ruszyÄ moich ludzi w PL, a sam do Vinnu-coĹtam siÄ wybiorÄ. Jak siÄ dowiem to dam znaÄ. pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| | Dołączył: 22 Maj 2008 | | Posty: 413 | | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 1 Lut 2009, 19:57 Temat postu: |
|
|
te wasze informacje bardzo mnie zszokowaly! ale fakt faktem ludzie robia tak jak niektorzy tu podpowiadaja!
no ale mam teraz pytanko troszke z inej beczki. czy to prawda ze zasilek maja obowiazek wypalcic do 6 kazdego miesiac! moj chlopak siedzi na zasilku.w piatek kasy nie bylo.wiem ze prawie wszedzie wyplacaja przed pierwszym.
pod koniec grudnia tez kade przelewali a pani na spotkaniu dla bezrobotnych mowila ze kasa bedzie 2 stycznia.
wiec nie wiem czy z tym 6 kazdego miesiaca jest prawda! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Lut 2009, 20:11 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy wiecie, ale Panie z urzedu pracy dzwoniÄ
do naszych rodakĂłw korzystajacych z zasilku i zapraszaja na bezposrednie spotkania, w bardzo krĂłtkich terminach. ZaczeĹa siÄ kontrola tego czy ktoĹ jest na Is czy gdzie indziej...
TO JUĹť PRZESADA NIE UFAJÄ NAM W CALE A TO ZE KTOĹ OPUSZCZA IS I NIBY ONI WIEDZA O TYM ZA POĹREDNICTWEM JAKIEJĹ DZIWNEJ NIE OKREĹLONEJ BAZY DANYCH TO WEDĹUG MNIE PIC NA WODÄ FOTOMONTAĹť |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| yourbrotherthebeer
| | Dołączył: 15 Lis 2008 | | Posty: 198 | | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 1 Lut 2009, 20:55 Temat postu: |
|
|
czemu przesada, po prostu nam nie ufaja
czy to takie trudne nie ufac Polakom?? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 2 Lut 2009, 10:33 Temat postu: |
|
|
| yourbrotherthebeer napisał: | czemu przesada, po prostu nam nie ufaja
czy to takie trudne nie ufac Polakom?? |
Trfane stwierdzenie, niektorzy dali powody by o Nas tak myslec....  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| Magdam
| | Dołączył: 21 Maj 2007 | | Posty: 103 | | Skąd: Reyjanesbaer |
|
Wysłany: 2 Lut 2009, 15:07 Temat postu: |
|
|
Witam,
dostalam dzis zasilek o polowe mniejszy niz dotad. Czy ktos z Was tez tak otrzymal?
Czy ktos wie o co moze chodzic? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| milek
| | Dołączył: 23 Paź 2007 | | Posty: 61 | | Skąd: Selfoss |
|
Wysłany: 2 Lut 2009, 15:15 Temat postu: |
|
|
ZasiĹek w tym miesiÄ
cu wypĹacany jest ratalnie, ja dostaĹem wpierw 4928 koron, potem 47000, kiedy reszta-zobaczymy, byĹem w urzÄdzie pracy, urzÄdnicy sami sÄ
w szoku i nie za bardzo wiedzÄ
jak zareagowaÄ!!!
Pozdrawiam wszystkich bezrobotnych!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| wielkopolanka
| | Dołączył: 20 Mar 2008 | | Posty: 159 | |
|
Wysłany: 2 Lut 2009, 16:17 Temat postu: Hej |
|
|
Hej
A czy jest ktos kto nie otrzymal do tej pory zadnych jeszcze pieniedzy na konto w tym miesiacu? Mi do tej pory nic nie wplynelo
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| | Dołączył: 22 Maj 2008 | | Posty: 413 | | Skąd: reykjavik- |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Lut 2009, 2:33 Temat postu: ... |
|
|
poza tym to definitywny koniec dla polskich oszustĂłw wyciÄ
gajÄ
cych zasiĹek bedonc w kraju PL podobno powstaĹa baza danych monitorujÄ
ca wylatujÄ
cych polakĂłw na lotnisku w keflawiku
brzmi groĹşnie ale ile tym prawdy nie wiem moĹźe to BLEF |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| BASAJEW
|
Wysłany: 3 Lut 2009, 2:48 Temat postu: |
|
|
| tak lotoma juz wszyscy slyszeli , a teraz w poczuciu dobrze spelnionego obowiazku mozesz isc spac. Dobranoc. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Lut 2009, 4:02 Temat postu: |
|
|
| BASAJEW napisał: | | tak lotoma juz wszyscy slyszeli , a teraz w poczuciu dobrze spelnionego obowiazku mozesz isc spac. Dobranoc. |
a co siedzisz w Polsce i liczysz na drapane ...
niema Ĺatwo mam nadzieje ze kumpel albo rodzina ktĂłra cie tu loguje na IS przestanie to robiÄ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| BASAJEW
|
Wysłany: 3 Lut 2009, 4:30 Temat postu: |
|
|
| lotoma napisał: | | BASAJEW napisał: | | tak lotoma juz wszyscy slyszeli , a teraz w poczuciu dobrze spelnionego obowiazku mozesz isc spac. Dobranoc. |
niema Ĺatwo mam nadzieje ze kumpel albo rodzina ktĂłra cie tu loguje na IS przestanie to robiÄ |
buahaha... Ale mnie rozbawiles. Psycholog niestety z ciebie kiepsciutki.
Ze mnie tez nienajlepszy ale sie pokusze. Tobie pewnie gul skacze bo masz znajomych co siedza w PL i pobieraja zasilek i lepiej na tym wychodza od ciebie. Gryzie cie to i na forum probujesz wyrzucic swoj zal. Mam chociaz troche racji? Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
| afganskibicz ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| | Dołączył: 01 Gru 2008 | | Posty: 148 | |
|
Wysłany: 3 Lut 2009, 9:47 Temat postu: |
|
|
| lotoma napisał: | | BASAJEW napisał: | | tak lotoma juz wszyscy slyszeli , a teraz w poczuciu dobrze spelnionego obowiazku mozesz isc spac. Dobranoc. |
heheheh Ĺmieszny jesteĹ
a co pwiesz na to,ze sa tacy co przylatuja do is, a na 2 dzien idÄ
do vinnumidlun zalogowac sie ,pokazaÄ, zawrĂłciÄ babom gĹowÄ i jescze w ten sam dzien leca spowrotem do polski. 2 dni wyrwane z kalendarza za nie maĹÄ
kasÄ niektĂłrym to siÄ opĹaca.
A tak wogle to pomyĹl co byĹ zrobil na miejscu kogos kto pracowal na IS budowaĹ ja przez 4,6,8 lat zostawiajÄ
c rodzine w kraju i teraz kiedy nie ma pracy a rachunki trzeba placic i slac $ do polski ,bo tam rodzina, to pomysl co bys zrobil? nie wrocilbys do rodziny przetrwac ten cieĹźki okres?
Pewnie nie zrozumiesz bo nie masz rodziny alboĹ sfatygowany.
WracajÄ
c do tematu myslisz ze islandczycy tak nie robiÄ
? to wĹasnie od nich ten pomysĹ, pisaĹem juĹź wiele razy tu na forum idzcie na laugavegur zapytajcie islandzkich zuli co i jak robic by sie nie narobic i miec pieniazki
Islandury robia w danii norwegii w angoli i kazdy z nich jest w stanie poĹwiecic dzien na zalatwienie vinnumidlun.
Wszyscy jedziemy na tym samym wĂłzku,
od strachu uratuje nas tylko ......
defekt mĂłzgĂł |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Lut 2009, 9:52 Temat postu: |
|
|
GUL MU SKACZE BAUHAHAHAHAHAH
To moĹźe byÄ taki typ ,co zrobil sie z niego po kilku latach na is islandczyk narodowiec nazista, pozazdroĹnik i nieudacznik, i nierob ktory sam siedzi na is zasiĹku tyle ze w is, zamiast ruszyc xxxx do anglii albo norwegii   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Lut 2009, 14:57 Temat postu: |
|
|
Obecnie jestem w Polsce i pobralam pierwszy zasilek ( ten przeniesiony z Is) i ostatni pobiore w kwietniu, Czy po tym okresie moge wrocic na Is i przedluzyc ten zasilek?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Lut 2009, 15:32 Temat postu: |
|
|
| anka napisał: | Obecnie jestem w Polsce i pobralam pierwszy zasilek ( ten przeniesiony z Is) i ostatni pobiore w kwietniu, Czy po tym okresie moge wrocic na Is i przedluzyc ten zasilek?  |
tak !!!!!!!!!!!!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|