reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek dla bezrobotnych na Islandii
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 93, 94, 95  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
@ni@

PostWysłany: 31 Sty 2009, 18:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jones napisał:
Za jakiś czas kończę pracę na Islandii i natychmiast wracam do Pl. Czy zasiłek dla bezrobotnych mogę załatwić też w ojczyźnie? Jak to ewentualnie wygląda? Wiem, że potrzebuję e301, przepracowałem prawie 2 lata itd. .
Rolling Eyes

Transfer do Polski możesz załatwić po 4 tygodniach bycia na bezrebotnym,nie później niż 3 tygodnie przed wylotem,czyli sądzę ,że możesz go załatwiać po tygodniu bycia na bezrobotnym,ale tego nie jestem pewna,musiałby ktoś to potwierdzić. Załatwia się to najpierw tutaj,a potem w Polsce
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
jones

PostWysłany: 31 Sty 2009, 22:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:

jones napisał:
Za jakiś czas kończę pracę na Islandii i natychmiast wracam do Pl. Czy zasiłek dla bezrobotnych mogę załatwić też w ojczyźnie? Jak to ewentualnie wygląda? Wiem, że potrzebuję e301, przepracowałem prawie 2 lata itd. .
Rolling Eyes

Transfer do Polski możesz załatwić po 4 tygodniach bycia na bezrebotnym,nie później niż 3 tygodnie przed wylotem,czyli sądzę ,że możesz go załatwiać po tygodniu bycia na bezrobotnym,ale tego nie jestem pewna,musiałby ktoś to potwierdzić. Załatwia się to najpierw tutaj,a potem w Polsce

A co jeżeli nie mogę czekać i wracam zaraz po zakończeniu pracy?
W tym przypadku zasiłek mi się nie należy?
Nie mam ochoty spędzić tu 3 tygodni patrząc w sufit.
A może w Polsce znajdę zaraz jakąś pracę! lol
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
BASAJEW

PostWysłany: 31 Sty 2009, 22:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jones napisał:
Cytat:

jones napisał:
Rolling Eyes

A co jeżeli nie mogę czekać i wracam zaraz po zakończeniu pracy?
W tym przypadku zasiłek mi się nie należy?
Nie mam ochoty spędzić tu 3 tygodni patrząc w sufit.
A może w Polsce znajdę zaraz jakąś pracę! lol

Sprawy sie maja tak jak ci @ni@ napisala. Sam musisz zdecydowac co ci sie bardziej oplaca i na czym ci zalezy, czy na szybkim powrocie czy na stosunkowo wysokim socjalu jak na polskie warunki przez nastepne trzy miesiace.

Odnosnie przelicznika walut, to za ok. tydzien czasu bedzie znany ten, ktory obowiazywal bedzie w drugim kwartale 2009. Jezeli rzeczywiscie punktem odniesienia bedzie styczen br. to sprawa powinna wygladac duzo korzystniej. Poczekamy - zobaczymy.
Powrót do góry
jones

PostWysłany: 1 Lut 2009, 19:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skoro WUP może załatwić przeniesienie zasiłku to i może sam zasiłek też wywalczy. Hmm. Muszę ruszyć moich ludzi w PL, a sam do Vinnu-cośtam się wybiorę. Jak się dowiem to dam znać. pozdrawiam
Powrót do góry
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 1 Lut 2009, 19:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

te wasze informacje bardzo mnie zszokowaly! ale fakt faktem ludzie robia tak jak niektorzy tu podpowiadaja!
no ale mam teraz pytanko troszke z inej beczki. czy to prawda ze zasilek maja obowiazek wypalcic do 6 kazdego miesiac! moj chlopak siedzi na zasilku.w piatek kasy nie bylo.wiem ze prawie wszedzie wyplacaja przed pierwszym.
pod koniec grudnia tez kade przelewali a pani na spotkaniu dla bezrobotnych mowila ze kasa bedzie 2 stycznia.
wiec nie wiem czy z tym 6 kazdego miesiaca jest prawda!
Powrót do góry
lotoma
Gość
PostWysłany: 1 Lut 2009, 20:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy wiecie, ale Panie z urzedu pracy dzwonią do naszych rodaków korzystajacych z zasilku i zapraszaja na bezposrednie spotkania, w bardzo krótkich terminach. Zaczeła się kontrola tego czy ktoś jest na Is czy gdzie indziej...

TO JUŻ PRZESADA NIE UFAJĄ NAM W CALE A TO ZE KTOŚ OPUSZCZA IS I NIBY ONI WIEDZA O TYM ZA POŚREDNICTWEM JAKIEJŚ DZIWNEJ NIE OKREŚLONEJ BAZY DANYCH TO WEDŁUG MNIE PIC NA WODĘ FOTOMONTAŻ
Powrót do góry
yourbrotherthebeer

PostWysłany: 1 Lut 2009, 20:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czemu przesada, po prostu nam nie ufaja

czy to takie trudne nie ufac Polakom??
Powrót do góry
anka
Gość
PostWysłany: 2 Lut 2009, 10:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

yourbrotherthebeer napisał:
czemu przesada, po prostu nam nie ufaja

czy to takie trudne nie ufac Polakom??

Trfane stwierdzenie, niektorzy dali powody by o Nas tak myslec.... Evil or Very Mad
Powrót do góry
Magdam

PostWysłany: 2 Lut 2009, 15:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
dostalam dzis zasilek o polowe mniejszy niz dotad. Czy ktos z Was tez tak otrzymal?
Czy ktos wie o co moze chodzic?
Powrót do góry
milek

PostWysłany: 2 Lut 2009, 15:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zasiłek w tym miesiącu wypłacany jest ratalnie, ja dostałem wpierw 4928 koron, potem 47000, kiedy reszta-zobaczymy, byłem w urzędzie pracy, urzędnicy sami są w szoku i nie za bardzo wiedzą jak zareagować!!!
Pozdrawiam wszystkich bezrobotnych!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
wielkopolanka

PostWysłany: 2 Lut 2009, 16:17    Temat postu: Hej Odpowiedz z cytatem

Hej
A czy jest ktos kto nie otrzymal do tej pory zadnych jeszcze pieniedzy na konto w tym miesiacu? Mi do tej pory nic nie wplynelo Wink
Pozdrawiam
Powrót do góry
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 2 Lut 2009, 16:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.vinnumalastofnun.is/svm/stadfesting.asp

musicie sie logowac jeszcze raz!!!!!!!!!!!!! do jutra
Powrót do góry
lotoma
Gość
PostWysłany: 3 Lut 2009, 2:33    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

poza tym to definitywny koniec dla polskich oszustów wyciągających zasiłek bedonc w kraju PL podobno powstała baza danych monitorująca wylatujących polaków na lotnisku w keflawiku

brzmi groĹşnie ale ile tym prawdy nie wiem moĹźe to BLEF
Powrót do góry
BASAJEW

PostWysłany: 3 Lut 2009, 2:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak lotoma juz wszyscy slyszeli , a teraz w poczuciu dobrze spelnionego obowiazku mozesz isc spac. Dobranoc.
Powrót do góry
lotoma
Gość
PostWysłany: 3 Lut 2009, 4:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BASAJEW napisał:
tak lotoma juz wszyscy slyszeli , a teraz w poczuciu dobrze spelnionego obowiazku mozesz isc spac. Dobranoc.

a co siedzisz w Polsce i liczysz na drapane ...
niema łatwo mam nadzieje ze kumpel albo rodzina która cie tu loguje na IS przestanie to robić
Powrót do góry
BASAJEW

PostWysłany: 3 Lut 2009, 4:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lotoma napisał:
BASAJEW napisał:

niema łatwo mam nadzieje ze kumpel albo rodzina która cie tu loguje na IS przestanie to robić

buahaha... Smile Ale mnie rozbawiles. Psycholog niestety z ciebie kiepsciutki.
Ze mnie tez nienajlepszy ale sie pokusze. Tobie pewnie gul skacze bo masz znajomych co siedza w PL i pobieraja zasilek i lepiej na tym wychodza od ciebie. Gryzie cie to i na forum probujesz wyrzucic swoj zal. Mam chociaz troche racji? Smile Pozdrawiam
Powrót do góry
afganskibicz
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 3 Lut 2009, 9:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lotoma napisał:
BASAJEW napisał:

heheheh śmieszny jesteś
a co pwiesz na to,ze sa tacy co przylatuja do is, a na 2 dzien idą do vinnumidlun zalogowac sie ,pokazać, zawrócić babom głowę i jescze w ten sam dzien leca spowrotem do polski. 2 dni wyrwane z kalendarza za nie małą kasę szajbus niektórym to się opłaca.
A tak wogle to pomyśl co byś zrobil na miejscu kogos kto pracowal na IS budował ja przez 4,6,8 lat zostawiając rodzine w kraju i teraz kiedy nie ma pracy a rachunki trzeba placic i slac $ do polski ,bo tam rodzina, to pomysl co bys zrobil? nie wrocilbys do rodziny przetrwac ten cieżki okres?
Pewnie nie zrozumiesz bo nie masz rodziny alboś sfatygowany.
Wracając do tematu myslisz ze islandczycy tak nie robią? to własnie od nich ten pomysł, pisałem już wiele razy tu na forum idzcie na laugavegur zapytajcie islandzkich zuli co i jak robic by sie nie narobic i miec pieniazki Smile
Islandury robia w danii norwegii w angoli i kazdy z nich jest w stanie poświecic dzien na zalatwienie vinnumidlun.

Wszyscy jedziemy na tym samym wĂłzku,
od strachu uratuje nas tylko ...... Wink
defekt mĂłzgĂł
Powrót do góry
afganskibicz
PostWysłany: 3 Lut 2009, 9:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

GUL MU SKACZE BAUHAHAHAHAHAH
To może być taki typ ,co zrobil sie z niego po kilku latach na is islandczyk narodowiec nazista, pozazdrośnik i nieudacznik, i nierob ktory sam siedzi na is zasiłku tyle ze w is, zamiast ruszyc xxxx do anglii albo norwegii CoolWink
Powrót do góry
anka
Gość
PostWysłany: 3 Lut 2009, 14:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Obecnie jestem w Polsce i pobralam pierwszy zasilek ( ten przeniesiony z Is) i ostatni pobiore w kwietniu, Czy po tym okresie moge wrocic na Is i przedluzyc ten zasilek? Very Happy
Powrót do góry
afganskibicz
PostWysłany: 3 Lut 2009, 15:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

anka napisał:
Obecnie jestem w Polsce i pobralam pierwszy zasilek ( ten przeniesiony z Is) i ostatni pobiore w kwietniu, Czy po tym okresie moge wrocic na Is i przedluzyc ten zasilek? Very Happy

tak !!!!!!!!!!!! Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 93, 94, 95  Następny
Strona 17 z 95

Skocz do: