reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

ZASIŁEK DLA BEZROBOTNYCH
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 20, 21, 22  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mkwr45

PostWysłany: 9 Lut 2009, 11:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zen07is napisał:
ja myslalem,ze powodem wyplacenia w dwoch ratach bylo to,ze pierwsza rata za grudzien,a druga po zwiekszonej stawce za styczen i dalej tak uwazam,potwierdzenie z urzedu tez przyszlo na dwuch drukach,ludzie narobili zamieszania az ich zamotalo
a jakie masz powody zeby tak uwazac??skad masz takie info??pozatym nie chodzilo o przyczyne opoznienia zasilku tylko o to ze wiekrzosc nie wiedziala o jakichkolwiek zmianach Evil or Very Mad pozdrawiam
zen07is

PostWysłany: 9 Lut 2009, 11:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

logowanie do oporu to to samo co wysylanie sms majac puste konto w telefonie,po pierwszym poprawnym zalogowaniu probujac ponownie wyskakuje,ze juz jestes zalogowany(nie doslownie)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zen07is

PostWysłany: 9 Lut 2009, 11:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mkwr45 napisał:
zen07is napisał:
ja myslalem,ze powodem wyplacenia w dwoch ratach bylo to,ze pierwsza rata za grudzien,a druga po zwiekszonej stawce za styczen i dalej tak uwazam,potwierdzenie z urzedu tez przyszlo na dwuch drukach,ludzie narobili zamieszania az ich zamotalo
a jakie masz powody zeby tak uwazac??skad masz takie info??pozatym nie chodzilo o przyczyne opoznienia zasilku tylko o to ze wiekrzosc nie wiedziala o jakichkolwiek zmianach Evil or Very Mad pozdrawiam

nie odczulem zmian,pisalem,ze potwierdzenie naliczen z urzedu,tam jest wszystko jasne
Powrót do góry
zen07is

PostWysłany: 9 Lut 2009, 11:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

skad masz takie info??pozatym nie chodzilo o przyczyne opoznienia zasilku
skad?sam zajazylem pierwszego dnia i mowilem to wielu osobom to zaczeli wymyslac,ze im kasy brakuje z funduszu albo,ze chca nas wysiudac.nie pisalem nic o opoznieniach i sie do tego nie odwoluje,dostalem drogiego tak jak mi sie nalezalo,a to ze w dwoch ratach to jasna sprawa
Powrót do góry
siewa26
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
PostWysłany: 9 Lut 2009, 12:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W Norwegii juz skumali, teraz czas na Islandię http://finanse.wp.pl/kat,58436,title,Norwedzy-pozbawia-Polakow-zasilku-dla-bezrobotnych,wid,10828760,wiadomosc.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen
titta
Gość
PostWysłany: 9 Lut 2009, 12:24    Temat postu: haha Odpowiedz z cytatem

i tak powinno być tu też powinni zrobić porządek z nieuczciwymi Polakami
Powrót do góry
mkwr45

PostWysłany: 9 Lut 2009, 16:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zen07is napisał:
logowanie do oporu to to samo co wysylanie sms majac puste konto w telefonie,po pierwszym poprawnym zalogowaniu probujac ponownie wyskakuje,ze juz jestes zalogowany(nie doslownie)
mylisz sie, wiem ze zazwyczaj tak bylo ale tym razem mozna bylo logowac sie parokrotnie i system nie odzucal zgloszenia lol
mkwr45

PostWysłany: 9 Lut 2009, 16:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zen07is napisał:
skad masz takie info??pozatym nie chodzilo o przyczyne opoznienia zasilku
skad?sam zajazylem pierwszego dnia i mowilem to wielu osobom to zaczeli wymyslac,ze im kasy brakuje z funduszu albo,ze chca nas wysiudac.nie pisalem nic o opoznieniach i sie do tego nie odwoluje,dostalem drogiego tak jak mi sie nalezalo,a to ze w dwoch ratach to jasna sprawa
sam zajarzyles?? Question lol Cool Confused Shocked yasne...ale trzeba bylo nas "tumanĂłw" poinformowac czlowieku, tak nie potrzebnie sie denerwowalismy, a ty to tak szybko zajazyles ze dopiero 9 piszesz ??oki Wink
mkwr45

PostWysłany: 9 Lut 2009, 16:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

siewa26 napisał:
W Norwegii juz skumali, teraz czas na Islandię http://finanse.wp.pl/kat,58436,title,Norwedzy-pozbawia-Polakow-zasilku-dla-bezrobotnych,wid,10828760,wiadomosc.html
kolej na is... Very Happy
adek85

PostWysłany: 10 Lut 2009, 23:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mkwr45 napisał:
siewa26 napisał:
kolej na is... Very Happy

Ciekawe, ciekawe czy coś sie zacznie dziać w tym kierunku.hmm w sumie z punktu widzenia urzedu pracy co niektórym osobom które wyjechały a dalej pobieraja zasiłek a nie powinny należało by sie dobrac do tyłków ale z drugiej strony jak ktos juz dostał ten zasiłek to chyba zapier... na niego i sie należy
Powrót do góry
titta
Gość
PostWysłany: 11 Lut 2009, 0:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zgadzam się zapracowały na zasiłek ale jednym z warunków jest przebywanie na Islandii i natychmiastowe podjęcie zapropnowanej pracy a osoby przebywające w Polsce nie spełniają tych warunków w Polsce trzeba zgłaszać się do UP osobiście do złożenia podpisu a jeżeli się ktoś nie pojawi to do widzenia zostaje wyrejstrowany i tu też powinno tak być
Powrót do góry
lotoma
Gość
PostWysłany: 19 Lut 2009, 15:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lotoma napisał:
MA KTOŚ MORZE INF.TYPU ZJEŻDŻAM DO POLSKI 24.02 ZASIŁEK PRZENOSZĘ Z TA WŁAŚNIE DATA MAM PYTANIE CZY ZA LUTY JESZCZE WPŁYNIE MI TU NA KONTO CZY JUŻ DO POLSKI
Powrót do góry
dariuszr

PostWysłany: 19 Lut 2009, 15:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lotoma napisał:
lotoma napisał:
MA KTOŚ MORZE INF.TYPU ZJEŻDŻAM DO POLSKI 24.02 ZASIŁEK PRZENOSZĘ Z TA WŁAŚNIE DATA MAM PYTANIE CZY ZA LUTY JESZCZE WPŁYNIE MI TU NA KONTO CZY JUŻ DO POLSKI

kolega mi mówił że sie pytał w u. pracy to będzie miał przelew na islandzkie konto Rolling Eyes
jones

PostWysłany: 19 Lut 2009, 22:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

titta napisał:
zgadzam się zapracowały na zasiłek ale jednym z warunków jest przebywanie na Islandii i natychmiastowe podjęcie zapropnowanej pracy a osoby przebywające w Polsce nie spełniają tych warunków w Polsce trzeba zgłaszać się do UP osobiście do złożenia podpisu a jeżeli się ktoś nie pojawi to do widzenia zostaje wyrejstrowany i tu też powinno tak być

brawa
Powrót do góry
afganskibicz
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 21 Lut 2009, 16:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jones napisał:
titta napisał:

brawa

tak bylo ale panie w viinumidlunie nie wyrabiaja i zrezygnowano z cimiesiecznych stawiennictw i podpisow
Powrót do góry
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 22 Lut 2009, 18:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam pytanie do osob ktore przeniosly zasilek do polski. czy w polsce tez musieliscie czekac ponad miesiac na decyzje polskiego urzedu pracy w sprawie przyznania zasilku!!
i czy po przyjezdzie do polski zanosiliscie jakies papiery do urzedu.
pytam sie poniewaz kolega czekal ponad miesiac na decyzje polskiego urzedu, a dwa kolezanka teraz stara sie o przeniesienie zasilku a dogadac sie z tymi proislandzkimi ludkami w urzedzie to jest brdzo ciezko. i prosze niech nie pisze nikt ze osoby w posredniaku wykonuja tylko swoja prace bo tak nastawionych polakow to ja dawno nie widzialam.i trzeba miec anielska cierpliwosc zeby nie wymalowac im za udzielane info!
pozdrawiam
Powrót do góry
darek 13
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
PostWysłany: 23 Lut 2009, 11:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po co takie rzeczy piszesz masz coś do nich to stawiaj konkretne zarzuty. Konkretnie ta a ta pani powiedziała tak a atak. Wtedy dasz mi możliwość ustosunkowania się, teraz jesteś tylko pustym krzykaczem. Siejesz propagande i niechęć do ludzi którzy sa co prawda mi obojętni, ale mnimalne poczucie przyzwoitości powinniśmy zachować.
Lepperyzm dotarł na forum.
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 23 Lut 2009, 15:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy to sie tyczy mojego pytania,jesli tak to chyba nie zrozumial ktos mojego zapytania.
i wlasnie widac kto z lepera przyklad bierze..a moze w posredniaku sie pracuje[

quote="darek 13"]Po co takie rzeczy piszesz masz coś do nich to stawiaj konkretne zarzuty. Konkretnie ta a ta pani powiedziała tak a atak. Wtedy dasz mi możliwość ustosunkowania się, teraz jesteś tylko pustym krzykaczem. Siejesz propagande i niechęć do ludzi którzy sa co prawda mi obojętni, ale mnimalne poczucie przyzwoitości powinniśmy zachować.
Lepperyzm dotarł na forum.[/quote]
Powrót do góry
mkwr45

PostWysłany: 23 Lut 2009, 16:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

darek 13 napisał:
Siejesz propagande i niechęć do ludzi którzy sa co prawda mi obojętni, ale mnimalne poczucie przyzwoitości powinniśmy zachować.
kogo chcesz umoralniac??jesli niemasz swojego zdania to pozwĂłl miec je innym Evil or Very Mad
darek 13
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
PostWysłany: 23 Lut 2009, 21:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mstefa napisał:
bo tak nastawionych polakow to ja dawno nie widzialam.i trzeba miec anielska cierpliwosc zeby nie wymalowac im za udzielane info!
pozdrawiam

Jak nastawionych?
W czym cię niedoinformowali lub udzielili błędnej informacji. Konkretniiej proszę. Dzis byłem w pośredniaku i na wszelki wypadek porozmawiałem z tym jegomościem który obsługuje angielskojęzycznych. Miły człowiek, otrzymałem kompletne info na pytania które zadałem, dlatego nie bardzo rozumiem po co najeżdżasz jeśli nie umiesz przedstawić konkretów. A może pytania zadac nie umiesz i potem jesteś rozczarowany brakiem odpowiedzi.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 20, 21, 22  Następny
Strona 8 z 22

Skocz do: