Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| mkwr45
 | Dołączył: 10 Gru 2008 | Posty: 330 | Skąd: RKV |
|
Wysłany: 9 Lut 2009, 11:38 Temat postu: |
|
|
zen07is napisał: | ja myslalem,ze powodem wyplacenia w dwoch ratach bylo to,ze pierwsza rata za grudzien,a druga po zwiekszonej stawce za styczen i dalej tak uwazam,potwierdzenie z urzedu tez przyszlo na dwuch drukach,ludzie narobili zamieszania az ich zamotalo | a jakie masz powody zeby tak uwazac??skad masz takie info??pozatym nie chodzilo o przyczyne opoznienia zasilku tylko o to ze wiekrzosc nie wiedziala o jakichkolwiek zmianach pozdrawiam _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zen07is
| Dołączył: 22 Wrz 2008 | Posty: 38 | Skąd: KĂłpavogur |
|
Wysłany: 9 Lut 2009, 11:40 Temat postu: |
|
|
logowanie do oporu to to samo co wysylanie sms majac puste konto w telefonie,po pierwszym poprawnym zalogowaniu probujac ponownie wyskakuje,ze juz jestes zalogowany(nie doslownie) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zen07is
|
Wysłany: 9 Lut 2009, 11:42 Temat postu: |
|
|
mkwr45 napisał: | zen07is napisał: | ja myslalem,ze powodem wyplacenia w dwoch ratach bylo to,ze pierwsza rata za grudzien,a druga po zwiekszonej stawce za styczen i dalej tak uwazam,potwierdzenie z urzedu tez przyszlo na dwuch drukach,ludzie narobili zamieszania az ich zamotalo | a jakie masz powody zeby tak uwazac??skad masz takie info??pozatym nie chodzilo o przyczyne opoznienia zasilku tylko o to ze wiekrzosc nie wiedziala o jakichkolwiek zmianach pozdrawiam |
nie odczulem zmian,pisalem,ze potwierdzenie naliczen z urzedu,tam jest wszystko jasne |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zen07is
|
Wysłany: 9 Lut 2009, 11:49 Temat postu: |
|
|
skad masz takie info??pozatym nie chodzilo o przyczyne opoznienia zasilku
skad?sam zajazylem pierwszego dnia i mowilem to wielu osobom to zaczeli wymyslac,ze im kasy brakuje z funduszu albo,ze chca nas wysiudac.nie pisalem nic o opoznieniach i sie do tego nie odwoluje,dostalem drogiego tak jak mi sie nalezalo,a to ze w dwoch ratach to jasna sprawa |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 9 Lut 2009, 12:24 Temat postu: haha |
|
|
i tak powinno byÄ tu teĹź powinni zrobiÄ porzÄ
dek z nieuczciwymi Polakami |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
|
Wysłany: 9 Lut 2009, 16:16 Temat postu: |
|
|
zen07is napisał: | logowanie do oporu to to samo co wysylanie sms majac puste konto w telefonie,po pierwszym poprawnym zalogowaniu probujac ponownie wyskakuje,ze juz jestes zalogowany(nie doslownie) | mylisz sie, wiem ze zazwyczaj tak bylo ale tym razem mozna bylo logowac sie parokrotnie i system nie odzucal zgloszenia  _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
|
Wysłany: 9 Lut 2009, 16:21 Temat postu: |
|
|
zen07is napisał: | skad masz takie info??pozatym nie chodzilo o przyczyne opoznienia zasilku
skad?sam zajazylem pierwszego dnia i mowilem to wielu osobom to zaczeli wymyslac,ze im kasy brakuje z funduszu albo,ze chca nas wysiudac.nie pisalem nic o opoznieniach i sie do tego nie odwoluje,dostalem drogiego tak jak mi sie nalezalo,a to ze w dwoch ratach to jasna sprawa | sam zajarzyles?? yasne...ale trzeba bylo nas "tumanĂłw" poinformowac czlowieku, tak nie potrzebnie sie denerwowalismy, a ty to tak szybko zajazyles ze dopiero 9 piszesz ??oki  _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
|
Wysłany: 9 Lut 2009, 16:22 Temat postu: |
|
|
kolej na is...  _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| adek85
| Dołączył: 12 Gru 2008 | Posty: 41 | |
|
Wysłany: 10 Lut 2009, 23:20 Temat postu: |
|
|
mkwr45 napisał: | kolej na is...  |
Ciekawe, ciekawe czy coĹ sie zacznie dziaÄ w tym kierunku.hmm w sumie z punktu widzenia urzedu pracy co niektĂłrym osobom ktĂłre wyjechaĹy a dalej pobieraja zasiĹek a nie powinny naleĹźaĹo by sie dobrac do tyĹkĂłw ale z drugiej strony jak ktos juz dostaĹ ten zasiĹek to chyba zapier... na niego i sie naleĹźy |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Lut 2009, 0:11 Temat postu: |
|
|
zgadzam siÄ zapracowaĹy na zasiĹek ale jednym z warunkĂłw jest przebywanie na Islandii i natychmiastowe podjÄcie zapropnowanej pracy a osoby przebywajÄ
ce w Polsce nie speĹniajÄ
tych warunkĂłw w Polsce trzeba zgĹaszaÄ siÄ do UP osobiĹcie do zĹoĹźenia podpisu a jeĹźeli siÄ ktoĹ nie pojawi to do widzenia zostaje wyrejstrowany i tu teĹź powinno tak byÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 19 Lut 2009, 15:14 Temat postu: |
|
|
lotoma napisał: | MA KTOĹ MORZE INF.TYPU ZJEĹťDĹťAM DO POLSKI 24.02 ZASIĹEK PRZENOSZÄ Z TA WĹAĹNIE DATA MAM PYTANIE CZY ZA LUTY JESZCZE WPĹYNIE MI TU NA KONTO CZY JUĹť DO POLSKI |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| dariuszr
| Dołączył: 22 Sty 2008 | Posty: 343 | |
|
Wysłany: 19 Lut 2009, 15:29 Temat postu: |
|
|
lotoma napisał: | lotoma napisał: | MA KTOĹ MORZE INF.TYPU ZJEĹťDĹťAM DO POLSKI 24.02 ZASIĹEK PRZENOSZÄ Z TA WĹAĹNIE DATA MAM PYTANIE CZY ZA LUTY JESZCZE WPĹYNIE MI TU NA KONTO CZY JUĹť DO POLSKI |
|
kolega mi mĂłwiĹ Ĺźe sie pytaĹ w u. pracy to bÄdzie miaĹ przelew na islandzkie konto  _________________ Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jones
 | Dołączył: 23 Paź 2008 | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 19 Lut 2009, 22:07 Temat postu: |
|
|
titta napisał: | zgadzam siÄ zapracowaĹy na zasiĹek ale jednym z warunkĂłw jest przebywanie na Islandii i natychmiastowe podjÄcie zapropnowanej pracy a osoby przebywajÄ
tych warunkĂłw w Polsce trzeba zgĹaszaÄ siÄ do UP osobiĹcie do zĹoĹźenia podpisu a jeĹźeli siÄ ktoĹ nie pojawi to do widzenia zostaje wyrejstrowany i tu teĹź powinno tak byÄ |
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| afganskibicz ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 01 Gru 2008 | Posty: 148 | |
|
Wysłany: 21 Lut 2009, 16:42 Temat postu: |
|
|
jones napisał: | titta napisał: | zgadzam siÄ zapracowaĹy na zasiĹek ale jednym z warunkĂłw jest przebywanie na Islandii i natychmiastowe podjÄcie zapropnowanej pracy a osoby przebywajÄ
 |
tak bylo ale panie w viinumidlunie nie wyrabiaja i zrezygnowano z cimiesiecznych stawiennictw i podpisow |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 22 Lut 2009, 18:48 Temat postu: |
|
|
mam pytanie do osob ktore przeniosly zasilek do polski. czy w polsce tez musieliscie czekac ponad miesiac na decyzje polskiego urzedu pracy w sprawie przyznania zasilku!!
i czy po przyjezdzie do polski zanosiliscie jakies papiery do urzedu.
pytam sie poniewaz kolega czekal ponad miesiac na decyzje polskiego urzedu, a dwa kolezanka teraz stara sie o przeniesienie zasilku a dogadac sie z tymi proislandzkimi ludkami w urzedzie to jest brdzo ciezko. i prosze niech nie pisze nikt ze osoby w posredniaku wykonuja tylko swoja prace bo tak nastawionych polakow to ja dawno nie widzialam.i trzeba miec anielska cierpliwosc zeby nie wymalowac im za udzielane info!
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| darek 13 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 10 Kwi 2008 | Posty: 682 | Skąd: Z nie nacka |
|
Wysłany: 23 Lut 2009, 11:17 Temat postu: |
|
|
Po co takie rzeczy piszesz masz coĹ do nich to stawiaj konkretne zarzuty. Konkretnie ta a ta pani powiedziaĹa tak a atak. Wtedy dasz mi moĹźliwoĹÄ ustosunkowania siÄ, teraz jesteĹ tylko pustym krzykaczem. Siejesz propagande i niechÄÄ do ludzi ktĂłrzy sa co prawda mi obojÄtni, ale mnimalne poczucie przyzwoitoĹci powinniĹmy zachowaÄ.
Lepperyzm dotarĹ na forum. _________________ ZrĂłwnowaĹźona kobieta to wspaniaĹy przyjaciel czĹowieka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 23 Lut 2009, 15:21 Temat postu: |
|
|
czy to sie tyczy mojego pytania,jesli tak to chyba nie zrozumial ktos mojego zapytania.
i wlasnie widac kto z lepera przyklad bierze..a moze w posredniaku sie pracuje[
quote="darek 13"]Po co takie rzeczy piszesz masz coĹ do nich to stawiaj konkretne zarzuty. Konkretnie ta a ta pani powiedziaĹa tak a atak. Wtedy dasz mi moĹźliwoĹÄ ustosunkowania siÄ, teraz jesteĹ tylko pustym krzykaczem. Siejesz propagande i niechÄÄ do ludzi ktĂłrzy sa co prawda mi obojÄtni, ale mnimalne poczucie przyzwoitoĹci powinniĹmy zachowaÄ.
Lepperyzm dotarĹ na forum.[/quote] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
|
Wysłany: 23 Lut 2009, 16:09 Temat postu: |
|
|
darek 13 napisał: | Siejesz propagande i niechÄÄ do ludzi ktĂłrzy sa co prawda mi obojÄtni, ale mnimalne poczucie przyzwoitoĹci powinniĹmy zachowaÄ. | kogo chcesz umoralniac??jesli niemasz swojego zdania to pozwĂłl miec je innym  _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| darek 13 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 10 Kwi 2008 | Posty: 682 | Skąd: Z nie nacka |
|
Wysłany: 23 Lut 2009, 21:44 Temat postu: |
|
|
mstefa napisał: | bo tak nastawionych polakow to ja dawno nie widzialam.i trzeba miec anielska cierpliwosc zeby nie wymalowac im za udzielane info!
pozdrawiam |
Jak nastawionych?
W czym ciÄ niedoinformowali lub udzielili bĹÄdnej informacji. Konkretniiej proszÄ. Dzis byĹem w poĹredniaku i na wszelki wypadek porozmawiaĹem z tym jegomoĹciem ktĂłry obsĹuguje angielskojÄzycznych. MiĹy czĹowiek, otrzymaĹem kompletne info na pytania ktĂłre zadaĹem, dlatego nie bardzo rozumiem po co najeĹźdĹźasz jeĹli nie umiesz przedstawiÄ konkretĂłw. A moĹźe pytania zadac nie umiesz i potem jesteĹ rozczarowany brakiem odpowiedzi. _________________ ZrĂłwnowaĹźona kobieta to wspaniaĹy przyjaciel czĹowieka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|