reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 108, 109, 110 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
miska123102

Do潮czy: 11 Sty 2009
PostWys砤ny: 8 Lut 2009, 21:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ziekuje z gory za pomoc
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
faket

Do潮czy: 13 Gru 2008
PostWys砤ny: 8 Lut 2009, 21:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co to jest za spotkanie i gdzie to spotkanie sie odbedzie tzn.gdzie dokladnie jest siedziba konsula? Dziekuje i pozdrawiam.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 8 Lut 2009, 21:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie dosta艂a艣 jeszcze sms-a od Patrycji
11 lutego o godz. 11 do 13 wkonsulacie polskim przy ul. Skulatun 2
Spotkanie dla mam z dzie膰mi w wieku od 0 do1,5 roku.
Cel: nawi膮zanie nowych znajomo艣ci, wymiana do艣wiadcze艅 i mi艂e sp臋dzenie czasu.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
LUCYNA86
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 15 Wrz 2008
Sk眃: Hafnariorður
PostWys砤ny: 9 Lut 2009, 17:15    Temat postu: Æ Odpowiedz z cytatem

MAM DO SPRZEDANIA ROZEK DZIECIECY I KARUZELKE ZPOZYTYWKA DLA AZINTERESOWANYCH WYSLE ZDJECIA NA EMAIL
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email Numer GG
limak

Do潮czy: 06 Gru 2008
PostWys砤ny: 9 Lut 2009, 20:50    Temat postu: macierzy艅skie Odpowiedz z cytatem

Witam.Mam pytanko:w czerwcu mam termin a w marcu wyjezdzam na sta艂e do Polski, wiem ,偶e mog臋 przenie艣 za si艂ek !Czy mo偶e kto艣 wie czy jest mo偶liwo艣膰 otrzymania w Polsce macierzy艅skiego? czy mog臋 jako艣 to za艂atwi膰 przed wyjazdem?
Kasia
Powr髏 do g髍y
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 9 Lut 2009, 23:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Limak ja nie s艂ysza艂am o czym艣 takim jak przeniesienie macierzynskiego do Polski. Wniosek o macierzynski sk艂adasz na 8-6 tygodni przed planowanym terminem porodu. Nie wydaje mi si臋 偶eby w marcu przyjeli dokumenty. Zawsze mo偶esz spr贸bowa膰.
Powr髏 do g髍y
LUCYNA86
PostWys砤ny: 9 Lut 2009, 23:48    Temat postu: æ Odpowiedz z cytatem

ja slyszalam ze becikowe moge dostac w ðpolsce nawet jak rodzilam w islandi bo urzedzie mi powiedzieli ze mala moja jest zarejstrowana w polsce i zameldowana tez bedzie wiec mozesz starac sie o becikowe w polsce
Powr髏 do g髍y
faket

PostWys砤ny: 10 Lut 2009, 0:53    Temat postu: Re: æ Odpowiedz z cytatem

Rodzilam na islandi na rok temu, w polsce bylam latem i bylam sie pytac o becikowe i powiedzieli ze nie dostane bo tu pracowalam,nie wiem moze gdyby maz nie powiedzial ze tu pracowalam to moze by mi dali wiec najpierw idzcie i sie zaputajcie co trzeba miec i czy dadza jesli urodzilas tu ale nie mow ze tu pracowalas czy pracujesz a moze jest tu jakas dziewczyna co dostala w polsce becikowe mimo tego ze powiedziala ze pracowala tutaj?moze ja bym jeszcze cos zalatwila aby dostac to becikowe?Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
PostWys砤ny: 10 Lut 2009, 10:44    Temat postu: Re: macierzy艅skie Odpowiedz z cytatem

limak napisa:
Witam.Mam pytanko:w czerwcu mam termin a w marcu wyjezdzam na sta艂e do Polski, wiem ,偶e mog臋 przenie艣 za si艂ek !Czy mo偶e kto艣 wie czy jest mo偶liwo艣膰 otrzymania w Polsce macierzy艅skiego? czy mog臋 jako艣 to za艂atwi膰 przed wyjazdem?
Kasia

Nie wiem jak jest je偶eli wyje偶d偶asz z Islandii ale wiem 偶e to nie robi 偶adnej r贸偶nicy gzie jeste艣 pieni膮dze b臋d膮 Ci przelewa膰 na konto, tylko ktos b臋dzie musia艂 ci z艂o偶y膰 wniosek. Wnioski i wszelkie sprawy zwiazane z macierzy艅skim mozna te偶 za艂atwia膰 w trgningastofun (Islandzki urz膮d pracy) tam jest kobieta kt贸ra si臋 zajmuje tymi sprawami.
Moja siostra jest teraz w Polsce i pobiera艂a macierzy艅skie tam.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
lew
=konto odzyskane=
Do潮czy: 17 Lip 2008
PostWys砤ny: 10 Lut 2009, 10:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mo偶na z艂o偶y膰 papiery do macierzy艅skiego wcze艣niej...pieni膮dze b臋dziesz dostawa膰 na swoje islandzkie konto. Moje dokumenty przyj臋to 3 miesi膮ce przed porodem i ca艂e szcz臋艣cie bo zwykle okazuje si臋 偶e czego艣 brakuje wiec lepiej za艂atwia膰 to wcze艣niej. Mia艂am te偶 lecie膰 do kraju na czas porodu (z zamiarem powrotu tu) i nikt w urz臋dach nie powiedzia艂 mi 偶e strac臋 艣wiadczenia.
Z becikowym wiem, 偶e ka偶demu si臋 nale偶y w Polsce. Kilka stron wcze艣niej dziewczyny doda艂y linki do odpowiednich ustaw na ten temat. W kwietniu b臋d臋 si臋 stara艂a to powiem co i jak.
Mam dla Was rad臋....chod藕cie po urz臋dach, pytajcie bo czasem to forum mo偶e pozbawi膰 was pieni臋dzy kt贸re si臋 nale偶膮.
Powr髏 do g髍y
miska123102

Do潮czy: 11 Sty 2009
PostWys砤ny: 10 Lut 2009, 11:12    Temat postu: witam limak Odpowiedz z cytatem

jezeli potrzebujesz moge podac tobie numer telefonu do natalki polki ktora pracuje w urzedzie pracy moim zdaniem najlepiej spytac osobe ktora w tym pracuje zeby pozniej sie nie roszczarowac 515 48 53 mysle ze ten numer przyda sie innym
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 10 Lut 2009, 11:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny jesli chodzi o dostanie polskiego becikowego graniczy to z cudem. Ja obecnie odwo艂uje si臋 po raz czwarty i jak narazie bez 偶adnych rezultat贸w. Spe艂niam wszystkie kryteria o jakich czyta艂am w dzienniku ustaw ale widocznie panie w moim mie艣cie wymysli艂y sobie prywatny dziennik ustaw Twisted Evil CZekam na ostateczn膮 decyzj臋. My艣l臋 偶e za jakies 2 tygodnie dowiem si臋 jaki bedzie rezultat moich stara艅. Dam wam zna膰 jak si臋 to skonczy艂o
Powr髏 do g髍y
faket

PostWys砤ny: 10 Lut 2009, 16:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zuzula666 a ile twoje dziecko juz ma ,skonczylo juz roczek ,czy ja jesli moja corka skonczy roczek moge dostac to becikowe w Polsce?Ty jestes teraz w Polsce?czy moglabym cie prosic o mala pszysluge,czy byc mogla sie tam zapytac ,czy jesli dziecko skonczy rok czy moge dostac becikowe?Moja corka urodzila sie w kwietniu 2008r.
Jesli chodzi o skladanie wniosku o macierzynskie to trzeba to zrobic najpuznije 6 tyg przed spodziewanym porodem ale zeby dostac te pieniadze to trzeba urodzic tutaj,wiec jesli mozecie to zostancie tu jeszcze te kilka miesiecy bo tych pieniedzy troche jest.Pozdrawiam.
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 10 Lut 2009, 17:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Faket o becikowe w Pl mo偶esz starac si臋 do roku czasu od urodzenia dziecka.
Powr髏 do g髍y
lew
=konto odzyskane=
Do潮czy: 17 Lip 2008
PostWys砤ny: 10 Lut 2009, 17:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny nie wierzcie do ko艅ca w to forum!!! Chod藕cie do urz臋d贸w i pytajcie!!! Mo偶na urodzi膰 gdzie indziej i dosta膰 pieni膮dze. Je艣li jeste艣cie tu zameldowane, tu pracujecie i macie ubezpieczenie to nikt wam nie zabierze tych pieni臋dzy! Mi babka wyja艣ni艂a to w prosty spos贸b...a je艣li b臋d膮c na wyje藕dzie, wycieczce itd. urodzisz wcze艣niej lub nawet to planuj膮c np. w Londynie, to dlaczego kto艣 ma zabra膰 wam pieni膮dze? Kiedy planowa艂am m贸j por贸d w kraju najwi臋cej problem贸w robiono mi w艂a艣nie w Polsce nie tu. Tu musia艂abym dos艂a膰 tylko akt urodzenia dziecka po angielsku....
Nie mam si艂 zreszt膮 z nikim si臋 spiera膰 bo m贸j maluszek chyba szykuj臋 si臋 do wyj艣cia...jeszcze raz apeluj臋 chod藕cie i pytajcie tych od macierzy艅skiego (w urz臋dzie pracy po prawej stronie).
Powr髏 do g髍y
LUCYNA86
PostWys砤ny: 10 Lut 2009, 18:28    Temat postu: æ Odpowiedz z cytatem

lew to prawda co napisalas nie sluchac tych na forum tylko samemu sie dowiedziec a najlepsze jest to ze pisza gupoty takie osoby co jadluzej sa tu na islandi i sie wychylaja z gupotami Smile)))))))
Powr髏 do g髍y
MalgosiaK

Do潮czy: 29 Wrz 2008
PostWys砤ny: 11 Lut 2009, 18:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej Dziewczyny.
Czy kt贸ra艣 z Was ma termin na sierpie艅?
My艣l臋, 偶e mi艂o by艂oby pogada膰, powspiera膰 si臋 i powymienia膰 do艣wiadczeniami(kt贸re ci膮gle przecie偶 nabywamy) z kim艣 kto jest w tym samym okresie ci膮偶yWink
Pozdrawiam:)
Powr髏 do g髍y
kula

Do潮czy: 23 Pa 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 12 Lut 2009, 11:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Paula. Urodzi艂a艣 ju偶?
Powr髏 do g髍y
Paula

Do潮czy: 28 Mar 2008
PostWys砤ny: 12 Lut 2009, 18:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeszcze nie Sad ale ju偶 od 3 tygodni mam skurcze, b贸le i te wszystkie objawy Smile i nic. Ma艂a ma czas do soboty Smile
A jak tam Twoja Dzidzia? Ro艣nie?
Pozdrowienia!!!
Nothing's impossible (DM)
Powr髏 do g髍y
kula

Do潮czy: 23 Pa 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 13 Lut 2009, 0:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Paula. Moja c贸ra ro艣nie jak na dro偶dzach, jest supera艣na, taka 艣mieszna!
偶ycz臋 Ci powodzenia, szcz臋艣liwego porodu!
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 108, 109, 110 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 109 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.