Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| 3KO27 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 21 Lis 2008 | Posty: 537 | Skąd: z tamtÄ
d |
|
Wysłany: 11 Mar 2009, 9:43 Temat postu: |
|
|
hejo!!! hmmm...zastanawiam sie nad takÄ
rzeczÄ
czy vinnu.organizuje jakies kursy np.koparki,spychacze,kat.c i c+e???a jesli nie organizuje to czy zwraca jakieĹ koszty tak jak zwiÄ
zki zawodowe wie ktoĹ cos na ten temat?????????? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
| Dołączył: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Skąd: Reykjawik |
|
Wysłany: 11 Mar 2009, 9:51 Temat postu: |
|
|
Ja sĹyszaĹam Ĺźe powinni zwracaÄ za to koszty za okazaniem rachunkĂłw, ale kiedy ja sie pytaĹam o jakikolwiek kurs opruch nauki islandzkiego powiedzieli Ĺźe nie ma. Najlepiej samemu siÄ zapytaÄ jak to z tym jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DarkAngelKate
 | Dołączył: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Skąd: KĂłpavogur |
|
Wysłany: 11 Mar 2009, 10:04 Temat postu: |
|
|
tak to prawda, jesli ktos jest na bezrobociu moze isc na kurs na ciezarowki, koparki itp. placisz sama a potem z rachunkiem idziesz do nich i oni ci zwracaja, ale nie powiem dokladnie ile bo nie pamietam _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| victorka1
| Dołączył: 27 Wrz 2008 | Posty: 40 | Skąd: selfoss |
|
Wysłany: 11 Mar 2009, 10:33 Temat postu: kurs |
|
|
15 procent tylko zwracaja |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 11 Mar 2009, 11:19 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Very Happy hejo!!! hmmm...zastanawiam sie nad takÄ
rzeczÄ
czy vinnu.organizuje jakies kursy np.koparki,spychacze,kat.c i c+e???a jesli nie organizuje to czy zwraca jakieĹ koszty tak jak zwiÄ
zki zawodowe Rolling Eyes Question wie ktoĹ cos na ten temat?????????? |
Zwiazki zwracja do 100tys kr, jest warunek ze skladki musza byc oplacane nieprzerwalnie przez minimum 6 miesiecy.
Urzad pracy tak jak bylo wspomniane 15 procent, tyle ze nie orientuje sie czy maja jakis limit kwotowy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| martusia
| Dołączył: 27 Lut 2007 | Posty: 78 | |
|
Wysłany: 12 Mar 2009, 11:02 Temat postu: zwrot |
|
|
Ja byĹam ostatnio na spotkaniu w urzÄdzie i byĹo mĂłwione, Ĺźe moĹźna zapisaÄ siÄ na kurs islandzkiego u nich a inne kursy trzeba samemu znaleĹşÄ i po okazaniu rachunku zwrĂłcÄ
50%, dlatego zainteresowani powinni dowiedzieÄ siÄ u ĹşrĂłdĹa, bo moĹźliwe, Ĺźe przepisy bardzo czÄsto siÄ zmieniajÄ
. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dariuszr
| Dołączył: 22 Sty 2008 | Posty: 343 | |
|
Wysłany: 12 Mar 2009, 16:15 Temat postu: Re: zwrot |
|
|
martusia napisał: | Ja byĹam ostatnio na spotkaniu w urzÄdzie i byĹo mĂłwione, Ĺźe moĹźna zapisaÄ siÄ na kurs islandzkiego u nich |
wczoraj siÄ zaczoĹ dany kurs islandzkiego kaĹźdy uczeĹ inej narodowoĹci
najlepiej podjÄ
Ä kurs nauki na swĂłj koszt a pĂłzniej zwiÄ
zki i tak zwracajÄ
a nie jak z urzÄdu pracy wcisnÄ
gdzieĹ gdzie czĹowiek z danej szkoĹy nie jest zadowolony tylko trzy miesiÄ
ce chodzi do niej i wiedzy ma tyle samo co przed jej rozpoczÄciem  _________________ Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 13 Mar 2009, 12:41 Temat postu: Re: zwrot |
|
|
dariuszr napisał: |
wczoraj siÄ zaczoĹ dany kurs islandzkiego kaĹźdy uczeĹ inej narodowoĹci : |
Ja byĹam na takim kursie typu kaĹźdy uczeĹ innej narodowoĹci choÄ nie z urzÄdu pracy i byĹo bardzo fajnie-nauczycielka tĹumaczyĹa po angielsku,migowo rĂłwnieĹź byĹo wiele Ĺmiechu z tego powodu ale teĹź wiele potrafiĹa nauczyÄ,takĹźe róşna narodowoĹÄ uczniĂłw niekoniecznie musi byÄ przeszkodÄ
. Dla porĂłwnania powiem ,Ĺźe wczeĹniej byĹam na kursie prowadzonym przez PolkÄ i uczniĂłw wiÄkszoĹÄ byĹo PolakĂłw-owszem teĹź byĹo fajnie,ale nauki mniej ,bo gadaĹo siÄ o wszystkim i jak najwiÄcej, byle siÄ nie uczyÄ ZaleĹźy co kto woli... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
 | Dołączył: 16 Sty 2007 | Posty: 388 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 13 Mar 2009, 13:19 Temat postu: |
|
|
Wiem z pewnego zrodla , ze bezobocie chce wprowadzic prace w ramach tego ,ze jest sie na zasilku . Bedzie pewnie to cos takiego jak w Polsce i innych krajach , sprzatanie ulic , sadzenie kwatkow itd . _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mkwr45
 | Dołączył: 10 Gru 2008 | Posty: 330 | Skąd: RKV |
|
Wysłany: 13 Mar 2009, 13:33 Temat postu: |
|
|
Arina napisał: | Wiem z pewnego zrodla , ze bezobocie chce wprowadzic prace w ramach tego ,ze jest sie na zasilku . Bedzie pewnie to cos takiego jak w Polsce i innych krajach , sprzatanie ulic , sadzenie kwatkow itd . |  _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Mar 2009, 13:39 Temat postu: kursy |
|
|
vinnumalastofnun nie organizuje takich kursĂłw ale zwraca za kurs czyli jak ja robiĹem w lutym to poszĹem do nich i oni dali mi takie potwierdzenie ze pokrywaja koszta i nic nie wpĹacaĹem oczywiscie mowa o kursie na maszyny budowlane koparki itp, ale tez kombinowali zeby nie zapĹacic wtedy trzeba isc do gĹownej szefowej vinnu bo tam ze szczeroscia jest ciÄzko [ kĹamiÄ
] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
| Dołączył: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Skąd: Reykjawik |
|
Wysłany: 13 Mar 2009, 14:07 Temat postu: |
|
|
Sorki ale czy ktoĹ z was sĹyszaĹ o jakichs numerkach wydawanych na paczki z ĹźywnoĹciÄ
w Vinnumala dla bezrobotnych?? Podobno istnieje cos takiego. KtoĹ wie??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| boczek
| Dołączył: 14 Paź 2008 | Posty: 35 | |
|
Wysłany: 14 Mar 2009, 0:46 Temat postu: bonus |
|
|
co sroda przy perlanie od 13 dajÄ
zywnosc trzeba czekaÄ w kolejce po numerek ,radze byÄ tam juĹź od 11 bo masa ludzi chodzi i czasami numerkĂłw brak, powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kocurek Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Lut 2009 | Posty: 96 | Skąd: Rvk |
|
Wysłany: 14 Mar 2009, 11:54 Temat postu: paczki |
|
|
Moze ktos zna dokĹadniejszy adres gdzie mozna odbierac te paczki? |
|
Powrót do góry |
|
 |
d |
|
Wysłany: 14 Mar 2009, 12:29 Temat postu: |
|
|
......................................no wĹaĹnie i ciekawe co jest w tych paczkach..............moĹźe Ăłsmy cud Ĺwiata->zupki chiĹskie mniam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 14 Mar 2009, 12:41 Temat postu: ODP |
|
|
no prosze jak ich na jaĹmuzne wzieĹo,mikoĹaj paczki rozdaje w grudniu wiec jeszcze troche poczekacie,,... JESLI NIEWIESZ OCO CHODZ ZAWSZE CHODZI O KASE |
|
Powrót do góry |
|
 |
| moniamin
| Dołączył: 05 Sie 2008 | Posty: 42 | Skąd: KĂłp/Pol |
|
Wysłany: 14 Mar 2009, 12:56 Temat postu: |
|
|
Jak ktoĹ ma takÄ
potrzebe to niech bierze,jest to specjalnie zrobione dla ludzi potrzebujÄ
cych,nikt nie chodzi po domach i nie Ĺźebrze na ulicach.Po co to krytykowaÄ.Czy jest to zasiĹek w formie pieniÄdzy czy w formie ĹźywnoĹci to taka sama jaĹmuĹźna.Mi wystarcza to co mam ale jak bym tylko mogĹa to bym pomogĹa tym co sÄ
w trudnej sytuacji.Bartoszko jeszcze nie wiesz co cie w Ĺźyciu czeka,moĹźe przyjĹÄ taki czas,Ĺźe bÄdziesz prosiĹ o kromke chleba.Czego ci nie Ĺźycze ani nikomu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
d |
|
Wysłany: 15 Mar 2009, 13:26 Temat postu: |
|
|
.....ja tam sie nie wstydze i sam bym po paczke poszedĹ znam nie jednego giganta co to beta lub mesiem Ĺmiga,jaki to z niego nie bogacz a jak by sie dowiedziaĹ o czyms takim to kaptur na Ĺeb i po paczke pierwszy --->..."darowanemu koniowi nie zaglÄ
da siÄ w..."<--- |
|
Powrót do góry |
|
 |
d |
|
Wysłany: 15 Mar 2009, 13:31 Temat postu: |
|
|
moniam="Czy jest to zasiĹek w formie pieniÄdzy czy w formie ĹźywnoĹci to taka sama jaĹmuĹźna"...dokĹadnie a tym bardziej,Ĺźe jest to wypracowane przez nas samych i nkt nie Ĺźebrze pod drzwiami tylko siÄ upomina o swoje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maciey3
| Dołączył: 01 Lip 2008 | Posty: 11 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 1 Kwi 2009, 16:49 Temat postu: Pytanie |
|
|
Witam
dzis jest pierwszy dzien miesiaca. Dzis mialem dostac pierwszy zasilek dla bezrobotnych niestety nadal nie mam go na koncie. Kolega ktory jest na zasilku od paru mcy pieniadze mial juz rano i tego samego dnia mial juz lojne. czy moze ktos spotkal sie z czyms podobnym, badz wie w czym jest problem prosze o pomoc
pozdrawiam Przemek |
|
Powrót do góry |
|
 |
|