reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek dla bezrobotnych na Islandii
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 93, 94, 95  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
3KO27
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 11 Mar 2009, 9:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Very Happy hejo!!! hmmm...zastanawiam sie nad taką rzeczą czy vinnu.organizuje jakies kursy np.koparki,spychacze,kat.c i c+e???a jesli nie organizuje to czy zwraca jakieś koszty tak jak związki zawodowe Rolling Eyes Question wie ktoś cos na ten temat??????????
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
zuzula666

PostWysłany: 11 Mar 2009, 9:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja słyszałam że powinni zwracać za to koszty za okazaniem rachunków, ale kiedy ja sie pytałam o jakikolwiek kurs opruch nauki islandzkiego powiedzieli że nie ma. Najlepiej samemu się zapytać jak to z tym jest
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DarkAngelKate

PostWysłany: 11 Mar 2009, 10:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak to prawda, jesli ktos jest na bezrobociu moze isc na kurs na ciezarowki, koparki itp. placisz sama a potem z rachunkiem idziesz do nich i oni ci zwracaja, ale nie powiem dokladnie ile bo nie pamietam
victorka1

PostWysłany: 11 Mar 2009, 10:33    Temat postu: kurs Odpowiedz z cytatem

15 procent tylko zwracaja
Powrót do góry
patryk23l
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
PostWysłany: 11 Mar 2009, 11:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Very Happy hejo!!! hmmm...zastanawiam sie nad taką rzeczą czy vinnu.organizuje jakies kursy np.koparki,spychacze,kat.c i c+e???a jesli nie organizuje to czy zwraca jakieś koszty tak jak związki zawodowe Rolling Eyes Question wie ktoś cos na ten temat??????????

Zwiazki zwracja do 100tys kr, jest warunek ze skladki musza byc oplacane nieprzerwalnie przez minimum 6 miesiecy.

Urzad pracy tak jak bylo wspomniane 15 procent, tyle ze nie orientuje sie czy maja jakis limit kwotowy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
martusia

PostWysłany: 12 Mar 2009, 11:02    Temat postu: zwrot Odpowiedz z cytatem

Ja byłam ostatnio na spotkaniu w urzędzie i było mówione, że można zapisać się na kurs islandzkiego u nich a inne kursy trzeba samemu znaleźć i po okazaniu rachunku zwrócą 50%, dlatego zainteresowani powinni dowiedzieć się u źródła, bo możliwe, że przepisy bardzo często się zmieniają.
Powrót do góry
dariuszr

PostWysłany: 12 Mar 2009, 16:15    Temat postu: Re: zwrot Odpowiedz z cytatem

martusia napisał:
Ja byłam ostatnio na spotkaniu w urzędzie i było mówione, że można zapisać się na kurs islandzkiego u nich

wczoraj się zaczoł dany kurs islandzkiego każdy uczeń inej narodowości Sad lol Embarassed Shocked Twisted Evil Very Happy Evil or Very Mad

najlepiej podjąć kurs nauki na swój koszt a pózniej związki i tak zwracają a nie jak z urzędu pracy wcisną gdzieś gdzie człowiek z danej szkoły nie jest zadowolony tylko trzy miesiące chodzi do niej i wiedzy ma tyle samo co przed jej rozpoczęciem po głowie
@ni@

PostWysłany: 13 Mar 2009, 12:41    Temat postu: Re: zwrot Odpowiedz z cytatem

dariuszr napisał:

wczoraj się zaczoł dany kurs islandzkiego każdy uczeń inej narodowości Sad lol Embarassed Shocked Twisted Evil Very Happy :

Ja byłam na takim kursie typu każdy uczeń innej narodowości choć nie z urzędu pracy i było bardzo fajnie-nauczycielka tłumaczyła po angielsku,migowo również Very Happy było wiele śmiechu z tego powodu ale też wiele potrafiła nauczyć,także różna narodowość uczniów niekoniecznie musi być przeszkodą. Dla porównania powiem ,że wcześniej byłam na kursie prowadzonym przez Polkę i uczniów większość było Polaków-owszem też było fajnie,ale nauki mniej ,bo gadało się o wszystkim i jak najwięcej, byle się nie uczyć Sad Zależy co kto woli...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Arina

PostWysłany: 13 Mar 2009, 13:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiem z pewnego zrodla , ze bezobocie chce wprowadzic prace w ramach tego ,ze jest sie na zasilku . Bedzie pewnie to cos takiego jak w Polsce i innych krajach , sprzatanie ulic , sadzenie kwatkow itd .
mkwr45

PostWysłany: 13 Mar 2009, 13:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Arina napisał:
Wiem z pewnego zrodla , ze bezobocie chce wprowadzic prace w ramach tego ,ze jest sie na zasilku . Bedzie pewnie to cos takiego jak w Polsce i innych krajach , sprzatanie ulic , sadzenie kwatkow itd .
hmmm hmmm hmmm hmmm
bartoszko
Gość
PostWysłany: 13 Mar 2009, 13:39    Temat postu: kursy Odpowiedz z cytatem

vinnumalastofnun nie organizuje takich kursów ale zwraca za kurs czyli jak ja robiłem w lutym to poszłem do nich i oni dali mi takie potwierdzenie ze pokrywaja koszta i nic nie wpłacałem oczywiscie mowa o kursie na maszyny budowlane koparki itp, ale tez kombinowali zeby nie zapłacic wtedy trzeba isc do głownej szefowej vinnu bo tam ze szczeroscia jest cięzko [ kłamią ]
Powrót do góry
zuzula666

PostWysłany: 13 Mar 2009, 14:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sorki ale czy ktoś z was słyszał o jakichs numerkach wydawanych na paczki z żywnością w Vinnumala dla bezrobotnych?? Podobno istnieje cos takiego. Ktoś wie???
Powrót do góry
boczek

PostWysłany: 14 Mar 2009, 0:46    Temat postu: bonus Odpowiedz z cytatem

co sroda przy perlanie od 13 dają zywnosc trzeba czekać w kolejce po numerek ,radze być tam już od 11 bo masa ludzi chodzi i czasami numerków brak, powodzenia
Powrót do góry
kocurek
Zbyt częsta publikacja ogłoszeń!
PostWysłany: 14 Mar 2009, 11:54    Temat postu: paczki Odpowiedz z cytatem

Moze ktos zna dokładniejszy adres gdzie mozna odbierac te paczki?
Powrót do góry
3KO27
PostWysłany: 14 Mar 2009, 12:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

......................................no właśnie i ciekawe co jest w tych paczkach..............może ósmy cud świata->zupki chińskie mniam lol
Powrót do góry
bartoszko
Gość
PostWysłany: 14 Mar 2009, 12:41    Temat postu: ODP Odpowiedz z cytatem

no prosze jak ich na jałmuzne wzieło,mikołaj paczki rozdaje w grudniu wiec jeszcze troche poczekacie,,... JESLI NIEWIESZ OCO CHODZ ZAWSZE CHODZI O KASE
Powrót do góry
moniamin

PostWysłany: 14 Mar 2009, 12:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak ktoś ma taką potrzebe to niech bierze,jest to specjalnie zrobione dla ludzi potrzebujących,nikt nie chodzi po domach i nie żebrze na ulicach.Po co to krytykować.Czy jest to zasiłek w formie pieniędzy czy w formie żywności to taka sama jałmużna.Mi wystarcza to co mam ale jak bym tylko mogła to bym pomogła tym co są w trudnej sytuacji.Bartoszko jeszcze nie wiesz co cie w życiu czeka,może przyjść taki czas,że będziesz prosił o kromke chleba.Czego ci nie życze ani nikomu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
3KO27
PostWysłany: 15 Mar 2009, 13:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

.....ja tam sie nie wstydze i sam bym po paczke poszedł Very Happy znam nie jednego giganta co to beta lub mesiem śmiga,jaki to z niego nie bogacz a jak by sie dowiedział o czyms takim to kaptur na łeb i po paczke pierwszy --->..."darowanemu koniowi nie zagląda się w..."<---
Powrót do góry
3KO27
PostWysłany: 15 Mar 2009, 13:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moniam="Czy jest to zasiłek w formie pieniędzy czy w formie żywności to taka sama jałmużna"...dokładnie a tym bardziej,że jest to wypracowane przez nas samych i nkt nie żebrze pod drzwiami tylko się upomina o swoje Wink
Powrót do góry
maciey3

PostWysłany: 1 Kwi 2009, 16:49    Temat postu: Pytanie Odpowiedz z cytatem

Witam
dzis jest pierwszy dzien miesiaca. Dzis mialem dostac pierwszy zasilek dla bezrobotnych niestety nadal nie mam go na koncie. Kolega ktory jest na zasilku od paru mcy pieniadze mial juz rano i tego samego dnia mial juz lojne. czy moze ktos spotkal sie z czyms podobnym, badz wie w czym jest problem prosze o pomoc
pozdrawiam Przemek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 93, 94, 95  Następny
Strona 26 z 95

Skocz do: