Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| yourbrotherthebeer
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 198 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 15 Mar 2009, 15:30 Temat postu: |
|
|
a gdzie mozna usunac ciaze? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| faket
| Do潮czy: 13 Gru 2008 | Posty: 43 | |
|
Wys砤ny: 15 Mar 2009, 16:20 Temat postu: |
|
|
yourbrotherthebeer napisa: | a gdzie mozna usunac ciaze? |
To pytanie to chyba nie na tym watku,tu pisza dziewczyny ktore sa w ciazy i z tym wlasnie jest zwiazany ten watek.Z takim pytaniem to gdzie indziej.Powodzenia |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
 | Do潮czy: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Sk眃: K贸pavogur |
|
Wys砤ny: 15 Mar 2009, 16:26 Temat postu: |
|
|
moja znajoma poszla pierwszy raz do lekarza prywatnie i pierwsze pytanie lekarza bylo takie czy chce miec dziecko czy nie, kosztuje to chyba 100tys i 3 dni w szpitalu _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lucia22
| Do潮czy: 10 Mar 2009 | Posty: 7 | Sk眃: kopavogur |
|
Wys砤ny: 17 Mar 2009, 16:39 Temat postu: |
|
|
Hej kochane, mam pytanie. Jestem w 8 tyg ci膮偶y a pracuje na Islandii dopiero 3 miesi膮ce, jak wygl膮da sprawa z ubezpieczeniem? Czy b臋d臋 musia艂a za wszystko p艂aci膰??? Prosz臋 o odp buziaki dla wszystkich przysz艂ych mam i dla tych kt贸re ju偶 tul膮 swoje male艅stwa:)) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dorcia_4
| Do潮czy: 24 Cze 2007 | Posty: 117 | Sk眃: ... |
|
Wys砤ny: 17 Mar 2009, 17:46 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny by艂am dzisiaj na usg 3d, co艣 niesamowitego polecam wszystkim. Mamy 40 zdj臋膰 i 7 filmik贸w dobrej jako艣ci. Tak偶e polecam w miare wczesny tydzie艅 ci膮偶y. Ja jestem w 25 i Pani powiedzia艂a, 偶e to dobry czas, 偶e nie ma du偶o w贸d i dziecko nie jest jeszcze bardzo du偶e. Bo偶e jak cudownie by艂o zobaczy膰 te male艅kie st贸pki, paluszki i potwierdzenie m臋sko艣ci hihih  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ASIA81 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 30 Pa 2007 | Posty: 46 | Sk眃: GRENSASVEGUR |
|
Wys砤ny: 17 Mar 2009, 20:14 Temat postu: :) |
|
|
Ale Ci fajnie dorcia 4, ja te偶 mia艂am ochot臋 na 3D, ale nie chcemy zna膰 p艂ci dziecka i dlatego si臋 powstrzyma艂am.Teraz jestem w 30 tyg i ju偶 troszk臋 za p贸藕no, bo jak pisa艂a艣 3D najlepiej zrobic w okolicach 25 tyg. pozdrawiam serdecznie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dorcia_4
|
Wys砤ny: 17 Mar 2009, 20:50 Temat postu: |
|
|
Asiu zdania na temat kiedy robi膰 to usg 3d s膮 podzielone wi臋c wyb贸r nale偶y do Was. Ja widzia艂am fotki z 28 i dalszych tygodni i nie by艂am przekonana. A co do p艂ci to jak powiecie, 偶e nie chcecie wiedzie膰 to Wam nie powiedz膮 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dasha
| Do潮czy: 23 Kwi 2008 | Posty: 48 | |
|
Wys砤ny: 18 Mar 2009, 14:40 Temat postu: basen dla niemowlaka |
|
|
czesc dziewczyny chcialam sie spytac czy orientujecie sie moze gdzie sa jakies fajne baseny w okolicach reykjaviku dla malych dzieciaczkow, ogladalam dzisiaj zdjecia zbasenu w keflawiku...pelna rewelacja!maja sliczne zabawki dla dzieciaczkow:))) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lenka087
| Do潮czy: 12 Mar 2009 | Posty: 34 | Sk眃: Keflavik/ 脕sbr煤 |
|
Wys砤ny: 19 Mar 2009, 14:58 Temat postu: ?????????? |
|
|
Witam wszystkie zgromadzone na tym forum przysz艂e mamusie oraz te kt贸re ju偶 maja swoje pociechy
Prosz臋 o pomoc i podpowiedz gdy偶 jestem w takiej o to sytuacji:
Jestem w ci膮偶y w 32tygodniu i pracuje na Is oko艂o 1,5roku. Odk膮d jestem w ci膮偶y prawie ka偶dego miesi膮ca by艂am na zwolnieniu zreg贸艂y oko艂o 3-4dni i normalnie mi za nie p艂acili. A teraz gdy od pocz膮tku marca przesta艂am pracowa膰 a lekarz internista wystawi艂 mi zwolnienie: pierwsze do 18 marca a drugie od 19 do nie okre艣lonej daty (czyli prawid艂owo do kwietnia gdy偶 mam macierzy艅ski rozpocz膮膰 wcze艣niej o miesi膮c!). Prawid艂owo powinnam dosta膰 ju偶 wyp艂at臋 (gdy偶 mam co 2tyg p艂acone) ale jej nie otrzyma艂am. Wi臋c mam pytanie czy to mo偶liwe 偶e te 2 dni w miesi膮cu tzw. veikury co przysloguja pracownikowi mog膮 by膰 w jakis spos贸b wi膮zane z zwolnieniami od lekarza?????/ I czy to tylko urlopowe??? A zwolnienia powinny by膰 rozpatrzone oddzielnie???
Je艣li tak to czy mog艂abym z tym zwolnieniem i艣膰 do zwi膮zk贸w 偶eby mi za Marzec zap艂acili  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 19 Mar 2009, 15:39 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem powinna艣 sie najpierw zapyta膰 pracodawcy czemu ci nie zap艂aci艂 za zwolnienie lekarskie. Dopiero p贸藕niej kiedy ci dalej nie zap艂aci proponuj臋 wzi膮膰 to zwolnienie i i艣膰 do zwi膮zk贸w. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dorcia_4
|
Wys砤ny: 19 Mar 2009, 16:26 Temat postu: |
|
|
By膰 mo偶e wykorzysta艂a艣 ju偶 p艂atne dni chorobowe w pracy, zapytaj o to. Je艣li tak to niech zak艂ad pracy wystawi Ci pismo, 偶e sko艅czy艂y Ci si臋 p艂atne dni i id藕 z tym do zwi膮zk贸w. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lenka087
| Do潮czy: 12 Mar 2009 | Posty: 34 | Sk眃: Keflavik/ 脕sbr煤 |
|
Wys砤ny: 19 Mar 2009, 18:12 Temat postu: |
|
|
Dzi臋ki bardzo za rady . Jeszcze chcia艂abym sie zapyta膰 gdzie znajduj膮 si臋 zwi膮zki zawodowe??? Czy s膮 one r贸wnie偶 w Keflaviku jak tak to gdzie. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| natalia
| Do潮czy: 18 Lut 2009 | Posty: 34 | Sk眃: islandia |
|
Wys砤ny: 19 Mar 2009, 21:49 Temat postu: witam |
|
|
czy ktoras z was moze wie czy ojciec dziecka moze oddac matce swoje 3 miesiace macierzynskiego zeby miala cale 9 miesiecy _________________ cze艣膰! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dorcia_4
|
Wys砤ny: 19 Mar 2009, 22:51 Temat postu: |
|
|
Podobno nie mo偶e odda膰 tych swoich 3 miesi臋cy....
Zwi膮zki to zalezy do jakich nale偶ysz, musisz sprawdzi膰. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
 | Do潮czy: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Sk眃: K贸pavogur |
|
Wys砤ny: 19 Mar 2009, 22:58 Temat postu: |
|
|
prawda, mezczyzna nie moze oddac swoich 3 miesiecy, jesli ich nie wykozysta, one po prostu przepadaja. mozesz swoje macierzynskie rozlozyc sobie na rok czasu. wiadomo ze bedziesz miala placone troche mniej, ale dluzej w domku z dzieckiem. pozdrawiam. _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Magda77
| Do潮czy: 10 Lip 2008 | Posty: 67 | |
|
Wys砤ny: 20 Mar 2009, 10:27 Temat postu: oddam pieluchy |
|
|
Witam Mamusie- mam do oddania pieluchy EURO SHOPPER 4-9 kg, je艣li kt贸ra艣 u偶ywa to z mi艂膮 ch臋ci膮 odst膮pi臋  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zocha79 Og艂oszeniodawca zweryfikowany
| Do潮czy: 01 Cze 2007 | Posty: 12 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 20 Mar 2009, 14:35 Temat postu: Re: ?????????? |
|
|
[quote="lenka087"]Witam wszystkie zgromadzone na tym forum przysz艂e mamusie oraz te kt贸re ju偶 maja swoje pociechy
Prosz臋 o pomoc i podpowiedz gdy偶 jestem w takiej o to sytuacji:
Jestem w ci膮偶y w 32tygodniu i pracuje na Is oko艂o 1,5roku. Odk膮d jestem w ci膮偶y prawie ka偶dego miesi膮ca by艂am na zwolnieniu zreg贸艂y oko艂o 3-4dni i normalnie mi za nie p艂acili. A teraz gdy od pocz膮tku marca przesta艂am pracowa膰 a lekarz internista wystawi艂 mi zwolnienie: pierwsze do 18 marca a drugie od 19 do nie okre艣lonej daty (czyli prawid艂owo do kwietnia gdy偶 mam macierzy艅ski rozpocz膮膰 wcze艣niej o miesi膮c!). Prawid艂owo powinnam dosta膰 ju偶 wyp艂at臋 (gdy偶 mam co 2tyg p艂acone) ale jej nie otrzyma艂am. Wi臋c mam pytanie czy to mo偶liwe 偶e te 2 dni w miesi膮cu tzw. veikury co przysloguja pracownikowi mog膮 by膰 w jakis spos贸b wi膮zane z zwolnieniami od lekarza?????/ I czy to tylko urlopowe??? A zwolnienia powinny by膰 rozpatrzone oddzielnie???
Je艣li tak to czy mog艂abym z tym zwolnieniem i艣膰 do zwi膮zk贸w 偶eby mi za Marzec zap艂acili [/quote]
By艂am w podobnej sytuacji i dop贸ki mia艂am jeszcze wejkury to zak艂ad p艂aci艂 a p贸藕niej w zwi膮zkach powiedzieli 偶e reszta zwolnienia wlicza si臋 w macierzy艅ski.Zacznij papiery za艂atwia膰 jak najszybciej, ja po urodzeniu c贸rki lata艂am jeszcze po urz臋dach ale wszystko mi wyr贸wnali wi臋c si臋 nie martw kasa nie przepadnie. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zocha79 Og艂oszeniodawca zweryfikowany
| Do潮czy: 01 Cze 2007 | Posty: 12 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 20 Mar 2009, 14:43 Temat postu: |
|
|
lucia22 napisa: | Hej dziewcz臋ta:) mam pytanie co do Domus Medica, czy tam jest kto艣 kto zna j臋zyk polski, czy w gr臋 wchodzi tylko porozumiewanie sie w j臋zyku angielskim b膮d藕 islandzkim??? |
A od czego s膮 t艂umacze na Islandii i to darmowe wystarczy 偶e przy zamawianiu wizyty powiesz 偶e chcesz t艂umacza i nie ma problemu z j臋zykiem |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasia11
| Do潮czy: 20 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 21 Mar 2009, 11:48 Temat postu: |
|
|
witam mam pytanie na jakiej ulicy znajduje si臋 LANDSPITALI w poniedzia艂ek mam badania w tym szpitalu a nie chce b艂膮dzi膰 i si臋 sp贸zni膰 z g贸ry dzi臋ki. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dorcia_4
|
Wys砤ny: 21 Mar 2009, 11:53 Temat postu: |
|
|
Landspitali jest kilka oddzia艂贸w. Na skierowaniu powinna艣 mie膰 adres a jak nie to mo偶e chocia偶 powiedz jakie badania b臋dziesz mia艂a mo偶e co艣 pomo偶emy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|