reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek dla bezrobotnych na Islandii
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 93, 94, 95  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
patryk23l
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
PostWysłany: 13 Kwi 2009, 16:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Zapłaca podwojnie tzn. jak za nadgodziny. papa

Troche humoru nie zaszkodzi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
marta piotrek

PostWysłany: 14 Kwi 2009, 12:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

za te dni w których nie jeżdziły autobusy zapłacą 200 procent bo nie było czym dojechać do urzędu Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
alexis151

PostWysłany: 19 Kwi 2009, 0:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zastanawiam się skąd ludzie biorą informacje na temat kwot zasiłku transferowego z Islandii do Polski.Jedni piszą, że jest to kwota 1700 zł, inni że 3000 zł.Wczoraj dostałam decyzje z Wojewodzkiego Urzędu Pracy odnośnie kwoty jaka mi zostanie wypłacona. Jak wiadomo zasiłek jest wypłacany przez 3 m-c. I za każdy miesiąc jest naliczona inna kwota.W maju zasiłek bedę miała w kwocie 4400 zł., w czerwcu 4200, a w lipcu 3600 netto. Myślę że zasiłek zależy od wysokości zarobków na Is. Pozdrawiam wszystkich , którzy zostali na Wyspie Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
wielkopolanka

PostWysłany: 19 Kwi 2009, 0:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

alexis151 napisał:
Zastanawiam się skąd ludzie biorą informacje na temat kwot zasiłku transferowego z Islandii do Polski.Jedni piszą, że jest to kwota 1700 zł, inni że 3000 zł.Wczoraj dostałam decyzje z Wojewodzkiego Urzędu Pracy odnośnie kwoty jaka mi zostanie wypłacona. Jak wiadomo zasiłek jest wypłacany przez 3 m-c. I za każdy miesiąc jest naliczona inna kwota.W maju zasiłek bedę miała w kwocie 4400 zł., w czerwcu 4200, a w lipcu 3600 netto. Myślę że zasiłek zależy od wysokości zarobków na Is. Pozdrawiam wszystkich , którzy zostali na Wyspie Smile

hej!
tylko prze pierwsze trzy miesiace kwota zasilku jest zalezna od zarobkow! po trzech miesiacahc kazdy dostaje tyle samo Wink
pozdrawiam
Powrót do góry
kocurek
Zbyt częsta publikacja ogłoszeń!
PostWysłany: 19 Kwi 2009, 13:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Alexis 151 jak ja przenosilam zasilek do Polski bylo to w styczniu to za trzy miesiace dostalam nie cale 5 tys zl a druga sprawa To ja nie rozumiem tego jak mogla ci decyzja przyjsc ze od maja dostaniesz pierwszy zasilek jak ty juz jestes w Polsce Zasilek mi sie naliczal od momentu jak przyjechalem do Polski przez trzy miesiace i czekalem na decyzje miesiac czasu jak dostalem decyzje to od razu za miesiac mi wyplacili zasilek Opisalam jak bylo u mnie moze teraz cos sie zmienilo Pozdrawiam
Powrót do góry
alexis151

PostWysłany: 19 Kwi 2009, 17:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kocurku no nie wiem dlaczego Ty czekałaś tak długo na decyzję.Ja dostałam w ciągu 2-tygodni od zarejestrowania się w PUP. Zaznaczam iż w Is odebrałam jeden zasiłek i dopiero potem zrobiłam transfer.Może to ma jakieś znacznie? Nie wiem sama, jednak faktem jest że decyzję otrzymałam szybko podobnie jak mój przyjaciel.Pozdrawiam serdecznie Smile
Powrót do góry
BASAJEW

PostWysłany: 19 Kwi 2009, 17:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zadziwiajace jest, ze osoby ktore wypowiadaja sie w temacie transferowania zasilku i ktorych sytuacja ta dotyczy osobiscie, maja tak mala wiedze na ten temat.
Najwieksze rozbieznosci pojawiaja sie wtedy kiedy temat dotyczy kwoty zasilku. Nie jest dobrym pomyslem podawanie wysokosci miesiecznych naleznosci jako reprezentatywnej kwoty.
Zarowno przy zasilku pobieranym na Islandii jak i transferowanym do innego kraju EOG kwota bazowa jest wynagrodzenie za jeden dzien roboczy.
W przypadku Islandii jest to 5 dni w tygodniu pn-pt. Miesiac miesiacowi nie rowny - stad rozbieznosci.
Druga sprawa - wazniejsza, bo generujaca wieksze roznice, to przelicznik transferowy zasilku, ktory ustalany jest osobno na kazdy kwartal, na podstawie sredniego kursu w pierwszym miesiacu kwartalu poprzedniego.
Pisalem o tym w tym watku wczesniej. Sytuacja jest o tyle ciekawa iz w zwiazku z duzymi wahaniami kursu korony, przelicznik ten w pierwszym kwartale 2009 byl praktycznie dwa razy mniej korzystny niz w obecnym - drugim kwartale roku.
Do tego dochodzi sprawa zasilku zaleznego od dochodu, ktory w przypadku uruchomienia procedury transferu podczas jego pobierania, dodatkowo moze podniesc kwote miesiecznych naleznosci.
Wspomne tylko jeszcze o podstawowej sprawie jaka jest procentowa wysokosc przyznanego zasilku, ktora jest zalezna od czasu przepracowanego w ciagu ostatniego roku.

Te wszystkie zaleznosci sa bardzo wazne i bez ich uwzglednienia , kazda informacja bardzo latwo moze wprowadzic w blad.

Pozdrawiam.
Powrót do góry
dasha

PostWysłany: 20 Kwi 2009, 13:03    Temat postu: numer telefonu do vinnumalastofnum Odpowiedz z cytatem

witam, chcialam sie dowiedziec czy ma ktos moze bezposredni numer do polskich urzednikow w bezrociaku:)))
Powrót do góry
dariuszr

PostWysłany: 20 Kwi 2009, 17:57    Temat postu: Re: numer telefonu do vinnumalastofnum Odpowiedz z cytatem

dasha napisał:
witam, chcialam sie dowiedziec czy ma ktos moze bezposredni numer do polskich urzednikow w bezrociaku:)))

Natalia Arrow 5154850
@ni@

PostWysłany: 30 Kwi 2009, 17:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej,czy dostał ktoś dziś już zasiłek,czy może będzie dopiero wypłacony w poniedziałek? Wiecie coś na ten temat?
Powrót do góry
DmX81
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 30 Kwi 2009, 18:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

poki co cisza Rolling Eyes a wiekszosc zakladow pracy wyplacila pracownikom dzis...
Powrót do góry
3KO27
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 30 Kwi 2009, 18:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u mnie cisza Evil or Very Mad
anka
Gość
PostWysłany: 30 Kwi 2009, 22:16    Temat postu: ??? Odpowiedz z cytatem

Mam pytanko. Chce wrocic na Islandie, ale juz nie mam prawa do zasilku, czy musze przepracowac 3 miesiace aby go ponownie dostac??? I czy jest jakas mozliwosc zeby go "przywrocic"??????
Powrót do góry
wielkopolanka

PostWysłany: 1 Maj 2009, 0:14    Temat postu: zasilek Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisał:
Hej,czy dostał ktoś dziś już zasiłek,czy może będzie dopiero wypłacony w poniedziałek? Wiecie coś na ten temat?

tez dzisiaj jeszcze nie dostalam Wink
Powrót do góry
@ni@

PostWysłany: 1 Maj 2009, 0:31    Temat postu: Re: zasilek Odpowiedz z cytatem

wielkopolanka napisał:
@ni@ napisał:

tez dzisiaj jeszcze nie dostalam Wink

W sumie to głupio powiedzieć ale mnie pocieszyliście Cool
No to czekamy do poniedziałku Confused
Powrót do góry
anka
Gość
PostWysłany: 1 Maj 2009, 9:19    Temat postu: Re: ??? Odpowiedz z cytatem

anka napisał:
Mam pytanko. Chce wrocic na Islandie, ale juz nie mam prawa do zasilku, czy musze przepracowac 3 miesiace aby go ponownie dostac??? I czy jest jakas mozliwosc zeby go "przywrocic"??????

????
Powrót do góry
dariuszr

PostWysłany: 1 Maj 2009, 12:11    Temat postu: Re: ??? Odpowiedz z cytatem

anka napisał:

Jak przekroczyłaś ten okres 3 miesięcy poza Is to musisz podjąć prace przynajmniej na 3 miesiące żeby zasiłek został przywrócony ale szczegułów i tak musisz się dowiedzieć w vinnumalanstofun jak to wyglonda .
@ni@

PostWysłany: 4 Maj 2009, 12:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej hej,jak tam u Was z wypłatą zasiłku? Bo mój mąż dostał tylko część,teraz się zastanawiamy czy reszta przyjdzie czy nie Confused
Powrót do góry
kocurek
Zbyt częsta publikacja ogłoszeń!
PostWysłany: 4 Maj 2009, 12:31    Temat postu: zasilek Odpowiedz z cytatem

U mnie calosc wyplacili
Powrót do góry
grybel1982

PostWysłany: 4 Maj 2009, 12:36    Temat postu: zasilek Odpowiedz z cytatem

ja mam cały
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 93, 94, 95  Następny
Strona 28 z 95

Skocz do: