reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 126, 127, 128 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
maly34

Do潮czy: 06 Lut 2009
PostWys砤ny: 11 Maj 2009, 16:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po艂o偶na daje kartk臋 na ktorej napisane jest co trzeba ze soba wzi膮膰, niestety z powodu kryzysu szpital obecnie nic nie daje
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
Katrina

Do潮czy: 26 Maj 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 11 Maj 2009, 19:34    Temat postu: Witam cieplutko. Odpowiedz z cytatem

Ot贸偶 do szpitala musicie wzi膮c ze sob膮 jedynie szlafrok sobie no i pampersiki tak na wszelki wypadek. W zwi膮zku z kryzysem mo偶e zabrakn膮c pieluszek niestety wi臋c warto miec je tak na wszelki wypadek. 呕adnych ubranek dla dzidziusia nie trzeba brac, wszystko jest w szpitalu. R臋czniki oraz podpaski po艂ogowe r贸wnie偶 s膮 w szpitalu dost臋pne. Ja swojego synka urodzi艂am 12 kwietnia i jedyne co mi by艂o potrzebne dla dzidziusia to ubranka na wyj艣cie. Rodzi艂am w gniazdku wi臋c opr贸cz wspania艂ej opieki po艂o偶nej (islandki) mia艂am wszystko co potrzebne jest mamusi i dzidziusiowi Smile Serdecznie pozdrawiam wszystkie przysz艂e i obecne mamusie Smile
Powr髏 do g髍y
ASIA81
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
Do潮czy: 30 Pa 2007
Sk眃: GRENSASVEGUR
PostWys砤ny: 11 Maj 2009, 20:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Katrina dzi臋kuje Ci 艣licznie za informacj臋Smile pozdrawiam serdecznie Ciebie i male艅stwo:)) ja mam termin na 29 maja, ale po艂ozna powiedzia艂, 偶e mog臋 rodzic w ka偶dej chwili..jak na razie nastawi艂am sie na gniazdko, ale jak to b臋dzie zobaczymy ju偶 nied艂ugo...
Powr髏 do g髍y
kobieta77

Do潮czy: 05 Maj 2008
PostWys砤ny: 11 Maj 2009, 21:00    Temat postu: rre Odpowiedz z cytatem

cze艣膰 dziewczyny
ja te偶 rodzi艂am w gniazdku, nic nie musia艂am mie膰 ze sob膮 wszystko bylo w szpitali polecam
Powr髏 do g髍y
miska123102

Do潮czy: 11 Sty 2009
PostWys砤ny: 12 Maj 2009, 9:15    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

mam pytanko co znaczy 偶e rodzi艂y艣cie w gniazdku Embarassed ?ja nie mam poj臋cia Embarassed . Ja te偶 dzi臋kuje za podpowiedz co mam zabra膰.
Powr髏 do g髍y
ASIA81
PostWys砤ny: 12 Maj 2009, 10:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w Landspitali s膮 dwie sale w kt贸rych mo偶esz rodzi膰Smile pierwsza to gnizadko (Hreidrid) tam odbywaj膮 si臋 tylko porody naturalne ( tam mo偶esz skorzysta膰 tylko z naturalnych metod znieczulenia tj. akupunktura,gaz rozweselaj膮cy, znieczulenie na krocze i chyba petidyna) natomiast w sali porodowej (Faedingardeilid) rodz膮 te kobiety, kt贸re chc膮 znieczulenie zewn膮trz-oponowe tzw.epidural..i chyba te, kt贸re maj膮 jakie艣 komplikacje w ci膮偶y)..wi臋cej dowiesz sie ze strony http://ljosmodir.is/?Page=Notepad&ID=154....jest tam zak艂adka w j臋zyku polskim:) pozdrawiam...
Powr髏 do g髍y
Katrina

PostWys砤ny: 12 Maj 2009, 17:48    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

i jeszcze dodam, 偶e w GNIAZDKU jest dodatkowe 艂贸偶ko dla m臋偶a b膮d藕 partnera, kt贸ry b臋dzie na tyle odwa偶ny aby zostac przy porodzie i oczywi艣cie pom贸c urodzic dzidziusia Smile Tam mo偶ecie wsp贸lnie z dzieckiem, sp臋dzic pierwsze chwile w bardzo intymnej i zacisznej atmosferze Smile
P.S. Dodam 偶e maski z gazem dla partnera tam nie ma Wink
Powr髏 do g髍y
Katrina

PostWys砤ny: 12 Maj 2009, 17:50    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

poza tym polecam dziewczynom akupunktur臋 Smile Sama z niej skorzysta艂am i musz臋 przyznac i偶 mimo mojego sceptycycmu co do tej metody, poczu艂am rewelacyjn膮 ulg臋 !!!! Wspania艂a metoda ul偶enia w b贸lach Smile
Powr髏 do g髍y
miska123102

PostWys砤ny: 12 Maj 2009, 20:51    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

m贸j m膮偶 nie jest na tyle odwa偶ny ale i ja bym chyba nie chcia艂a 偶eby by艂 przy tym ju偶 raz rodzi艂am i wiem jak to wygl膮da, a mo偶na wiedzie膰 na czym polega ta akupunktura ja rodze w sierpniu ale ju偶 si臋 dowiaduje wszystkiego bo tak w ostatniej chwili potem wole sobie wszystko pouk艂ada膰 Very Happy
Powr髏 do g髍y
Katrina

PostWys砤ny: 12 Maj 2009, 21:50    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

je艣li chodzi o wsp贸lne rodzenie z m臋偶em to rzeczywi艣cie podej艣cie jest r贸偶ne ka偶dego z osobna, ale mimo b贸lu prze偶ycie jest niesamowite Smile
Natomiast je艣li chodzi o akupunktur臋 przy porodzie to ju偶 wyja艣niam. Mia艂am okropne b贸le z krzy偶a i z podbrzusza. Moja po艂o偶na, kiedy zdecydowa艂am si臋 na t臋 form臋 ul偶enia sobie, wbi艂a mi jedn膮 igie艂k臋 mi臋dzy brwiami oraz 4 igie艂ki z krzy偶. Momentalnie poczu艂am ulg臋, zero b贸l贸w krzy偶owych !! By艂am mniej wym臋czona przez co b贸le z podbrzusza by艂y bardziej zno艣ne. Mo偶na normalnie z tymi igie艂kami le偶ec poniewa偶 po艂o偶na zalepi艂a mi je plasterkami Smile Naprawd臋 polecam Smile To nie jest nic niebezpiecznego, a wr臋cz przeciwnie.
Powr髏 do g髍y
MalgosiaK

Do潮czy: 29 Wrz 2008
PostWys砤ny: 12 Maj 2009, 21:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miska akupunktura polega na wk艂uwaniu takich cieniutkich igie艂ek w wybrane partie cia艂a w celu z艂agodzenia b贸lu i relaksu;)
Szkoda, 偶e nie ma gazu rozweselaj膮cego dla partnera lol_na hehehe
Powr髏 do g髍y
Katrina

PostWys砤ny: 12 Maj 2009, 21:54    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

ASIA81 Smile to ju偶 niebawem b臋dziecie cieszyli si臋 male艅stwem Smile My r贸wnie偶 serdecznie pozdrawiamy, trzymamy mocniutko kciuki za Ciebie i male艅stwo no i czekamy na wiadomo艣ci SmileSmile Powodzenia !!
Powr髏 do g髍y
LUCYNA86
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 15 Wrz 2008
Sk眃: Hafnariorður
PostWys砤ny: 12 Maj 2009, 22:36    Temat postu: l Odpowiedz z cytatem

mi akurat te igielki nic nie pomagaly jak zlapai czlowieka skurcze to zadne igielki nie pomoga tylko jak w moim przypadkui znieczulenie do kregoslupa
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email Numer GG
kolczatka_22
Go舵
PostWys砤ny: 12 Maj 2009, 22:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak juz LUCYNA86 nappisala mi rowniez nic nie pomagalo dopoki nie dostalam znieczulenia w kregoslup....
w sumie kazda z nas jest inna i kazda przechodzi to inaczej ale warto popytac ja rowniez pytalam:)
pozdrawiam wszystkie przyszle i obecne mamusie oraz LUCYNA86:)
Powr髏 do g髍y
ASIA81
PostWys砤ny: 12 Maj 2009, 23:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zapomnia艂am doda膰, 偶e w gniazdku mo偶na rodzic w wodzie..masz do dyspozycji wann臋 i w og贸le warunki s膮 super...je偶eli rodzisz w sierpniu to moze uda Ci si臋 odbyc kurs dla przysz艂ych rodzic贸w z polsk膮 po艂o偶n膮 Patrycj膮 (my bylismy z m臋偶em i by艂o naprawd臋 super)....ja rzeczywi艣cie ju偶 na dniach..ju偶 mnie strach dopada..no ale dzidzi jakos musi wyj艣膰 na 艣wiat:) wszystkim przysz艂ym mamusi膮 i sobi臋 偶ycze szybkiego porodu tak ok..2 godzinek;)
p.s podobno niekt贸rzy tatusiowie podkradaj膮 ten gaz jak po艂o偶na wychodzi:)) pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
miska123102

PostWys砤ny: 13 Maj 2009, 8:45    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

chocia偶 ju偶 raz rodzi艂am obawiam si臋 porodu pierwsze dziecko rodzi艂am 4 godz ze wszystkimi b贸lami ja w艂a艣nie chcia艂abym urodzi膰 w wodzie ciesze si臋 偶e jest tu taka mo偶liwo艣膰 mo偶e kt贸ra艣 z was rodzi艂a w wodzie i chcia艂a by opisa膰 wra偶enia? Surprised by艂abym wdzi臋czna lol
Powr髏 do g髍y
mucha
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 27 Kwi 2009
PostWys砤ny: 13 Maj 2009, 10:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ile kosztuje taki kurs i jak cz臋sto jest raz-dwa w tygodniu? Ja rodz臋 w sierpniu i powoli po艂o偶na m贸wi mi o ogl膮daniu sal porodowych ale jeszcze nie by艂am Very Happy
Powr髏 do g髍y
dasha

Do潮czy: 23 Kwi 2008
PostWys砤ny: 13 Maj 2009, 10:35    Temat postu: kurs Odpowiedz z cytatem

co do kursu to ja bylam razem z mezem i powiem ze naprawde warto, nie wiem dokladnie jak teraz jest prowadzony ale za moich czasow hihi(rodzilam rok temu w lipcu) Patrycja wszystko starala nam sie wyjasnic, odpowiedala na kazde pytania a na koniec kursu wybralismy sie do szpitala i pokazywala nam sale porodowe:)
Powr髏 do g髍y
zlotowka
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 26 Mar 2009
PostWys砤ny: 13 Maj 2009, 10:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kosztuje teraz 7 tysi i organizowany jest przewaznie raz w miesiacu. S膮 to dwa spotkania w godzinach wieczornych wiec kazdemu napewno bedzie pasowa艂o. Naprawde warto Wink
Powr髏 do g髍y
ASIA81
PostWys砤ny: 13 Maj 2009, 11:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mnie o kursie poinformowa艂a moja po艂o偶na (Islandka)...ja te偶 p艂aci艂am 7 ty艣, ale zwi膮zki zawodowe zwr贸ci艂y mi wszystko...warto, wi臋c poprosi膰 o rachunek...zaj臋cia trwa艂y dwa dni, a na koniec tez zwiedzalismy szpital..super Very Happy
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 126, 127, 128 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 127 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.