Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| maly34
| Do潮czy: 06 Lut 2009 | Posty: 43 | |
|
Wys砤ny: 11 Maj 2009, 16:06 Temat postu: |
|
|
Po艂o偶na daje kartk臋 na ktorej napisane jest co trzeba ze soba wzi膮膰, niestety z powodu kryzysu szpital obecnie nic nie daje |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Katrina
| Do潮czy: 26 Maj 2008 | Posty: 114 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 11 Maj 2009, 19:34 Temat postu: Witam cieplutko. |
|
|
Ot贸偶 do szpitala musicie wzi膮c ze sob膮 jedynie szlafrok sobie no i pampersiki tak na wszelki wypadek. W zwi膮zku z kryzysem mo偶e zabrakn膮c pieluszek niestety wi臋c warto miec je tak na wszelki wypadek. 呕adnych ubranek dla dzidziusia nie trzeba brac, wszystko jest w szpitalu. R臋czniki oraz podpaski po艂ogowe r贸wnie偶 s膮 w szpitalu dost臋pne. Ja swojego synka urodzi艂am 12 kwietnia i jedyne co mi by艂o potrzebne dla dzidziusia to ubranka na wyj艣cie. Rodzi艂am w gniazdku wi臋c opr贸cz wspania艂ej opieki po艂o偶nej (islandki) mia艂am wszystko co potrzebne jest mamusi i dzidziusiowi Serdecznie pozdrawiam wszystkie przysz艂e i obecne mamusie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ASIA81 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 30 Pa 2007 | Posty: 46 | Sk眃: GRENSASVEGUR |
|
Wys砤ny: 11 Maj 2009, 20:42 Temat postu: |
|
|
Katrina dzi臋kuje Ci 艣licznie za informacj臋 pozdrawiam serdecznie Ciebie i male艅stwo:)) ja mam termin na 29 maja, ale po艂ozna powiedzia艂, 偶e mog臋 rodzic w ka偶dej chwili..jak na razie nastawi艂am sie na gniazdko, ale jak to b臋dzie zobaczymy ju偶 nied艂ugo... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
| Do潮czy: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wys砤ny: 11 Maj 2009, 21:00 Temat postu: rre |
|
|
cze艣膰 dziewczyny
ja te偶 rodzi艂am w gniazdku, nic nie musia艂am mie膰 ze sob膮 wszystko bylo w szpitali polecam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wys砤ny: 12 Maj 2009, 9:15 Temat postu: witam |
|
|
mam pytanko co znaczy 偶e rodzi艂y艣cie w gniazdku ?ja nie mam poj臋cia . Ja te偶 dzi臋kuje za podpowiedz co mam zabra膰. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 12 Maj 2009, 10:53 Temat postu: |
|
|
w Landspitali s膮 dwie sale w kt贸rych mo偶esz rodzi膰 pierwsza to gnizadko (Hreidrid) tam odbywaj膮 si臋 tylko porody naturalne ( tam mo偶esz skorzysta膰 tylko z naturalnych metod znieczulenia tj. akupunktura,gaz rozweselaj膮cy, znieczulenie na krocze i chyba petidyna) natomiast w sali porodowej (Faedingardeilid) rodz膮 te kobiety, kt贸re chc膮 znieczulenie zewn膮trz-oponowe tzw.epidural..i chyba te, kt贸re maj膮 jakie艣 komplikacje w ci膮偶y)..wi臋cej dowiesz sie ze strony http://ljosmodir.is/?Page=Notepad&ID=154....jest tam zak艂adka w j臋zyku polskim:) pozdrawiam... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Katrina
|
Wys砤ny: 12 Maj 2009, 17:48 Temat postu: :) |
|
|
i jeszcze dodam, 偶e w GNIAZDKU jest dodatkowe 艂贸偶ko dla m臋偶a b膮d藕 partnera, kt贸ry b臋dzie na tyle odwa偶ny aby zostac przy porodzie i oczywi艣cie pom贸c urodzic dzidziusia Tam mo偶ecie wsp贸lnie z dzieckiem, sp臋dzic pierwsze chwile w bardzo intymnej i zacisznej atmosferze
P.S. Dodam 偶e maski z gazem dla partnera tam nie ma  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Katrina
|
Wys砤ny: 12 Maj 2009, 17:50 Temat postu: :) |
|
|
poza tym polecam dziewczynom akupunktur臋 Sama z niej skorzysta艂am i musz臋 przyznac i偶 mimo mojego sceptycycmu co do tej metody, poczu艂am rewelacyjn膮 ulg臋 !!!! Wspania艂a metoda ul偶enia w b贸lach  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
|
Wys砤ny: 12 Maj 2009, 20:51 Temat postu: witam |
|
|
m贸j m膮偶 nie jest na tyle odwa偶ny ale i ja bym chyba nie chcia艂a 偶eby by艂 przy tym ju偶 raz rodzi艂am i wiem jak to wygl膮da, a mo偶na wiedzie膰 na czym polega ta akupunktura ja rodze w sierpniu ale ju偶 si臋 dowiaduje wszystkiego bo tak w ostatniej chwili potem wole sobie wszystko pouk艂ada膰  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Katrina
|
Wys砤ny: 12 Maj 2009, 21:50 Temat postu: :) |
|
|
je艣li chodzi o wsp贸lne rodzenie z m臋偶em to rzeczywi艣cie podej艣cie jest r贸偶ne ka偶dego z osobna, ale mimo b贸lu prze偶ycie jest niesamowite
Natomiast je艣li chodzi o akupunktur臋 przy porodzie to ju偶 wyja艣niam. Mia艂am okropne b贸le z krzy偶a i z podbrzusza. Moja po艂o偶na, kiedy zdecydowa艂am si臋 na t臋 form臋 ul偶enia sobie, wbi艂a mi jedn膮 igie艂k臋 mi臋dzy brwiami oraz 4 igie艂ki z krzy偶. Momentalnie poczu艂am ulg臋, zero b贸l贸w krzy偶owych !! By艂am mniej wym臋czona przez co b贸le z podbrzusza by艂y bardziej zno艣ne. Mo偶na normalnie z tymi igie艂kami le偶ec poniewa偶 po艂o偶na zalepi艂a mi je plasterkami Naprawd臋 polecam To nie jest nic niebezpiecznego, a wr臋cz przeciwnie. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MalgosiaK
| Do潮czy: 29 Wrz 2008 | Posty: 32 | |
|
Wys砤ny: 12 Maj 2009, 21:53 Temat postu: |
|
|
Miska akupunktura polega na wk艂uwaniu takich cieniutkich igie艂ek w wybrane partie cia艂a w celu z艂agodzenia b贸lu i relaksu;)
Szkoda, 偶e nie ma gazu rozweselaj膮cego dla partnera hehehe |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Katrina
|
Wys砤ny: 12 Maj 2009, 21:54 Temat postu: :) |
|
|
ASIA81 to ju偶 niebawem b臋dziecie cieszyli si臋 male艅stwem My r贸wnie偶 serdecznie pozdrawiamy, trzymamy mocniutko kciuki za Ciebie i male艅stwo no i czekamy na wiadomo艣ci  Powodzenia !! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| LUCYNA86 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 15 Wrz 2008 | Posty: 104 | Sk眃: Hafnariorður |
|
Wys砤ny: 12 Maj 2009, 22:36 Temat postu: l |
|
|
mi akurat te igielki nic nie pomagaly jak zlapai czlowieka skurcze to zadne igielki nie pomoga tylko jak w moim przypadkui znieczulenie do kregoslupa |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 12 Maj 2009, 22:52 Temat postu: |
|
|
jak juz LUCYNA86 nappisala mi rowniez nic nie pomagalo dopoki nie dostalam znieczulenia w kregoslup....
w sumie kazda z nas jest inna i kazda przechodzi to inaczej ale warto popytac ja rowniez pytalam:)
pozdrawiam wszystkie przyszle i obecne mamusie oraz LUCYNA86:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 12 Maj 2009, 23:11 Temat postu: |
|
|
zapomnia艂am doda膰, 偶e w gniazdku mo偶na rodzic w wodzie..masz do dyspozycji wann臋 i w og贸le warunki s膮 super...je偶eli rodzisz w sierpniu to moze uda Ci si臋 odbyc kurs dla przysz艂ych rodzic贸w z polsk膮 po艂o偶n膮 Patrycj膮 (my bylismy z m臋偶em i by艂o naprawd臋 super)....ja rzeczywi艣cie ju偶 na dniach..ju偶 mnie strach dopada..no ale dzidzi jakos musi wyj艣膰 na 艣wiat:) wszystkim przysz艂ym mamusi膮 i sobi臋 偶ycze szybkiego porodu tak ok..2 godzinek;)
p.s podobno niekt贸rzy tatusiowie podkradaj膮 ten gaz jak po艂o偶na wychodzi:)) pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
|
Wys砤ny: 13 Maj 2009, 8:45 Temat postu: witam |
|
|
chocia偶 ju偶 raz rodzi艂am obawiam si臋 porodu pierwsze dziecko rodzi艂am 4 godz ze wszystkimi b贸lami ja w艂a艣nie chcia艂abym urodzi膰 w wodzie ciesze si臋 偶e jest tu taka mo偶liwo艣膰 mo偶e kt贸ra艣 z was rodzi艂a w wodzie i chcia艂a by opisa膰 wra偶enia? by艂abym wdzi臋czna  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mucha Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 27 Kwi 2009 | Posty: 73 | |
|
Wys砤ny: 13 Maj 2009, 10:14 Temat postu: |
|
|
a ile kosztuje taki kurs i jak cz臋sto jest raz-dwa w tygodniu? Ja rodz臋 w sierpniu i powoli po艂o偶na m贸wi mi o ogl膮daniu sal porodowych ale jeszcze nie by艂am  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dasha
| Do潮czy: 23 Kwi 2008 | Posty: 48 | |
|
Wys砤ny: 13 Maj 2009, 10:35 Temat postu: kurs |
|
|
co do kursu to ja bylam razem z mezem i powiem ze naprawde warto, nie wiem dokladnie jak teraz jest prowadzony ale za moich czasow hihi(rodzilam rok temu w lipcu) Patrycja wszystko starala nam sie wyjasnic, odpowiedala na kazde pytania a na koniec kursu wybralismy sie do szpitala i pokazywala nam sale porodowe:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zlotowka Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 26 Mar 2009 | Posty: 34 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 13 Maj 2009, 10:40 Temat postu: |
|
|
Kosztuje teraz 7 tysi i organizowany jest przewaznie raz w miesiacu. S膮 to dwa spotkania w godzinach wieczornych wiec kazdemu napewno bedzie pasowa艂o. Naprawde warto  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 13 Maj 2009, 11:11 Temat postu: |
|
|
Mnie o kursie poinformowa艂a moja po艂o偶na (Islandka)...ja te偶 p艂aci艂am 7 ty艣, ale zwi膮zki zawodowe zwr贸ci艂y mi wszystko...warto, wi臋c poprosi膰 o rachunek...zaj臋cia trwa艂y dwa dni, a na koniec tez zwiedzalismy szpital..super  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|